Keresés

Budapest Film

2007. január 19., péntek 12:26
Oké, azt én nem is vitatom. Én csak arra próbálok rávilágítani, hogy hiába van meg valakinél egy régi szinkron, az azért nem olyan egyszerű, hogy odaadom a forgalmazónak, aztán mehet a DVD-re. Régi tévés szinkronok is nyilván sok magángyűjteményben fellelhetők, mégsem mindig használhatók fel, mert az igazi tulaj, az MTV nem, vagy drágán adja át őket hivatalosan a kiadónak. Egyébként szó volt régebben arról, talán épp itt az Xpress egyik topikjában, hogy a színészek állítólag lázadoznak az ellen, hogy a velük eredetileg mondjuk csak egy moziforgalmazású filmhez felvett szinkronok videón vagy DVD-n is felhasználásra kerülnek, noha eredetileg a szinkron készítésekor ezek az alternatívák nem kerültek szóba. Értsd: a díjazásuk nem áll összhangban hangjuk felhasználási körének meglepő kiszélesedésével.
0
2007. január 19., péntek 12:16
Mármint a Cannon-filmeknek VICO-s az eredeti szinkronja, ez kimaradt.
0
2007. január 19., péntek 12:11
Bizony adtam én már 6x ennyit is Van Damme-ért. És megérte. :)
0
2007. január 19., péntek 12:10
Jelen esetben a régi szinkronok a VICO tulajdonát képeznék, de ők már vagy tíz éve sehol sincsenek (Fenyő János meg ugye megmurdelt), SZVSZ ezért házi VHS a szinkronforrás (tényleg az, elég komolyan hallatszik a minőségén).
0
2007. január 19., péntek 12:02
Nyilván vannak eltúlzott reagálások a különböző kiadványok minősége terén, mindazonáltal nem kéne azt hinni, hogy még akciófilmek esetében is az lenne egy kiadás alfája és ómegája, amit a Bufi nyújt. Kezdődik a dolog azzal, hogy ha ezeket a filmeket tényleg csak a rajongók veszik, miért kell 990 Ft-ban gondolkodni? Egy IGAZI rajongó nem adna ki többet is egy minőségileg jobb, netán extrákat is tartalmazó kiadásért? Ja, vagy Van Damme, Chuck Norris meg a többiek 990 Ft felett már nem akkora kedvencek senkinél se?

Ami a KLASSZIKUS szinkronokat illeti, sokan félreértik ezt a fogalmat. Egy szinkron nem attól klasszikus, mert régi vagy mert az volt az első, hanem azért, mert jó. Ergó egy vadiúj szinkron is lehet éppenséggel jó, ha kellő igényességgel készül. Én ismerem ezeknek a filmeknek az eredeti szinkronját, de nem követnék el szeppukut, ha egy másikra lennének kicserélve, mert egyik "klasszikus" szinkron se volt szerintem olyan nagy szám. Nem mondom, felkapnám a fejem, ha Bajor Imre vagy Csonka Bandi lenne Van Damme hangja, de én felkaptam a fejem Arnold = Reviczkyre is, pedig az a párosítás sokaknak klasszikus.

Ami a házi gyűjteményekből érkező szinkronokat illeti, a dolog azért nem így működik, s az ilyesmi éppúgy szerzői jogi problémákat vet fel, mint magának a filmnek a kérdése. Ahogyan a jogok megvásárlása nélkül elvileg nem lehet filmet kiadni, ugyanúgy egy szinkront se lehet felhasználni csak azért, mert valakinek éppen megvan és átadja a forgalmazónak. Mellesleg szerintem éppenséggel ezt a klasszikus szinkron-témát lihegik túl egyesek: "Új szinkronnal nem veszem meg". Most mi van, a szinkron tetszik az embereknek vagy a film? Ha van szinkron, de nincs felirat, akkor azon siránkozik valaki, ha van felirat, de nincs szinkron, akkor az is probléma, szóval forgalmazó legyen a talpán, aki a vevőkön el bír igazodni.
0
2007. január 19., péntek 10:32
Sajna ez a legnagyobb baj az Akcióklasszikusokkal, amit te is írtál:

Hogy hozott anyagból készülnek a DVD-k.

Az Oroszlánszív oldalán panaszkodnak a képminőségre... a dvdcompare szerint külföldön is mindenhol ugyanilyen, úgyhogy kár a gőzért, BuFi is csak ugyanazt tudja nyújtani, amit a külföldi változatok. :(((

Bár ellenpélda is akad: Delta Force 1 - angliában és EU-ban gyönyörű, anamorf (!!!) képpel jött ki, az itteni viszont megkockáztatom, hogy az USA-kiadásról készült, mert az volt még 4:3 pan-scan a miénken kívül (pedig évek óta vártam a filmre). A hazai változaton további hiba is van: az angol hangsávon fel van cserélve a sztereó jel (emiatt úgy vélem, hogy nem is DVD volt az alapanyag, hanem valami jobb videoforrás - ez a hiba a Missing In Action 3-on is jelen van). Meg a kép ezen két film végefőcímeinél erőteljesen szaggat.

A klasszikus szinkronok megléte tényleg örvendetes (annak, aki azzal látta régen), ott mondjuk sokat tényleg nem szabad várni hangminőség terén, mivel nagyon régi VHS-kazettákról szerzik be szerintem is, nem stúdióból, mint az új tévés szinkronjaikat.

Amúgy ha a Platoon Leader (Szakaszvezető, Michael Dudikoff) filmre kerül sor, ahhoz van eredeti szinkronom, ha valaki el tudja juttatni a kiadóhoz, akkor tudok segíteni annak ügyében, hogy DVD-n is ott legyen.

Akadnak viszont kivételesen jó Cannon-kiadványok is, ilyen a Missing In Action 2. része, a kép a most nyáron kiadott vadonatúj Sony/MGM kiadásról származik, amire külföldön is felkerültünk magyar szinkronnal és felirattal. Itt tényleg első osztályú volt az alapanyag. :)))

Egy szó, mint száz: minden a külföldi kiadás paramétereitől függ.
0
2007. január 18., csütörtök 23:37
Én a film elején megjelenő logo-ra gondoltam!
0
2007. január 18., csütörtök 22:23
Az Időzsaru nem teljesen Universal és náluk már lejárt a joguk,igy szabad lett a piac ennél a filmnél.
0
2007. január 18., csütörtök 22:07
Én nem vettem meg az akcióklasszikusok sorozatból egyetlenegy darabot sem és ameddig ilyen fapados sz@rok jönnek, nem is fogok. Például ma nézegettem az Időzsarut:szánalmas kiadás - legalábbis a borítója szerint! És mit keres egy UNIVERSAL-os film a BuFi-nél?!?
A szinkronmániások nyilván örülnek a klasszikus szinkronoknak, akik nyafognak, hogy ötpontegy, ötpontegy, azokról már korábban - és nem csak én - leírtam a véleményemet. A fő gond az, hogy dvd5, vagyis egyrétegű korongokról van szó és ezért a képminőségük olyan, amilyen. A BuFi ki tud adni nagyon korrektül is filmeket! Ezek is simán mehettek volna a 3.000Ft-os kategóriába, kifogástalan képminőséggel, régi és új szinkronnal, extrákkal megpakolva. És akkor mindenki örült volna, mert nem lett volna miért nyafogni! Hacsak azért nem, hogy milyen qrva drága, miért nincs "turkálós változat" (999Ft-os)? Hát most csak az van... :-(
0
2007. január 18., csütörtök 21:24
Már nem tudom,hogy sírjak vagy nevessek a sok AKCIÓKLASSZIKUSOK dvd gyalázkodó kritikán.:)
BuFi hozott anyagból dolgozik...,ami a klasszikus szinkronokat illeti nem tudom mégis mit vár sok ember.Új szinkronnal biztos nem vennék meg(ahogy ezt leírták többen), régit azért kapunk,de ezek a szinkronok már szinte elvesztek,kizárólag házi VHS gyűjteményekben lelhetőek fel(1-2 tékában is biztos akad 1000x kölcsönzött kazi).A gyártó stúdiók már vagy nem léteznek vagy nem tárolták el a szinkeket.
Többnyire ilyen kis házigyűjteményekből érkeznek a klasszikus szinkronok a BuFihoz.
2 lehetőség van: vagy elfogadja a nép vagy kizárólag új szinkront kapnak ezentúl ezek a filmek.Amerikai Ninja és Charles Bronson mozik...
1000%-ra veszem,ha (csak) új szinkront kapnak a filmek, menni fog a szitkozódás,háborgás újfent.Lehetetlen kielégíteni az igényeket.

Ha BuFi nem hozza ki ezeket a filmeket,akkor mindig csak a kívánságlistán lennének(akinek megfelel eredetiben úgyis megrendeli kintről)
A rajongók biztosítják lehetőség szerint a KLASSZIKUS szinkronokat.
990Ft-os filmekről szól a dolog.

Kissé már szánalmas és eltúlzott a sok negatív kritika...
Bízom benne,hogy jön a VILÁG URAI és a TÚL A CSÚCSON is.
Biztos tetszene új ker.tv-s szinkronnal a népnek:)
0
2007. január 18., csütörtök 21:02
pedig azt.....
0
2007. január 18., csütörtök 20:11
Mikor lesz Orson Welles díszdoboz??? Nagy lett a csend a téma körül... mintha mindenki beletörődött volna, hogy azt csinál a Budapest Film, amit akar...
0
2007. január 15., hétfő 12:21
Üvegtigris 2 lesz valaha kétlemezesben?Tavaly őszre ígérték!Erre várok,azért nem vettem meg az egylemezest.Vagy vegyem meg és ne álmodozzak?
0
2007. január 15., hétfő 9:48
A legutolsó nem is lenne hülyeség! :)
0
2007. január 15., hétfő 6:56
BuFi a vámpírok réme :)
0
2007. január 14., vasárnap 21:08
Egyetértek veled...
Sok ember panaszkodik,hogy a hangminőség így,a hangminőség úgy,figyelmen kívül hagyva a szinkron korát...
Bezzeg ha újraszinkronizálják,akkor meg az a baja mindenkinek...
A BuFi tiszteletet érdemel,hogy kiadta ezeket a már majdnem teljesen elfeledett filmeket!!!
0
2007. január 14., vasárnap 20:49
Olvasgatom az Akcióklasszikusok hozzászólásait.Kicsit mondhatni felkaptam a vizet:).Nem bántásból,de sokszor ismétli egymást több ember.:P
Tanuljuk már meg,hogy a BUFI is kapott anyagból dolgozik!!!
Képminőség olyan,amilyen.Szerintem bőven elfogadható,több kiadáson meg dupla szinkron található.Itt is megy a rinyálás,hogy így sz@r,úgy sz@r.
EMBEREK, örülni kell,hogy megtalálható a kiadványokon(nem az összesen) a RÉGI szinkron is!
Minőség tekintetében rugalmasnak kell lenni,hiszen több szinkron idősebb,mint néhány xpress fórumos,akik becsmérlik a szinkronok minőségét.:)
Én anno ezeken a filmeken nőttem fel,mint nagy szinkronfan rendkívül sokat jelent,ha régi szinkronnal hallgathatok egy filmet.
Minőségi elvárások ilyenkor kissé háttérbe szorulnak, mivel remek színművészeink feledhetetlent alkottak a néha fura félrefordítások ellenére is hozták a maximumot.Példa a DELTA FORCE 1.,több tucat kiváló művésznő és művész 1 szinkronban,ilyet manapság nem hallani!

Végezetül, NE FELEDJÜK,hogy kevesebb,mint 1000Ft-ért jutunk hozzá ezekhez a kiadványokhoz!
2-3000 Ft-os LK filmekkel eleve nem hasonlítható árkat.
Mondhatni egyből turkálóba mentek a filmek(sokak szerint odavalók),de nincs ezzel semmi baj.
Örülni kell,hogy BUFI felkarolta és elkezdte megjelentetni őket!
Akinek ez nem tetszik,ne vásárolja meg itthon,hanem vegye meg a külföldi extra ordenáré változatokat:P:)
0
2007. január 8., hétfő 23:48
Kedves Budapest Film!

Cannonos horrorfilmek kiadását nem tervezitek esetleg? Volt kb. 4 darab, ha igaz: The Company of Wolves (1984), Lifeforce (1985), Invaders from Mars (1986), The Texas Chainsaw Massacre 2 (1986) :)
0
2007. január 8., hétfő 23:26
Torrente3???????????????????????????????????????????????
0
2007. január 7., vasárnap 23:21
Szia Gerike!
Attenborough új filmje 2008-ban jelenik meg, a címe: Life in Cold Blood, szóval gondolom hüllőkről és kétéltűekről szól majd. 2006-ban jelent meg a Planet Earth, ami 5részes (kb.: sarktól sarkig(?) ,barlangok, édes víz, hegységek, sivatagok) és nagyon jók a képek, a zene meg minden, ált. olyan állatokról szól, amelyek eddig nem nagyon szerepeltek a filmjeiben. Persze, ha arra gondolsz, hogy mi jelenik meg itthon, akkor elvileg az Undergrowth után a State of the Planet, de ezeket eredetileg tavalyra ígérték.
0
2007. január 7., vasárnap 10:32
A Csengetett Mylordból lesz díszdoboz?
0
2007. január 5., péntek 18:10
Én is úgy tudom,az NLC filmek tényleg mind megejelennek.
Az utóbbi időben Legendák Klubja néven futó,és teljesen leállt Kinowelt csomag nem egy teljesen más dolog?
0
2007. január 5., péntek 17:44
"és persze nem semmi lenne egy....." Maszk pl jöhetne de nagyon.
0
2007. január 5., péntek 17:42
"és mi lesz az ?"
Valószínűleg film lesz, természetfilm....
Az öreg Attenborugh miről nem forgatott még filmet?
Szinte minden állatról és növényről.
De lehet ez lesz az új film címe: " Meztelen csigák szexuális játékai a hideg, nyirkos pincefalakon"
0
2006. december 30., szombat 10:29
Egyáltalán nem hivatalos infó!

Személyem biztosra veszi,hogy az összes régebbi NEW LINE filmnek várható a megjelenése,csupán idő kérdése(elég nagy lehet az a Kinowelt csomag)
Az alantabb felsorolt címek a "húzós" kategóriába sorolhatóak.1 Jim Carrey vagy 1 Adam Sandler film ne jelenne meg???:)
Én is sok New Line filmre várok,h megjelenjen(Dark City,Csapás a múltból,Mocskos zsaruk,Az asztronauta...) és persze nem semmi lenne egy VÉGSŐ ÁLLOMÁS és egy Austin Powers trilógia:)
0