Keresés

Budapest Film

2007. október 12., péntek 22:08
Drága Budapest Film és rajongói!
Kezdem azt érezni mit egy éve Bécsben egy Sat*rnban. Nagy öröm amit látok! Új megjelenés, 3 féle verzió. Kezdve a legolcsóbbal ami szimpla majd ezt követi az ígényesebb dupla feknivel és végül a hiperextra kiadvány digipackban! Nagyon örülök ennek a folyamatnak mert évek óta az ellenkezője zajlik kishazánk dvd forgalmazóinak körében. A minimál elv a lényeg. És az eladhatóság minden áron. Érthető az Ő részükről a dolog én mégis sokáig reménykedtem abban amit most látok.
Na de félre a csöpögést, szeretném kifejteni véleményem a hetek óta tartó vevői rekciókról. Előszőr jött a hír lesz digi, mindenki örült és ujjongott. Amikor lecsendesedtek a kedélyek elindult a találgatás időszaka. Milyen extra lesz? Lesz-é DTS? Szinkron vagy felirat? És megkezdődött a baj is...
Miért dupla és papír? Miért ilyen sok? És amúgy is miért kell ennyi verzió meg minek...stb.
Majd a kiadványok csúszása miatt ugye jött az új döntés a feknis megoldásokról. Aminek én mint elvetemült dvd-hívő nagyon örülök mert végre mindenki megtalálhatná a neki megfelelő verziót. A körülbelül heti 20 hsz után az egyes filmek topikjában viszont megindult a bődületesen nagy okítás a hülyeségről. Nincs is digi, sz*ros fekni, drága... stb.
Kérdem én, ennyire hülyék vagyunk vagy csak megjátszuk azt. Mert képtelen vagyok felfogni mit miért írnak egyesek miután annyi info áramlott már ki a kiadványokról, mint eddig soha. Szánalmasnak érzem az egész perpatvart ami a három remek kiadvány felett zajlik kb egy hónapja. Na ezért gondolkodom azon, vajon megéri-e nektek a belefeccölt energia? És készen áll-é ez a nép a hasonló kivitelű dolgokra?
Részemről okosan megvárom a digiket mert azt szeretném. És nagyon örülök majd ha kézbe vehetem végre!
Köszönettel, egy filmőrült hazaitól!
0
2007. október 12., péntek 21:53
Tisztelt Budapest Film!
alábbi film kiadását tervezik e a közeljövőben:
            Szeretném ha szeretnél (Jennifer Lopez)
0
2007. október 12., péntek 19:53
egy baj van: ha a szinkron ordenáré minőségben maradt fent, akkor sok mindent nem lehet vele csinálni. persze, neki lehet állni zajszűrni meg piszkálni mindenféle filterekkel, viszont az veszteséges eljárás (pár éve próbálkoztam itthon bakelitről grabbelt anyag rendberakásával -recsegés, pattogás eltüntetése-, esélytelen volt, hogy a zene megmaradjon egészében, a zörej meg eltűnjön).

és tévedés, iszonyatosan időigényes munkáról van szó, amit manuálisan lehet csak végezni (legalábbis 4 éve velem közölte egy egyetemi tanár, hogy ha csinálok rá működőképes megoldást, valószínűleg nem lesz többé bajom a pénzzel...).

megoldások kiadói részről:
- új szinkron: kutya sem veszi, mernekemcsakarégiazeredetiazigazi (hiába volt az rossz, az új meg jobb... ugye a megszokás, ld melyik szinkronnal szeretem a die hardot...), nemveszemmegrohadjonrájuk
- nincs szinkron: mérnincsenszinkron2007ben nemveszemmegeztatrágyatalicskátrohadjonrájuk!
- régi szinkron: általában rosszul volt tárolva, bődületesen rosszul szól (nulla dinamika, túlhangosított vokál, mono, gagyi effektek -régi filmeknél általában-), javításra fix összeg van, meg csodát egyébként se lehet tenni. de a vevő elégedett. felkeverni minek, ha mono, akkor biztosazeredeti!

megoldások vevői részről:
- új szinkron megszokása (esélytelen, kivéve ha egyáltalán nem látta a filmet, de akkor is meggyőzhetik a többiek a gagyiságáról)
- régi szinkronnak örülés (irdatlan rosszul szól, mono, de legalább az eredeti => örvendés)
- áttérni eredeti nyelvre (esélytelen főleg hogy előbbiek miatt jönnek a csak szinkronos darabok)

elnézést a vitriolos hangvételért.
0
2007. október 12., péntek 19:53
Szia BudapestFilm!

A Lost Room című minisorozatot nem tervezitek kiadni?

Köszi.
0
2007. október 12., péntek 19:48
Kedves okidoki!

Két választásunk volt:

1. Régi szinkron, "átküldve" egy szűrön
2. Új szinkron

Úgy gondoltuk, hogy az 1. variációt válasszuk.

Ennél többet sajnos nem tudtunk tenni annak az érdekében, hogy "eredeti szinkron + kiválló minőség".
0
2007. október 12., péntek 19:45
Kedves gerbence!

Tárgyalunk a jogtulajdonossal a kiadásról. Várhatóan jövő év elején tudunk előrukkolni a kiadással.
0
2007. október 12., péntek 19:44
Kedves Mikey-Soft

Sajnos nem. Egyelőre nincsen a megejelnési tervünkben.
0
2007. október 12., péntek 19:40
Na, ez eddig kimaradt... akkor valamit benéztem...
0
2007. október 12., péntek 19:29
olvass már bele a 2 filmnek a fórumjába és megtudod miről is van szó!!!!!
0
2007. október 12., péntek 19:26
Én nem örülnék annyira a helyetekben, ma belefutottam a Piaf és a Remény rabjai filmekbe az MM-ben, és EGYIK SEM volt digis!!! Csak külső feknit kapott. Bár lehet, hogy Xpress-exkluzív a két kiadvány, nem tudom... mondjuk engem egyik kiadás sem hoz lázba...
0
2007. október 12., péntek 19:25
Na, a Missing In Action 1 régi szinkronját hagyjuk, valami überelhetetlenül pocsék a minősége. A Véres játék eredeti magyar hangja viszont szerintem jó lett.
0
2007. október 12., péntek 18:22
Üdv BuFi!
Látom, most éppen erre kószáltok, úgyh amellett h előre is gratulálok a digikhez, megkérdezem:az Egyetleneim c. magyar filmet tervezitek kiadni? Ha igen (legyen így!), mikor?
Köszi előre is!
0
2007. október 12., péntek 18:11
Ugyenez volt a probléma az Ütközetben eltűnt 1. Chuck Norris film régi szinkronjával, és az egyik Van Damme film, asszem a (Véres játék talán) régi szinkronjával is. Rettenetesen zúg, ha számítógéppel játszom le, szinte alig lehet élvezni. Jó tv-n nem érzékelhető, de azért lehetett volna javítani szerintem. Tudtommal nem vmi időigényes munka, ha már kiadnak valamit, akkor törekedni kéne a lehető legjobb minőségre, amit kilehet hozni a hanganyagból.
Remélem BP film nem veszi zokon előző soraimat, egyik kedvenc kiadóm, hisz elég sok minden kikerül a jóvoltukból, amiről évekkel ezelőtt csak álmodhattunk volna.
És mindent elismerésem a BuFi-nak, hogy beszerzi a régi klasszikus szinkront is a filmekhez, amivel igazán élvezhető...ez nem sok kiadóról mondható el. (1-2 persze akad még, de ez itt nem a reklám helye). :)

0
2007. október 12., péntek 16:40
hogyhogy ráírták?
0
2007. október 12., péntek 16:30
A teknőcök 1. részére ráirták ,hogy a szinkron rossz minőség ,ahelyett hogy b*sztak volna vele valamit .Röhej.
0
2007. október 12., péntek 15:24
Köszönöm a választ! Akkor reménykedek tovább! :)
0
2007. október 12., péntek 15:08
BuFi!Várható nálatok a Csúfak, piszkosak és gonoszak című 1976-os Ettore Scola-film Nino Manfredi-vel a főszerepben? Most jön pár olasz film nálatok, gondoltam megkérdem, hátha...Köszönöm!
0
2007. október 12., péntek 14:43
Kedves Niwrok!

Úgy terveztük, de a film ugyancsak a Cannon csomag része, így ennek a helyzete sem tisztázódott.
0
2007. október 12., péntek 14:42
Kedves Agentorange!

A film része a csomagnak, de sajnso konkrétumot nem tudok mondani. Remélehetőleg hamarosan tudunk konkrét információval szolgálni.
0
2007. október 12., péntek 14:37
Már tényleg itt volna az ideje, persze az eredeti szinkronnal... ;)
0
2007. október 12., péntek 13:33
Helló!
Az Akcióklasszikusok között várható valamelyik Amerikai nindzsa film? Lehet, hogy csak személyes klasszikus, de az...
0
2007. október 12., péntek 13:26
Igen. Arra gondoltam. Akkor ez azt jelenti, hogy előbb utóbb megjelenik?
0
2007. október 12., péntek 13:17
Sorry
Tehát, Dark City-vel mi a helyzet? Várható?
0
2007. október 12., péntek 13:17
Tisztelt Budapestfilm!
Dark
0
2007. október 12., péntek 13:16
Ez nagyon jó hír, remélem valamikor realizálódik.Köszönöm!
0