Aki még nem látta a filmet, az ne olvassa el ezt a hozzászólást, mert van benne egypár SPOILER!
Egyetértek azokkal, akik szerint Dobó Kata - sajnos - nem volt jó ebben a filmben. Voltak jelenetek persze, amiket jól oldott meg, de sokszor az volt az érzésem, mintha egy középiskolás színjátszókörből lépett volna a filmbe. Bennem az a jelenet maradt meg nagyon, mikor a zaszlót tartja, és mellette szónokol valaki, ő meg időnként közbe"kiabál". Félénk, halk, hiteltelen volt. Lehetne persze egy ilyen félénk lányka, akit magával ragad a hév, és akkor viszi a zászlót, meg tevékenykedni akar, na de a filmben ő egy karakán, bátor csajt játszik. Nem volt jó. A megerőszakolós monológért nem őt hibáztatom persze. Az a jelenet lóg a levegőben, így értelmetlen. Már mások is írták, hogy elnagyolt a cselekmény, és valóban. Egymás mellé raktak jeleneteket, de valahogy gyakran hiányzik egy igazi kohéziós erő belőle. Komoly hiányérzetem volt például a Csányi által játszott szereplő ügynöklétével kapcsolatban. (Ugye jól értelmeztem azt a jelenetet, mikor kiderül, hogy "aláírt nekik"?) Kérdésemből is kitűnik, hogy ezt még egy kicsit ki lehetett volna fejteni. Pedig nem tartom magam sem műveletlennek sem lassú felfogásúnak. A két srác közt sem értem, hogy jött helyre a béke: a buszon még nem fognak kezet, utána meg minden rendben. A szereplők jelleme sem volt kidolgozva elég jól. Bizony elbírt volna még egy jó félórát vagy többet a film, ahol a történetvezetés és a jellemek hézagait betapasztják...
Amúgy meg hozzá kell tenni, hogy tetszett! Nekem például az a hatásvadász jelenet is bejött, mikor az anya a halottakat szállító kocsin ül a gyerekével.