Először nagyon régen nekem is abc sorrendben volt, de azt sosem tudtam megszokni. Egyszerűen idegesített. Ezt a témát ennél úgy éreztem komolyabban, tudományosabban kell venni.
Akkor gondoltam szétszedem műfaj szerint (krimik, sci-fi, vígjáték, stb.), de én szörnyen racionális vagyok, és rájöttem, hogy ez a műfaji átfedések miatt képtelenség. De még ha szét is szedem, akkor is, hogy oldom meg, hogy a lentebb is említett "kiemelt személyek" egymás mellett legyenek. Melyik stílushoz teszem?
Akkor jött ez az ötlet, amit nagyon megszerettem és elfogadtam, bár kellett itt is döntéseket hozni. PL. Hitchcock angol vagy amerikai részhez kerüljön?
Ma már majdnem mindig megtalálom a több mint kétezer kiadvány (film nem tudom mennyi van, mert sok a díszdoboz) között, amit keresek. És laikusként(!) ezt a "tudományos" elrendezést elfogadtam. :)
Egy idegesítő hátránya van, ami ahogy párosul a gyűjtőszenvedéllyel még rosszabb. Azok a lukak feltűnőbbek lesznek, amiket normál esetben az okoz, hogy egy adott film nem érdekel, ezért nem veszed meg. Itt viszont szinte kiált a polcról, hogy onnan egy "szar" film hiányzik! PL. látom a De Niro gyűjteményem, és tudom, hogy két polcon lévő közt csinált egy másik filmet is, és az HIÁNYZIK. Ezért néha veszek ilyet is :)