GG: érthető az álláspontod, de hidd el, hogy a Warnernél és a legtöbb nagy kiadónál tényleg mindent megtesznek, hogy elkerüljék a csúszásokat. Azt hiszem, a Warner Home Video által eddig kiadott több száz film közül talán 10-15 nem tudott megjelenni időben - ami persze bosszantó, főleg ha egy ilyen nagy megjelenésről van szó.
Időben elkezdtek lobbizni, időben rendelték meg a filmet és a fémdobozt, de ők tényleg csak ennyit tehetnek. Ha egyszer külföldön készül a doboz és a csomagolás, azon kívül, hogy naponta sürgetik a külföldi partnert és érdeklődnek, túl sokat nem tudnak tenni, ezt te is beláthatod.
Nekem is tele van a hócipőm a "kicsi piac" szöveggel, én is szívesen hallanám, hogy olyan nagy piac vagyunk, hogy mostantól mi is annyi árrést adunk a kereskedőknek, mint a németek, vagy az angolok, mi is levisszük az árakat az ausztrál szintre, mert akkor én is mondhatnám, hogy mostantól minden előrendelt filmre 30% kedvezményt adunk és a postaköltséget is átvállaljuk - de nem tehetem, mert ha tetszik, ha nem, kis piac vagyunk, és minden probléma ebből fakad. Tényleg sokaknak leesne az álla, ha nyilvánosságra kerülne, hogy egyes DVD-kből mennyit (milyen keveset) lehet eladni idehaza. Nem kell pénzügyi zseninek lenni, hogy belássuk: bizonyos kiadványoknak pusztán gazdasági szempontból nézve egyáltalán nem is lenne létjogosultsága a mi piacunkon. Az, hogy mégis lehet ezeket a filmeket kapni (és így kapni, vagyis magyar borítóval, magyar felirattal és/vagy szinkronnal), az többnyire a helyi képviseleteknél dolgozó néhány lelkes filmbarátnak köszönhető.
A doboz-problémával egyetértek, de én is úgy tudom, hogy az új megjelenések csomagolására már nem lehet panasz.