Keresés

Warner Home Video

2009. szeptember 2., szerda 12:58
szánalmas vagy..
0
2009. szeptember 2., szerda 12:57
Az utóbbi két hétben alig voltam aktívan jelen a fórumon, pláne nem vitáztam...  Kicsit objektívebben tessék szemlélni...
0
2009. szeptember 2., szerda 12:56
Ne bántsd már szegényt, mert mindjárt Te is megkapod, milyen bunkó vagy, ahogy een is megkaptam... :P

Hát nem tudod, hogy az olyan emberek, akik sportot üznek abból, hogy másokba belekötnek, általában nem tolerálják, ha valaki  beszól  nekik? ;)
0
2009. szeptember 2., szerda 12:49
Miért van az, hogy Te állandóan harcban állsz valakivel a fórumon (DVDExtra fórum dettó)? Annyira unalmas, hogy bármilyen topciot megnyitok "The Russian" kollega valakivel birokra kel...
0
2009. szeptember 2., szerda 12:35
Ne felháborodni tessék, hanem megtanulni normálisan fogalmazni...  Nem indokoltad meg ilyen formában, hogy miért nem dvdt gyűjtesz ezután, pusztán leírtad, hogy Cd értékállóbb és inkább azt gyűjtöd...  Ez úgy hangzott, mint akinek tökmindegy hogy mit gyűjt, bélyeget, lepkét, dvdt, zenét, csak gyűjtsön valamit, és hogy mit azt az határozza meg hogy mi mennyire értékálló...  

És nem, nem függ össze az evés és az ivás, ahogy a film meg a zene sem. Igaz, előbbi kettő létfentartshoz kell, utóbbi kettő pedig szórakozásai forma, de mégsem helyettesítheted egyiket a másikkal. De ezek után örömmel venném ahogy prezentálod saját magadon, hogy nem iszol 2 hétig hanem csak eszel... mennyire tartod is fent ezzel a létedet...  Egy közös célt szolgál mindekettő, de mindegyik csak komponensei a nagy egésznek. A kocsihoz is kell kerék meg motor egyidejüleg, mert csupán az egyikkel semmire sem megy. De nyugodtan győzz meg az ellenkezőjéről.
0
2009. szeptember 2., szerda 12:29
Nem azért, de a netikettnek nem az az egyik pontja, hogy nem illik a másik fórumozó nickjével szórakozni? Azt nagyon birom, hogy akár mihez szólok itt hozzá, soha nem arra vonatkozó választ illetve érveket/ellenérveket kapok, hanem általában a nickembe kötnek bele....

Na nem baj, azért szerencsére vannak itt értelmesebb emberek is...

0
2009. szeptember 2., szerda 12:25
Totálisan összefügg a kettő. Mindkét dolog HOBBI, nem létfenntartáshoz szükséges dolgok, hanem szórakozás, ami sajnos kizárólag pénztárcafüggő.
Ugyanebből kiindulva az evést és ivást is össze lehet hasonlítani, mert mindkettő a létfenntartáshoz kell.
Nyilván tevékenység szintjén más filmet nézni mint zenét hallgatni, de szerintem a többség pontosan tudta milyen alapon hasonlítom össze ezeket.
A filmgyűjtésről nem az értékállóság hiánya miatt álltam le, egyszerűen nincs időm filmet nézni, annak meg nem látom értelmét, hogy telerakjam a polcom lemezekkel, amiket csak hónapok után nyitok ki.
Pl ott volt a Da Vinci Kód, amit 3 év után úgy adtam el, hogy gyári fólia volt rajta, és anno 4000ért vettem meg.
A dvd olcsóbb árkategóriába kerülésekor engem is elkapott a gépszíj, és mindent megvettem ami kicsit is érdekelt, holott előtte 10 évig csak cdt gyűjtöttem.
Aztán szép lassan amint gyűltek a fóliás dvdk rájöttem sokkal több értelme van a zenének, mert azt akár 10x is meghallgatod egymás után, egy filmet nem nézel meg 10x egymás után.
Nem volt célom vitát kiváltani, netán kétértelmű lenni, csak leírtam a véleményemet.
Részedről pedig ez a kötözködés kb. olyan mintha valaki azt kérdezné tőled, hogy minek veszel filmet amikor bármit le lehet tölteni, vagy tőlem kérdeznék, hogy minek költesz sok tízezer forintot lemezekre, amikor bármit leszedhetsz?

0
2009. szeptember 2., szerda 12:19
Szerintem ehhez még hozzájön, hogy:

- kevesebb forgalmazó, azok is inkább összefogva, egymást segítve (túl sokan vannak, kis piachoz)
- nyilván pár online és élő bolt is megszűnhet

tehát szűkebb piac, egyértelmáen megszólított vevőréteg.

Ennek - amit az XPress számomra nagyon jól, színvonalasan csinált - szép lassan vége...
0
2009. szeptember 2., szerda 12:16
Én azt gondolom jelenlegi tendencia mellett - és ehhez köze van ugyan a letöltőknek, de nem ők a fő hibásak, hanem egyszerűen változnak az idők - új dolgot kell kitalálni különben a piacnak leáldozott!
Főleg jövőre, amikor már a BD elterjedtebb lesz!

Talán - hangsúlyozom TALÁN - a megoldás kétfelé választani a kiadásokat:

- filléres igénytelen kiadások, akár papírtokban, nyomott áron, mindenféle akciókkal, tömegeladásban
- csak gyűjtőknek, nagyon kevés példányszámban (Xpress korábbi elmondásai alapján 100-150 példányban) egy Editor Collection csak mondjuk szép magyar névvel, exkluzív gyönyörű kiadások dvd-buziknak, mint pl. én is, akiknek a polc is számít

szerintem a középső rész befellegzett (1990, 2990-es filmek), bár ezt is xpress tudja jobban, kíváncsian várom a véleményét

kérdés, a második is megérné-e egyáltalán
0
2009. szeptember 2., szerda 11:55
pedig lehet, hogy ott a megoldás.
a gyűjtők nem gyűjtik már a dvd-t. A gyűjtők, akik bármit gyűjtenek ami újdonság vagy másárt. pl volt régebben a telefonkártya, a bélyeg, gyufáskatulya stb.. ezek kis helyen elférnek és gyűjthetőek. biztosan volt aki ráállt dvd-t gyűjteni, mert neki gyűjteni kell, de mivel nagy helyet foglal és tényleg nem értékálló abbahagyták a gyűjtést. ezek nem feltétlenül film szerető emberek voltak.
az átlag embert meg tényleg nem érdekli, hogy ott legyen a polcon a film. majd adja a tv, ha meg nem akkor is van mindig nézni való a tv-ben. a fiataloknak meg ott a mozi szerencsére és nem a szobában gubbasztanak hanem legalább látnak embereket is.
0
2009. szeptember 2., szerda 11:28
A neved sokat elárul a modorodról és hozzáállásodról...

Ahogy írta az alapján nem lehet érteni, hogy mire is gondolt. A zenét és a filmet összehasonlítani olyan mint az evést meg az ivást. Nem függ össze a kettő, nem tudja egyik a másikat helyettesíteni hisz más a funkciója...  Öt évig imádtam zenét hallgatni és cdket gyűjtöttem, majd inkább filmeket kezdtem gyűjteni, de most mivel cd tartósabb újból inkább a zenét szeretem és azt gyűjtöm... Ennek szerinted van így értelme? Vagy csak nevedhez méltóan most letudtad velem a napi baxakodásodat a listádról?
0
2009. szeptember 2., szerda 11:08
Na hallod, Te mindenbe belekötsz?
Van, akinek a zene fontosabb, mint a filmek. Mivel a zene és a filmgyüjtés is elég költséges mulatság, mindkettőre nem igazán jut keret ugyebár. Illetve arra jut több, amit az egyén fontosabbnak tart.

Hogy lehet valaki ennyire értetlen...?
0
2009. szeptember 2., szerda 10:55
Hogy lehet összehasonlítani a CDt (zene) meg a DVDt (film) ? Illegálisan letöltöd és mostmár inkább CDre írod, vagy hogy érted? Kb mint az evés meg ivás összehasonlítása...
0
2009. szeptember 2., szerda 10:25
Én mindigis cd gyűjtú voltam, aztán 4-5 éve átálltam dvd-re, akkor feladtam a lemezgyűjtést, majd tavaly év elején visszaálltam a cdre, azóta laig 2-3 filmet vettem, mert rájöttem, hogy a cd értékálló, a dvd sajnos nem, valamint egyre kevesebb filmnézésre jut idő és csak a kedvenceket nézem meg egy évben többször. A legtöbb filmem olyan, amiket imádok, de már vagy 1-2 éve nem néztem meg őket, ezért felesleges gyűjtenem.
A Watchment nagyon meg akartam venni, de akkor már a Director Cut kellene.
Idénre már csak a Star Trek, esetleg a Transformers 2 jut.
0
2009. szeptember 2., szerda 2:26
OFF: Amennyire emlékszem (régen volt már, amikor ezt kellett tanulnom), modell szerint (és világban sem tapasztaltam máshogy), ha egy ember munkabérként többet kap, akkor ez a cég bérköltségén keresztül az árakat is növeli, ami az infláció növekedését eredményezi. A kettő így általában kioltja egymást. Vannak persze egyéb lehetőségek is a magasabb bérek kompenzálására, de mindegyiknek vannak hátulütői. Talán éppen neked írtam le pár napja, hogy a "nyugdíjas-segélyes kontra adófizető" meccsnek milyen kimenetei lehetnek, és hogy melyik kinek nem kellemes, és miért, az ott vázolt dolgok éppúgy ide is alkalmazhatók.

Én is szívesen kapnék többet, én is el tudom költeni a pénzt, és lehet, hogy én vagyok a pesszimista meg a paranoiás, de nem sok reményt látok, hogy a helyzet javuljon.
0
2009. szeptember 2., szerda 1:31
Nem ugyanarról beszélünk? ;-) Önmagában miért értelmetlen? Ezt valaki kifejthetné bővebben egy kicsit. Hiszen ha valakinek több pénze van, egy idő után nyilván többet költ(ene): hamarabb cserélné a TV-jét, egyéb műszaki dolgait, autóját... többet költene erre-arra. Meg lehet nézni, hogy különböző cégek / vállalkozások az ott dolgozó alkalmazottak kizsákmányolásával mekkora vagyonra tettek / tesznek szert - az adókedvezményeikről nem is beszélve... Nem baj, majd tőlünk bevasalják azt a hiányzó néhány milliárdot! Inkább ez az értelmetlen, nem?
0
2009. szeptember 2., szerda 1:09
Én akkor "úsztam el", amikor még évekkel ezelőtt volt olyan pár hónap, hogy "átálltam" a CD-kre: akkor nem vettem DVD-ket, csak CD-ket. Utána pár hónapig DVD-k, majd pár hónapig megint CD-k... Szóval ha több pénzem lett volna erre a célra, akkor mehetett volna párhuzamosan, így nem maradok le több tucat (na jó, több száz) filmről / kiadványról. Ezek nagy részét sikerült pótolnom, vagy így, vagy úgy. Tehát innen, onnan, amonnan... ;-) Mondjuk CD-kből van egy kis lemaradásom... :-O Szóval olyan drasztikusan én sem költöttem volna többet, nyilván ment volna máshová is a pénz.

Számoljunk egy kicsit: tegyük fel, hogy van heti 100e Ft-om (havi 400e Ft). Egy százas elmegy a számlákra, egy másik mondjuk kajára, a következő meg a "hobby"-ra. :-D  A negyedik maradna a számlámon - akkor nyilván újra lenne bankszámlám. Most tegyük fel, hogy az asszonykámnak is van ugyanennyije. Egy százas megy a lurkó(k -> nyilván több lenne)ra, egy másik az Ő hobby-jára / egyéb dolgaira, kettő meg maradna a számláján. Tehát havi szinten maradna 300e Ft-unk - persze ha nem jönne közbe semmilyen extra kiadás. Eltelik egy év, kettő, öt... Na, hogy is állunk anyagilag? Hát kérem, ez a nem mindegy! Lehetne még ragozni, ha mondjuk 500-500e Ft-ot keresnénk és így tovább. Tudom, hogy nincs az a pénz, amit ne lehetne elkölteni, de az asszonykám spórolós fajta! ;-)
Így azért - feltételezve sokmindenki számára az anyagi biztonságot - kisimulnának a vonások az emberek arcain, kicsit nyugodtabb, békésebb lenne a világ. Vagy túl naiv vagyok? Nem lenne gond, ha valakik egy adott cég árbevételére lennének kíváncsiak, mert az nyugodt szívvel közölhető lenne, hiszen miért is ne? Nem menne az anyázás, hogy ne kotorássz más zsebében, meg mi közöd hozzá, hanem csak közölnének egy összeget: x millió Ft. Az szép! - mondaná mindenki. Most mi van? Titkolózás, miegymás... az okok világosak - túl nagy ott a jólét! "Egyszerű" emberek álmodni sem mernek akkora összegekről... mondjuk lassan már álmodozni sem... Na, befejezem a "sírást", ha már az álmodozásnál tartottam, megyek, elteszem magam holnapra.

(Nekem kb. ennyi van, ami még ki sincs bontva... ;-)  )
0
2009. szeptember 2., szerda 0:41
És az is lopás, ha valakinek eladom a filmem?
Azzal is megkárosítom őket, hiszen, az az én zsebembe megy.

Ilyen alapon akkor itt mindenki egy mocskos tolvaj, adjunk körözést az eladó dvd-ban hirdetőkre. Én már Kazahsztánóbl írok!
0
2009. szeptember 2., szerda 0:40
Inkább azon kéne elgondolkodni, hány filmőrült és hány betérő vevő van.
Mondjuk, aki havi tíz-tíz filmet elvisz, az már gyűjtőkategória, hány százalék ez és hány, aki NEM GYŰJTŐ, de szívesen vesz néha 1-2 filmet. A bevétel hány %-át adják ezek. Hány új vevőt gyűjtöttetek az idei évben.

Szerintem egy kereskedőnek ilyenekkel kell dolgoznia.
0
2009. szeptember 2., szerda 0:37
A 2-98-at nem kommentálom, egy légből kapott szám, ami megint csak jó a sirámhoz. És nem reális...
0
2009. szeptember 2., szerda 0:37
Én akkor sem mentem, ez nem ülep kérdése, mindenki magából indul ki.
0
2009. szeptember 2., szerda 0:23
Ezek a fizetős neten nézegetös dolgok legfejebb ara jók hogy meglehet nézni rajtuk pár olyan filmet amit nem adnak dvdn se itt se külföldön) pl magyar rövidfilmek nagy része. Mert ami kijött az álltalában ingyen is felteszik jobb minöségben mint ahogy azt neten egy tlagos sebeségü kapcsolattal nézni lehetne szóval mindenben alulmarad a fizetős szolgáltatás az ingyenesnek. Akkor is ha annak jog helyzete nem igazán tiszta.
0
2009. szeptember 2., szerda 0:21
Off:

Ha már így van, én inkább pislognék értetlenül meglepetésemben, minthogy szemléljem, hogyan csökkenek a bérek, és hogyan emelkednek az árak.
0
2009. szeptember 2., szerda 0:19
Nem ragozom tovább, de a normális piacokon a benzin, a ringlispíl meg a gumikacsa is olcsóbb a fizetésekhez képest, a benzin- ringlispíl és gumikacsa-kalózkodás mégsem jellemző idehaza sem. Normális piacokon az állam nem csak beszedi az adót, hanem odafigyel arra, hogy az adót befizető vállalkozások a lehetőségekhez képest tisztességes versenyben tudjanak működni. Nálunk azonban vannak az egyik oldalon a legális kiadók/jogtulajdonosok, forgalmazók és kereskedők, akiknek a nem büntetett, nem üldözött ingyenes kalózkodással kellene versenyezniük. Szerintem ennyi a történet. Kalózkodás mindenhol van, nem vagyok naív, hogy azt gondoljam, megfordítható, vagy megállítható a folyamat, a baj nálunk mindig az arányokkal van. Ha 50-50% lenne a legális/kalóz forgalom, filmes kánaán lenne idehaza 3000 forintos BD-kiadványok ezrével. Ha 40-60% lenne a kalózok javára, még akkor is vígan muzsikálna a piac, de még 20-80%-os aránynál is simán elégedett lenne mindenki. A baj az, hogy kb. 2-98% a jelenlegi arány.
0
2009. szeptember 2., szerda 0:18
Az nem "fránya matek", hanem "fránya közgazdaságtan". A múlt héten olvastam egy cikket arról, hogy a magyar átlagfizetés a new york-i 16%-a, az árak viszont "csak" 42-45% körül mozognak. Ez ugyan dühítő is lehetne, de a közgázban az is benne van, hogy a bérek emelése ("több pénzt az embereknek") önmagában értelmetlen.
0