A legutóbbi emlékezetes tettem az volt, amikor több, ellentmondásos információt elunva autóba ültem és elgurultam Debrecenbe egy 35. évfordulós Alien-antológiáért. Egyet mondtam, de kettő volt belőle :), így megvettem mindkettőt. Rögtön a pénztár mögött a kettőből összepakoltam egy hibátlant (fél óra), aztán irány Budapest, ahol azonnal túladtam az egyiken. Közben még rendes is voltam, mert felhívtam az egyik barátomat, akiről tudom, hogy szeretett volna magának egy ilyet, de szokásához híven azon panaszkodott, hogy nincs pénze. Mivel én meg már eluntam, hogy 3-4 hónapig finanszírozzam azt, hogy neki is mindene meglegyen, amit szeretne, sőt, többször ajándékként adtam neki ilyen BD-digibook megjelenéseket, ezért ezúttal nem akartam nála jobban azt, hogy neki jó legyen, vagyis azon melegében túladtam a másikon.
Bő 700 km-es kört mentem aznap, ha kicsit ügyesebben navigálok, elértem volna a tengerhez. :)
Egy másik, magát ugyancsak gyűjtőnek tartó itteni fazon jut erről eszembe, aki állítólag nagyon régóta szeretett volna megszerezni egy már szinte sehol nem kapható filmet. Nagy szerencséjére épp két nappal korábban láttam egy darabot, amit a lehetőségek szerint kicsit eldugtam a sorok mögé leghátulra. Komolyan mondom, megörültem, amikor jött a beírás ide a fórumra, hogy valakinek épp az a cím kedves, és nagy boldogan írtam meg neki, hogy gyorsan menjen érte, s akkor beillesztheti a többi kedvence közé. Na, és akkor itt érkeztünk el a "kényelmes pesti" cimkéhez: az illetőnek mindössze 8 kilométert kellett volna tömegközlekednie ahhoz az üzlethez, amirt megadtam neki, mire visszaírt, hogy az messze van, de majd hétvégén fognak menni családostól egy ugyanolyan nevű másik boltba, és akkor hátha ott is lesz...
Na, hát erre lehet mondani, hogy nem vagyunk egyformák. :)