Nyilván vannak eltúlzott reagálások a különböző kiadványok minősége terén, mindazonáltal nem kéne azt hinni, hogy még akciófilmek esetében is az lenne egy kiadás alfája és ómegája, amit a Bufi nyújt. Kezdődik a dolog azzal, hogy ha ezeket a filmeket tényleg csak a rajongók veszik, miért kell 990 Ft-ban gondolkodni? Egy IGAZI rajongó nem adna ki többet is egy minőségileg jobb, netán extrákat is tartalmazó kiadásért? Ja, vagy Van Damme, Chuck Norris meg a többiek 990 Ft felett már nem akkora kedvencek senkinél se?
Ami a KLASSZIKUS szinkronokat illeti, sokan félreértik ezt a fogalmat. Egy szinkron nem attól klasszikus, mert régi vagy mert az volt az első, hanem azért, mert jó. Ergó egy vadiúj szinkron is lehet éppenséggel jó, ha kellő igényességgel készül. Én ismerem ezeknek a filmeknek az eredeti szinkronját, de nem követnék el szeppukut, ha egy másikra lennének kicserélve, mert egyik "klasszikus" szinkron se volt szerintem olyan nagy szám. Nem mondom, felkapnám a fejem, ha Bajor Imre vagy Csonka Bandi lenne Van Damme hangja, de én felkaptam a fejem Arnold = Reviczkyre is, pedig az a párosítás sokaknak klasszikus.
Ami a házi gyűjteményekből érkező szinkronokat illeti, a dolog azért nem így működik, s az ilyesmi éppúgy szerzői jogi problémákat vet fel, mint magának a filmnek a kérdése. Ahogyan a jogok megvásárlása nélkül elvileg nem lehet filmet kiadni, ugyanúgy egy szinkront se lehet felhasználni csak azért, mert valakinek éppen megvan és átadja a forgalmazónak. Mellesleg szerintem éppenséggel ezt a klasszikus szinkron-témát lihegik túl egyesek: "Új szinkronnal nem veszem meg". Most mi van, a szinkron tetszik az embereknek vagy a film? Ha van szinkron, de nincs felirat, akkor azon siránkozik valaki, ha van felirat, de nincs szinkron, akkor az is probléma, szóval forgalmazó legyen a talpán, aki a vevőkön el bír igazodni.