Keresés

Warner Home Video

2009. szeptember 2., szerda 17:40
:)
0
2009. szeptember 2., szerda 17:34
240Ft+ÁFA-s smsben elküldözgetve izgalmasabb? :)
0
2009. szeptember 2., szerda 17:28
Bocsi, szófosásom van.

Képzeljétel egy, Háború és béke végigolvasni a gép előtt ülve :))))))))))))
Hát annak tényleg két anyja van...
0
2009. szeptember 2., szerda 17:25
igen, kettes pont igaz, főleg a kereshetőség miatt!
0
2009. szeptember 2., szerda 17:24
Ááá, látom már creeper is megírta, hogy aki monitoron olvas könyvet, az barom. BOCSÁNAT!
0
2009. szeptember 2., szerda 17:23
Szerintem ilyen alapon a kölcsönadás sem legális, hiszen ha a másik is megvenné, több pénze lenne a kiadónak és még több szép filmet tudna kiadni.
Ez megint egy kicsit szubjektív elbírálás...
0
2009. szeptember 2., szerda 17:23
Hát aki olvasott már gépen dokumentumot, gondolom sokan, az tudja, ha nem akar megvakulni, nem olvas a gépen!
Aki meg gyűjti majd az e-olvasmányt de nem olvassa, mindegy, mert úgy sem venné meg.
0
2009. szeptember 2., szerda 16:50
Kicsit OFF, ha már a könyveknél tartunk.
Azzal a kijelentéssel, hogy "olvasson könyvet monitorról az, akinek két anyja van" nem értek egyet. Hogy miért?
Én a könyveket 2 csoportba osztom:
1. szórakozás (regények, albumok, stb.)
2. SZAKkönyvek!

Én szeretem a könyveket (mindkét kategória), van is egy pár a polcomon, DE! szakkönyvet soha az életben nem olvasnék papírról, csak ha nagyon muszáj. Munkámból kifolyólag (software fejlesztés) több száz oldalas könyveket kapunk elektronikus formátumban egy-egy témában (400 oldal min/könyv). Nagyon jó dolog, hogy ha valami nem tiszta (pl. standard-izálás, stb. közben) fogod az elektronikus könyvet és rögtön kereshetsz gyorsan, kódot át lehet gyorsan emelni, és a szövegben linkek is vannak, tehát a kapcsolódó témákra rögtön lehet navigálni. Azért ez nem mindegy. Mellesleg az elektronikus formátumban lévő könyv nem jelent rögtön lopást. Például elő lehet fizetni (nekünk cégnél a books24x7-nél van előfizetés) és a legújabb, Magyarországon soha meg nem jelent könyveket le lehet tölteni pdf-ben LEGÁLISAN! Mert valjuk be, mekkora piaca van egy spéci területről szóló fejlesztési könyvnek itt? Ezzel az előfizetéssel viszont a munkához szükséges könyve(ke)t rögtön elérjük.

Üdv,
Wilczek
0
2009. szeptember 2., szerda 16:35
nem is beszélve arról, hogy egy-egy ilyen készülék tömérdek mennyiségű könyvet tud eltárolni...    

viszont itt is meg lesz majd a "gyűjtői" oldal. személy szerint nem olvasok sok könyvet, szégyen, nem szégyen: ez van, de amit olvasok azt szeretem a polcomon tudni. jól esik végignézni a polcon, hogy itt van előttem egy tudástár, egy kisebb fajta "könyvtár" amit bármikor levehetek, lapozgathatok, stb..  de ahogy az emberek a kazetták és lemezek után "hozzászoktak" az avikhoz és mkvhoz úgy hozz szoknak majd az elektronikus könyvfileokhoz is...
0
2009. szeptember 2., szerda 16:27
Valóban nem láttam, de én ebben a témában inkább maradi maradok.
Meg aztán, ezeknek biztos nincs illatuk, szóval részemről bukta. :)
0
2009. szeptember 2., szerda 16:25
Akkor nem láttál még e-papírt. Ugyanolyan optikai tulajdonságai vannak, mint a hagyományos papírnak, nem fárasztja a szemet, nem villódzik, nem tükröződik a napon, viszont az igényeidhez mérten állíthatod be a betűméretet, és egyes olvasók még felolvasni is képesek a szövegeket (tehát a hangoskönyv piacnak is konkurencia részben). Praktikusabb, sokoldalúbb, kényelmesebb mint a hagyományos könyv, sokkal környezetbarátabb is (minimális energiával működnek, akár napelemmel is hajthatók az egyszerűbb modellek, nem kell erdőket kivágni), és míg a klasszikusok, értékesebb kiadványok, színes albumok továbbra is megmaradnak a piacon, a nyári ponyvaregények piacán szerintem elsöpör majd mindent az elektronikus papír. A kérdés csak az, hogy hogyan bírják majd rá a kiadók/írók az embereket arra, hogy így is kifizessék a 6-8 dollárt 1-1 regényért, és ne az ingyenes megoldást válasszák.
0
2009. szeptember 2., szerda 16:19
Pont azért lesz nagy balhé a könyvpiacon, mert a könyv ugyanazt az élményt nyújthatja keménykötésű, vagy ponyva változatban, mint e-papíron, így a könyvek nem "szívnak" akkorát, mint szegény filmek, ha nem vásznon vetítik őket, viszont a könyvkiadók és írók még nagyobbat szívnak.
0
2009. szeptember 2., szerda 16:15
Nem vagyok potenciális könyvvásárló, mert sokkal kevesebbet olvasok, mint amennyit valóban szeretnék, de tm-nek volt egy kijelentése erről, amivel tökéletesen egyetértek: "olvasson könyvet monitorról az, akinek két anyja van".
0
2009. szeptember 2., szerda 16:10
Könyveknek már most nagy tömege található meg az interneten letölthető formátumban. Legálisan és illegálisan is. Angol nyelvű könyveket hatalmas mennyiségben lehet letölteni már most is...  Előbb utóbb ez a hullám is eléri az országot..   DE szerintem egy könyv, egy regény "értékét" nem befolyásolja olyan drasztikus módon a formátum ahogy megszerzik, mint ahogy ez filmek esetében van. Egy regény esetében szinte mindegy, hogy egy darab foltos papíron olvassa valaki, vagy drága kötésű könyvben esetleg egy Kindle-ön: a mű értékét, a történet befogadását, megértését, érzékelését stb ez nem befolyásolja. Film esetében azonban a nem megfelelő minőség vagy formátum drasztikusan megváltoztatja azt, hogy vki mit tapasztal, mit él át stb a film nézése közben, hangminőség, képminőség, színek stb.... Egy film nem ugyanaz egy 40 méteres vásznon mint egy 40 centis számítógép monitoron. Csak oda akarok kilyukadni, hogy "artistic" szempontok alapján a filmek sokkal nagyobbat "szívnak" mint más médiumok...

0
2009. szeptember 2., szerda 15:52
DVD-t kölcsönadni is teljesen legális és elfogadott. Még mindig jobb, ha én is DVD-vásárló vagyok, meg a szomszéd is, és néha kölcsönkérünk egymástól 1-1 filmet, mint ha csak én vásárolok, a többi szomszéd meg csak másolásra kéri kölcsön, vagy egyszerűen letölti.
A másik megjegyzésem, hogy míg a régebben készült filmeket valóban csak a moziknak gyártották, addig az új filmek költségvetésébe eleve beszámolják a másodlagos bevételeket is - a nagyköltségvetésű filmek még szolíd siker esetén sem mindig nyereségesek a mozibemutatóval, az igazi profit a későbbi DVD/BD-értékesítésből, TV-s jogokból keletkezik.
A régebbi filmeknél - mondjuk egy Casablancánál - valóban nem az akkori alkotókat támogatja az, aki megveszi a DVD-t/BD-t, hanem mondjuk hozzájárul a vásárlásával ahhoz a többmillió dollárhoz, amibe egy régi klasszikus színvonalas restaurálása, illetve a háttéranyagok készítése kerül, és azért szerintem ez sem mindegy.
A könyv-DVD párhuzam egyébként nem rossz, sőt! A könyvpiaci szereplők rettegve nézik, hogy mi megy végbe a zene- és filmiparban, ugyanis ők lesznek a digitális forradalom következő áldozatai. A digitális papír-alapú e-olvasók szerintem öt éven belül fillérekbe fognak kerülni, innentől kezdve pedig komoly bajban lesznek a könyvkereskedők/kiadók/írók is, ugyanis ha nem lesz addig rendszabályozva az internet (márpedig nem lesz), akkor millió számra kerülnek fel a netre könyvek digitális példányai, és ember nem lesz, aki fizet majd értük - legalábbis Magyarországon.
0
2009. szeptember 2., szerda 15:38
Mondjuk a könyv is egy elég érdekes dolog.

Egyrészt, mert azért már az is elég drága. Másrészt pedig tartalmas ugyan, de embere válogatja, ki mennyire gyakran veszi le az egyszer már kiolvasott könyvet a polcáról ( mondjuk a megvárásolt DVD filmet sem nézi mindenki naponta ). Sajnos een személy szerint elég ritkán, mert jobban vonzanak az újabb olvasmány-élmények.

Egyszer egyik barátom megkérdezte, minek veszek annyi könyvet, ha úgyis csak egyszer olvasom el? Elvégre ott a könyvtár, onnét is kivehetem. Végülis ez is jogos. De ha úgy nézzük, a könyvekre is épül egy piac, aminek fent kell magát tartani az eladásokból. És amig a filmeknél alternativaként ott van a letöltés és a házi felirat arra az esetre, ha nem jön ki a film, a könyveknél nem nagyon hallottam még hobbiból forditott netes verziókról, igy az ember kénytelen megvenni, vagy kölcsönkérni. Ha megveszi, támogatja a kiadót, illetve szerzőt, ha kölcsönkérni, nem feltétlenül.

Ezt az egészet csak azért hozom fel, mert volt itt vita nem is olyan rég a kárositásról meg a kalózkodás miatti kiesett jövedelemről. Nos, a könyvpiac nyilvánvalóan más, mint a DVD-piac, de ha azt mondom, hogy mondjuk xy szerző y cimü könyvét nem vásárolom meg, hanem csak kölcsönkérem mondjuk akárkitöl, akkor azzal a kiadónak bevételkiesést eredményezek, hiszen potenciális vásárlóként nem gazdagitottam a kiadó/szerző bevételét, de élveztem a munkájuk gyümölcsét. Nos, könyvet kölcsönkérni ugye legális. És igazából morálisan sem kérdőjelezhető meg. Ezzel szemben a filmeknél, ha valaki csupán azért tölt le egy filmet, hogy megnézze, és nem a birtoklási vágy vezérli, az ugye egyesek szerint kalóz. Nem akarok amúgy vitába szállni ezzel, csupán azt akarom kihozni a dologból, hogy azért azt figyelembe kell venni, hogy amig a könyvkiadásnak azért van egy múltja ( igaz, a jövője nem olyan biztató, hiszen az embrek nagy része nem hajlandó olvasni ), a film, illetve elsősorban a DVD-kiadás igencsak fiatal, ráadásul képlékeny. Már csak azért is, mert a filmeket elsősorban mozis bemutatásra szánták, és a DVD-n való terjesztés csupán kiegészitő jövedelem a jogtulajnak, illetve a kiadónak.

Ebből a logikából kiindulva ha megnézek egy filmet moziban, támogatom a készitő t. Ha megvásárolok egy könyvet, támogatom a készitőt. Ha kölcsönkérek egy DVD-t, nem támogatom a készitőt. Ha letöltök egy filmet, nem támogatom a készotőt. Ha a letöltés előtt megnézem moziban, akkor valamilyen formában támogattam a készitőt. Ha kölcsönkérek egy könyvet, nem támogatom a készitőt.

Tudom, fals a köny-illetve a DVD-piacot egymáshoz hasonlitani az alapvető sajátosságaik miatt, viszont úgy érzem mindenképpen érdemes megvizsgálni a dolgokat több oldalról, mielőtt itélkeznénk, illetve konkrét véleményt formálnánk. És persze figyelembe kell venni azt is, hogy a véleményünk, nézőpontunk csupán csak egy a sok közül. Ahhoz, hogy ténylegesen itélkezhessünk másokon, birónak kell mennünk... ;)
0
2009. szeptember 2., szerda 15:03
Én úgy emlékszem az első moziválság az évszázad első felében jött a mozipalotákra (ahol addig minden vetítés szinte ünnep volt, sokszor élőzenekarral.
Ugyanis rájöttek, hogy az igénytelen, egyszerű sorozatok, fapados mozikban (ez egyáltalán nem újkeletű) mozgatja meg a tömegeket.
Ekkor a "Palace-ok" (bizony ez volt a nevük) közül sok bezárt, a többi pedig átvette a módit és igénytelenebb dolgokat is vetített.

Óriási botorság bárki részéről az, ha ezt az igényes, dvd-fan csoportot - aki nagy részt itt fórumozik - összekevernénk a VEVŐ-vel. Mint már írtam korábban, nem mi vagyunk a fő vásárlói kör. Szerintem XPress részéről is hiba lenne ezt gondolni.
Ez a kis csoport, akiket XPress nagyrészt szeret s tisztel egy szűk kör. Ráadásul jövőre valszeg nagy része BD-t néz, mert ugye ad arra, hogy a legjobban akarja látni kedvenceit. Hiba erre a csoportra tervezni a jövőben!

Korábbi hsz.-em mentén indulnék, amennyire lehetséges a megoldás felé....
0
2009. szeptember 2., szerda 14:50
Vagy iszol, és akkor pálinkára :-))))
0
2009. szeptember 2., szerda 14:48
Tökéletesen érthető a dolog - ha nincs már annyira kedved a filmezéshez, zenét viszont szívesen hallgatsz folyamatosan, akkor világos, hogy átállsz. Az is érthető lenne, ha rájönnél, hogy inkább most olvasol, és akkor könyvekre költesz.
0
2009. szeptember 2., szerda 14:45
Rendben, majd ha lesz időm akkor tanulok tőled ;)
0
2009. szeptember 2., szerda 14:40
=OFF
Első gondolatként örülök, hogy ismét sikerült üres veszekedéssé alakítani egy topikot.
=ON
A topik témájához kapcsolódva:
Néhány éve még nagybevásárló voltam itt az Xpressen, és más boltokban is. Aztán közbejöttek mindenféle gondok, és ma már elég keveset vásárolok, bár szeretnék sokkal többet. Ez egyben igazolja azt, hogy igenis vannak olyanok, akiket az anyagi, vagy egyéb helyzetük akadályoz meg a vásárlásban.

A kalózkodásnak nevezett tevékenységről pedig csak annyit, hogy ameddig ebben az országban több száz milliárdnyi pénzek eltűnhetnek felelősségre vonás nélkül, addig nem várható el az egyszerű emberektől, hogy bűnnek tekintse azt, hogy letölt néhány filmet, vagy zenét.
Egyrészt, az egyszerű emberek szemében egy DVD értéke csak annyi, amennyiért a turkálóban lát egy akármilyen másik példányt. Ez jelen esetben kb 100 forint. Egy hétköznapi ember nem tesz különbséget film és film között. Úgy váli, hogy 100 forintért bármelyiket elő lehet állítani, tehát legfeljebb ekkora kárt okoz egy letöltéssel.
A másik oka a letöltéseknek (persze csak az én véleményem szerint) az, hogy például a népszerű sorozatok megjelenése meglehetősen késedelmes. Amíg a neten már a TV-beli lejátszás előtt (nem tudom honnan), de legkésőbb utána pár nappal megjelenik egy sorozat epizódja (ráadásul DVD minőségű képpel, és elfogadható magyar szinkronnal) addig a hivatalos megjelenésre néha hónapokat vagy éveket kell várni. Most, amikor a Warner éppen szünetelteti az itthoni megjelenéseit (esetleg éppen beszünteti), még az is a letöltést fogja választani, aki egyébként hajlandó lenne megvenni az eredetit is. És milyen bosszúság ez annak, aki eddig megvette egy X sorozat 199 évfolyamát, és a 200. évet "kénytelen" letölteni. Legközelebb már biztosan nem kezd bele egy új sorozat vásárlásába, még akkor sem, ha az aktuális kiadó éppen befejezi a duzzogását, és hajlandó elfogadni a vásárlók pénzét, amit mindenáron neki akarnak adni. Ez az utolsó mondatrész humorosnak látszik, de inkább siralmas. Siralmas az, hogy mi vásárlók aggódhatunk azért, hogy lesz-e alkalmunk elkölteni a pénzünket (már akinek van). A világ normálisabban működő felében azért ez nem így működik.
Véleményem szerint a magyar jogrendszernek nem az a legnagyobb baja, hogy a letöltést nem tekinti bűncselekménynek. Ezer sebből vérzik. Az első gond talán ott van, hogy az Alkotmány szerint nem keverhetők a hatalmi ágak, tehát a törvényhozó, és a végrehajtó hatalmat el kell választani. Ez nálunk nem így van. Nálunk egy miniszterelnöki rendelettel felül lehet bírálni az alkotmányt, és a rendőrséget (végrehajtó hatalom), az Igazságügyi Minisztérium alá lehet rendelni (törvényhozó hatalom). Az is csak idő kérdése, hogy az állítólag független bíróságok mikor kerülnek de jure is a miniszter irányítása alá, mert de facto már most is ő irányítja azokat is. A bíróságok működése botrányos. Az állampolgárok arcul köpése az, hogy egy-egy ügyet mennyi ideig képesek elhúzni. A bíróságok túlterheltsége csak üres duma. Saját tapasztalatom az, hogy egy tárgyalást csak arra használnak fel, hogy újból ismertetik ez előző tárgyaláson elhangzottakat, majd kitűzik az újabb tárgyalás időpontját, természetesen fél évvel későbbre. Ennyi várakozás után nem is csoda, hogy legközelebb is iratismertetéssel telik el az idő, hiszen ki emlékszik már ennyi idő múlva bármire.
A jogrendszerünk elavult, ebből kifolyólag a gazdaság szabályozása sem működik normálisan. Egyes politikusok szerint a piac önmagát szabályozza. Az elmúlt év végén ez a vélekedés megdőlt. Ezt a vílág többi részén már belátták, nálunk még nem. Elvileg van egy Versenyhivatal, azonban a bírságoláson kívül jogköre nincs. A bírságot kiszabó rendelkezései bíróságon megtámadhatók, ami azt jelenti, hogy több éves késedelmet szenved minden rendelkezése. Hogy lehet itt tisztességes piacról, vagy versenyről beszélni? És akkor még nem is említettük a multikkal kötött külön alkukat, amiket "felelős" kormánytisztviselők, társadalminak nevezett magánérdekből kötnek. A multik szinte alig adóznak, a magyar vállalkozók kiadásai pedig egyre emelkednek.
Ezek alapján tényleg az a legnagyobb gondja a magyar törvénykezésnek, hogy nem bűncselekmény a letöltés. A lopás az, mégis elég sokan abból élnek. A kis bolti lopásokat (húszezer alatt) már be sem jelentik, mert csak szabálysértés, amit a jegyző intés, szemétkosár módszerrel. Ha mondjuk rajtakapják Kiss Pistát, hogy letöltött 150 filmet, és megnézik, hogy egy filmet akár 100 forintért is megvehet DVD-n, akkor mekkora összeget számolhatnak fel neki? Ez bizony még mindig csak a szabálysértés kategóriáját éri el, aminek a büntetése eléggé kérdéses, tekintve a jegyzők szorgalmát ilyen ügyekben.
A tettenérés eléggé nehézkes. Tegyük fel, hogy a letöltés valóban bűncselekmény, de a birtoklás nem az (hiszen nem bizonyítható, hogy az adott egyén töltötte le). Ebben az esetben legfeljebb azért a néhány filmért lehetne büntetni, amelyeknek a letöltése éppen folyamatban van. Ez legfeljebb egy tucat film. DVD-re kiírni ma már nem szokták a filmeket, hiszen az adathordozó lassan drágább, mint egy 100 Ft-os DVD. Azokról, amiket pedig a merevlemezen találnak, nehéz bizonyítani, hogy lopottak. Nézzünk egy példát, eszel egy csokit, de a papírját már eldobtad, a blokkját pedig eleve a pénztárban hagytad. A csoki mégsem számítható lopottnak, pedig nem bizonyítható az eredete. Ugyanígy nem számolhatnak lopottnak semmilyen merevlemezen tárolt filmet. A vásárló nem köteles megőrizni a számlát, sem a csomagolást. Elvileg másolatot csinálhat, saját használatra. Ameddig nincs kiírva hordozóra, még potenciálisan sem tekinthető kereskedelmi felhasználásnak.
Egyszóval, ha lenni is ilyen törvény, végrehajtani nem lehetne. Viszont akkora terhet jelentene a rendőrségnek, hogy nem maradna idejük vezetőink védelmére.
Esetleg még szempont lehetne az, hogy amennyiben le volna írva, az emberek valóban vétségnek tekintenék a letöltést. Aki azt hiszi, hogy ennek lenne visszatartó ereje, az végtelenül naiv. Az áruházi lopás deklaráltan szabálysértés, esetleg bűncselekmény. Ennek ellenére az multiknál gátlástalanul tömik magukba az emberek a péksüteményt, isszák az kólát, de egyiket sem fizetik ki. Láttam már olyan családot, ahol 5 gyerek tömte a fejét, jóllaktak, aztán szépen kisétáltak, mivel fizetni valójuk nem volt. Mondjuk nemféltem a multikat, kifizetjük mi , vásárlók az ilyen veszteségüket.

Xpress! Egy dologban biztosan igazad van! A fejekben kellene rendet rakni. De legelőbb a vezetőink fejében! Hiszen az emberek mindig példákat követnek. Ha azt látják, hogy büntetlenül lehet csalni, lopni, ők is azt teszik. Ha egyszer (legalább egyetlen egyszer) végre börtönbe kerülne egy tolvaj politikus, és ráadásul a szerzett vagyonát is levennék, talán más példát követnének. De addig....

Bocs, hogy ilyen hosszú lett. De mentségemre, legalább ritkán írok :-)
0
2009. szeptember 2., szerda 14:16
Egy szóval sem mondta, hogy letöltötte.

Be is digitalizálhatta videokazettáról, esetleg egyik barátjától kapta ajándékba, akinek megvolt, de az is lehet, hogy egy  kalóztól  várásolta, ezzel támogatva a virágzó kalózpiacot.

Mellesleg ha jól emlékszem, a letöltögetős dolog tanulság az volt, hogy Magyarországon legális ugyan, de morálisan megkérdőjelezhető, ennek fényében ha letöltötte volna, akkor sem lett volna a tette illegális, legalábbis büntetőjogi értelemben.

De ezt a vitát nem akarom újra kezdnei. Maradjunk annyiban, hogy álitásoddal ellentétesen igenis belekötöttél valakibe, illetve vitáztál valakivel az elmúlt két hétben.  Nagyra becsült  K nevezetü fórumozó erre azt hiszem, azt mondaná: HAZUG VAGY! De een ilyet nem teszek. Sőt, tudod mit? A személyeskedésnek is szivesen véget vetek, már csak azért is, mert ez nem tartozik ide a fórumra. Cserébe arra kérlek, tégy Te is igy, és egy kicsit jobban tiszteld mások véleményét, és lehetőleg olyan hangnemben kommunikálj a többi fórumozóval, amit Te is elvársz másoktól.

Baráti üdvözlettel:

een
0
2009. szeptember 2., szerda 13:45
igenis jól értelmeztem... sőt utánna még részletesen ki is fejtette, hogy joga van olyan formában megszerezni a filmeket ahogy az ő a legjobbnak tartja és még az sem érdekli hogy itthon a film megjelent, csupán a kiadó nem úgy tálalta azt ahogy neki megfelel....  tehát, hogy értsd: nem olyan filmeket tölt le géza barátunk amit itthon a büdös életben nem adtak még ki, hanem olyanokat amiket itthon kiadtak, csak valami baja volt a kiadással és így inkább illegálisan letöltötte és le is tölti... mert hogy ehhez neki joga van...    még jó hogy erre azt mondom, hogy tolvaj és nem azt, hogy ejj de derék ember és még gratulálok is neki...   hol ebben a kapufa?
0
2009. szeptember 2., szerda 13:37
Augusztus 29. 20:21
3686-os hozzaszolas, ebbe a topicban.
KovacsGeza nevü felhasznalóba kötöttél bele.

Miután kapufát rúgtál nála az alaptalan vádaskodásoddal, lebunkóztad és letolvajoztad, ahelyett, hogy magadba szálltál volna. És ha jól emlékszem, ott is azzal kezdődött, hogy nem jól értelmezted, amit irt...
0
2009. szeptember 2., szerda 13:25
Anyám, kb. évente egyszer írok bármit Xpressre és mindig megtalál egy kötözködős felhasználó....
Nem érzem szükségét bármiféle magyarázkodásnak, volt aki megértette mire gondoltam, Te nem. Ennyi!
0