Keresés

a te bd gyűjteményed

2014. április 18., péntek 9:32
Valószínű, hogy én fogalmaztam rosszul - ez van ha az ember nem "echte" magyar, csak megtanulta (és itt is látszik, hogy még mindig mennyit kell tanulnom) a nyelvet...:)

A képeken látható HP díszdobozokon, sajnos, nincs magyar vonatkozás. Örültem volna, ha MO-ban is megjelenik ilyen kiszerelésben, mivel a család többi tagja igényli a magyar nyelvet, de ez, véleményem szerint, biztos nem fog bekövetkezni.

Nagyon sajnálom, hogy a magyar kiadók, ennyire mostohán bánnak a különleges kiadásokkal. Egy-két példától eltekintve (Predator fej, Alien tojás - bármennyire is szépek, ezek sem felelnek meg az én gyűjtői igényeimnek), nem is tudnék most hirtelen többet felsorolni. Az igaz, hogy egyre több film jelenik meg fémdobozban, de engem ezek sem hoznak annyira lázba. Én digipack párti vagyok. Már kiskorom óta az ilyen kiadványok nyűgöztek le.

Persze, azt értem, hogy "kis piac" és "gyenge vásárlóerő", de szerintem ez egy kicsit túl van játszva. Lenne igény, még itt, "kis" MO-ban is, ilyen kiadásokra, amelyek csak egy kicsivel kerülnének többe (egy 1-lemezes digipack előállítása alig több, mint a normál BD tok). A fent említett fejet és tojást nem számítom ebbe a kategóriába, mivel érthetően, többe kerül gyártásuk. Ezek, vélhetően, tényleg túl drágák erre a piacra.

Én csak egy kicsivel több "exkluzivitást" szeretnék ezen a piacon, ne csak fémdoboz és ennyi. Vagy csak én vagyok ennyire digipack beállítottságú és más már elégedett, hogy van fémdoboz és ez elég is mint egy "special edition" kiadás Magyarországban ?
0
2014. április 18., péntek 9:01
Nagyon szép, Gratula, Kéne egyszer egy steelbook kedvelők találkozóját tartani :)

0
2014. április 18., péntek 8:59
Én is ki fogom próbálni, mert nekem továbbra sincs kiegészítő magyar felirat.
- Elnézést uram, meg tudná mondani hány óra?
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2014. április 18., péntek 7:50
Az Avatar esetében (mint sokszor) egyetlen magyar feliratsáv van. Ennek kell kikapcsolva lennie, mert ilyenkor ennek a kényszerített feliratai jelennek meg. A Panasonic BD60-as lejátszómnál ezt kézzel is szépen be lehetett állítani a lejátszó OSD-jén keresztül, de a BDT130-nál már nincs ilyen lehetőség. Mint DVD authoringban jártas ember, úgy gondolom, illene a lemeznek beállítani ezt a feliratot a szinkronnal együtt. Ha ez nem történik meg, akkor két javaslatom van:

Az egyik, hogy a lejátszót kell megfelelően beállítani. Alapértelmezett hangsáv: magyar, felirat automatikus. Utóbbi azt eredményezi (legalábbis a Panasonicnál), hogy inicializálja a magyar hanghoz a magyar feliratot is, de kikapcsolt állásban. Ha nincs szinkron a lemezen, be is kapcsolja. Felirat-pártiak esetében nem ez a legjobb megoldás, de a most tárgyalt eset a szinkronnal mozizókat érinti.

A másik: a lemez menüjében kapcsold be a magyar feliratot, majd kapcsold ki! Ez a manuális megoldás az első variációra. Hátránya, hogy jó eséllyel minden alkalommal el kell játszani, amikor beteszed a lemezt.

Próbáld ki, és légyszíves jelezz vissza, megoldódott-e a dolog, és melyik megoldás jött be!
Vicces gyerek vagy Sully, ezt díjazom. Téged nyírlak ki utolsónak.
0
2014. április 18., péntek 4:00
Tegnap reggel hozta a futárszolgálat.

Ki tudja nálunk megjelenik-e valaha ez a bővített változat?! Sajnos, egyre kevesebb esélyt látok rá! Nem tudtam tovább várni.

0
2014. április 18., péntek 0:56
Gyulus, ez a probléma nálam is meg van az Avatarnál, amit Tadam írt. Nálam sincs navi felirat. Ugyanakkor tegnap előtt vettem a Hobbit filmnél meg alapból adja. A felsorolásnál ott van mind a két felirat. Akkor ez hogy van?
0
2014. április 18., péntek 0:54
Köszi.

Már szemeztem vele korábban is, de asszonypajtás lebeszélt róla. Mondjuk valóban szemtelenül drágán mérték offline. Itt se piskóta, de itt még mindig jobb árban kapható. Könnyen hagytam meggyőzni magam, mert megvolt már a film, csak hát épp ez ne lenne meg 3D-ben? Erre most a húsvéti nyuszi lerágta kicsit az árát, én meg lecsaptam rá.

Egyébként jól látod, lentikuláris az előlap. Szép térhatása van. Stílusos. :)
0
2014. április 18., péntek 0:23
Nem mondod?

Nekem csak magyar kiadás van, de azt én még csak magyar-angol nyelven néztem. Fogalmam sincs, hogy van-e rajta német. Azt már írtad, hogy francia és angol kiadások ezek, ha jól olvastam vagy nem ezekre írtad?
0
2014. április 17., csütörtök 22:30
Ez valami nagyon kedves nyuszika lehetett...:) Grat hozzá!

Jó látom, ez lentikuláris slipcase?
0
2014. április 17., csütörtök 22:27
Mai vétel:

Kémes hármas / This Means War

Van már vagy 2 éve, hogy moziban ment, végre eredeti hanggal is meg lehet nézni. Kíváncsi leszek a bővített verziójára, állítólag elég durva dolgokat hagytak ki a moziváltozatból...
0
2014. április 17., csütörtök 22:26
Mindegyiken.
0
2014. április 17., csütörtök 22:18
Melyik részen van német hang?
0
2014. április 17., csütörtök 20:36
Ha kiválasztod a szinkront, és a felirat ki opciót, akkor kell lennie kiegészítő feliratnak hozzá. Megnézted már a filmet szinkronnal és nem láttál kiegészítő feliratot, vagy csak a menüben nem találtad? Mert ha az előbbi, akkor múlhat a lejátszó beállításán is.
0
2014. április 17., csütörtök 20:33
Nem az volt a célom, hogy pánikot keltsek, nekem nem volt. 6 vagy 7 felirat közül tudtam választani, de egy magyar volt csak, a teljes magyar felirat. Majd megnézem akkor még egyszer, ne haragudj, amiért szívrohamot hoztam rád! :)
- Már hogy ne tudnám megmondani dagikám?! Épp itt az ideje, hogy jól megcibáljam az orrodat és a fejedre húzzam az alsógatyádat.
0
2014. április 17., csütörtök 20:31
Most nagyon befosattál, hallod-e? A na vira gondolsz? Gyorsan betettem a lemezt, és van hozzá felirat akár szinkronnal, akár felirattal, akár 2D-ben, akár 3D-ben nézem. Az angol nyelvű részek felirata fehér, a na vi nyelvű részek felirata sárga színű, és mindet úgy pozícionálták, hogy a beszélőhöz essen. Szóval nincs ebben semmi hiba szerintem.

Jól van beállítva a lejátszód? ;)
0
2014. április 17., csütörtök 20:00
Engem az bosszant a leginkább, hogy nincs kiegészítő magyar felirat az idegen nyelvű párbeszédekhez. Amúgy gratulálok!
0
2014. április 17., csütörtök 19:33
Ma hozta a nyuszi:

0
2014. április 17., csütörtök 10:42
Köszönöm Robbee és The Hobbit.:)

Igen, ha van rá lehetőség, akkor mindig megpróbálom azt a kiadványt beszerezni, amelyen az angol mellett, a magyar és a német szinkron is rajta van. A családnak a magyar szinkron a fontos, én a filmet inkább az eredeti nyelvel preferálom, de később még német szinkronnal is megnézem. Lehet, hogy ez már egy kicsit túlzás, de imádom összehasonlítani a szinkronok közötti eltérést...:)
0
2014. április 17., csütörtök 10:34
Köszönöm :) Argo nagyon jó kis csomag, érdemes áldozni egy kis csoda cukiságra :)

0
2014. április 17., csütörtök 10:18
Gyönyörű steelbook-ok, grat hozzájuk !

Az Argo-val én is szemezek már egy ideje, a képeid láttán lehet, hogy én is  beruházok egy példányra...:)
0
2014. április 17., csütörtök 0:27
És egy kis Argo különlegesség :)  "Argo ergo kapják be"  :)

0
2014. április 17., csütörtök 0:23
Ezekkel a steelbook szépségekkel lettem gazdagabb :)

0
2014. április 17., csütörtök 0:22
Gratula, nagyon szépek ezek a HP kiadások. Bárcsak nálunk is kijött volna valami hasonló :(

Na majd a gyűrűk ura, hátha kijön valamikor bővítetten :)
0
2014. április 17., csütörtök 0:06
Én is gratulálok.

Milyen jó is annak akinek nem létszükség a magyar vonatkozás.

Kintről milyen szép kiadványokat lehet beszerezni, amik nálunk esélytelenek.

Szép gyűjtemény!

SuperHeRo
0
2014. április 16., szerda 23:13
Köszönöm kedves szavaidat!
0