Keresés

a te bd gyűjteményed

2014. december 11., csütörtök 13:07
Nagy grat az impozáns gyűjteményhez, a kádas Freddy a legjobb :).
0
2014. december 11., csütörtök 13:01
Tegnapi Xpress:

(Természetesen valójában az egylemezes változat, fényképezni most nem volt idő)

A kiadvány beszerzésével kapcsolatban egy kicsit elfilóztam a saját gyűjtési szokásaimon is. Miért is vettem most meg ezt a kábé közepes filmet, ami nélkül mondjuk kibírtam volna?

- Akciós volt. 1990-ért már rácsaptam, nézegettem már régóta, de 3-7 ezerért nem kellett.

- Kivonul a Disney, egy darabig még lehet kapni, aztán lehet hogy már soha többet (többek között ezért szereztem be még a Némó nyomábant és a Sziklát is). Ergo ez valami poszt-apokalipszis előtti felhalmozási ösztön :).

- Hozzáteszem, hogy a mindenképpen beszerzendő és kedvelt filmekért továbbra is hajlandó vagyok kiadni havonta a legalább kétszer 3-8 ezer forintot, de pölö a 9-12t már nem.

Konklúzió: Egy átlagos gyűjtő (mondjuk jómagam) megvesz párat az újabb megjelenésekből, mert érdekli és mert hajlandó áldozni rá (és akkor most ezzel megpróbálom kizárni az egyébként megkerülhetetlen jövedelmi viszonyokat és a mindent be akarok gyűjteni kényszert). Ugyanakkor a kevésbé érdekes filmeknél inkább kivár az akciókra. Igen ám, de itt jön be az ördögi kör, az egy filmre jutó itthoni megjelenési költség, ami szemmel láthatóan már 5-10 ezer forint körül mozog manapság. Ergo ha nem veszünk meg mindent (még azt is ami nem érdekel!) azonnal teljes áron, akkor egyből beindul a lefelé tartó spirál, ami a forgalmazást veszteségbe fordítja az adott méretű (lásd itthon lepkefingnyi) piacon. A kiút innen tényleg csak így lehetséges:

- Piacbővülés (több gyűjtő)

- Áremelés/ártartás a költségek megtérülése miatt, tartalék képzése a következő megjelenésre

- Forgalmazói költségcsökkentés/hatékonyságnövelés (plusz egy picit vevőbarát hozzáállás, és itt tisztelet a kivételnek!)

+1 - Mentálhigiéniai javulás (ebbe most nem is mennék bele...)

Visszaolvasva saját gondolataimat rájöttem, hogy ez egy elég komplex feladat (tulajdonképpen azért is mert az első kettő megoldási pont szinte kizárja egymást), amolyan 22-es csapdája, és amiről tulajdonképpen én is tehetek gyűjtői szokásommal. Tudom hogy ezt a problémakört már ezerszer átrágtuk itt, jó megoldás egyenlőre nincs, de ez most régi Blu-ray gyűjtőként kikívánkozott belőlem :).  

0
2014. december 7., vasárnap 16:44
Az utóbbi három hónap termése:

0
2014. december 7., vasárnap 16:03
BD és DVD gyűjteményem:

0
2014. december 7., vasárnap 14:29
Télapó hozta: :)

0
2014. december 2., kedd 20:29
Kicsit nekem is el kellett gondolkoznom, hogy melyik topikra gondolsz, de akkor jó helyre tettem :)

És köszi a támogató szavakat is.
0
2014. december 2., kedd 20:15
"észrevételes"= "építő kritikás"

Még csak tíz éves az a topik, nem volt időm megjegyezni a címét. :)
most posts by TM
0
2014. december 2., kedd 20:12
Pár napja már írtam az "észrevételes" topikba - ahová egyébként érdemes lenne ezt a bejegyzéseteket is áttenni - hogy "hajrá!", így csak ismételni tudnám magam. Örülnék, hogy ha ebből a kezdeményezésből valami hosszabb távú folyamat alakulna ki.
most posts by TM
0
2014. december 2., kedd 20:00
Kedves Fórumozók!

A fórumot nem visszafejleszteni szeretnénk, hanem pont ellenkezőleg: visszahelyezni régi helyére. Ez azonban jelenlegi formájában nem lehetséges, mert nagyon sok a durvaság és a nem idevaló reklám. Azt hiszem, ebben mindenki egyetért. Így most ezen dolgozik. Jogos volt a hozzászólás, hogy ezzel vagy ehhez hasonló bejelentéssel kellett volna kezdeni, így most megpróbálom bepótolni.

Eddig sem töröltünk és továbbra sem tervezünk törölni bejegyzéseket, csak azért, mert kritizálnak valamit vagy valakit. Higgyétek el, hogy az összes eltávolított Provideót szidalmazó komment tartalmazott valamilyen nem szalonképes kifejezést. Ha nem ez lett volna az egyetlen szempont, akkor mindet töröltük volna, de nem ez történt. A kiadót elmarasztaló bejegyzések közül rendkívül csekély számú került törlésre. Az engem, személy szerint szidó kommentek közül pedig nem került törlésre egy sem.

Ugyanez vonatkozik a filmekre. Pont attól lesz jó a fórum, hogy mindenki elmondhatja ugyanúgy a negatív, mint a pozitív véleményét. Így kaphatnak a fórumolvasók (egyben potenciális vásárlók) hiteles információt, amiben megbízhatnak, hiszen, ha nincs negatív, a pozitívnek sincs igazán ereje. Ezeket csak azért írom le, hogy lássátok, nem öncélú/vagdalkazó a moderálás.

Ha esetleg bent marad egy-egy nem ideillő bejegyzés, annak nem az az oka, hogy bármelyik fórumozóval jobban rokonszenveznénk, pusztán csak annyi, hogy nem voltunk éppen a fórum közelében, esetleg nem vettük észre. Ezért megköszönjük, ha jelzitek ezeket a kommenteket. Egyelőre levélben tehetitek meg, de hamarosan lesz ehhez gomb is a fórumon.

Bízom abban, hogy trágárságok és reklámok nélkül talán még nagyobb kedve lesz mindenkinek itt fórumozni, és egy idő után nem is nagy lesz szükség a moderálásra.

Robit, az oldal társtulajdonosát gyakran emlegetitek, így róla annyit szeretnék írni, hogy ha nincs is annyira az előtérben, jelenleg is nagy erőkkel dolgozik az oldal fejlesztésén, nagyon is jelen van a cég életében.

Ahogy eddig is láttátok, próbálok/próbálunk minden kérdésetekre válaszolni, minden filmmel/rendeléssel kapcsolatos problémátokat megoldani itt a fórumon és privát levélben is. Ezeket továbbra is várom.

Köszi a figyelmet!

XpressHelp
0
2014. december 2., kedd 18:19
Hmmm, elnéptelenedik nemsokára a fórum. Ami persze teljesen várható volt és indokolt is mindennemű történés tükrében. Egyébként nagyjából megfogalmazódott az írásodban sok minden amit magam is hasonlóan látok, érzek. Xpress olyan szempontból nyeregben van a vásárlások tekintetében, hogy a lassan vásárlási szempontból ellehetetlenített vidék innen tud a legjobb áron vásárolni, vagyis lassan csak innen tud vásárolni. Nekünk budapesti lakosoknak adódik alternatíva. Igaz ahogy a tendenciát nézem, kiadások területén vidék és pest filmszerető vásárlói lassan külföld után néznek mindannyian.

Na de ez van, szélmalomharcot nehéz és felesleges folytatni. Addig lövünk amíg béke nem lesz :D

Alternatívaként javaslom a filmfórumot. Kicsit pofába kéne rázni szerintem fórumkinézetileg, sajnos évek óta nincs rá időm, hogy R2D2 barátomnak ezt megtegyem, meg az online felületek kezelése sosem volt az erősségem. De szabadabban biztos tudna ott fórumozni mindenki akinek az itteni állapotok nem fekszenek. Elsősorban persze az igényes, filmekkel kapcsolatos írásokra alapszik a fórum, de akár gyűjteményeket feltenni megkötések nélkül, vagy hirdetni eladósorba került kiadványokat is lehet :)

Minden szépet és jót továbbra is neked, ha bármi felmerül email címem tudod :)
0
2014. december 2., kedd 18:14
Nekem volt már 1-2-3-6 és 8 hónapos pihenőm is, amikor úgy éreztem, hogy nem feltétlenül kell irkálnom, mert olyan volt a  pillanatnyi hangulat(om), de ilyen végleg elköszönősdit már nem csinálok. Az biztos, hogy minden ilyen remeteidőszak érettebbé teszi az embert, minden távollét után furább és furább visszajönni. Úgy gondolom, hogy néha kell is az ilyesfajta levegőváltozás, mivel van az életben más, fontosabb dolog is, mint a filmek, a kiadók és a hozzájuk kapcsolódó, sajnos egyre kevésbé szívderítő események. Ugyanakkor még mindig van pár jó arc, akikkel lehet kommunikálni és miattuk még mindig érdemes is, még ha nem is olyan mindennapi, napközis módon, mint korábban.

Kicsit sajnálom azokat, akik most keverednek ide, mert ők nem élhették át az "aranykort", a filmdömpinges, hozzászólásdömpinges eleven időszakot, nekik mostanra már csak a dicstelen végjáték(?) átélése maradt, plusz az élet  egyéb területeiről összeszedett negatívumok is gátolják azt a felhőtlen örömöt, amit a filmnézés, filmvásárlás hobbija okán kellene, lehetne érezniük.
most posts by TM
0
2014. december 2., kedd 18:01
"Szeretnék elköszönni tőletek. A hozzászólásom publikálását követően törlöm magamat az Xpress rendszeréből"

hahaha.

Azért nevetek, mert erre nincs mód, vagyis én egy éve kértem a céget, hogy minden hozzászólásomat, kritikámat törölje az oldalról.

Azt írták erre nincs mód, utána direkt irkáltam beszerzési dolgokat is és tényleg nem töröltek semmit.

Most úgy látszik mégis lehet.

Erre eddig talán csak 2- 3 fórum tagunkat "sikerült" véglegesen eltüntetni, bár Ők meg nem akarták. Lehet, hogy valami halott celebet kell lealkoholistazsidózni, akkor törölnek.

Nem kel ide írni, na az a nagyon nehéz, önkontroll szükséges hozzá, de én ezt nem tudtam megcsinálni, eddig még. Azért a rendszer még nem fog törölni.:)
0
2014. december 2., kedd 17:22
Nem, nem fogok videózni. Úgy értem nem teszek föl képeket, mivel a nálam landoló fémek többsége külföldi kiadvány.
0
2014. december 2., kedd 16:47
Ezt a Majmok bolygója fémet nem variálták túl grafikailag, de azért tetszik a fekete tónusa. Utolsó fotós? Ezentúl videózni fogsz? :))
0
2014. december 2., kedd 16:33
Valószínűleg utolsó fotós közlésem.

Ma ezekkel bővült a gyűjteményem:

0
2014. december 2., kedd 16:24
MrHat

Részemről nagyon sajnálom, hogy így döntöttél, de megértem.

Én személy szerint sok jó ötletet és segítséget kaptam Tőled.

Minden jót kívánok Neked!
0
2014. december 2., kedd 16:06
Szia!

Mindig is normális arc voltál, úgyhogy a magam részéről sajnálom, ha kitartasz a döntésed mellett.

Sajnos nekem úgy tűnik, ezen a piacon minden szereplő számára hosszútávon működőképes törzsvásárlói program nem létezik.

Tulajdonképpen annyi csak a történés, hogy egy ideje van itt a maga balfasz módján lelkes kiskölök, aki szívesen válaszol a kérdésekre, közben minden bizonnyal szabadkezet kapott (ugye nem kell ecsetelnem, a tulaj milyen szinten szarik itt le mindent, bár ez nekünk, vásárlóknak végül is jó, mert ha törődne vele, ezt a boltot úgy, ahogy van, becsukná és árulna akármi mást) és önszorgalomból úgy gondolta, belefér a cégpolitikába, ha nekiáll keménykedni és harapdálni azt a kezet, amelyikből zabál. Több hozzászólást volt szerencsém olvasni még a moderálás előtt, ahol sem trágárság, sem biznisz nem esett meg, csupán határozott álláspont, mégis radírozásra került. Nekem nincs különösebb problémám a ProVideoval (bár hogy szerintük jelen formájában okés a Szabotázs DVD, az megérne akkora fogyasztóvédelmi botrányt, hogy az illetékeseknek még a pofájuk is beleremegjen határon innen s túl), azzal viszont igen, ha következetlen, követhetetlen, értelmetlen és kontrollálatlan regulát hoznak arra, hogy ezt !!bizonyos keretek között!! mások kifejezzék.

Profi helyeken (utópia), vagy legalábbis a kevésbé kicsinyes és hűbelebalázs módon ostoba kezelésű platformokon ezt úgy csinálják, hogy "srácok, örömmel jelentem be, újra van kapacitásunk moderálásra, úgyhogy ebben, ebben és ebben az ügyben kiemelten eljárunk majd, célunk ez és ez, jövő hétfőtől legyetek kedvesek alkalmazkodni, mert nem a ti basztatásotok, hanem közös a cél". Ehhez képest a Te példád is mutatja, hogy ez kissé a visszájára fordult. Nincs itt részrehajlás, csak ráérő, vagy épp nem ráérő idő, estére el fog tűnni valószínűleg az általad megjelölt bejegyzés is.

Én a pick-pack bevezetése óta újra rendszeresen vásárolok itt, a hétvégével bezárólag örömmel, ezután maximum duzzogva, mert szar dolog, hogy a moderátorhoz hasonló önfejű idióták is esznek a pénzemből, nekem ráadásul korábban is volt nézeteltérésem az Xpress-szel, amiből kiderült, hogy arcuk az egekben, de még mindig úgy vagyok vele, eredményesebb itthagyni a pénzt, mint teszem azt, a Media Marktban. Aztán legfeljebb egy idő után én is másképp gondolom majd. Ki tudja.

Azért ne töröld a profilt, hátha egyszer meggondolod magad, akkor meg, szerintem nyilatkozhatok mindenki nevében, tárt karokkal vár itt mindenki.
0
2014. december 2., kedd 16:02
Mindenesetre a történtek fényében teljesen érthető döntés.
0
2014. december 2., kedd 15:54
Kár... Sajnos nem az első, és nem is az utolsó :( ...
0
2014. december 2., kedd 15:46

"Ugyanakkor ma reggeli bejegyzéssel még mindig nem került eltávolításra (csg - nem ellened irányul, hanem a helyzetre reagálok!) egy olyan DVD-kre mutató hirdetés, amik még az Xpress-n is kaphatók, azonnali szállítással."

Biztos szabadságra ment a moderátor. Belefáradt a rengeteg Hibás bejegyzésbe.
0
2014. december 2., kedd 15:26
Sziasztok!

Szeretnék elköszönni tőletek. A hozzászólásom publikálását követően törlöm magamat az Xpress rendszeréből.

A törlésnek több oka is van: régebben 2008-2009 magasságában sokat vásároltam itt, akkor még pörgött az oldal is, jó értelemben. Attól kezdve igaz egyre kevesebbet, de még vásároltam innét, viszont az utóbbi időben teljesen átálltam az offline beszerzésre Magyarországon belül.

Alapvetően az offline vásárlást kedvezőbb áron tudom megoldani (budapesti lakosként közel lakva az Europarkhoz). Ha az Xpress bármilyen törzsvásárlói programot rendesen menedzselne, küzdve azért, hogy megtartsa a vevőit, akkor természetesen tőlük vásárolnék, de vásárlói megtartásra irányuló programot soha nem tapasztaltam az Xpress felől (XKLUZÍV-zónát szót sem érdemel).

Az "i"-re a pontot az elmúlt napokban az Xpress részéről tanúsított igen szubjektív, alaptalan fórumbeli moderálási eljárás tette fel nálam.

Akik szemtanúi voltak, tudják miről beszélek, de csak hogy egy erős példát említsek meg: egy már itt nem kapható (Alien antológia - 35. évfordulós BD kiadás) kiadvánnyal kapcsolatban érdeklődik egy vevő, mi fórumozók segítünk, hogy merre szerezhet talán még ebből a kiadásból, majd erre kimoderálták 10 perc múlva a publikálást követően. Persze azt nem írta le a "kedves" moderátor, hogy pl. hamarosan Xpressnél is kapható lesz újból, vagy bármi más..

Ugyanakkor ma reggeli bejegyzéssel még mindig nem került eltávolításra (csg - nem ellened irányul, hanem a helyzetre reagálok!) egy olyan DVD-kre mutató hirdetés, amik még az Xpress-n is kaphatók, azonnali szállítással..

Akkor ez mi, ha nem részrehajlás?

Arról nem is beszélve, hogy többször raktam be külföldi kiadvány beszerzésemről fotót (ár és beszerzési hely nélkül), majd moderált az Xpress, reklámra hivatkozva (marketingesként hiába definiáltam nekik a reklám fogalmát, nem értették)..

Köszönöm, de én egy ilyen rendszernek, ami már bocsánat, hülyének nézi a felhasználóit nem akarok az alanya lenni.

Összegezve, szépen el tudom költeni a szokásos havi BD keretemet az offline helyen is, sőt inkább támogatok egy multit, aki munkát ad több száz embernek, mint egy a vásárlóit megvezethető személynek tekintő vállalkozást.

Nektek, kedves fórumtársak további sok sikert kívánok, mind az életben, mind a gyűjtés területén!

Üdv,

MrHat

0
2014. november 30., vasárnap 20:35
Tippelek: a ProVideo rendelt belőle 30 darabot, a Disney meg kiröhögte. Ha többet vállalt volna, lenne. :)
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. november 30., vasárnap 16:41
Ezt majd továbbíthatnád nekem, nagyon érdekel :)
0
2014. november 30., vasárnap 16:38
Jó kis kollekció, gratula hozzá! :)
most posts by TM
0
2014. november 30., vasárnap 14:35
Megírod nekem mailben, miért? Kíváncsi lennék rá, innen meg úgyis kitörlik.

Köszi!
0