Először is Jack bizonyos értelemben én is egyet értek veled,hogy betűröl-betűre követni kéne a könyvet,de hidd el,abból egy összecsapott,unalmas,régimódi film keletkezne.Toma jelenetei nekem is tetszettek a könyvben,de valóban nem fért volna bele a filmbe,lehet hogy a nézőt megzavarta volna,hogy Tomán miért nem hat a Gyűrű,meg stb.Másodszor nem keltünk ellened,csak szerintünk nem fért volna bele a filmbe a sok részlet,de téged is megértelek,mint az imént írtam.Harmadszor Szarumán halálát felvették,rögtön azután,hogy Pippin megtalálja a Palantirt.Ott elmondja szövegét,mint a könyvben,és ott valahogy meghal,de azt még én sem tudom,hogy hogyan,majd a bővitettből kiderül.Eredetileg úgy volt,hogy ezt a 10 perces jelenetet beleteszik az eredeti változatba,de Peter Jackson mégis úgy döntött,nincs ott semmi keresnivalója,ebből voltak is viták Cristopher Lee-vel,most nem mennék bele ebbe.Ezzel a döntéssel személyszerint én sem vagyok megelégedve,de ez nem az én dolgom,a bővitett változat +1 órája majd mindenért kárpotól.