Nem szeretnék senkit megíjeszteni, de van (sajnos!:() igazság Gyulus írásában. Elég sok külföldi fórumon megfordulok és az emberek ott is panaszkodnak a rozsdásodás miatt. Ha jól emlékszem, a YouTube-on is található video erről. Sokan az éghajlatot és a páratartalmat a szobában, ahol tárolják ezeket, hibáztatják, de az tény, hogy tényleg tudnak rozsdásodni. De ezzel a problémával, eddig csak egy kisebb csoportnak kellett szembesülni és a sok külfödön élő steelbook gyűjtőnek nincs ilyen fajta problémája.
0
2014. április 20., vasárnap 17:42
8851
Sajnos bármelyiknél megjelenhet a rozsda. Van olyan sokéves steelbookom, amin nyoma sincs, és van olyan viszonylag új, amin meg igen. Lehet, hogy szerencsések vagytok, ideális a páratartalom a levegőben, vagy mit tudom én, de azt tudom, hogy amikor én szembesültem a jelenséggel eléggé letaglózott. Csak annyit akarok ezzel mondani, hogy nem vagyok meggyőződve arról, hogy érdemes vagyonokat költeni ezekre a bádogdobozokra. Mondom ezt úgy, hogy nekem is tetszenek. De természetesen mindenkinek szíve joga arra költeni a pénzét, amire akarja. Ha a mai fejemmel kezdeném a filmgyűjtést, lehetőség szerint egyet se vennék belőlük, legyenek bármily szépek is. Nem elég, hogy drágább, de sokkal kényesebb is. Még ha a rozsdásodástól eltekintünk, ez akkor is belátható. Elég csak a horpadásokra és a karcokra gondolni.
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. április 20., vasárnap 16:23
5528
Ja most már van egy 10 éves átrozsdásodási garancia. Aztán meszeltek.
0
2014. április 20., vasárnap 15:05
653
Nem értek hozzá, de nem lehet, hogy ez még a steel-ek hajnalán megjelent kiadványokra igaz? Mikor még nem volt tapasztalatuk, hogy milyen anyaggal vonják be, hogy a rozsdásodás ne tudjon előfordulni? Nem tudom, csak kérdezem?! Nekem sincs ilyen problémám.
0
2014. április 20., vasárnap 13:35
8851
Félreértesz. Nincs nekem semmi bajom senkivel, csak saját tapasztalatom alapján csalódtam ebben a csomagolásban, és mivel bárkit utolérhet a dolog, nem árt, ha tudtok róla, hogy sajnos előfordulhat ilyesmi. :/
0
2014. április 20., vasárnap 13:31
8851
Bízzunk benne, hogy nem is fog! Én kénytelen voltam lefóliázni őket, mert némelyiknél észleltem a rozsdásodás nyomait. És ahogy utánanéztem, nem vagyok egyedül vele a világon. :(
Azóta inkább kerülöm a fémdobozokat, pedig én is szerettem/előnyben részesítettem őket.
0
2014. április 20., vasárnap 12:01
19960
hát, nálam még egyik se rozsdásodik
0
2014. április 20., vasárnap 11:55
653
Nem ügyem megvédeni senkit, de szeretném elmondani mint steelbook gyüjtő, hogy hülyeségeket nem kéne írni. Ha nem kedveled valami miatt a fórumtársad ne reagálj rá ennyi. De azt hogy rozsdásodik?! Persze ha vízben áztatom akkor igen de amúgy…. illetve miért ne vehetne bele olyan lemezt amilyet szeretne, szerintem az ő pénze arra költi amire akarja, én például nagyon jól tudok angolul, és bizony van hogy magyar lemezt is megveszem mert belém égett a magyar szinkron és úgy jobban élvezem. De hogy a témánál maradjunk akkor mondhatnánk azt is, hogy ezek az adattárolók egy idő után használhatatlanná válhatnak, de megvesszük. Nem? Te is, én is, toktól függetlenül. De nem is ez a lényeg, hanem , hogy szeretjük a filmeket, és áldozunk értük, hogy meglegyen és ki ebben tárolja ki abban. Kellemes ünnepet :)
0
2014. április 20., vasárnap 9:53
8851
Majd azt figyeld, amikor elkezdenek rozsdásodni!
0
2014. április 20., vasárnap 8:14
14599
Ja, főleg ahhoz képest, amit még 2007-ben leművelt. Olyan szinten fikázta a formátumot, mint itt kevesen, még Electrify-on is túltett. Én emlékszem az ámokfutásaira, az újabb fórumozók erről nem nagyon hallhattak.
Szerencse, hogy én nem vagyok csomagolás-fetisiszta, elsősorban a film miatt veszek meg egy kiadványt, de azt nem bánom, ha az minél szebb körítésben érkezik. Ha meg nem, hát nem, a műanyagtokkal sincs semmi baj, abban legalább az esetek 99%-ában makulátlan a korong állapota (itt most a tépőcsíkos fóliásakról van szó, a Szelekt bénázásait inkább hagyjuk).
0
2014. április 20., vasárnap 0:27
6056
Valamikor a napokban írta, hogy duplázik mindenből... Ennyi pénzből elmehetne inkább nyelvtanfolyamra, még értelme is lenne... :D
0
2014. április 19., szombat 23:34
2001
Mai szerzemény:
0
2014. április 19., szombat 22:46
8851
Nem ez volt a kérdésem, de mindegy. Gratulálok hozzájuk!
0
2014. április 19., szombat 21:34
19960
szia
köszönöm :)
2 lemezes (2 tálcás, egymás felett, eltolva)
0
2014. április 19., szombat 21:33
6697
Szia! Valóban én árultam, de elég hamar el is kelt. Sajnos nem kaptam emailt, de a citromail egy ideje nálam megbízhatatlan, azért is váltottam gmail-re. Expressz-es hirdetés volt, nem? Mert ahol hirdettem, ott le is vettem, miután elkelt, csak erre az oldalra nem tudtam valamiért újra belépni (érdekes, hogy hónap óta küldözgeti az automata üzenetet, hogy 3 nap múlva lejár a hirdetés, de akkor ezek szerint még ők sem szedik le :S). Mikor láttam, hogy keresed a BD-t (egyébként én is), rögtön eszembe jutott, hogy nálad milyen jó helye lett volna ennek a csodás diginek, de addigra már rég elkelt :( Sajnáltam is egy kicsit, de R1-es is volt, meg a BD-láz miatt is kellett a zsé.
0
2014. április 19., szombat 21:08
1023
Szépek!
A meséknek szinte mindegyiknek gyönyörű a fémje.
A Rettenthetetlen dupla tálcás, vagy csak 1 lemeznek van benne hely?
0
2014. április 19., szombat 20:44
19960
csak a Fargo-n van magyar vonatkozás, a többibe a magyar lemezeket raktam bele
0
2014. április 19., szombat 20:27
8851
Ezek üres dobozok, vagy duplázod őket?
0
2014. április 19., szombat 19:27
19960
friss szerzemények
0
2014. április 19., szombat 12:12
66
konszultálnék=konzultálnék :)
0
2014. április 19., szombat 11:56
8851
Köszi a visszajelzést! Örülök a sikernek. :)
0
2014. április 19., szombat 11:46
16099
Kedves Gyulus!
Tegnap nekem is sikerült elővarázsolnom a forced, sárga magyar feliratot.
Már alapból gyanús volt, hogy angolul a "navi" szövegek megjelennek sárgán villogva. Aztán bementem a BD lejátszóm menüjébe, és minden nyelvet, meg ezzel kapcsolatos dolgot átállítottam magyar nyelve. Angolra volt minden beállítva. Aztán vissza a filmbe, és lásd; SIKER! :)
Úgyhogy minden rendben van, nagyon köszönöm neked a nagylelkű segítséget! :)
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra? - Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2014. április 19., szombat 11:05
66
Ment mail :)
0
2014. április 19., szombat 10:28
1212
Szia! Lenne egy kérdésem hozzád. Megvan még a Kapitány és katona amerikai speciális kiadású DVD-d? Olvastam egy hirdetést ami a tiédhez hasonlatos név alatt futott. Elég régi hirdetés, de gondoltam megkérdem. Írtam egy citromail-es címre, mert az volt megadva, de onnan nem jött válasz, még a mailerdemon-tól sem.