Keresés

Warner Home Video

2002. szeptember 3., kedd 17:52
Hi,

nekem most három film a szívem csücske: Ford Fairlane kalandjai, Brian Élete és a Ponyvaregény. Mikorra várható ezek megjelenése? Nem tudom, kinél vannak a jogok, de már nagyon várom, hogy ezek a remekművek kijöjjenek DVD-n.
0
2002. augusztus 31., szombat 18:52
az R2-es Band of Brothers-en lesz magyar felirat!
Itthon is megjelenik? Mikor?
0
2002. augusztus 29., csütörtök 12:48
Lesz nálunk is DVD-n Animatrix jövőre? Hány lemezen lesz?

Ha valaki még nem látta volna: http://whatisthematrix.warnerbros.com

Warner! Már rég nem jött válasz!
0
2002. augusztus 26., hétfő 9:56
Hi Fairytale!

Jobban jártál volna,ha megvárod az ünnepeket,mert akkor tuti biztos ott lesz
valamelyik kereskedelmi tv csatorna műsorán.Csak a reklám blokkokat kell
ügyesen kiollózni és máris jobb minőséged lesz mint ezeken a vacak műsoros
vhs-eken!Ezekbe dőreség akár egy fillért is tenni!Kerülni kell nagy ívben őket!
0
2002. augusztus 25., vasárnap 21:37
Megvettem műsoros videón - díszdobozos változat - a Nicsak, ki beszél sorozatot... Azért videón, mert a DVD-re nem voltak képesek az egyébként zseniális magyar szinkront feltenni. Szóval megvettem, mert nagy kedvenc, de otthon el is kenődtem. Az első rész képi minősége - sőt a hang is - siralmas. Homályos, tompa... halk. Az utolsó rész már jobb. Ez azért van, mert a kópia maga régi, vagy csak pechem van, s kifogtam egy rossz minőséget? Az örömömet nagyon elrontotta ez a dolog.
0
2002. augusztus 23., péntek 10:16
miért tennél ilyet? eredeti angol tokok rulzanak! :]
0
2002. augusztus 23., péntek 3:56
Drága Warner !

Ha már (dicséretes módon) az új megjelenések (és az újra kapható
régiek is) magyar tokkal kerülnek forgalomba, nincs-e valamilyen mód
arra, hogy a korábban vásárolt angol borítókat kicseréljem az újra
(akár kisebb összeg fejében is) ?

Dmn.
0
2002. augusztus 23., péntek 2:36
Xpress! ha YOl tudom a BLADE 2 - Penge 2  New Line film ugye? akkor a Warner asztala elvileg! Annak mi lesz a sorsa? Olyan lesz mint az egy? Mikor várható? még idén? Tudsz valamit az extrákról? vagy akármit a Pengéről? :))))
0
2002. augusztus 22., csütörtök 14:25
Nnnaaa...
Az elitalakulat csomagolása?
A gyűrű szövetsége bővített változat eredeti dts hangsáv?
0
2002. augusztus 19., hétfő 18:44
Xpress, Herceg! Elnézést, hogy beleszólok, de ez itt a Warner fóruma. Ez a téma egyébként nagyon érdekes, és is megérne egy saját fórumot, úgyhogy szerintem máshol kellene folytatni, és lentebb még volt néhány kérdés a Warnerékhez, amelyek remélem nem fognak elsikkadni itt a nagy témázásban. Köszönöm!
0
2002. augusztus 19., hétfő 0:34
Ja, ja igen, igen. Az nagyon látszik, hogy a DVD ma egy fejőstehén a kiadók számára, főleg az USA és EU piacokat tekintve, nomeg Japánt se felejtsük ki. Néha én is elgondolkodom, hogy miért is adok ki _ennyi_ pénzt egy filmre. Persze sok érv hozható fel mellett, ami jó, mert legalább saját magát nem nézi hülyének az ember :-))).

Egyenlőre -sajnos- a DVD még nem "csereszabatos" a VHS-el, mert bár fényévekkel jobb és tartósabb kép és hangminőséget produkál (nomeg extrákat, és ne felejdük, hogy tekerni sem kell annyit mint a VHS kazit :-)) ) felvenni még nem nagyon lehet vele (kivéve a méregdrága, luxus rétegeknek szóló eszközöket). Talán ha sikerül erre a technológiai kihívásra válaszolni és a DVD lesz a minennapok otthoni video médiája, akkor változik a helyzet. Arról pedig tonnaszám jelent már meg laikus és közgazdasági elemzés, hogy a fajlagosan olcsóbb ár egyáltalán nem jelent veszteséget, sőt, akár profitnövelő is lehet, mivel többet lehet belőle eladni. Nem könnyű megtalálni az optimumot, de azért legalább egy-két kiadó elkezdhetne próbálkozni vele :-)))))))))))))))))))))))))
0
2002. augusztus 19., hétfő 0:24
Valószínűleg azért léteznek magyar feliratos/szinkronos kiadványok, mert a kiadók többsége is úgy gondolkodik, hogy azért a kis piac is piac. A példát csak azért hoztam fel, mert sajnos vannak olyan nagy stúdiók, akik nem a lehetséges maximumot nyújtják (lásd az egyre gyakoribb szinkronos Columbia filmek, az induló full-magyar Warner-kiadványok, vagy a Disney lemezek többsége), hanem az elégséges minimumot (példát azt hiszem mindenki tudna hozni.)

Az, hogy nagyon sokan kalóz-másolatot, vagy SVCD-t vesznek, illetve külföldről hozatnak be olcsóbban lemezeket természetesen nem tesz jót a piacnak, de az egyén szempontjából érthető. Valószínűleg nem azért veszik meg sokan a 2-3000 forintos kalóz lemezeket, hogy ezzel betegyenek a legális piacnak, hanem mert ezt engedhetik meg maguknak. Jómagam sem értem, hogy a stúdiók miért ilyen magas árakat szabtak a DVD-kiadványoknak. Logikus, hogy legyen drágább, mint a VHS, hiszen sokkal tartósabb és jobb minőségű termékről van szó, de számomra érthetetlen, miért kell ennyivel drágábban adni a DVD-t, illetve miért van az, hogy van olyan stúdió, amelyiknek akár 60%-kal olcsóbban is megéri adni a lemezeket, mint a másiknak. Tény, hogy a DVD előállítási költsége nagyobb példányszámban nevetségesen alacsony. Éppen ezért nem értem, hogy miközben robbanásszerűen nő a DVD-felhasználók száma és még nagyobb mértékben nő a kalóztermékek aránya, a kiadók miért nem reagálnak drasztikus árcsökkentéssel erre a tendenciára. Nagyon úgy tűnik, hogy a zenei piacon elvesztették a harcot a kiadók, ennek ellenére évről évre emelkedik a CD-k ára. Bizonyára léteznek gazdasági elemzések, számítások arra vonatkozólag, hogy mi éri meg és mi nem, de nem hiszem, hogy a kalózkiadványok túl nagy teret nyerhetnének, ha a DVD-k átlagára 3-4 ezer forint körül lenne. Sajnos a nemzetközi tendencia sem bíztató. Az angoloknál éppen most emelt árat a Universal :(
0
2002. augusztus 18., vasárnap 20:18
Hűha, már megint piszkáltam a tüzet és tessék :-)))

Egyetértek, egyetértek XPress, néhány kieg.:

Az 1500 példányból azért indultam ki, mert azt írtad alább vhol, hogy ennyi az alacsony fogyású filmek hazai forgalma. 2-300 példány az tényleg ciki.

Amit én is elfelejtettem hozzátenni az írásomhoz: vajon mennyi is lenne a példányszám fogyás, ha mindenki (vagy a többség) legális csatornákon szerezné be a filmeket, és nem kalózmásolatot venne? Mert ugye ez is itt van a dolog mögött.

A 99.5% a 0.5% ellenében: szeretnék egy konkrét példát tenni: én speciel most a cégemnél egy vállalatirányítási rendszer projekten dolgozom, és ennek sajátossága, hogy sokkal egyszerűbben és olcsóbban is meg tudnánk oldani a feladatot, de mivel felvállaltuk a "kisebbség" a kivételek lekezelését is, így drágábban és hosszab ideig tart a munka. Mindezt csak azért, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek! Mert fontosak nekünk. A picik is. Ez erkölcsi és morális kérdés (meg marketing), de biztos, hogy hosszú távon megtérülő dologról van szó!

Amikor pedig a 600,000ft-ot kiszámoltam, nem a NAGY Warner v. Columbiára gondoltam, hogy megéri nekik, hanem az itteni magyarországi cégnek. Végül is abból a pénzből mondjuk 1 alkalmazottja v. akár 2-3 fő havi bérét és járulékait tudja fedezni.

A DVD előállítási költsége: én több helyen olvastam, hogy DVD-t ma OLCSÓBB előállítani mint VHS-t. Az meglehet, hogy ez csak egy bizonyos példányszámon felül van így, de így van. Abban pedig biztos vagyok, hogy olyan lokalizált DVD amit csak a Magyar piacra szánnak kevés van. Legtöbb esetben még van rajta 4-5 vagy akár több felirat és 2-3 hangsáv. A lokalizált kiadványok ahogy látom a Magyarország-Csehország-Lengyelország zónára vonatkoznak, itt pedig a példányszám már jelentős.

Hát ennyi. :-)
0
2002. augusztus 18., vasárnap 18:19
Bocsánat, korán nyomtam entert.
Szóval még akkor sem, ha a 2X kisebb mint a 0.5%. Erre mondom, hogy köszönet illet egyes kiadókat, illetve egyes hazai képviseleteket, mert a gazdasági irracionalitás ellenére engedik, illetve kihajtják, hogy a hazai piacon is megjelenjen a filmek többsége, és ha lehet, olyan kiadásban, amely minden szempontból megfelel a rajongók elvárásainak.
0
2002. augusztus 18., vasárnap 18:16
Herceg: csak részben van igazad. Igenis vannak olyan kiadványok (nem kis számban), amelyek jó esetben is nullszaldósak, vagy veszeteségesek idehaza. A "gagyi"-nak mondott 1500 példány eléréséhez is minimum egy közepes sikerfilm szükségeltetik. A megjelenő filmek kb. fele azonban rétegfilm, amely becsléseink szerint jó esetben is 2-300 példányban kelnek el, de vannak ennél rosszabb számok is. Erre mondom azt, hogy hálásak lehetünk a nagy stúdióknak (akik persze jól felfogott üzleti érdekből, piacépítés miatt teszik fel a magyar feliratot mondjuk a Kubrick-gyűjtemény filmjeire - amelyet egyetlen piaci alapon működő hazai kiadó nem mert volna bevállalni kizárólag a magyar piacra.)
Mindig azzal példálózok, hogy hasonlítsuk össze a kb. 3 éves DVD-piac kínálatát a 10 éve létező VHS-piacéval. A VHS-kiadás szinte mindig helyi szinten történt, a helyi képviselete szervezte a sokszorosítást és döntötte el, hogy mi kerüljön kiadásra. Ha adott volt a mesterszalag, akkor akár 10 kópiát is "megérte" sokszorosítani, míg DVD-esetében a magas előkészítési költségek és a gyártási technológia sajátossága miatt 1000 példány alatt nem érdemes nagyon elindítani a sokszorosítást. Ennek ellenére jelenleg kb. kétszer több-féle film kapható DVD-n, mint VHS-en, köztük olyan klasszikusok, amelyekben soha nem látott üzleti fantáziát a kiadó a VHS korában - valószínűleg azért, mert nem is volt, nincs is bennük üzlet. Azzal azonban, hogy részei vagyunk egy nagy egésznek (a nagy európai piacnak), a legtöbb kiadónál esélyünk van arra, hogy rákerülhetünk olyan filmekre is, amelyek kiadása soha nem lenne gazdaságos idehaza.

Az is tény, hogy egy komolyabb sikerfilm kiadása akkor sem lenne veszteséges, ha nekünk külön készülne egy teljesen magyarított lemez - mint ahogy A Gyűrűk Ura esetében történik. Ha a nagy stúdiók engednék, hogy a helyi képviseletek a VHS-hez hasonlóan helyi szinten készíthessék el a lemezeket, akkor biztos, hogy a megjenések több mint fele "normális" kiadásban, szinkronnal és felirattal, magyarított menükkel és extrákkal kerülne forgalomba. Sajnos a nagy stúdiók egyelőre szeretik központilag kézben tartani a kiadást, ami valószínűleg egyrészt takarékossági szempontból előnyös nekik, másrészt a minőségkontroll miatt fontos - bizonyára nem örülne a Columbia, ha mondjuk a Romániában megjelenő filmjeik minősége a kalóz-kiadások minőségére emlékeztetné a vásárlókat.

Mivel központilag történik az előkészítés, gyártás, stb., a központban csücsülők egészen más számokat - főleg százalékokat és aránypárokat - látnak, mint amit Te levezettél.

Ők azt látják, hogy az európai piacon az 5 fő nyelvterületre (angol, német, spanyol, francia, olasz) gyártott 5 lokalizált Gyűrűk Ura kiadvány eladásából a teljes európai piac bevételének 99.5%-a származott, míg a kis piacokra ugyanannyi energiával és költséggel gyártott további 5-10 változat (magyar, cseh, lengyel stb.) összesen csak a teljes bevétel 0.5%-át hozta.

Ha te X energia és pénz befektetésével 99.5%-osra tudod felfuttatni a vállalkozásodat, vajon szánnál-e újabb X, esetleb 2X energiát és pénzt arra, hogy további 0.5%-ot növekedjen a bevételed? Ugye nem? Még akkor sem, ha 2X<mint a 0.5%. Erre mondom, hogy köszönet illet egyes kiadókat, illetve egyes hazai képviseleteket, mert a gazdasági irracionalitás ellenére engedik, illetve kihajtják, hogy a hazai piacon is megjelenjen a filmek többsége, és ha lehet, olyan kiadásban, amely minden szempontból megfelel a rajongók elvárásainak.
0
2002. augusztus 17., szombat 20:39
Na igen, ezek a példányszám adatok elég megdöbbentőek. Sőt. Én azért jobbra számítottam, de a tény az tény.
Azt azért nem bírom ki, hogy hozzá ne tegyem: olyan nagyon nem kell köszöngetni a kiadóknak, hogy "fogalkoznak velünk kisebbséggel", mert még az alacsony példányszámmal együtt is az üzlet az üzlet :-)

Mondjuk egyszerű példa: vegyünk egy "gagyi" 1500 példányban fogyó filmet, bazi olcsón, 5000Ft-ért azaz nettó 4000/db-ért. 1500 x 4000 = 6mHUF, ennyi a bevétel. Szerintem nem túl erős feltételezés, ha azt mondjuk, hogy a kiadó (tehát pl a Warner) 10%-os haszonkulccsal dolgozik. (tehát az "előállítás" költségeire ennyit számor rá magának), ez tehát 600,000Ft nyereség neki. Mondjuk a Trumann Show esetében ezért max egy szerződést kellett aláírni, meg telefonálni, mert a DVD már évek óta készen van, csak be kell importálni... Azért nem rossz pénz az :-))))))

Ezen túlmenően lehet bízni abban, hogy itthon és érezhető lesz DVD boom, csak később, hiszen az itthoni átlagkeresetből nehezebb ezt finanszírozni. Erre csak egy adat: itthon a Gyűrűk ura 2 lemezes verziója szabott áron 6490Ft, a minimálbérből mondjuk 7.7 példány vehető meg. Angliában ez a kiadvány 20GBP, a minimálbér pedig valahol 600-700GBPnél van, de legyen csak 500 hátha én tudom rosszul: tessék: 25x lehet megvenni belőle... Hát ez van. :-) :-(
0
2002. augusztus 17., szombat 2:42
Hát igen, valami hasonlóra számítottam. :-(
Gratula az egymillióhoz, remélem itthon is rekordot dönt majd (tényleg kíváncsi leszek!!!), és a lényeg: foglalkoznak velünk, ezzel a kissebbséggel is. Köszönjük!
0
2002. augusztus 16., péntek 0:45
Szia Warner!

Köszi a válaszokat.
A következő filmekre vagyok még kiváncsi:
Driving Miss Daisy
True Romance
ezeket amerikában a Warner forgalmazza.
Nálunk ?
0
2002. augusztus 15., csütörtök 0:47
Bocs Louie, hogy a Warnert megelőzve válaszolok, de azt hiszem én is sejtem a választ.
A hazai (és a kis piacokra szánt) DVD-változatok azért jelennek meg később, mert a lemezek központilag, külföldön készülnek, ott történik a lemezek tartalmának "összerakása", a menük grafikai elkészítése, a mastering és a sokszorosítás. Sok-sok országra ez sok-sok idő, és az nagyon rövid matematikai számítással levezethető, hogy érdemesebb nekik első körben a nagy piacokra koncentrálni - gazdagok legelébb, aztán tehetősebbek, végül mi, a maradék.
Megtudtam, hogy az első héten mennyi Gyűrűk Ura DVD-t adtak el (ADTAK EL, TEHÁT NEM CSAK A KIADÓTÓL VITTEK EL A KERESKEDŐK, HANEM ANNYIT VETTEK MEG A VÁSÁRLÓK) és bennem nem az a kérdés merült fel, hogy miért nem kapjuk meg mi is a filmeket a világpremierrel egy napon, hanem az, hogy vajon miért adnak ki egyáltalán DVD-t nálunk, vagy hozzánk hasonló szerény piacú országban.
A szám: néhány ezer híjján kereken EGYMILLIÓ Gyűrűk Ura DVD fogyott már el Angliában. Összevetésként elmondanám, hogy a hazai rekordot tartó film kb. 20-25 ezer példányban kelt el. Ennél néhány ezerrel kevesebb kópiát még talán 2-3 filmből adtak el, aztán jön egy óriási szakadék, majd kb egy tucatnyi filmet találunk a 10 ezres "elit" klubban, aztán újabb szakadék, és jön néhány 5-6 ezres film. De a megjelenések izmos része olyan 1-2 ezer példányban kel el idehaza. Szóval ezért nincs minden filmen 5.1-es szinkron, ezért kapjuk meg 3 héttel később A Gyűrűk Urá-t, és ezért nem tudnak akkora árrést adni nekünk a kiadók, hogy nagyobb kedvezményeket adjunk nektek :(
(Szóval ha mindenki hoz magával még ezer vásárlót, talán kiharcolhatunk a kiadóknál olyan feltételeket, hogy minden filmet féláron adhassunk - és a szinkron gond is egycsapásra megoldódna :) )
0
2002. augusztus 15., csütörtök 0:15
Ó, de jó, hogy erre járok! ;-))
Gyűrűk Ura kérdéseim:
- miért nincs világpremier nálunk, mint máshol a világban? Megint a Harry Potter miatt? (Kezdem emiatt megutálni)
- A DVD-k nem készültek/nek el világpremierre? Ha a SW 2-őt mindenhol a világon a moziban is és a DVD-n is be tudták mutatni egyszerre, akkor a GYűrűk Ura miért kivétel? Pedig ugyanakkora rajongótábora van, ha nem nagyobb. :-)
0
2002. augusztus 14., szerda 23:26
tom, a kinowelté. csak ők nem adják ki (gondolom mert nincs pénz az abszulút magyarításra (szinkron menüstb)). csak gondoltam megkérdezem, hátha.
0
2002. augusztus 14., szerda 1:34
A T2 nem a Warner Home Video asztala.
0
2002. augusztus 13., kedd 23:16
Egyszer már kérdeztem de megkérdezem újra: terminator 2 fémdoboz dts stb????
0
2002. augusztus 13., kedd 23:03
Kérdés: Az elitalakulat nálunk is hasonló fémdobozban jelenik meg, mint az amerikai változat? Szeretnék minél több dts-es filmet látni (eredeti hang)! Például A gyűrű szövetsége négylemezes kiadása dts-el örvendetes lenne. Köszönöm!
0
2002. augusztus 12., hétfő 20:50
Kedves Warner, engem az érdekelne, hogy mi az oka annak, hogy gyakran aránytalanul nagy az árkülönbség az adott országok között. Gondolok itt pl. a Maffiózók c. sorozatra. Nagyon szeretem ezt a szériát, meg is vettem volna, csak... szériánként 25e-be kerül, ami azért igen húzós. Eddig az első kettő jelent meg, fogalmam sincs, hogy mennyi van még hátra, pláne, hogy egy futó sorozatról van szó. De most jön a lényeg: ha megrendelem mondjuk Ausztráliából, ugyanez a kiadás (tehát magyar feliratos) itt van kb. 9 ezerből.
Más, de szintén sorozat: a Twin Peaks várható vmikor? USA-ban nagyon fasza tálalásban jött ki :-) És Malcolm X, Szarvasvadász, Aljas utcák, Kánikulai délután, Madárijesztő, A komédia királya, Amikor a farok csóválja, Az utolsó szolgálat, Portyán esetleg? Nagymenők újrakiadás (a korábban megjelent finoman szólva sem nevezhető DVD-nek)? huh, ez jó sok volt, tudom, de azért remélem, válaszoltok :-)
0