Keresés

Warner Home Video

2007. szeptember 6., csütörtök 11:48
Hát ez azért nem egészen így volt! A nagy kiadók nem termelték a szennyt, azt azok csinálták, akik a semmiből jőve meglátták a lehetőséget az olcsó dvd előállításával történő haszonszerzésben. Ehhez kiváló partnernek bizonyultak a multik, s a nagy kiadók mindennek csupán az elszenvedői voltak, mivel ezekután már nekik is folyamatosan lejjebb és lejjebb kellett tornázniuk az áraikat, hogy bentmaradjanak ebben az irreális, abnormális versenyben, amelynek a tudatlan vevők tapsikoltak, mert azt hitték, hogy most aztán itt a kánaán. Hát most itt van... Tessék, minden olcsó! A nagyobb képviseletek, látván, hogy a teljesárú címekből mennyire, mennyivel kevesebbet lehet eladni mint korábban, fogták magukat és távoztak, magukkal cipelve annak a lehetőségét, hogy továbbra is színvonalas kiadványok, és ritkaságok jelenjenek meg nálunk. A hazai képviselet rengeteget számít! Úgy tessék definiálni, hogy az az amerikai cégnek az itteni "végtagja"! Összeköttetésben áll a hatalmas "test" központjával, s ez rengeteg előnnyel bír. Nincs azonnali elszámolás filmenként, sokkal könnyebben elintézhető egy exkluzívabb megjelenés, egy szinkron stb. Hiszen azért van az iroda itt, hogy ezt a régiót szolgálja ki. Ezt a hatalmas előnyt rombolták szét a fent említett kóros, káros folyamatok, mert a külföldi központban úgy döntöttek, hogy Magyarországon nem éri meg ilyen képviseletet fenntartani, mivel már nem vásárolnak annyit a cég termékeiből (legalábbis teljes áron nem). Ugyanez érvényes a Universalra is.
Az FHE-t meg még véletlenül sem szabad egy kalap alá venni a Warner Home Hungary-vel, mert a két cég között csak annyi a hasonlóság, hogy mindkettő a Warner filmjeit forgalmazza itthon. Az FHE már teljesen különáll az amerikai Warnertől, nem annak része, hanem egy mezei viszonteladó, akinek ha kell valami, akkor először megveszi kintről kápéra, aztán meg próbálja eladni itthon, ha tudja. Ki kell kalkulálnia, hogy milyen csomagolásban adja ki, milyen extrákat vegyen hozzá (mert azoknak is külön ára van), csináltasson-e szinkront (mert az is külön költség, s anélkül nem is vesz idehaza filmet az úri nép), s mikor ezzel az osztással szorzással megvan, akkor megy egyezkedni a külföldi partnerrel, akinek persze fix árai vannak, és rohadtul nem érdekli az, hogy a magyar piacot tönkretették a turkálós filmekkel, azt mondja az FHE-nek, hogy ennyi az ár és kész. FHE pedig dönt, hogy akkor a nyomott magyar piacon még elviselhető áron kiadandó cuccából mit szed ki, hogy kigazdálkodható legyen a dolog. Számoljuk csak ki, hogy a régen 3990-be kerülő akciós dvd, és a most teljesárú 2990-es új film között mennyi idő telt el, s gondoljunk csak bele, hogy azóta mennyivel inkább ér fabatkát a forint, mennyire mentek fel az árak, s aztán talán valami derengeni fog abból, hogy miért nem az van, mint régen volt.
A kisebb kiadók egy-egy címe okán most megy a hujj-hujj, de ezt nem úgy kell definiálni, hogy aztán ott vannak a fasza csávok, FHE InterComnál meg a köcsögök, ez ugyanis ennél sokkal árnyaltabb. Lehet persze egy-egy cicomásabb címmel villogni, meg nem is minden filmnek ugyanannyi a jogdíja, de senkit ne tévesszen meg egy itt-ott felbukkanó digipack, azt kell mondani ugyanis, hogy ma ezeknek a kiadványoknak szinte nincs létjogosultságuk idehaza, annyira nudli a helyzet. Ha minden filmet lehetne legalább négyezerért adni, akkor hetente jelenhetnének meg Apocalypto, Szabadság, szerelem és más új digikhez hasonló kiszerelésű cuccok, tán még a digit nem annyira favorizáló Warner-nál is, de jelen pillanatban ennek semmi realitása sincs.
Van egy mag, aki folyamatosan külföldről (is) rendel, s egy másik, nagyobb közösséget kápráztat, nyálcsorgat a cuccaival. Azután ez a két csoport kart karba öltve ostorozza a magyar kiadókat, hogy miért nem képesek ők is ilyen színvonalú kiadványokkal piacra lépni. Hát azért, mert ha minden embert összeszámolnánk, aki hajlandó lenne áldozni a minőségre, akkor sem jönne össze az a létszám, amire lehetne alapozni minőségi filmkiadást Magyarországon. Ezt kellene végre tudomásul venni, s akkor nem lenne unos untalan minden topik a nyafogással, hogy bezzeg külföldön mi van. Külföldön sokminden van, leginkább dvd-re pénzt áldozni hajlandó vevőkör van, s onnantól kezdve már semmi akadálya sincs "rendes" megjelenéseknek és különlegeségnek számító éljenfejeknek, vadnyugatfadobozoknak.
most posts by TM
0
2007. szeptember 6., csütörtök 2:15
off"vannak még itthon jó kiadások, csak keresni kell őket."kár, hogy keresni kell őket (most kiadótól függetlenül).
on
0
2007. szeptember 6., csütörtök 1:50
azért az FHEnek ott van a Monty Python kiadása. ok, fekniben két lemez, fehér belül, meg van egy 20mps rész, ahol nincs szinkron, de ez a bookletekkel és az ultramasszív és iszonyat hangulatos gyűjtődobozzal korrigálva van.

egyébként én megnéztem a harcosok klubbját, a feliratban a harc klub kivételével minden stimmelt és jó volt. valszeg a fordítóval nem közölték a harcosok klubbja nevet:). kicsit esetlen ez a fordítás, de ezen kívül én nem vettem észre benne problémát.

vannak még itthon jó kiadások, csak keresni kell őket.
0
2007. szeptember 6., csütörtök 0:00
íííííííííííííííííííííííííííííííí :)))) (idézet egy gimis osztálytárstól :D)
meg akartam rendelni, de megkapom állítólag a 4. évadot. de az 5-6-7. évadon tutira leszedi a Warner még a magyar feliratot is :(
0
2007. szeptember 5., szerda 22:10
Te meg ezt nézd meg: http://www.michaeldvd.com.au/Discs/Disc.asp?ID=24672
Örülni fogsz nekije... :)))
0
2007. szeptember 5., szerda 21:44
Megnéztem, a hajamat leraktam (az árától elsősorban)...
De ha tényleg nem jön, akkor megy a brit Amazonnak a rendelés, nyugi...
0
2007. szeptember 5., szerda 19:47
Mikey, ha megerősítik a hírt, hogy nem jön, nem kell csüggedni, nézd meg ezt.
0
2007. szeptember 5., szerda 17:24
Vedd meg külföldön...

pontosan ezt teszik, tesszük.

(tegnap írtam a Warnernek a honlapjukon keresztül. kitöltöttem az űrlapot helyesen, erre pár pillanat múlva a postafiókomban volt egy levél, hogy sikertelen a küldés, mert visszadobta a levelemet, spam-gyanú. Na, ott is topon vannak közönségszolgálat terén - vevő ír valamit, az tutira spam lehet...)
0
2007. szeptember 5., szerda 16:15
Régóta e szakmában élek. Anno volt mit venni, igaz nem olcsón. Külföldön, akár a szomszédban is megvannak a mai napig az ígényesnél ígényesebb megjelenések. Emlékszem, a 6-8000 dvd-k korában vették az emberek, és akiknek nem tellett kivárta a "Bomba Ár" kategóriát majd lassan de be tudta szerezni. Vagy épp spórolt. Mint jómagam a Twin Peaksre, a Keresztapára az MIB dobozra a Múmia dobozra, a Kubrickra vagy a Vissza a jövőbe-re sorolhatnám. De, ismétlem megérte várni. A kiadványok minőségi nyomással külsőre is szép kivitelben láttak napvilágot. Tudom, sok termék külföldről jött, kint gyártották és nm volt szinkron a korongok többségén. És, nem voltak médiák, ósanok, teszkók, szaturnuszok...sorolhatnám ezt is. Volt viszont nagy öröm amikor végre felcsendült az E.T. főcíme, esetleg Tim Robbins kimászott a börtönből vagy épp Tom Hanks felépült hólyagproblémájából egy kis csoda által. Láttuk a Végső állomás repülőrobbanásától betörő ablakokat és örvendtünk mikor Tom Hanks kiszabadult a reptérről. De ezeket a dolgokat is sorolhatnám. Órákig nézegettük a Fight Club dobozt, talán mérgelődtünk a felirat hibáin(de jó lenne ma mérgelődni ezen...), És kézbe vettük a Pókemberünk első digijét ami szintén remek kivitel volt...ismétlem, VOLT.
Az elmúlt nagyjából 6 év megölte hazánkban a dvd piacot. Igen, drágák voltak meg no szinkron és letöltésektől is kevesebbet vett meg az ember...már aki. De, kérdem én ma: Nem vennék meg az emberek az előbb felsorolt dolgokat ha nem lenne itt az a sok szenny amit a multik által beöntöttek az elménkbe. A mai árak(haha) mellett persze drága vmi 3-4-5000-Ft-ért. De ha ad valamit a kiadvány miért ne érné meg?! Ál-szép kiadványokkal hülyíteni a népet 3-4000 Ft-ért nem elég gusztustalan?!? Hivatkozva bármire lebutítani, megkopasztani, kispórolni mindenből mindent?!? Csak azért sem gyártunk többé szép, vastag, díszes...stb. kiadványokat mert ez elég ide?!? Bocsánat, kérte ezt bárki is idehaza?!!? Kell nekünk külföldről beszerezni alpvető filmeket csak azért mert derogál a kiadóknak a ráfordítás? Elfogadni fércműveket azzal, hogy jéééé milyen eexkluzív kiadvány?!? NEM!!! Igen is megérné megtalálni a középutat a turkálók és a 40.000 Kubrick doboz között. Lenne rá ígény, lehetett volna próbálkozni megfogni az árakat és rákényszeríteni a minőségre az embereket. Leginkább azzal, hogy a tv-kbe való filmes mocskokat elfelejtjük. Nem dobjuk kosárba úgyis elviszik mondattal. Igen, lehetett volna tennia dologért. De nem, nem lettünk gyorsan gazdagok, inkább leléceltünk az amúgy is balkán országból. Nem erőlködtünk jobb ez így. Jó ott a sz*r is. És sajnos ezt sokan vevőként is elfogadták. Jó nekik a sz*r, meg is veszik 20-30-asával kötegben...mint a gyújtóst. OCCSÓ vegyünk má vazze!!! Persze, vegyél barom aztán lássd miképp döglik meg minden kis hazánkban. De ezt lesz*rod úgy is. Nos, ennyi. Ameddig ezek az általános dolgok nem reménykedem tovább, hanem örülök annak ami otthon vár. És elfelejtem azt amit a városban látok nap mint nap.
0
2007. szeptember 5., szerda 15:54
Biztosan a rajongók lelkét fogja figyelni egy ekkora cég... :) Kissé naiv vagy, nem? :))
Szerinted mit mondanak erre? Nem beszerezhető idehaza... Vedd meg külföldön...
0
2007. szeptember 5., szerda 15:50
Azért van egy kis különbség :)
A háborús doboznál "csak" egy kartontokot kellett legyártani, itt meg plussz 3 lemez teljes magyarítására lenne szükség. Erre ma tényleg nincs piac - sajnos.
0
2007. szeptember 5., szerda 15:30
Csak egy javaslat, ha már a Blade Runner ennyire veszélyben van:
Volt ugye az Xpress-exkluzív Háborús klasszikusok gyűjtődoboz, limitált 600 darabos példányszámban. Elkelt az utolsó darabig...
Ugyanilyet kéne a Blade Runner ötlemezes változatára is csinálni. Az FHE kideríthetné, mennyi az a minimális darabszám, amivel hajlandó lenne a Warner legyártani a fullos kiadványt, és mennyiért kéne adni, hogy megtérüljön...
A másik érv emellett, hogy a film már több, mint 3 éve joglejárt, beszerezhetelen idehaza. Igény lenne rá, nem is kicsi SZVSZ...
A multikba meg mehetne az odavaló egy (két) lemezes változat. Legalább a rajongókkal ne csesszenek már ki. :)))
0
2007. szeptember 5., szerda 15:04
háhááá...
mit??
és mikor, hol vehetem át??
:))))
0
2007. szeptember 5., szerda 15:01
Ön nyert!!!!  :)
0
2007. szeptember 5., szerda 15:00
így mindjárt más, akkor már van FHE Czech is:]
0
2007. szeptember 5., szerda 14:55
ahh..
megvan: http://dvdextra.hu/hir.php?oid=Te15543b821298214b8fc0b0c7b2b407;cmssessid=T115898391879387789b795c1235767348cbccaa3e7d293a9d08252078feb3d6
1A Fórum Home Entertainment Hungary az izreaili érdekeltségű Cinema City International leányvállalata, amely ...1
0
2007. szeptember 5., szerda 14:50
Én úgy tudtam, hogy a FHE magyar cég, de lehet az is :]
0
2007. szeptember 5., szerda 14:37
ööö..
akkor én tudom rosszul, hogy a Forum Home egy izraeli cég, aminek a FHE Magyarország a magyar kirendeltsége?
0
2007. szeptember 5., szerda 14:02
Na, kellett nekem eladni a régi kiadást... :(((
De legalább lementettem egy DVD+RW-re, így nem veszett el végleg...
0
2007. szeptember 5., szerda 13:29
Most olvasom a neten, hogy a FHE /Forum Home Entertainment/ a cseheknél forgalmaz. Ez lehet, hogy a FHE Hungary külföldi kirendeltsége?
0
2007. szeptember 5., szerda 13:02
Hurrá, éljen az eredeti pattintós-papírtokos Blade Runner kiadvány!!! Az ma már legalább egyedi és körülnézve a piacon még szép is. Igaz szinkron nuku, bár egy mai új szinkronnál még ez is jobb!!! Amúgy pedig beszerezhetetlen relikvia...azért ezeket áttekintve egy vicc ami itt folyik. No digipack, no megjelenés. Minek is, úgyse kell az a régi, sz*r sci-fi a mai magyarnak. Sajnos, szégyen a mai hazai dvd piac és gyártás-forgalmazás. Örüljünk a régi antik draboknak,  úgyis azokat vesszük le örömmel a polcról...
0
2007. szeptember 5., szerda 12:54
nagyon úgy nézz ki hogy Ön nyert!!!!!   :(((((
0
2007. szeptember 5., szerda 12:05
Te, meg én, meg még mondjuk 58-an.
Ha benézel a Pókember díszdoboz BluRay topicba (a MM-os rész), szerintem megérted.
0
2007. szeptember 5., szerda 11:53
Pedig adnánk többet is ha lenne miért...
0
2007. szeptember 5., szerda 11:47
Szerintem a magyar DVD-piacon a 990.- Ft feletti árú kiadványok gyártóinál a "gazdagodni" szónak már egy ideje nincs értelme.
0