Keresés

Warner Home Video

2003. március 31., hétfő 23:57
Cowboy Bebop: The Movie (ausztrál PAL kiadás)/hang: Japán/Angol/Spanyol (5.1)/Orosz/Olasz (surround)/feliratok: angol, angol halláskárosultaknak, görög, olasz, spanyol, arab, cseh, dán, holland, finn, hindi, MAGYAR, norvég, lengyel, portugál, orosz, svéd, török/szélesvásznú (1.85:1 / 16:9 anamorf)

Már csak egy kérdés: NÁLUNK MIKOR LESZ?

I think it’s time we blow this scene / Get everybody and their stuff together... OK? 3... 2... 1... Let's JAM!
0
2003. március 28., péntek 7:11
A napokban láttam, hogy vhs-en a kiadó megjelentette A különben dühbe jövünk c. Bud Spencer-Terence Hill filmet.Várható a DVD megjelenése ,vagy vegyem meg a videókazit?
0
2003. március 23., vasárnap 23:57
Warner: a Fotex recordsban van egy jo kis akciótok, nem akarjátok azt ide is kiterjeszteni?

PallR
0
2003. március 23., vasárnap 23:56
Ugy néz ki a "napokban" fogalma új magyarázatot nyert a napokban :))
0
2003. március 11., kedd 21:25
A Warner azt írta, hogy május elején jelenik meg, de díszdobozos kiadvány nincs
a tervek között!
0
2003. március 11., kedd 13:11
Az Austin Powers filmek (beleértve a 3. részt is) DVD-n történő megjelenése után érdeklődnék. Van remény?
0
2003. február 11., kedd 14:22
ja és még 1 ember küzdj és bízva bízzál:))
0
2003. február 11., kedd 14:19
kössz most már jobban érzem magam:)
0
2003. február 11., kedd 14:15
Tudod, mindig vannak olyanok, akik küzdenek az ellen, hogy bárkit is üldözzenek. És mindig vannak olyanok, akik küzdenek azért is, hogy NEKÜNK is jobb legyen.

De tudod ehhez az is kell, hogy mindenki egy kicsit küzdjön magáért és másokért is.

Az ilyen felvetésekkel (itt a kérdésedre gondolok) nem lehet mit kezdeni, egyetérteni viszont a legnagyobb hiba volna...

Talán kicsit több lelkesedést. Nem a világ vége, hogy ha egy-egy film megjelenése körül gondok vannak. Sem az, hogy mit és mennyiért lehet megvenni nálunk. Nem ebben mérnek sem egy embert, sem egy nemzetet. Az igazi értékeket nem ebben mérik... kitartás, türelem, küzdelem. Tenni, nem beszélni.
0
2003. február 11., kedd 13:50
1 szóval kaki az egész remélem ha majd leváltja valami a dvdt akkor majd olcsobbak lesznek kb úgy mint a vhsek:) egy kérdés:
-miért születtünk magyarnak?
(ez olyan mint a zsidóság mindíg üldözni fogják őket velünk is ez a helyzet soha nem lessz jó nekünk:(  )
0
2003. február 10., hétfő 23:35
De nézik. A napokban válaszolnak a kérdésekre.
0
2003. február 10., hétfő 23:18
Engem mondjuk érdekelne a WHM véleménye is ezekről a dolgokról, hogy ők hogy látják ezeket! Ők mostanában nem nézik a fórumot?
0
2003. február 10., hétfő 23:00
Ezt mi is így látjuk, de el kell ismernünk, hogy a külföldi stúdiók szemszögéből szemlélve a helyzetet nekik van igazuk. Ők ugyanis nem a mi kis lábvizes piacocskánkra gondolnak amikor meghatározzák az árakat, hanem a nagy piacok befogadóképességét vizsgálják. Nagyon valószínű, hogy ha nálunk hirtelen felére csökkennének az árak, a fogyás több mint a kétszeresére nőne, tehát plusz nyereség generálódna. De ugyanez már nem igaz egy amerikai, angol, vagy német piacra, ahol az életszínvonal miatt a jelenlegi ár nem elsődleges szempont a vásárlásnál - magyarul akinek igénye van rá, az meg is tudja venni. Tehát már most is nagyjából maximális fordulatszámon pörög a DVD nyugaton, így egy drasztikus árcsökkenés nem vonna maga után arányosan drasztikus forgalomnövekedést.
A DVD "nagy tudása" tehát ebben az esetben károsan hat a kis piacokra, hiszen ha nem lenne univerzális, több országban bevethető termék a DVD, talán lenne lehetőség az országok felvevőképességére méretezett árképzésre, mint ahogy az mondjuk a könyvpiacon is működik (a Harry Potter regényeket körülbelül kétszer annyiért veheted meg nyugaton, mint nálunk). De sajnos (szerencsére?) nem országonként határozták meg a régiókódokat, így nem engedheti meg a FOX, hogy nálunk olcsóbb legyen az a lemez, amin rajta van az angol hang is, mint Angliában.
0
2003. február 10., hétfő 22:42
Természetesen nem is az itthoni forgalmazóra céloztam, hanem az "anyacégekre". Ráadásul szerintem hosszútávon meg is érné nekik a dolog, mert egyrészt tényleg fellendüllne a piac, másrészt szerintem mindenki (legalább is aki tényleg filmkedvelö) szivesebben látná a polcán az eredeti lemezt mint a vacak írottat, és ha csak pár száz (vagy esetleg egy ezres) a különbség a "piaci tuti"-hoz képest nem hiszem hogy ne venné meg az eredetit. Föleg ha még a minösége is jobb. (Gondolok itt elsösorban az újrakódolt vacak másolatokra.)
0
2003. február 10., hétfő 22:21
Egyetértek. De külföldön legtöbbször nem azért lehet olcsóbban vásárolni, mert a kiadók által meghirdetett árak alacsonyabbak. Angliában például a legtöbb Columbia, MGM és Fox lemez 25 fontba, vagyis 10 ezer forintba kerül, viszont a kereskedőknek adott árrés olyan nagy, hogy sok üzlet képes nagyon nagy engedményeket adni, illetve újdonságként olyan mennyiségeket tudnak eladni, hogy az esetleg bentragadt készleteket néhány hónap múlva nyugodtan leárazhatják a felére, harmadára, összességében így is nyertek a bolton.
Nálunk azonban eleve néhány száz forint a kereskedők árrése, ebből tehát nem nagyon lehet kedvezményeket adni, és nem is lehet olyan mennyiségeket eladni, hogy gond nélkül akciózhassunk a "maradékkal". Egy filmet akkor tudunk veszteség nélkül féláron eladni, ha ugyanabból a címből korábban eladtunk 8-10-et!
Igen, a Warneres akciós filmek jól fogynak, örülnénk is, ha minden film ennyibe kerülne, de persze normális árréssel, mert az akciós filmek természetesen még alacsonyabb árréssel kerülnek a kereskedőkhöz - mivel a postai szállítás költségéből is egy részt átvállalunk, 1 db. "bombaár" film vásárláson éppen nem keresünk egy fillért sem. (Ami persze nem baj, hiszen az akciónak nem is ez a célja.)
Teljesen egyetértek veled, a piac nagyon árérzékeny, de sajnos többnyire a kiadók keze is meg van kötve. Egyes kiadók például az eladott lemezek után több jogdíjat fizet a külföldi tulajdonosnak, mint amennyibe az adott film mondjuk Ausztráliában kerül. Ilyen feltételek mellett nem könnyű jó hozzáállást produkálniuk. :(
0
2003. február 10., hétfő 21:21
Tudom hogy lerágott csont, de hogy a fenébe várják a kiadók hogy nálunk ezzel az árképzéssel nöni fog a piac? A saját szememmel láttam az MM-ben hogy a 2990-ért árult lemezekért taposták az emberek. Szóval van itt igény a DVD-re, de egy átlag magyar egy 6000 Ft-os lemezből jó ha egyet max. 2 tud venni havonta. (Sokan még ennyit sem.)  Én sem ingyen várom a lemezeket, de azért az túlzás hogy a nálunk SOKKAL jobban élö angoloknál, németeknél, stb... (a kengurukat már említeni sem merem) sokszor JÓVAL olcsóbbak a lemezek. Lehet itt papolni kis piacról, de ez akkor sem indok. Olyan mintha nálunk kétszer annyiért adnák mondjuk a Pepsit azzal az indokkal hogy itt kevesebb fogy... Lehet hogy rossz példa, de akkor is az a véleményem hogy az irreálisan magas árakkal a kiadók hiába várják hogy "keményen" beindul a piac. Xpress, cáfoljatok meg de szerintem pl. a Warneres akciós filmek is sokkal jobban fogynak mint a 6-7 ezer forintosok. Én igyekszem itthon megvenni mindent amit szeretnék (sajnos nagyon sok filmet nem tudok megvenni) de én is el szoktam csábulni a kinti árak láttán. Vicc hogy a nálunk meg sem jelent dupla lemezes Seven-t angliából postaköltséggel 3500Ft-ért tudtam megvenni. Nem akarom túl bö lére ereszteni de a lényeg a lényeg hogy a magyar piac mindig is árérzékeny volt (nem csak DVD fronton) és a kiadók ezzel a hozzáállással hibába várják a fellendülést.
0
2003. február 10., hétfő 14:54
GG: érthető az álláspontod, de hidd el, hogy a Warnernél és a legtöbb nagy kiadónál tényleg mindent megtesznek, hogy elkerüljék a csúszásokat. Azt hiszem, a Warner Home Video által eddig kiadott több száz film közül talán 10-15 nem tudott megjelenni időben - ami persze bosszantó, főleg ha egy ilyen nagy megjelenésről van szó.
Időben elkezdtek lobbizni, időben rendelték meg a filmet és a fémdobozt, de ők tényleg csak ennyit tehetnek. Ha egyszer külföldön készül a doboz és a csomagolás, azon kívül, hogy naponta sürgetik a külföldi partnert és érdeklődnek, túl sokat nem tudnak tenni, ezt te is beláthatod.
Nekem is tele van a hócipőm a "kicsi piac" szöveggel, én is szívesen hallanám, hogy olyan nagy piac vagyunk, hogy mostantól mi is annyi árrést adunk a kereskedőknek, mint a németek, vagy az angolok, mi is levisszük az árakat az ausztrál szintre, mert akkor én is mondhatnám, hogy mostantól minden előrendelt filmre 30% kedvezményt adunk és a postaköltséget is átvállaljuk - de nem tehetem, mert ha tetszik, ha nem, kis piac vagyunk, és minden probléma ebből fakad. Tényleg sokaknak leesne az álla, ha nyilvánosságra kerülne, hogy egyes DVD-kből mennyit (milyen keveset) lehet eladni idehaza. Nem kell pénzügyi zseninek lenni, hogy belássuk: bizonyos kiadványoknak pusztán gazdasági szempontból nézve egyáltalán nem is lenne létjogosultsága a mi piacunkon. Az, hogy mégis lehet ezeket a filmeket kapni (és így kapni, vagyis magyar borítóval, magyar felirattal és/vagy szinkronnal), az többnyire a helyi képviseleteknél dolgozó néhány lelkes filmbarátnak köszönhető.
A doboz-problémával egyetértek, de én is úgy tudom, hogy az új megjelenések csomagolására már nem lehet panasz.
0
2003. február 10., hétfő 14:42
"De rendeljen mindenki nyugodtan külföldről, aztán jövőre már nem lesz gond, hogy késik a magyar kiadás, mert nem is lesz magyar kiadás :)"
Azért szerintem nem kellene ennyire feketére festeni a jövőt! Csak ismét arról van szó, hogy ha tudják, hogy nehézségekbe fog ütközni a  kiadás, akkor miért nem kezdenek el korábban lobbizni, ill. felkészülni a várható problémákra? A kedves WHV-managerek ahelyett, hogy különféle semmittevésnek álcázott meeting-eken vesznek részt, ahol persze csak arról hallani, hogy a "mindent a vevőért", kicsit jobban is megerőltethetnék magukat. Nekem személy szerint tele van a hócipőm a "kicsi piac vagyunk" szöveggel, ezzel úgy tűnik, mindent meg lehet magyarázni. Ha meg tudjuk (immár több éve), hogy kicsi piac vagyunk, nem lehetne valamit másképp csinálni? Ne csak kifogásokat, hanem megoldásokat is keressenek végre!!!
Attól meg mentsen meg minket az ég, hogy a lemezek itthon készüljenek, elég néha azt látni, hogy miként csomagolják őket... Hihetetlen pl., hogy a WHV két év alatt nem talált rá a megfelelő papírtokos (Snapper-case) csomagolási módszerre, egyszerűen szemét, amiben a warneres DVD-k vannak (habár úgy tűnik, hogy a "Kísérleti gyilkosság" már kivétel a negatív tendencia alól). Talán nem ártana egy managernek pár napot egy külföldi üzemben eltöltenie és tapasztalatokat szereznie e téren, mert úgy tűnik, itthon nem sikerül rájönni a megfelelő technikára. De az is lehet, hogy ez még COCOM-listás termék... Vagy egyszerűen idehaza ez is jó (olcsó)!
0
2003. február 10., hétfő 14:18
Bocsi nem tudom mért ment el kétszer a cucc!
Xpress.hu: Köszönöm a gyors és korrekt választ ezek után pláne az Xpress.hu tól veszem a cuccot! Várok a megjelenésre

PallR
0
2003. február 10., hétfő 14:14
Kedves Warner!

Hogy lehet hogy az Elit alakulat 2 hetet késik mikor külföldön már lehet kapni több hete a magyar feliratos változatot??? Mért teheti meg a Warner ezt a magyar piaccal? És nekem ne jöjjenek azzal hogy kicsi a piac mivel a dvd nem különbözik tartalomban a külföldön megjelenttöl!
Ennyi csúszást okozna a magyar felirat a dobozon??????
Gondolom ez az a dvd amit igen igen sokan rendeltek elő illetve fognak megvenn iszoval erdemes lenne vegre kiadni mielőtt elfogy a türele és megrendeli mindenki külföldről!

PallR
0
2003. február 10., hétfő 12:59
Kedves PallR!
Az Elit Alakulat - a speciális fémdoboz miatt - Angliában készül. Ismereteink szerint éppen a külföldön már nem forgalmazott, a magyar Warner-képviselet által igényelt fémdoboz gyártási problémái miatt késik egy kicsit a megjelenés. Lehet, hogy két hetet, de lehet, hogy csak néhány napot. Azt hiszem, ezúttal sem érdemel negatív kritikát a hazai képviselet, hiszen eredetileg, a Warner nemzetközi kozpontja szándéka szerint csak papírdobozban hozták volna forgalomba a sorozatot (mint talán láttad, a tékákba meg is érkezett időben a papírdobozos változat), de a hazai képviselet lobbizásának köszönhetően a mi kis piacunkon is hozzáférhető lesz a fémdobozos változat.
Fémdoboz nélkül már megjelenhetett volna, de akkor valószínűleg azért feddnék meg a Warnert, mert nem fémdobozban hozta forgalomba.
Sajnos kénytelenek vagyunk a Warner helyett is azzal érvelnünk, hogy kicsi a piac, mert ha nagy lenne, lenne rá lehetőség, hogy helyben készüljenek a lemezek, helyben sokszorosítsák és csomagolják őket. Ekkor saját hatáskörben, saját szervezéssel és saját felelősségre készíthetnék a hazai képviseletek a korongokat, és a megjelenési időpontok betartása, betartatása is csak rajtuk múlna. Most azonban csak a külföldi partner által megadott információk alapján kalkulálhatnak a kiadók, és ha külföldön csúszik a sokszorosítás, vagy egy nagyobb piacra szánt sokszorosítási munka miatt háttérbe szorulnak a kis piac megrendelései (mert ugye nem gondolta senki, hogy egy egymillió darabos angol rendelést félredobnak, hogy néhány száz kópiát időben legyártsanak a magyaroknak), akkor bizony nem tehet semmit a helyi képviselet.
De rendeljen mindenki nyugodtan külföldről, aztán jövőre már nem lesz gond, hogy késik a magyar kiadás, mert nem is lesz magyar kiadás :)
0
2003. február 10., hétfő 12:48
Kedves Warner!

Hogy lehet hogy az Elit alakulat 2 hetet késik mikor külföldön már lehet kapni több hete a magyar feliratos változatot??? Mért teheti meg a Warner ezt a magyar piaccal? És nekem ne jöjjenek azzal hogy kicsi a piac mivel a dvd nem különbözik tartalomban a külföldön megjelenttöl!
Ennyi csúszást okozna a magyar felirat a dobozon??????
Gondolom ez az a dvd amit igen igen sokan rendeltek elő illetve fognak megvenn iszoval erdemes lenne vegre kiadni mielőtt elfogy a türele és megrendeli mindenki külföldről!

PallR
0
2003. február 3., hétfő 18:54
Sziasztok!

Nem tudja valaki mi a WHV magyar honlapjának a címe hogyha egyátalán van ilyen, mert én már mindent kipróbáltam. Itt olvastam, hogy azt válaszolták, hogy októbertől lesz de még véletlenül sem találok hasonlót. Ha valaki tud segítsen.
Azért nem elszomorító, hogy aki ilyen üzletből élne elvileg, annak kéne kéne, hogy legyen egy eszméletelen készséges és gyors minden ügyre ,kiterjedő ügyfélszolgálatának lennie? Nem? Vagy lehet, hogy én látok mindent rosszul.? Már csak azért, mert veszem a filjeiket mint a gyökér és nézek mindenfélét a moziban, ők meg egy e-mail-re is csak 6 hónap után válaszolnak?! Na mindegy ha tud valaki valamit akkor segítsen már!!
Köszi!
0
2003. február 3., hétfő 16:41
Nyugi. Én már káromkodtam helyetted is. ;-)
Ami azt illeti a tesco-beli "aktív lopásvédelemről" ódákat lehetne zengeni. Szerintem nem valószínű, hogy lesz kiárúsítás -legalábbis nem mostanában-. Viszont feladhatnának egy hírdetést a következő szöveggel: "Die Hard, Francia kapcsolat és még sok más díszdobozt "megkímélt" állapotban eladó."
Biztos azért szorítják így össze, hogy ha nincs is a helyén a DVD, legalább ne tudjon össze-vissza csúszkálni. :-)
Mindenesetre ez az egyik ok, amiért az Xpresstől szoktam rendelni a díszdobozos kiadásokat.
0
2003. február 3., hétfő 15:02
Haha, én is ugyanígy (szó szerint!)  a Tescoban vettem meg a filmet. A leírtak alapján nem is erőlködöm, megragasztom a "CD"-t. A kitört anyag 90%-a megvan.
S itt most egy káromkodás jönne...

Ja, a díszdobozos, bővített kiadás tök jól néz ki ilyen fekete ipari műanyagszalaggal átbilincselve (Tesco ez is) . Remélem valamikor lesz kiárusítás ;-) Talán a lemezek nincsenek osszetörve benne.
0