Keresés

Apró titkok

2007. május 29., kedd 15:58
Ha az itt látható borító véglegesnek tekinthető, akkor halkan megjegyzem, az eredeti moziplakát felhasználása kevésbé  tűnt volna elhibázott lépésnek...
most posts by TM
0
2007. május 29., kedd 15:09
Oké, 204 cm-en befagyasztom a versenyt! :-)
Nem ismerlek, de Julietet igen, és miután láttam a website-okat megszégyenítő hatalmas Kate Winslet-archívumát, melynek hihetetlen dimenziói vannak, nos, azok után én arra is boldogan bólintanék rá, hogy én vagyok a második legnagyobb Kate-rajongó. :-)
most posts by TM
0
2007. május 29., kedd 14:41
Láttad Kate-től a Szentek és álszenteket? Kicsit hasonló szerintem az Apró titkokhoz. Talán csak annyiban különbözik, hogy míg a Szentek és álszentekben nem igazán lehetett kibogozni az egyes karakterek jellemeit, tetteik miértjét, addig az Apró titkokban minden világossá vált.
0
2007. május 29., kedd 14:39
Legnagyobb rajongó???? No, de kérlek! Én vagyok a legnagyobb!!!!!
0
2007. május 26., szombat 22:36
Nekem is túl trágár volt, és szerintem ok nélkül, tehát olyan hatásvadász módon. Nem igazán jött be, egyedül a víz alatti éneklős-rész tetszett.
0
2007. május 26., szombat 18:22
A Románc és cigarettát nemrég vettem meg, és pont ma néztem meg - egyedi film, amblokk tetszett az ötlet, és a sok fülbemászó zenei betét - viszont iszonyú trágár! Szegény Kate - nak nincs is sok jelenete benne, én a helyében nem vállaltam volna el azt a rettentően kretén, és obszcén szerepet!
Nekem az Apró titkok sokkal jobban tetszett - bár mind a két film nagyon más műfajú! Nekem minden esetre bejött!
0
2007. május 26., szombat 17:52
Segítettél dönteni abban, hogy még vacilálok. :-)))
0
2007. május 26., szombat 17:08
Hát, én legfeljebb majd akkor veszem meg, ha leértékelik, és csak azért, mert nekem mint Kate legnagyobb rajongójának, ez kötelező vétel. :-)) Így voltam a Románc és cigarettával is, ami viszont szintén nem tetszett, még annyira sem, mint ez.
Szóval nekem egyik sem tetszik, de ha neked az tetszett, akkor lehet, hogy ez is. Nem tudom, segítettem-e valamit. :-)))
0
2007. május 26., szombat 16:14
Szia Juliet! :-)

Ez is van olyan, jó film, mint a Románc & Cigaretta?
Azért kérdem, mert ezt még nem láttam és azon filózom, hogy megvegyem-e így, látatlanban?
Please, help me! :-)
0
2007. május 25., péntek 17:02
:-))))))))))))))))))))))))
"vattacukrok" ... "lepkét kergetni" .... :-)))) Hát ezen most nagyon jól elszórakoztam. :-)) Igen, én is pont ezt akartam mondani, csak a te megfogalmazásod viccesebb volt. :-)))
0
2007. május 24., csütörtök 19:18
Már bocs, de ha ez a Brad egy ilyen sorsdöntő szituációban hirtelen az elmulasztott körhintázások, vattacukrok visszaperelésébe kezdett bele a(z) (néző számára) idegesítő elbambulásával, akkor eléggé megkérdőjelezhető a beszámíthatósága, és meg is érdemelte, hogy összetörjön az arcberendezése, amiért álmai(m) nőjét hagyta a sötét játszótéren várni. Jobb is, hogy nem történt köztük komolyabb, mert később egy még ennél is kiélezett helyzetben, ami teszem azt élet-halál kérdése, elment volna mondjuk lepkét kergetni.
Nos, szerintem inkább az a helyzet, hogy a forgatókönyvíró mindenképpen beteljesületlenül kívánta hagyni a filmben kibontakozó szerelmet, s ezért kellett ilyen sületlenül véget érni a történetnek, ami pedig nem is lett volna rossz!
Van aki a teltebb nőket szereti, van aki a deszkákat, Brad bebizonyította, hogy van, aki a gördeszkákat.
most posts by TM
0
2007. május 24., csütörtök 18:44
Nemcsak én nem csinálnám, hanem ilyen esetben szerintem senki. Persze nem tudom száz százalékosan kijelenteni ezt, de egy filmben - ami nem az élet - átgondoltabban kellene az ilyen döntéseket bemutatni, mégha hirtelen döntésről is van szó. Meg kellett volna értenünk, hogy miért dönt úgy hirtelen a szereplő. A gördeszkás vonal nem igazán volt kihangsúlyozva a filmben.
Nem az a bajom, hogy ki mit csinál, és hogy én azt csinálnám-e, hanem az a bajom vele, hogy nincs bemutatva az oda vezető út, a motivációk, nincs megindokolva és megfelelően bemutatva, hogy ki mit miért csinál. A Mennyei teremtményekben ez nagyon jól volt ábrázolva, megértettük a végkifejletet, hogy a lányok miért úgy cselekedtek, ahogy, még ha mi nem is tennénk azt meg. Megértettük, mert láttuk, milyen kontrollálhatatlan állapotba kergette őket a félelem, hogy elválasztják őket egymástól. Itt ez hiányzott nagyon!!!
A főszereplő (ezek szerint Brad, már nem emlékeztem a nevére) később is tudott volna gördeszkázni, de abban a pillanatban ahhoz a nőhöz kellett volna mennie, aki számított rá, aki megértette őt. Ez egyszerűen cserbenhagyás volt, de abszolút logikátlan és következetlen, véleményem szerint.
A másik dolog, ami még nagyon zavart a filmben, az a szájbarágós narráció volt, ami nélkül sokkal jobb lett volna a film. Nem szeretem, mikor azt elmondják, amit egy színész a tekintetével is ki tud fejezni. Teljesen felesleges és idegesítő is.
Persze nem kell ezzel egyetérteni, de én így látom.

0
2007. május 24., csütörtök 18:14
Illetve Te nem csinálnád. És visszatérve a "hasonló" pillanatokra, már ami a Winslet-filmeket illeti:
1. Mennyei teremtmények: te megölnéd az anyádat?
2. Szentek és álszentek: te elmenekülnél Indiába a gyagyás családod elől?
3. Egy makulátlan elme örök ragyogása: létezik egy memóriatörlő program, amely képes kitöröltetni az emlékeidből a szerelmedet? És ha igen, te megcsinálnád ezt?
Ezen mindegyik filmek olyan emberekről szólnak, akik képesek hirtelen döntéseket hozni, anélkül, hogy pontosabban átgondolnák vagy át akarnák gondolni tetteik következményeit.
A filmben ábrázolt Brad-nek minden fiatalkori álmát, még ha azok kósza ábrándok is csupán, szimbolizálja a már említett gördeszkázás. Hirtelen döntés ez is, illetve csak végigfut az agyán, hogy mi lenne ha hagyná a fenébe az egészet, és valósítaná meg azokat az álmokat, amelyeket tinédzserkorában elképzelt.
És itt a film valóban kísértetiesen hasonlít a főszereplő Lester figuráját illetően. Hiszen mindketten a fiatalkorukat szeretnék visszahozni, és azokat az álmokat szeretnék megvalósítani - akkor is, ha mindez az idő múlásával lehetetlenné vált.
0
2007. május 24., csütörtök 17:49
Hát igen, erre mondják, hogy ízlések és pofonok ... :-) Én nem tudtam szimpátiával viseltetni a pedofil szereplő iránt, bármennyire is próbálták pozitív színben bemutatni. Sajnos katarzisom sem volt, és nekem hiányoztak a mély pillanatok. Nekem tényleg Kate Winslet alakítása miatt érte csak megnézni a filmet, meg rajongóként természetesen nem hagyhattam ki, de én fenntartom a véleményem, hogy nem volt átgondolt és jól megírt a forgatókönyv. Arról a mozzanatról nem is beszélve, mikor SPOILER a férfi főszereplő leállt a végén gördeszkázni élete sorsdöntő pillanatában SPOILER VÉGE. Ez egyszerűen nevetséges volt, ilyet senki nem csinálna. De nem akarom elvenni a te örömödet, természetesen neked attól még tetszhet. :-)
0
2007. május 24., csütörtök 14:16
Teljesen egyetértek, szerintem is profi munka! Legalább is engem megragadott a cselekmény! Valóban kicsit szokatlan dolgokat használ fel a rendező, de pont ez az egyedi benne! Erősen hasonlít az Amerikai szépség-re!                                                    
0
2007. május 23., szerda 19:17
Szerintem abszolúte nem volt összecsapott a film. Volt benne gondolat, voltak benne őszinte és mély pillanatok, a katarzisról a végén már nem is beszélve. Jackie Earle Haley pedig őszintén, megindítóan és némi szimpátiával tudja bemutatni a pedofil karaktert, anélkül, hogy bárkiben is előítélet születne.
Találó az eredeti cím: "Little Children". Hiszen a film főszereplői végig a gyerekek, köréjük épül a mondanivaló, ők a mozgatórugói a film cselekményének, a karaktereknek.
Szóval, szerintem profi munka az Apró titkok, ami legalább érdemes egy egyszeri nézésre.
0
2007. május 19., szombat 18:16
Hát nem tudom. Nekem rendkívül ellenszenves ez a Jackie, és színészként sem tartom olyan jónak. Mondjuk nekem az egész film nagyon összecsapott és értelmetlen volt, és sajnos még Kate sem tudta megmenteni, noha ő tényleg jó volt benne. A másik filmet nem láttam.
0
2007. május 19., szombat 0:11
Úgy értem, témájában és a mellékszerepet játszó Jckie Earle Haley tekintetében. Simán verte Alan Arkin alakítását. De ez csak az én véleményem. Nem kell egyetérteni.
0
2007. május 18., péntek 18:41
tényleg, hogy jön össze a két film? nézz már bele egy kicsit a saját lelkivilágodba!
0
2007. május 18., péntek 18:10
Csak kipróbálom, tudok -e a fórumba írni, pár napig ki voltam tiltva...
0
2007. május 17., csütörtök 20:04
Miért is kell a kettőt egymáshoz hasonlítani?
0
2007. május 17., csütörtök 20:01
Kate Winslet (egyik) legnagyobb alakítása az év egyik legjobb filmjében! Simán lekörözi a Család Kicsi Kincsét!
0