Keresés

a te bd gyűjteményed

2015. július 31., péntek 16:09
Szuper! Gratula!

Én majd megvárom, míg lesz német területen, akkor zsákolom.
0
2015. július 31., péntek 12:11
R2-D2-nek ígértem még tavasszal, hogy ha bárhol megjelenik ez BD-n, akkor majd megveszem. Mivel a magyar megjelenésre sajnos semmi esélyt nem látok. Éppen most érkezett meg.  

0
2015. július 29., szerda 22:38
No pont így vagyok vele én is! :D A Furious 7 még nálam is befigyel az évben nem tehetem meg hogy kihagyom :) Vlhogy nem okoz már olyan örömet a film vásárlás mint pár éve inkább jobb ha megmarad a pénzem semhogy elszórjam. Nem egy jó érzés,  hátha javul majd az állapotom. Azért meg egy Ítelet eladó még beszerzésre kerül ha erőt veszek magamon.

Hm filmzene CDt sem vettem még nem is tudom melyik tetszene. Mondjuk a Drive-é az nem rossz, de akkor lenne az is az igazi ha drájvolnék közben és úgy szólna a Nightcall :)
0
2015. július 29., szerda 13:55
Hehe 😃

Nem. De telefonon olyan szar írni, hogy csak tőmondatot lehet, úgy meg könnyen mogorvának tűnik.

Arról nem beszélve amikor átírja a szavakat...
0
2015. július 29., szerda 11:34
Ez most ilyen  elküldesz a picsába  hozzászólás? :)
0
2015. július 29., szerda 10:43
Abc sorrend a mondat vége
0
2015. július 29., szerda 10:40
Akkor mértékben nem rakod színsorrendbe? Vagy a 3. Betű  szerint anghel?
0
2015. július 28., kedd 18:38
Arra gyanakszom, hogy egy kicsit túlvariálod ezt az egészt :) az ABC szerinti sorrend az egyetlen, ahol nem kell döntéseket hozni, besorolni, vagy egyéb más módon  megalkudni  magaddal. Nekem ez könnyítette meg leginkább a döntést. Látod így megúszom a szar filmek megvételét :)
0
2015. július 28., kedd 17:27
Először nagyon régen nekem is abc sorrendben volt, de azt sosem tudtam megszokni. Egyszerűen idegesített. Ezt a témát ennél úgy éreztem komolyabban, tudományosabban kell venni.

Akkor gondoltam szétszedem műfaj szerint (krimik, sci-fi, vígjáték, stb.), de én szörnyen racionális vagyok, és rájöttem, hogy ez a műfaji átfedések miatt képtelenség. De még ha szét is szedem, akkor is, hogy oldom meg, hogy a lentebb is említett "kiemelt személyek" egymás mellett legyenek. Melyik stílushoz teszem?

Akkor jött ez az ötlet, amit nagyon megszerettem és elfogadtam, bár kellett itt is döntéseket hozni. PL. Hitchcock angol vagy amerikai részhez kerüljön?

Ma már majdnem mindig megtalálom a több mint kétezer kiadvány (film nem tudom mennyi van, mert sok a díszdoboz) között, amit keresek. És laikusként(!) ezt a "tudományos" elrendezést elfogadtam. :)

Egy idegesítő hátránya van, ami ahogy párosul a gyűjtőszenvedéllyel még rosszabb. Azok a lukak feltűnőbbek lesznek, amiket normál esetben az okoz, hogy egy adott film nem érdekel, ezért nem veszed meg. Itt viszont szinte kiált a polcról, hogy onnan egy "szar" film hiányzik! PL. látom a De Niro gyűjteményem, és tudom, hogy két polcon lévő közt csinált egy másik filmet is, és az HIÁNYZIK. Ezért néha veszek ilyet is :)
0
2015. július 28., kedd 16:45
:D :D :D :D Micsoda felépítés :) Amúgy szerintem azért nem volt jelentkező a rendezésedre, mert azért az is egy élmény, hogy az ember otthon pakolássza a filmjeit... Legalábbis én le szoktam törölgetni egyesével őket, az is jó érzés tud lenni :D Persze a felét kibasznám a kukába annyira felesleges ami takarításnál csak erősebb érzés, de még nem tudtam rávenni magam :D

Én sajnos meglehetősen racionális vagyok, ezért az ABC sorrend. Igaz, filmzenékből külön szedtem Hornert, Zimmert és Desplat-ot, időrendbe rakva (szerzőnként külön, természetesen), de azért nem volt könnyű megbékélni vele :)
0
2015. július 28., kedd 16:39
Most mit csináljak ha csak baromságok jelennek meg és ki is vagyok égve? :D Idén még lesz kb egy Furious 7 fém meg egy Hobbit bővített dvd ősszel oszt jónapot... Most már csak néhány kedvenc filmem cserélgetem le néha fémre vagy valami exkluzívabb kiadásra, de az se olyan égető, néha már csak kínomban veszek valamit, hogy érezzem, hogy élek és költök egy kis pénzt... Inkább a filmzenék felé megyek, ott van még mit pótolni, meg ugye egy szar filmnek lehet jó zenéje és valljuk be van rá példa gazdagon :D
0
2015. július 28., kedd 16:21
Ezt szeretem benned nagy ritkán beteszel új beszerezésben egy darab filmet :) Szépecske grat hozzá!
0
2015. július 28., kedd 16:16
Az ABC-rend. De csak mosollyal! :)

Mindenki úgy teszi, ahogy kedve van!

Én nem csak a kiadványokat, hanem magukat a filmeket imádom (sőt, azokat jobban). Egyszerűen nem lenne szívem a Butch Cassidy és a Sundance kölyök mellé tenni a Cápamesét, holott a maga nemében nyilván mindkettő jó (utóbbit imádják a gyerekeim).

Ezért én az alábbi módszert választom (nyilván sok helyen vitás lehet, de ez nem zavar):

polcok: amerikai, európai, afrikai ill. ázsiai filmek, a végén pár ausztrál

azon belül országonként rendezem, pl. külön a francia, olasz egyéb filmek

(ami kooprodukciós, ott eldöntöm én)

azon belül évsorrendben

DE vannak személyek, akikt külön sorrendbe teszek az évben első filmje mellé, pl. Robert De Niro, Chaplin, Hitchcock, Belmondo, Bergman, stb. egymás mellett vannak.

Teljesen külön vannak a dokumentumfilmek és az animációs filmek

és méretük miatt sajnos a BD-k

Régen ajánlottam itt, hogy ha valaki küld listát, cserébe csinálok neki ilyet, de nem volt jelentkező :)

üdv

zoli
0
2015. július 28., kedd 13:53
Nekem már a tartalom elolvasása közben is beugrott :) Na valamikor rászánom magam a hetekben, jónak ígérkezik, főleg a beteg gyerek miatt, ha már a feleségem terhes :D
0
2015. július 28., kedd 13:47
Mostanság láttam az Alabama és Monroe (The Broken Circle Breakdown) c. filmet, és közben többször eszembe jutott a Blue Valentine (meg hogy az neked mennyire bejött), mert a történetben és a stílusban voltak hasonlóságok. Azt láttad?
0
2015. július 28., kedd 13:42
Kicsit olyan hiperrealista cucc, amit fáj nézni, mégse tudod abbahagyni :)
0
2015. július 28., kedd 13:24
Minden jó ha jó a vége :) És még sérülés sincs rajta.

Nekem még csak a megnézni valók listáján szerepel a film, de eddig majdnem minden film bejött valamiért aminek Kék volt a címében :D
0
2015. július 28., kedd 13:23
Melyik része? :D
0
2015. július 28., kedd 13:02
Bűncselekmény :)
0
2015. július 28., kedd 13:02
Bűncselekmény :)
0
2015. július 27., hétfő 20:49
Végre, végre és végre!!!!!! Idén talán a Goodfellast vártam még ennyire, mikor megtudtam, hogy jön :) Egy hónapot csúszott ez a fém a megjelenéssel, plusz a postán elkeveredett múlt héten, de hívtak ma, hogy mehetek érte!!!

0
2015. július 27., hétfő 11:14
Köszönöm a válaszokat (cabal és Dömi).

Egy kis info: sikerült kideríteni, hogy 37,5 cm magas lesz a torony, szóval kb. az X-Men Adamantium gyűjtemény tárolójának mérete. Bár lehet hogy tudtátok már. :-)

0
2015. július 26., vasárnap 22:34
szia

igen azonnal (3 napon belül) kell fizetni. nekem nincs bajom azzal h várni kell, az a lényeg h így garantált az én példányom. amúgy 5 ilyen előrendelt csomagom várakozik :)  majd jönnek nem sürgős
0
2015. július 26., vasárnap 20:30
Bár nem nekem szólt a kérdés,de amire gondolsz,ott a rendelés leadása után 3 napon belül kell rendezni a számlát.
0
2015. július 26., vasárnap 17:18
Jelenleg 104db BD-m van, ebből 40db 3D-s:

Két és fél év termése. :)
0