Keresés

Apró titkok

2007. június 13., szerda 16:53
Szia davido!
Azt hiszem, kicsit félreértettél. Nem azzal van a bajom, ha kritizálsz egy filmet, hanem hogy annak ellenére, hogy te sem szeretted Kate pár filmjét, úgy akartad beállítani, mintha nem akarnám, hogy Oscart kapjon, csak azért, mert az Apró titkok nem tetszett.
Az egómmal nincs semmi baj, nem vagyok elszállva magamtól, és tisztában vagyok az erényeimmel és a hibáimmal is.
Az említett filmekről igaz, hogy írtam kritikát, de csak pozitívat, egyáltalán nem szidtam őket.
És ki nem hagy érvényesülni? Nyugodtan leírhatod, ha neked nem tetszett vagy tetszett valami, én csak vitáztam, mert nem értettem veled egyet. De szerintem nem baj, ha különböző az ízlésünk. Úgyhogy nem egészen értem ezt a letámadást.
A Hideous Kinky megvan nekem DVD-n, de az szintén nem tartozik a kedvenc Kate-filmjeim közé, nálam csak a Románc és cigaretta és az Apró titkok rosszabb nála. De a könyvet nem olvastam, lehet, hogy az érdekesebb. Az írójáról és a regényről olvastam valamennyit a film kapcsán.
0
2007. június 13., szerda 16:38
Már bocsi, csakhogy én a szakmámból indultam ki. De igazad van, valóban nem kell érteni mindenhez, csakhogy amiről nem tudunk, arról hallgassunk!
0
2007. június 13., szerda 16:37
Ne érts félre! Én egyáltalán nem akartam azt a látszatot kelteni, mintha ti nem akarnátok ezt. Ha mégis sikerült, az elsősorban nem az én hibám, úgy érzem. Igen, egyetértek, az említett filmekben mind jó alakításokat nyújtott, de a Mennyei teremtményekben, a Sade márki játékaiban, az Én, Pán Péterben és az Enigmában nekem akkor is csak egy háttérszereplő maradt a csodálatos főszereplők mellett (az Enigma nem tetszett).
És már ezer bocsánat, de úgy hiszem, Te is kritizálsz egy pár filmet (ld.: A vágy villamosa, Hamlet, Nem félünk a farkastól, még az Apró titkokban Jackie Earle alakítását is), úgyhogy légyszi, az egódból vegyél vissza, és hagyj másokat is érvényesülni!  
Apropó, te láttad Kate-től a Hideous Kinky-t? Nekem azért nagyon fura, hogy egyedül ezt a filmjét nem játsszák sehol, mégcsak hírt sem adnak a létezéséről kis hazánkban. Pedig állítólag annak idején játszotta egy pár pesti mozi. Nagyon érdekelne a film, az eredeti regényt már megvettem, elolvastam (angolul), és nagyon tetszett.

0
2007. június 10., vasárnap 18:43
Azért kategorikusan nem állítanám a Little Childrenről, hogy rossz film, vannak szép pillanatok benne, ami miatt jó volt megnézni, de összhatásilag Todd Field előző munkáját - In the Bedroom - jobbnak mondanám.
most posts by TM
0
2007. június 10., vasárnap 17:44
Szerintem Julietként egyáltalán nem szorul háttérbe Pauline mellett, noha természetesen Pauline szemén keresztül látjuk a történetet, hiszen az ő naplója szolgáltatja a cselekményt, de Juliet végigragyogja az egész filmet, és általa megértjük, mivel bűvölte el az egyébként elég zárkózott Pault.
Igen, gyönyörű és bájos a következő 3 filmjében, de annál sokkal több. Marianne, Sue és Ophelia mind rendkívül összetett és bonyolult jellemek, és Kate nagyszerűen megoldja őket anélkül, hogy modoros lenne vagy erőltetett. Rendkívül őszinte, megrázó és különleges alakításokat nyújt, és ez annál is lenyűgözőbb, hogy mennyire fiatal még ezekben (19-21 éves). Szóval ezekért tényleg Oscart kellett volna kapnia, én megadtam volna neki a Mennyei teremtményekért (főszereplő), az Értelem és érzelemért (itt mellékszereplőként jelölték, bár szerintem itt is főszereplő volt Emma mellett), a Jude-ért (főszereplő) és a Hamletért (mellékszereplő).
Jellemző érettségére Kenneth Branagh egy vallomása, aki meghallgatta Kate-et már a Frankenstein női szerepére is (amit aztán Helena-Bonham Carter játszott el), és azt hitte, Kate már 30 éves volt, mivel olyan éretten beszélt, viselkedett. Aztán tudta meg, hogy csak egy 17 éves lánnyal beszélt. De ennek köszönhette Kate, hogy Ophelia szerepére már meghallgatásra sem kellett mennie, Kenneth nyomban őt kérte fel a szerepre.
A Titanicban szerintem is egyedülállóan fantasztikus, amit az érzelemdús jeleneteken kívül is csodáltam benne, hogy az akciójelenetekben sem az átlagos amerikai színésznő sablonjaival oldotta meg a jeleneteket, ott is mindig teljes beleéléssel játszott, és a legnagyobb akciók közben is gyönyörűen tudott kinézni. :-))) Ezt mindig is fantasztikusan csinálta.
A David Gale jó film, de a történet miatt, az alakítások nem sok mindenre adtak lehetőséget, főleg nem Kate szerepében.
A Sade márki játékaiban is tökéletes, és szerintem nem marad a háttérben. Ugyanígy az Enigmában sem. Én nem éreztem eltúlzottnak a Szentek és álszentek szereplőjét.
A Románc is cigaretta nem tetszett, mégha Kate jó is volt benne, de ez a mocskosszájú nő imázs nem jött be nekem.
A Holidayban épp hogy nem sablonos, hanem ezt a filmet is kiemeli az átlagos romantikus vígjátékok sorából, ahova mondjuk Meg Ryan, meg a hasonlók taszították volna.
Nekem a király összes emberében is tetszett.
Szóval te kritizáltad az alakítását pár filmben, míg mi nem, csak az Apró titkok színvonalát nem becsültük sokra, úgyhogy ne akarj meggyőzni, hogy ez jó film, mert nem lehet. Engem legalábbis nem. De ha neked tetszik, az nem gond, csak ne úgy állítsd be, mintha mi nem akarnánk, hogy Kate-nek Oscarja legyen, mert már több, mint 10 éve erre várok.
0
2007. június 9., szombat 19:25
Nem baj, ha szereted Kate-et, ezzel mi is ugyanígy vagyunk, és az sem baj, ha nem értesz mindenhez, csak ne érezd úgy, hogy mindenáron exponálnod kell magad.
most posts by TM
0
2007. június 9., szombat 19:05
TM: Te jártál színészképzőbe? Honnan tudod, mit és hogyan tanulnak ott? Szerintem pedig, ahogyan Kate alakítását elnézem, ez a szerep egy teljes embert és egyéniséget kívánó volt számára, és ez is volt nekem az eddigi egyik legjobb alakítása.
A Mennyei teremtmények Juliet-jeként sziporkázó és mély, valahogy mégis háttérbe szorul Melanie Lynskey-hez képest. Az Értelem és érzelemben, a Hamletben és a Lidércfényben gyönyörű és eszméletlenül bájos, a Titanicban lejátssza DiCaprio-t, a Szentek és álszentekben is jó, bár talán kicsi túljátszott figurával dolgozik, a Sade márki játékaiban és az Én, Pán Péterben és az Enigmábanis háttérben marad, az Irisban is nagyon jót alakít, de alig látni őt pár jelenet erejéig (mégis azok a legszebbek a filmben), a David Gale élete érdekes, de nem hagyott túl mély nyomot bennem, az Egy makulátlan elme örök ragyoágásában szakít az angol rózsa imázsával, és pazar alakítást nyújt, a Románc és cigarettában detto, a Holiday-ben kicsit sablonos, hogy A király összes embere című rettenetről már ne is beszéljünk.

Szvsz: Kate korosztálya legjobbja, ragyogó performance-okkal dicsekedhet, és talán ez a film már csak a hab a tortán karrierjében. Oscart neki!
0
2007. június 8., péntek 9:12
Pont ezt akartam mondani, csak nem tudtam volna ilyen tökéletesen megfogalmazni. :-)))
Kate mindenképpen Oscart érdemel, ennyi fantasztikus alakítás után én már most megadnám neki az életműdíjat is ( :-)), de örültem, hogy nem most kapta meg, mert ennél már sokkal többször megérdemelte volna. Az is idegesített, hogy Scorsese nem a Taxisofőrért kapta meg, hanem A tégláért, ami szerintem iszonyatosan rossz volt. De attól én még imádom Kate-et. De egyetértek TM-el.
0
2007. június 7., csütörtök 20:28
Tetszik ez a dacosságod, de azokat a "nehézségeket, amelyeket felsorolsz, azokat kb. már a színészképzőben illik tudni figyelmen kívül hagyni. Az ilyen Oscar-kampány, meg bemutató PR-interjúkat kéretik nem komolyan venni, ott mindig mindenki szépeket és okosokat mond. Én legalábbis még egy színésztől se hallottam, hogy: ...hát, ez egy nagyon ótvar karakter, nem is készültem rá semmit, már el is felejtettem a sztorit, annyira jellegtelen az egész film"
A gitáros is akkor játssza a neki legkönnyebb szólót, amikor ráér közben pózolni, szenvedő pofát vágni, hogy elhitesse, most aztán nagy kunsztot visz véghez.
Ne dőlj be mindennek, McFly!
most posts by TM
0
2007. június 7., csütörtök 19:28
Szia, Juliet!
Úgy látszik, Kate és te nem igazán vagytok közös állásponton az Apró titkok-kal kapcsolatban. Kate két nyilatkozatában is elmondta, hogy talán ez volt élete egyik legnehezebb szerepe, mert:

1) Neki alapvetően más elképzelései vannak a családról, a gyereknevelésről és a házasságról;
2) Nem volt könnyű neki, hogy egy tágra nyílt szemű, ártatlan és törékeny kislánynak mindenféle gonosz dolgokat mondjon. (Kiindulva abból, hogy Kate rajong a gyerekekért!)

Summa summarum, Kate-nek igenis hatalmas erőfeszítésekbe tellett, hogy hitelesen vissza tudja adni a figurát, és igenis kiérdemelte az újabb Oscar-jelölést!
0
2007. június 4., hétfő 22:52
Jane Austin=Jane Austen
0
2007. június 4., hétfő 22:49
Az értelem és érzelem valóban összetettebb szerep, mint az Apró titkok női szerepe - talán. A Jane Austin filmet nagyon régen, évekkel ezelőtt láttam, teljesen nem tudom felidézni. Jane Austin regényei egyébként nem állnak közel hozzám, és nem érintett meg az a film - persze lehet, hogy újra kéne néznem. Akárhogy is, szerintem az Apró titkok  - ha nem is hibátlan, de érdekes, és számomra emlékezetes film, ahogy az Iris is! Ne tudom, miért, engem megfogott!
0
2007. június 4., hétfő 18:41
Remélem. :-))
0
2007. június 4., hétfő 18:40
Szia cabir!
Hát, nagyon különbözik az ízlésünk. Szerintem Kate már a Mennyei teremtményekben tökéletes alakítást nyújtott, és a mostani filmjei mérföldkövekkel azután jönnek, mégha jó is bennük, de egyik szerep sem olyan különleges, mint mondjuk az első 5-6 filmszerepe. Most is képes lenne arra, mint 17-22 évesen, de kevés az olyan különleges szerep, mint azok a filmjei. És lehet, hogy bájos volt az Értelem és érzelemben, de ahhoz a szerephez is rendkívüli energiákat kellett megmozgatni, hogy olyan energikus és szenvedélyes legyen benne. Az Apró titkokat kirázta a kisujjából, és nem kellett annyit küzdenie vele. Ebben biztos vagyok, mert ismerem már annyira őt és az alakításait, meg a színészetről is van némi fogalmam. Persze nincs olyan, hogy "könnyű szerep", ezt aláírom, de vannak könnyebb és nehezebb szerepek. Az Apró titkok a legkönnyebb szerepek közé tartozik. Az Én, Pán Péter-beli szerepe is az egyszerűbbek között van. Az Irisban is jó volt, de az a film, valahogy nem igazán érintett meg.
0
2007. június 4., hétfő 18:36
OKé. :-))
0
2007. június 4., hétfő 16:15
Igazad van, mind a kettő szép a maga nemében - csak másképpen! Mind a kettő jó választás volt!
0
2007. június 4., hétfő 16:13
Szia Juliet! Igen, a Mennyei teremtményekben kezdtem Kate-ra felfigyelni, de száz százalékosan csak az Apró titkok-ban győzött meg. A Mennyei-ben még nagyon fiatal volt, nem is lehetett volna tőle egy nagyon kiforrott alakítást várni.
Azt hiszem, inkább ebben a filmben győzött meg! Persze érdekes volt a Titanic-ban, és bájos az Értelem, és érzelmben, de valahogy nem ájultam el tőle. Ugyanezt tudom mondani a Makulátlan elmé-re, a Sade márki-ra.   Amiben nem tetszett: a Szentek és álszentek-ben, (a film pedig tetszik, de nekem nem jött le a megszállottsága, talán azért nem, mert Kate teljesen más típus, mint a film hősnője), és a Románc és cigarettában.
Még két film van, amiben Winslet nagyon tetszik: az Iris-ben, és az Én Pán Péter-ben.
Más filmet azt hiszem, nem is láttam tőle, legalább is nem jut eszembe. (A Lidércfény, és a Holiday nem lehet rossz!) Szóval, nem vagyok egy nagy Winslet fan, de amblokk tehetséges, érdekes, és csinos színésznőnek tartom. Szerintem egyre jobban be fog érni, és én is remélem, hogy megkapja egyszer az Oscart - mert tény, hogy a 30-as generációból neki vannak a legigényesebb filmjei!
(Mi a csudától van, hogy újabban így szét vannak tördelve a hozzászólások? Az enter-nél mindíg akkora sorközt hagy - tán nincs nálam jól beállítva valami?)
0
2007. június 4., hétfő 15:35
nem bántani jennifert! :) maradjunk annyiban, hogy mindketten szépek, s ez jó.
0
2007. június 4., hétfő 14:50
Majd a következőért... :))) Türelem Oscart terem...
0
2007. június 4., hétfő 14:34
Szia cabir!
Nem az zavar, hogy milyen külsejű nőt játszik, bár meg kell jegyeznem, hogy egyáltalán nem csúnya nőt játszik, és szerintem az összehasonlításban Jennifer Connelly maradna alul. :-) Ha elcsúnyítanák Kate-et (mint ahogy pl. az Enigmában tették, de még úgy is szép volt), engem az sem zavarna, mert én nem csak akkor szeretem a kedvenc színészemet/színésznőmet, ha tökéletes külsejű vagy egy bombázó. Ezek a dolgok semmit nem számítanak nekem a megítélésében.
Egyébként úgy emlékeztem, hogy Kate már meggyőzött téged egy másik filmjével, most nem emlékszem, hogy pont melyik volt az, de emlékszem, hogy említetted. Talán a Mennyei teremtmények?
0
2007. június 4., hétfő 14:31
Szia Rainbow!
A filmmel kapcsolatban mindennel egyetértek veled.
Egyébként abban is, hogy más filmjéért sokkal jobban megérdemelte volna a jelölést, és nem azért, mert itt rosszul játszott volna, hanem mert ez a szerep nem kiált Oscarért, mert nem egy különleges szerep, bár hasonlókért is sokan kaptak már Oscart(ld. Helen Hunt), úgyhogy ennyi erővel Kate is kaphatott volna, de persze sokkal jobban örültem volna, ha a Mennyei teremtményekért, az Értelem és érzelemért, a Jude-ért, a Titanicért, vagy az Egy makulátlan elme ...-ért kapta volna meg. De nekem lassan már mindegy lesz, csak adják már oda neki ennyi kitűnő munkájért!!!
0
2007. június 4., hétfő 14:28
KÖszi. :-)))
0
2007. június 4., hétfő 14:05
Nyilván nem a két színésznőt, hanem a két karaktert hasonlította össze, én is értettem, csak a két karakter mögött mégiscsak két színésznő van...

Ami az Oscart illeti, ebben nem értünk egyet, főleg, hogy a mezőnyben ott volt a fanatasztikus Helen Mirren! (És nagyon megérdemelten, nyert is) Dehát ízlések és pofonok.:)
0
2007. június 4., hétfő 13:57
Én nem tartom ezeket a dolgokat zavarónak! Nekem kifejezetten tetszett a narrátor szövege, szerintem a film így belsőségesebb volt.
Talán a Winslet rajongókat szíven érintette, hogy Kate itt nem az általában megszokott szexbomba szerepben csillog, hanem egy elhanyagolt, átlagos külsejű nőt játszik. A narrátor természetesen nem Jennifer Connelli-t, és Winslet-et hasonlítja össze " Az egyik maga a tökély, gyönyörű, a másik bozontos szemöldökű, nem túl szép" - hanem szerep szerint a két női vetélytársat.
Jenifer C. egyébként hitelesen alakítja a hideg lelkű trendi szépséget, és Winslet is nagyon jó az unatkozó háziasszony szerepében. Egyébként Kate pont ebben a filmben győzött meg arról, hogy tényleg tehetséges! Szerintem megérdemelte volna az Oscar-t!
0
2007. június 4., hétfő 12:27
Nemcsakhogy az idegesítő a végében SPOILER , hogy Brad nekiáll gördeszkázni ahelyett, hogy Sarahoz sietne, - no persze, eddig eszébe sem jutott gördeszkázni, csak bámulta őket - hanem ahogy Sarah, tudva, hogy egy pedofil lakik a környéken, fogka magát és a sötét játszótéren nekiáll a gyereket hintáztatni, és lám, előkerül a pedofil, mire Sara, a védtelen nő egy gyerekkel, mit tesz, a gyereket otthagyja és a pedofil lekét ápolja a közhelyes  I m so sorry -val. Ott szenved a férfi, látszik, hogy pszicjésen kész van és ennyit bír mondani... ezt nagyon utálom az amerikai filmekben. A világ legnagyobb közhelye... SPOILER VÉGE.

Ami még a  Mi zavart a filmben?  dolgokat illeti, nos az azért elég vad ahogy a narrátor Kate-et és Jennifer összehasonlítja, tetszett , ahogy aztán finomít, hogy ANNYIRA nem szép Kate, mitn Jennifer... de amiket előtte mond...nekem igencsak idétlennek tűnt.

Aztán ott van a narrátor. Úgy gondolom, hogy annyira nem volt vészesen szájbaárgós,de simán elhagyható lett volna. Ha az szájbarágós, akkor a Bováryné-s párhuzam aztán végképp az!

És a Zavaró dolgok harmadik helyezetje  a jelölések. Bocs, juliet, de Kate abszolut nem érdemelte meg ezért még a jelölést sem, nekem semmi extrát nem ad a játéka. Viszont Alan Arkin messze nem volt olyan jó a Család kicsi kincsében, mint itt Jackie Earle Haley. Még akkoris, ha ellenszenves szerepet játszott, míg Alan Arkin nem. Véleményem szerint sokkal,de sokkal jobban megérdemelte volna az Oscart.

0