Semmi akadálya :) A lordpicard87@gmail.com címen megtalálsz :)
0
2014. április 19., szombat 10:07
66
@Lord Picard
Elkérhetném az e-mail címed ? A digipackok elkészítésével kapcsolatban konszultálnék veled, de nem szeretném tele spammolni ezt a témát...
Előre is köszönöm!
0
2014. április 18., péntek 20:53
8851
Örülök, hogy összejött. Jól gondoltam én, hogy ennek működnie kell. :D
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. április 18., péntek 17:37
2738
Ment mail.
0
2014. április 18., péntek 17:35
1256
Weide: ha dobsz ide egy e-mailt (afireinside@freemail.hu), akkor küldök még képeket!
0
2014. április 18., péntek 14:37
1023
Gyuluskám!
Győzelem! Győzelem!
Csak nem hagyott nyugodni ez a manuális beállítás, mert én is úgy gondoltam, hogy ennek működnie kellene. No, tudod mi lett végül is a megoldás? Kicsit még cifráztam! A lemez menüjében vagyunk! Angol felirat be - angol felirat ki, aztán magyar felirat be - és magyar felirat ki. Film indít és tökéletes! Szinkron + forced, sárga felirat!
A lejátszó menüjébe így nem is kell állítani semmit!
Köszönöm még egyszer a segítségedet! Köszi! Köszi!
jaj, de örülök!
Most már csak szereznem kellene ebből az AVATAR-ból egy bővített változatot, mert arról sajnos lemaradtam!
Tadam!
Remélem, neked is sikerülni fog!
0
2014. április 18., péntek 13:47
6697
Köszi szépen :) Sajnos mostanság nem igen volt rá időm, hogy ezzel a hobbimmal foglalkozzam, pedig van olyan díszdoboz tervem, aminek az első variációját már 2012 januárjában elkészítettem! Csak most azon agyalok, hogy megvegyem-e BD-n is azt a három filmet, amit egy gyűjteménybe szeretnék tudni, mint a Bourne-filmeket :) De remélhetőleg előbb-utóbb megszületik a döntés is.
0
2014. április 18., péntek 13:21
8851
Még annyi jutott eszembe, hogy nem tudom, hogy csináltad, és milyen ennek a Sonynak a lelki világa, de biztos, ami biztos alapon én megpróbálnám úgy is, hogy a magyar feliratot bekapcsolod, megvárod, amíg megjelenik az első felirat, és csak ezután kapcsolod ki. Ráadásul ezt kétszer is végigpróbálhatod: a lemez menüből vezérelve és a készülék közvetlen vezérlésével (feliratváltással) is. A Panasonic BD60-nál az opciók OSD-nél úgy is beállítható a felirat, hogy nem csak ki és a nyelvek lehetőség van, hanem kiválasztható a nyelv, és mellette beállítható, hogy be legyen kapcsolva vagy ne. Értelemszerűen a helyes beállítás: magyar felirat kikapcsolva. Ekkor ugyanis csak a kényszerített feliratok jelennek meg.
0
2014. április 18., péntek 13:11
8851
Ez alapján az, amit most összehoztál, nem más, mint a magyar felirat bekapcsolása. Sajnálom, hogy nem jött be ez a megoldás, mert ezt gondoltam biztosabb módszernek. Nem is értem, miért vált vissza magyar feliratra, ha kikapcsolod az angolt. :S
Remélem, a készülék beállításainál megoldódik a dolog!
0
2014. április 18., péntek 12:51
1023
Szia Gyulus!
Sony BDP-S350-es lejátszóm van.(Csak, hogy tudd milyen gépről is beszélünk jelen esetben.)
A két lehetőség közül a manuális megoldással kezdtem, azaz a lemez menüjében bekapcsolva a magyar felirat, majd ki.(Több alkalommal is megpróbáltam.) Ez a megoldás nem hozott eredményt, maradt minden a régiben. Viszont arra gondoltam mielőtt belenyúlnék a lejátszó menüjébe, kipróbálom ugyanezt az angol felirattal.
Angol felirat bekapcsol, majd ki. Így viszont már megvan a magyar forced, sárga felirat, de együtt a többi magyar felirattal. Vagyis fehér is, sárga is, együtt.
Úgy, hogy csak a sárga legyen, ezzel a megoldással nem jött össze, de ez is jobb, mint ahogy eddig volt.
Majd még meg fogom csinálni a lejátszón azt a beállítást is amit javasoltál, de most mennem kell Anyukámhoz!
Itt a HÚsvét! Be kell indítani a kocsonya főzést!
Nagyon köszönöm, hogy segítettél, főként, hogy érthetően tetted. Ez klassz!
Kellemes Ünnepeket Kívánok! Sok-sok piros tojást, akár lemezek formájában!
(Majd a másik megoldásról is jelezni fogok!)
0
2014. április 18., péntek 12:28
66
Igen, akkor érted, hogy mit érzek én a digipackoknál :)
Gratulálok, hogy ilyen sok steelbook-ot sikerült már beszerezned és még sok-sok ezekhez hasonló kiadást kívánok! :)
Érdekes, én is pontosan ilyen cipőben jártam mint Te. Gyűjtögetem bélyegeket, később képregényeket (nálunk ezeket "strip"-nek hívták), majd teljesen belebolondultam a heavy metal-ba és előbb a bakelit lemezeket, később pedig a CD-ket kezdtem felhalmozni. De mint nálad, az én "gyűjteményeim" is elkallódtak, jobbik esetben szétosztogattam. De a filmek iránti rajongás az megmaradt. Valószínű, hogy ezt még a szülői háznál örököltem, mivel édesapámnak is nagy VHS gyűjteménye volt és mindig együtt néztük a "cowboy" filmeket:)
0
2014. április 18., péntek 12:01
653
Akkor meg kéne beszélni a részleteket, hmmm? Ki lenne benne?
0
2014. április 18., péntek 11:59
653
Nagyon szépen megfogalmaztad, csak én steelbook-nál vagyok így, egyszerűen csak ülök és fogom a kezembe és nézem a csodaszép kiadványokat. Mikor megvettem az elsőt, szerelem volt első látásra, és most majdnem 70 db van. Soha nem gyűjtöttem semmit, nem is értettem mi az, persze gyerekként próbálkoztam képregénnyel, bélyeggel, aztán felnőttként is ezzel azzal, de hamar ráuntam és ment az egész valahová a szekrény aljára. De ezzel megtaláltam azt ami igazán érdekel, 40 évet vártam rá, most azt mondom megérte. :)
0
2014. április 18., péntek 11:53
66
Megáll az eszem ! :)
Ezek valami elképesztő gyönyörűek! Gratulálok hozzájuk. Nagyon szép, dizájnos tervezés és kivitelezés is egyben.
0
2014. április 18., péntek 11:47
66
Nagyon jó olvasni, hogy többen is vagyunk, akik szeretik az ilyen fajta kiadásokat. Ha élhetek szavaiddal, én is pontosan így jellemezném számomra a digipackokat - képes könyv. Kinyitni, széthajtani a "lapokat", a nyomtatott filmképeken vagy motívumokon (ilyen pl. az Indiana Jones BD kiadása, ami sajnos, nem jelent meg MO-on) gyönyörködni...
A fémdobozok is tényleg nagyon szépek, nekem is van egy-pár, de valahogy sohasem érzem azt a "feeling"-et amit a digipackok nyújtanak mikor a kezemben tartom azokat. Magamat, én sem tudnám a külföldi fórumtársadhoz sorolni, mivel mint Te, én is elsősorban film/BD gyűjtő vagyok. De mint ilyen, szeretném a számomra legszebb kiadásban birtokolni az adott filmet és ez a digipack.
Ezért, mivel itt élek Magyarországon, nagyon sajnálom, hogy a kiadók hanyagolják az ilyen kiadásokat, főleg hogy említed, nem is lenne túl nagyobb költség ezek legyártása...
0
2014. április 18., péntek 11:32
6697
Igen, jobban mondva, én megtervezem a dizájnt, és nálam okosabb és ügyesebb emberek (akik az eredeti, gyári diginél nem egyszer sokkal színvonalasabb munkát végeznek, itt a fórumon a Házi készítésű borítók, díszdobozok topikban láthatod is munkájuk gyümölcsét) pedig "legyártják". Nem sok munkám készült el, és azok közül is csak egy saját magamnak, de már most szeretnék egyre többet megcsináltatni. A Bourne-gyűjtemény az egyetlen, amit magam is kitettem a polcra, itt megtalálod: http://hazidigi.blogspot.hu/2010/04/bourne-trilogy-digipack.html
Ma már kicsit máshogy csinálnám, de ha egyszer beszerzem a filmek BD változatát, muszáj leszek áttervezni :D
0
2014. április 18., péntek 11:18
66
Köszönöm! :)
Te saját magad csinálod a digipackjaidat ? Épp úgy mintha "gyári" lenne, tehát kihajtható, az átlátszó tálca alatt nyomtatok filmmotívumok és egy külső doboz ?
0
2014. április 18., péntek 10:48
66
Köszönöm Gyulus kedves szavaidat!
Előre is elnézést kérek mindenkitől, ha írásom nem mindig elég érthető vagy mondataimban hibát véltek felfedezni. Nyugodtan kijavíthatok, biztos nem fogok megsértődni:).
"Echte" horvát vagyok.
0
2014. április 18., péntek 10:04
2288
Először is gratulálok. Ha"csak" tanultad a magyar nyelvet akkor fogalmazásban és helyesírásban is messze odaversz sok honfitársamnak :)
Én is messzemenően digipack párti vagyok. Úgy tekintek ezekre a kiadásokra mint valami képes könyv. Bár az utóbbi idők kiadásaiból a booklet általában már hiányzik, de még mindig lenyűgöznek. Talán ezért is kezdtem kicsit a digibook-ok irányába is fordulni. Steelbook-otmár csak akkor vásárolok ha nem jelenik meg digi formában. Mindamellett teljesen megértem ennek a csomagolásmódnak a fanjait is, mert gyönyörűek tudnak lenni, főleg ha kihasználják a fémes hatás által adott nyomdatechnikai lehetőségeket. Tekintve sokat dolgozom nyomdákkal, így tudom egy 1 lemezes digi előállítása valóban nem túl nagy költség, de az igényesebb, kihajtható, booklettel ellátott, dombornyomott, adott esetben különleges festéktechnikákat tartalmazóak azért már igen. De nem olyan mértékben mint azt egyes esetekben túllihegik kiadói szinten.
Egy külföldi fórumtársam aláírásában ez található: "I don t collect movies, I collect packagings. The movies are just bonus features." Én ennyire azért nem megyek messzire, mert a film maga az elsődleges, de azért közel áll hozzám ez a megfogalmazás :)
0
2014. április 18., péntek 10:02
8851
Pár napja megmutattam pár díszdobozt a lányomnak. A Jurassic Park DVD digi tetszett neki a legjobban. Világbajnok kiadvány: gyönyörű és a címoldalon lévő kivágás miatt különleges kivitel teljesen honosítva, a digihez szitázott lemezek, eredeti szinkron 5.1-ben, sok extra, mindenhez magyar felirat, magyar nyelvű booklet. Mostanság nem is álmodhatunk ilyen színvonalú külcsínről, de belbecsről se nagyon.
0
2014. április 18., péntek 10:00
1023
Köszönöm! Én benne vagyok!
0
2014. április 18., péntek 9:57
1023
Köszi Gyulus!
Ki fogom próbálni, mind a két variációt
0
2014. április 18., péntek 9:49
6697
Bámulatos a gyűjteményed és ha nem írod, ki nem találtam volna az életben, hogy nem a magyar az anyanyelved! Sokkal választékosabban és érthetőbben fejezed ki magad, mint néhány ember, aki pedig magyar :)
És egyébként pedig egyetértek veled, én is sokkal inkább digipack-párti vagyok. A Gyűrűk Ura bővített kiadásainál szebbet még nem láttam, de a Jurassic Park dvd-s digipack kiadását is be kellett szereznem, pedig akkor már készültem a BD-re váltással :) Jó ideig hanyagoltam a saját tervezésű digiket, és amúgy is alig készült el pár darab belőlük, de már kezdek ismét belejönni a tervezgetésbe, úgyhogy 1-2 hónapon belül ismét "megjelenhet" pár film nálam digipack-ban :))
0
2014. április 18., péntek 9:41
8851
Na, most már értem, miért zavaró itt-ott egy picit az írásod. :) Mindig csodáltam azokat az embereket, akik az anyanyelvük után ilyen szinten képesek elsajátítani a magyart. Van egy-két apró hiba (pl. MagyarországON, és nem BAN), de ezekkel együtt is százszor helyesebb és választékosabb az írásod, mint sok echte magyarnak. Le a kalappal! Bár én vágnám ennyire az angolt/németet! Elárulod mi az anyanyelved?
0
2014. április 18., péntek 9:32
8851
Tőled is várom a visszajelzést.