Igazad van a valamilyen szinten rétegfilm dologgal kapcsolatban, ámde rengeteg honfitársunk a "De jó a címe és csak 990/599/249/149(!!)/" felkiáltással vesz filmet!
Anno - egyszer már itt is leírtam ezt - itteni, soproni könyvesboltban mellettem egy család a dvdknél. Nem voltak soproniak, valószínű környékbeli kisebb városból vagy faluról jöttek. Papa, mama, két gyerek. Kizárólag az olcsó dvdk fele mentek, fogalmuk sem volt róla, mi micsoda, és csak a cím döntött abban, kinek mit vettek. Merthogy a család minden tagja kapott egy filmet. Kb 12 év körüli kissrácnak anyuka lelkendezve mutatta, hogy neked ez ( a film címe Csak az a szex) jó lesz, ugye? Felvilágosultan gyereket nevelünk, poénos a cím, jó lett neki... Nagyon elégedettek voltak, vettek nem egész 4000-ből 4 filmet, kapott mindenki.
Ahogy én itt tapasztalom T-betűs multiban is, csakis a cím dönt és az ár, illetve a színészek. És rengeteg nagy színész szerepelt rétegfilmben. És azért azt se feledd el, hogy a Caesar megvett olyan filmeket is, mint a Bridget Jones, a 40 nap, 40 éjszaka, és - ha jól tudom - a Love Actually/Igazáéból szerelem vagy a Johnny English. És ezek már messze nem réteg-, hanem sikerfilmek! Ergo igenis talpon fognak maradni, mit talpon maradnak, haszonnal maradnak talpon. Csak remélni tudom, és tudjuk, hogy az így szerzett haszon elég lesz arra, hogy javuljon a kiadványok minősége és az ügyfélkapcsolat is. Ha így lesz, mindenki nyer, ha nem, jópár film a polcokon marad, az biztos, bár tudod, ha valaki ezeréve vár mondjuk egy -egy Funés filmre, amit a Caesar ad ki és olcsón adja ki, vajon azt mondja-e majd, hogy nem kockáztat, hátha ugyanolyan rossz (ha addig sem változik semmi) vagy azonnal örömittasan teszi a kosarába, mert annyira várt rá, egye meg a fene a hibás transzfert, a rossz hangminőséget, bármit, hiszen olcsó és AZ a film, amire várt.
Aki itt veszthet, jelen állás szerint, az az igényes vevő, aki várva-várt réteg- vagy akár közönségfilmjét, ritkaságát kénytelen így megvenni, mert a jog a Caesar-é és ha kell a film, hát kelljen így, vagy marad küldföld, csakhát nem mindenki tud külföldiül. Hiába van a sok észérv, minden marad így, mert az átlagember a multiban beéri ezzel és, és belőlük van a több.