Keresés

Warner Home Video

2009. szeptember 1., kedd 18:42
Én is mindig DVD-t veszek mindenkinek a családban(anyám ki is van akadva tőle), ellenben én csak a Kedvesemtől kapok DVD-t(mert már rászoktattam ennyi év alatt), de a család többi tagjától rendszeresen pulóvert, tusfürdőt, zoknit, meg mittomén miket kapok, nagy bánatomra...:(

Hehe, közben eszembe jutott egy eset is, Kedvesem DVD vásárlásairól:tavaly megvette nekem a Szex és New York mozifilm változatát DVD-n(amin még a moziban is elaludtam, olyan hossz és unalmas volt), tudjátok, azt a csilivili változatot, mondván, ha majd kettesben nézzük, milyen romantikus lesz. :)
Én kb. már a 22. percnél bealudtam, Ő viszont már vagy 150-szer megnézte a filmet a barátnőivel azóta...:)))

Ja, amúgy a Gossip Girl is neki kéne, mondván, abban milyen jó cuccok vannak. Én meg erre, hogy meg milyen jó csaj az a Leighton Meester... :)))
0
2009. szeptember 1., kedd 18:34
"De felteszem a kérdést, miért nem jellemző az a nem-gyűjtő, de fizetőképes, teljesen átlagos vásárlási szokásokkal megáldott közönségre, hogy hónap elején, fizetéskor bemegy egy boltba, körülnéz, és megveszi a (mittudomén, a cím most mindegy) Halálfutamot, mert jól szórakozott rajta a moziban, és úgy érzi, szívesen elővenné még az őszi szabadsága alatt, a téli vakáció közben, és akár jövő tavasszal is, valamint megakadna a szeme és a kosara az akciós Gyorsabb a halálnál c. klasszikuson, mert régen a tévében mindig megnézte, és sosem tudta megunni, valamint, hogy ne legyen önző, és megengedheti magának, leemelné még A csajok háborúja c. filmet a feleségének, mert úgy hallotta a kolléganőktől, hogy ez nekik, csajoknak nagyon tetszett a moziban, és akkor mondjuk "meglepjük az asszonyt, hátha neki is bejön"."

Elnézést a hosszú idézetért, de szerintem benne a van a válasz a kérdésre. Az emberek többsége ma nem gondol arra, mi lesz ősszel, vagy még később. Vagy ha eszébe jut, akkor három dologra gondol:
- Megnézi moziban az addigra elkészülő Halálfutam 2-t, vagy annak éppen aktuális klónját.
- Eszébe jut, hogy a fél éve megvásárolt DVD-ket sem nézte még meg.
- Ha netalántán mégis mindenáron a Halálfutamot akarná megnézni, akkor szinte biztos, hogy addigra feleannyiért meg tudja venni.
A ruhát, parfümöt viszont már másnap viselheti, vagy akár még aznap este. Ó emberi hiúság... :)
0
2009. szeptember 1., kedd 18:28
Sajnos, ezzel az állásponttal is egyet kell értenem...:(
(Bár ne kéne...)
0
2009. szeptember 1., kedd 18:23
haver kikötötte, dvd-t már nem akar kapni senkitől, semmilyen alkalomra.:(
kap helyette csokit, amit kikövetelünk, hogy együk meg azonnal, ha neki ez jó?! :)

amúgy németekkel kapcsolatban, ha film ajánlás címén szóba kerül valami, ők is másoltat adnak vagy kérnek. Látták a 4-500-as "gyűjteményt" néztek nagyot és vettek egy 50-es verbatim gurigát. Másik haver mikor karácsonykor kint járt és említette milyen német zenekarokat szeret, hazaútra félszatyornyi másolt zenével ajándékozták meg a rokon-barátok, kevesebb eredeti volt az ismeretségi körben a házaknál eredeti lemezből mint nálunk.
0
2009. szeptember 1., kedd 18:22
Lehet, hogy nem jól fogalmaztam (sőt, ebből a szempontból biztos is), de nem akartam az alapvető öltözködéssel, élelmezéssel egy szinetre helyezni a DVD-t. A ruhaüzlettel és parfümériával olyasmire akartam rávilágítani, miszerint "inkább bemegy egy ruhaüzletbe, és egy huszonötödik pólót is vesz magának a nyárra az eddigi huszonnégy mellé - pedig nem divatfan, vagy meglepi a feleségét egy parfümmel, pedig tudja, hogy  még jó ideig nem fogy ki az asszonynak az előző, sőt, van otthon mégegy bontatlan üveg, ráadásul megvan a komoly kockázata, hogy nem fog sikert aratni az illata".
0
2009. szeptember 1., kedd 18:21
Az utolsó mondatodat akár én is írhattam volna, sajnos...:(
0
2009. szeptember 1., kedd 18:18
Oké, rendben elfogadom, amit mondasz, meg értem is. :)

De azért ha már európai filmek, akkor abból az angol filmipar kimaradt, ami elég jelentős, még hollywood-i mércével mérve is, és a többi európai ország(beleértve hazánkat, a kelet-európai, a skandináv, a holland vagy az orosz filmeket is)filmjeit tekintve, bizony, elég jelentős a hazai lemaradásunk ezen filmek kiadása terén(ha csak az amazon korántsem teljes megjelenési listáját veszem alapul, akkor is)így tehát kb. 10 ezer filmet fel lehetne sorolni, ami kurrens európai filmnek tekinthető(és nem csak a filmbarátok számára!)és még mindig nem jelent meg nálunk.
Ettől függetlrnül én is szeretem a hollywood-i filmek egy részét(különösen az 1930-1989 között készült alkotásokat), így tehát én is azért drukkolok, hogy maradjanak csak meg azok is a hazai piacon.

Ami az Odeon Mozaik sorozatot illeti, én bizony anno 1-2 kivételtől eltekintve mindet megvettem, de nem sznobizmusból, hanem mert tetszettek, akárcsak a BuFi Kultúrsokkos kiadványai. :)
0
2009. szeptember 1., kedd 18:17
Van egy szükséglet piramis, amiben szoktak megemlíteni élelmiszert, majd ruhát, cipőt, DVD-t nem.
Az már a szórakozás.

És ezt a részét meg is értem.
0
2009. szeptember 1., kedd 18:16
"meglepjük az asszonyt, hátha neki is bejön".

nálunk dvd-vel még nem fordult elő, parfummel már inkább.:))
igaz a dvd-k a kétajtós ruhásszekrény helyére került polcon vannak, utálatos dolog port törölgetni róla.
0
2009. szeptember 1., kedd 18:15
a "" helyén az UGYANAZT szó szerepel.
0
2009. szeptember 1., kedd 18:14
Hozzátenném azt is, a film, mint kulturális érték építését szorgalmazom minden egyes születésnapkor, névnapkor - tőlem, akivel ilyen kapcsolatban vagyok, mindig mindenki filmet kap ajándékba (ha kicsi az alkalom, akkor egy 990.-est). A nyári két esküvőre, ahol voltam, egy-egy szép DVD-kiadást vittem ajándékul egy-egy baromi jó filmből.
Megvan a kockázata, hogy az emberek úgy rakják el magukban, hogy "bazzeg csak egy dvd-t kaptam, ami ráadásul ott van a fiókban, mert a szomszéd szabi odaadta, és erre megkapom >", de akkor is fontosnak tartom, hogy legalább kis szerény környezetemben megadjam annak a lehetőségét annak, hogy a nem-gyűjtők, nem-filmrajongók is felismerjék, egy film is legalább ugyanolyan szép és értékes ajándék lehet, mint egy szépen csomagolt, bonbon, vagy ruhadarab, vagy könyv, vagy bármilyen testre kenhető/fújható luxuscikk, vagyis a film nem feltétlenül egy olyan egyszer használatos valami, ami csak egy nyolcvan forintos prinkót érdemel, amit aztán elhányunk a szekrény mögé, mert úgysem kell már.
0
2009. szeptember 1., kedd 18:01
Persze, hogy nem várhatjuk el azt a fizetőképes vásárlóktól, hogy szolga módra vásároljanak be kedvenc filmjeikből rendszeresen, heti 3-4 teljesárú kiadvány formájában. Ehhez gyűjtőszenvedély kell, ami nem az átlagos vásárló sajátja.
Ezt minden gyűjtőnek be kell látnia, ebben maximálisan egyetértek Veled (és mindenki mással, aki erre alapozta a hozzászólását).

De felteszem a kérdést, miért nem jellemző az a nem-gyűjtő, de fizetőképes, teljesen átlagos vásárlási szokásokkal megáldott közönségre, hogy hónap elején, fizetéskor bemegy egy boltba, körülnéz, és megveszi a (mittudomén, a cím most mindegy) Halálfutamot, mert jól szórakozott rajta a moziban, és úgy érzi, szívesen elővenné még az őszi szabadsága alatt, a téli vakáció közben, és akár jövő tavasszal is, valamint megakadna a szeme és a kosara az akciós Gyorsabb a halálnál c. klasszikuson, mert régen a tévében mindig megnézte, és sosem tudta megunni, valamint, hogy ne legyen önző, és megengedheti magának, leemelné még A csajok háborúja c. filmet a feleségének, mert úgy hallotta a kolléganőktől, hogy ez nekik, csajoknak nagyon tetszett a moziban, és akkor mondjuk "meglepjük az asszonyt, hátha neki is bejön".

Ehelyett (még mindig nem a minimálbéren tengődő vásárlóról beszélünk) ugyanezt a pénzt a hónap elején elkölti egy ruhaüzletben, parfümériában, stb.

Ezek a tipusú filmek ugyanúgy jelen vannak a nem filmbuzi, nem filmgyűjtő, csak néha jó filmet megnézni szerető háztartásokban, csak éppen nyolcvan forintos prinkón, és azért ezen, mert a férj (vagy a feleség) ismeri a Józsi szomszédot, aki letöltötte és átírta. Olyan józsit viszont senki nem ismer, aki ruhát vagy parfümöt, dezodort, testápolót, stb. tudna ingyen átírni.

Tegyük hozzá, nekem sokszor az az érzésem, ha nem lenne a szomszéd Józsi, könnyen lehet, hogy akkor ezek a filmek nem lennének otthon még a prinkón sem. "Annyit nem ér, hogy megvegyük", akkor inkább megvagyunk nélküle.
Filmet vásárolni hazánkban valahogy nem menő, nem bejáratott, nem elfogadott dolog a fizetőképes lakosság körében.
0
2009. szeptember 1., kedd 17:45
XPress!
Ez nem ide tartozik, de másik fórumban lehet nem néztétek. Ennek a filmnek: http://www.xpress.hu/dvd/film.asp?FILMAZ=5993&VID=066-1063782679-67539397317708484
nem lehetne az "indián" szót kicserélni Indian-ra?
Remek film, de nem apacsokról szól :))))
0
2009. szeptember 1., kedd 17:39
Ha valamire ennyire nincs kereslet, akkor minek erőltetni? Az Xpress által leírtak alapján a Warner és az FHE szerződésbontása túl sok embert nem érint. Szerintem akiket még a DVD érdekel, már kevesebben vannak, mint azok, akik normális, a technológia mai szintjének megfelelő minőségű letöltési szolgáltatást szeretnének. Mégis csak a DVD-ért megy a felesleges küzdés.
0
2009. szeptember 1., kedd 17:31
Sok minden van ebben amit mondasz és nekem azért tetszik, mert az itt megszólalok többségében dvd-gyűjtő fanok és magukból indulnak ki. Nehezen értik meg, hogy a vásárlók zöme, nem mi vagyunk. A turkálósból összességében többen visznek (különben nem az lenne az üdvös a boltoknak), ehhez viszont nem tudnak igazodni.
0
2009. szeptember 1., kedd 17:27
Filmek szempontjából engem már csak a mozi és a hd letöltés érdekel. A DVD vásárlás/gyűjtés egy divathullám volt, ami szépen elmúlt. Már mindenki begyűjtötte az összes Bud Spencer-Terence Hill gyöngyszemet, míg a háziasszonyok egyre sandábban tekintgetnek a 2-300 fölé gyarapodó gyűjtemények felé a nappaliban. Mindenki rájött, hogy ennyit nem ér egy film, és behúzta a kéziféket. A technológia és felhasználók egy része pedig továbblépett (digitális kábeltévé, iptv, letöltés), a stúdiók meg nem. Nekik nincs üzleti modelljük, nekem van a magam részére. Csak amerikai hitelkártya és VPN kell hozzá.
0
2009. szeptember 1., kedd 17:26
tényleg mért nincs vevő top10?
olyan kíváncsi lennék hányadik vagyok :(
0
2009. szeptember 1., kedd 17:25
én a vásárlási hajlandóságomra gondoltam :)

nincs warez szerverem, vagy már az a pár ezer TB film is gond? :)))))))))))
0
2009. szeptember 1., kedd 17:24
és mi lenne ha Hollywood kevesebb jogdíjat tenne rá???
0
2009. szeptember 1., kedd 17:24
Ha warez-oldalt működtetsz, akkor igen :)
Egyébként azt kívánom, hogy mindenki éljen és viruljon.
0
2009. szeptember 1., kedd 17:23
Nem értettelek félre, csak azt mondom, hogy még a hollywoodi "sikerek" sem igazi sikerek a hazai DVD-piacon, de csak ezeknek van esélye egyáltalán profitot termelni. Az ázsiai filmek egy része (anime, horror) nálunk (értsd: Xpress) viszonylag jól mennek, de országosan ezek forgalma sem veri ki a biztosítékot, olyan európai filmeket pedig nem igazán tudok mondani, amelyek sikeresek lehetnének (anyagilag), és még nem jelentek meg.
Az európai közönségfilmek azért jelen voltak a piacon (Taxi, francia vígjátékok, Belmondo-k, stb.), de például már a nemrég megjelent Belmondo-Delon digipak-gyűjteményekért (filmenként átlag 6-700 forintos áron) sem szedték szét a boltokat.
Néhány éve az Odeonnal közösen próbáltunk kiadni európai rétegfilmeket (Odeon Mozaik sorozat). Címenként 500 példány készült, van, amiből még néhány hónapja is volt van 400 kópia.
Az a lényeg tehát, hogy európai rétegfilmek akkor élnének meg ezen a piacon, ha a kiadójuk mellette tisztességes profitot tudna termelni mondjuk hollywoodi sikerfilmekből, de mivel ez utóbbiakra sincs kereslet (most olyan mindegy, hogy azért, mert az embereknek nincs pénzük, vagy azért, mert olcsóbb ingyen megszerezni), ezért az európai filmek kiadása nem jelentene második lábat, hanem inkább egy második terhet a kiadóknak.
0
2009. szeptember 1., kedd 17:19
és Te örülnél, ha én zárnék be? :)
0
2009. szeptember 1., kedd 17:18
tudod, hogy nem :)
0
2009. szeptember 1., kedd 17:13
Egyébként nem. Az olcsó filmeken arányaiban magasabb az árrés, kisebb a kockázat (990 forintos filmen nem lehet ezreket bukni, ha nem viszik). Maximum én sem idehaza veszem meg a kedvenc filmjeimet BD-n, ha nem jelennek meg magyarul. Kereskedőként azt mondom, hogy milyen frankó, hogy ilyen olcsó minden, meg nem jelennek meg holmi művészfilmek, amikkel csak baj van, és lassan fogynak. Jó lesz mindenből a fapados olcsón. Filmbarátként meg egyre többet költök az amazonnál :(
0
2009. szeptember 1., kedd 17:12
Kedves Kollegina, Kedves Robi!

Azt hiszem, félreértettük egymást(vagy tán én fogalmaztam félreérthetően):

Én abban az esetben ajánlottam az európai forgalmazókkal/kiadókkal való szorosabb együttműködést, ha a többi nagy amerikai forgalmazó/stúdió is meglépi azt a lépést, amit most a Warner az FHE-vel.
Lehet, hogy túl borúsan látom a helyzetet, de sajnos, semmi garancia nincs arra, hogy ezt a jövőben a többi nagy kiadó/stúdió/forgalmazó nem lépi meg ezt a lépést...
Mert lám, most pl. az FHE is elesett egy bizonyos jövedelemtől, amit eddig a Warner-filmek forgalmazása jelentett nekik, és ez bizony nagy érvágás nekik, különösen a mai egyre romló gazdasági és financiális helyzetben.
Nos, ezt a kiesett bevételt pótolniuk kell, ha talpon akarnak maradni(márpedig szerintem ezért küzdenek)és mivel a New Line korántsem rendelkezik akkora mennyiségű film jogával, mint a Warner-birodalom, elöbb-utóbb bizony elfogynak a kiadható filmek...és akkor mihez kezdenek?
Másrészt a többi hazai kiadó is bármikor szembetalálhatja magát ugyanezzel a problémával, mint most az FHE, akik eddig elsősorban a nagy hollywood-i stúdiók/forgalmazók filmjeit forgalmazták és abból termelték a profitot.
Nos, akkor, ha ezt a jelentős hollywood-i szeletet elvesztik, nem maradnak csak morzsák nekik, feltéve, ha nem biztosítják be magukat más, európai kiadókkal való forgalmazási szerződésekkel(nyilván ázsiai, afrikai forgalmazók nem jöhetnek szóba, mert azok aztán tényleg eladhatatlanok lennének idehaza).
Mi marad tehát, ha az amerikai kiadók/forgalmazók netán(ne így legyen, én ezért szurkolok!!!)teljesen kiesnek?
Természetesen az európai filmek kiadása/forgalmazása  furcsán hangzik most, míg honi kiadóink forgalmazhatnak nagy hollywood-i stúdiók által gyártott filmeket.
Mert ahogy a mondás is szól:"jobb félni, mint megijedni"...
0