Keresés

Szabadság, szerelem (2 DVD)

2007. április 16., hétfő 16:22
Megint egy műbalhé...
Nem értek egyet azzal, hogy egy rendező csak azt filmesítheti meg, amit átélt. Ilyen alapon soha nem születhetett volna meg a Tűz háborúja, a Tízparancsolat, a Ben Hur, A passió, a Kleopátra, a Trója, a 2001: űrodüsszeia, A gyűrűk ura, a Star Wars, és a Titanic is csak elég neccesen. A színész sem csak azt tudja eljátszani, amit átélt, épp azért színész, mert bele tud bújni más emberek bőrébe.
Kertész Imre például átélte a holocaustot, mégsem írt olyan forgatókönyvet a saját regényéből, ami maradéktalanul tetszett volna mindenkinek.
Az embernek nem kell lehánynia, mégcsak leköpnie se magát, viszont gondolkodni nem ártana, mielőtt hülyeségeket ír. (vagy ahhoz nem kell?)
Személy szerint nem ítélek el valakit azért, mert disszidált, hiszen minden sors más és más. Van aki vígan átvészelte az ötvenes éveket itthon, van aki meg vért izzadt külföldön, és nem jött be neki "az ígéret földje". Ha bele kell kötni ebbe a filmbe, akkor nem itt kell keresni a fogást, bár véleményem szerint inkább örülni kéne, hiszen az utóbbi időszak magyar történelmi filmjei közül a Szabadság, szerelem a legfogyaszthatóbb. Tarantino dokumentumfilmekből összevágott munkája dokumentaristább, ezzel nehéz vitatkozni, az lenne az érdekes, ha nem az lenne. Na de aki ismeri a két mű születésének körülményeit annak ezt nem kell magyarázni, A szabadság vihara, és a Szabadság, szerelem nem egymás ellen készült, hanem mindkettő emlékállítási szándékkal, és Vajna mindkettőnél ott volt.
most posts by TM
0
2007. április 16., hétfő 15:58
Másrészt ha szerinted nincs joga filmet forgatni a témáról, neked még annyi jogod sincs ítélkezni felette, mert még meg sem születtél akkor.
0
2007. április 16., hétfő 15:57
Persze, így marhakönnyű ítélkezni, 50év után.

Dobó Kata egyértelműen nem kellett volna a filmbe (meg még sokan mások), de azért kiváncsi lennék te mit csináltál volna a helyében. Persze utólag mindent lehet mondani.

Amúgy neked véletlen nem újságíró a foglalkozásod? Mert ha nem akkor szakmát tévesztettél.
0
2007. április 16., hétfő 15:43
4: attól, hogy valakinek van pénze, ne higgye azt, hogy mindent megtehet. sajnálatos ez a film... talán egyszer készülnek jobbak is. addig ezt nézze az, akinek van rá igénye.
0
2007. április 16., hétfő 15:40
1: mert vannak tehetségesebb emberek is nála, akik talán megélték  56-ot. aki nem volt itt, miért tetézi?
2: ha nem csinálsz valami nagyon nagy hülyeséget, nem hiszem, hogy agyonlőttek volna. és akiket agyonlőttek, börtönbe zártak sok időre? ők mártírhalált haltak vagy évekig börtönben poshadtak az országért, nem pedig elszaladtak, mint a gyávák. ez olyan, mint a napóleon elleni "győri csata"... a bátor magyarok ahogy meglátták napóleon előseregét, futásnak eredtek.
3: kit érdekel, hogy akkoriban ő gyerek volt? ő nem magyar, hanem amerikai, ott nőtt fel... nem kell bizonygatnia magyarságát, mert nem az. éppen ezért elfogadhatóbb számomra a Tarantino-féle film, mert ő nem bizonyítani akarja, hogy ő kicsoda, hanem emléket állítani.
0
2007. április 16., hétfő 15:23
Ráadásul Vajna akkoriban még csak kisgyerek volt.
0
2007. április 16., hétfő 15:05
Gondolom te inkább lelövetted volna magad.
0
2007. április 16., hétfő 14:53
miért ne készíthetne egy disszidens filmet  56-ról?
0
2007. április 16., hétfő 14:39
Andy Vajna biztos annyit tudott mesélni Dobó Katának kapcsolatuk alatt  56-ról, hogy csak na. Ezt az átélést csakis Dobó Kata testesíthette meg.
Ami nem tetszik: van képe egy disszidensnek filmet készíteni egy ilyen szép történelmi eseményről... ha én tettem volna ezt és utána tükörbe néznék, biztos lehánynám magam. Nem mellesleg állítólag a Tarantino-féle A szabadság vihara c. film sokkal dokumentaristább és közelebb van a realitáshoz...
0
2007. április 16., hétfő 14:30
Ha már a hibáknál tartunk: olyasmit tapasztalt-e valaki, hogy nagyon halvány függőleges csíkozás fut a film alatt (normál TV-n a kép alján és tetején lévő fekete csíkokban lehet jobban észrevenni)?
0
2007. április 15., vasárnap 21:28
Múlt héten vettem meg ezt a kiadványt.

Maga a kiadás elég igényes, viszont a film hatalmas csalódás volt..

Nem akarom lehúzni a készítőket, de ez nagyon kevés..
0
2007. március 18., vasárnap 16:21
Én odatekertem a 49.perchez és kb 2 percig néztem, de semmiféle akadást nem tapasztaltam. A film teljes megnézésével még várok, ugyanis a párom közös mozizásnak szeretné betudni :)

Egyébként ha az ember lemezt cserél akkor a kiadót kell vele zaklatni nem az eladót ugye? Feltételezem számla sem kell a cseréhez, hisz mindegy hol vette az ember.
0
2007. március 18., vasárnap 16:08
ilyen rapszódikus hibajelenség nincs, az oka szerintem csak annyi, hogy a layerbreak 55 perc környékén van, a digipack csomagolás nem stabil, a lemez mozog, van egy kis perem, ami megsérti a dvd szélét, kb ez okozhat akadást a tárgyalt időpontokban mert az első layer széle kb ide tehető, legalábbis én ezt tapasztaltam.
0
2007. március 16., péntek 22:46
ahogy elnézem itt a fórumot én még jól jártam, hogy csak egy helyen pixelesedik a kép és akkor sem nagyon.
0
2007. március 16., péntek 22:43
a francba, egyre több embernek hibás a lemez! jó lenne leellenőrizni, de most valahogy annyira nincs kedvem hozzá...
0
2007. március 16., péntek 22:23
Nekem a 46. és az 55. percek között többször megakad, szétesik a kép. Se előtte, se utána. Azt hiszem, ebből csere lesz...
0
2007. március 15., csütörtök 15:54
Az lenne a legjobb, ha egy barátod lejátszóján is megnéznéd, hogy problémás-e, s ha igen, kicserélik.
0
2007. március 15., csütörtök 15:52
Sajnálom. De, mivel másnál nem áll fenn a probléma, nálad pedig a többi fimnél nincs gond, azért utána kéne nézned, hátha a film hibás.
0
2007. március 15., csütörtök 14:37
Ezekkel semmi probléma nincs, a TV 16/9-en, a DVD 16/9-en van
Más filmnél ilyen probléma nincs....
Jó nem akkora baj, csak kíváncsi voltam, azt a 3 mondatot valahogy kibírom felirat nélkül :)
0
2007. március 15., csütörtök 13:22
49 pecnél megakad és megáll valaki tapasztalt ilyen problémát?
0
2007. március 15., csütörtök 4:25
A TV-nek kell 16:9-en kell állnia. Valószínűleg valamilyen egyéb opción van (panoráma, auto széles, nagyítás), ahol a szövegnek csak a kupakja látszik.
Jut eszembe, tü nye gáváritty paruszki?!   :-)
0
2007. március 14., szerda 1:31
egyémen= falatozz férfi
most posts by TM
0
2007. március 14., szerda 1:23
Nekem is van olyan tévém, csak az egyémen még a képet is lehet tologatni föl-le! ;-)
most posts by TM
0
2007. március 13., kedd 21:22
Ma a Westend Médiában lehetett kapni dedikált példányt.Nem néztem kinek az aláírása volt,mert nem érdekelt.Csak feltünt!
0
2007. március 13., kedd 20:55
A felhasználó hozzászólásait az alapvető fórumetikai szabályok sorozatos megsértése miatt töröltük.
0