Keresés

a te bd gyűjteményed

2007. november 7., szerda 13:21
Heti beszerzések:
Pan s Labyrinth - Steelbook

Ez az első olyan BD, amely fémdobozban jelent meg, így különösen büszke vagy rá. Méretre akkora mint egy sima BD tok, szerintem hihetetlenül gyönyörű darab. Jár hozzá egy, a képen is látható képeslap, ami szintén nagyon pofás. Külsőleg tehát abszolút 10/10 a kiadvány.
A film képe és hangja(spanyol DTS HD és PCM 5.1) egyaránt referencia értékű. Megvan a film DVD-n is, úgy is nagyszerű élmény volt, de így BD-n olyan volt, mintha egy másik, sokkal varázslatosabb filmet néznék. Del Toro gyönyörű képei BD-n gyönyörű színekben, óriási részletgazdagságban pompáznak, minden pillanat egy élmény. Extra nincs sok, ami van az is SD felbontásban.
A kiadvány egyetlen hibája, hogy nincs rajta angol felirat, csak német. Összegezve: egy hatalmas 10/10 jár a BD-nek, mind külcsín, mind belbecs szempontjából tökéletes kiadvány.

Rocky

Már rég be akartam szerezni egy olyan filmet is BD-n mely nem mai darab, gondoltam a több mint 30 éve készült Rocky kiváló alany lesz arra, hogy megtudjam mire is képes egy old school movie az új formátumon. Nos, röviden: csodákra! Attól eltekintve, hogy a kép végig nagyon grízes(főleg a kezdő képsorokban), a képet nagyon szépen felújították. Sötétebb jeleneteknél vannak problémái, de világosban nagyon szép, néhol már lélegzetelállítóan éles a kép. Azért ha összevetnénk a transzfert pl a Ghost Riderével akkor csúnyán lebőgne, de mondom, ahhoz képest, hogy 30 éves filmről van szó teljesen korrekt a képe, amit lehetett azt kihozták belőle.
A hang DTS HD Master Audio 5.1, extra egy szál sincs. Nálam egy 8,5/10 a BD, Rocky abszolút a hozzá méltó minőségben debütált HD-ben.
0
2007. november 2., péntek 13:55
Köszi a választ, akkor tuti, hogy elírták, én is jártam már így a senditen.
0
2007. november 2., péntek 13:40
A Hollow Man-en biztos, hogy van, én is a Sendit-ről szereztem be. A másik kettő szerintem elirás, ahogy annak idején a Hellboy-hoz is odaírták. Meg is vettem tőlük, aztán cseréltethettem vissza, mert az angol kiadáson nincs magyar vonatkozás.

Ezek az angol Men of Honour speckói:

Main Feature

High Definition Widescreen 2.35:1 Presentation

Languages - English 5.1 DTS HD Master Audio, French & German 5.1 DTS, Commentary 2.0

Subtitles - French, German, Swedish, Danish, Finnish, Norwegian, Dutch, English For The Hearing Impaired*

Regions - A, B

Mastered In High Definition / Colour

Running Time Approx. 123 Minutes

*Subtitles Or Local Language Audio May Be Available On Some Special Features.
0
2007. november 2., péntek 9:22
Sziasztok!

Az egyik angol weboldalon (sendit) a következő blu-ray-eket is feltűntették magyar felirattal:

Hollow Man (Director s Cut)

Men of Honour

Rocky

Az utolsó kettőt a 20th Century Fox forgalmazza, lehet hogy ők is elkezdenek kiadni magyar felirattal?

Tud valaki ezekről valamit, tényleg tartalmazhatnak-e magyar feliratot? (A dvdcompare nem írt semmi ilyesmit)
0
2007. november 1., csütörtök 20:04
Huhú, mi lesz itt, ha a War Of The Worlds is kijön HD-n? :)))
0
2007. november 1., csütörtök 16:06
Jaja, szokni kell a stílust, de attól még szuper a kép. Ha Park Chan-wook így képzelte el a filmjét akkor így kell szeretni:)
Szerintem bűn kihagyni ezt a bd-t, és remélem, hogy hamarosan kiadják a trilógia másik két részét is.
0
2007. november 1., csütörtök 10:12
én is úgy tudom, hogy a rendező szándékosan hagyott/ejtett hibákat a transzferen (gondolok itt a tejes foltokra, pixelekre és a általad említett remegésre), hogy ezzel is mocskosabb, urbánusabb hangot kölcsönözzön a filmnek. többek között ezért sem tervetem a BD-változat beszerzését, mert ezektől, a dvd-n is észlelhető rendezői koncepcióktól könnyen falnak megyek. :)
0
2007. október 31., szerda 21:16
A héten végre megérkezett a kedvenc a filmem is BD-n, Oldboy:

Mint látható, a kiadvány két lemezt tartalmaz. Az egyik azonban csak dvd, de azon is rajta van a film, megspékelve(általam már ezerszer látott) extrákkal. A bd-ről röviden: míg a dvd változatokon ügyesen palástolták a kópia hibáit, a bd-n ezek bizony mind előjöttek szépen. A kép nagyon zajos, és valahogy érezni, hogy a stáb nem tudott a lehető legmodernebb eszközökkel dolgozni.
Sok közeli felvétel van, ahol nagyon életlen a kép, illetve "remeg" a kamera, ezek szándékos rendezői húzások, így aki nem vevő a nagyon különleges, egyedi képi világú filmekre, az ne szerezze be bd-n, máshogy kell hozzáállni mint a hollywwodi szuperprodukciókhoz.
Szóval miután pár perc alatt hozzászoktam a képi világhoz, onnantól már tökéletesnek láttam(főleg a másik korongon levő dvd változathoz képest), csakúgy mint a hangot.
Mindent összegezve, ez volt az általam legjobban várt kiadvány idén, szerencsére nem is kellett csalódnom benne. BD gyűjteményem ékessége lett:)
0
2007. október 31., szerda 15:04
De sz@r. (Hehe)
0
2007. október 31., szerda 13:49
HD gyűjtemény 2007.10.31.

0
2007. október 31., szerda 13:48
Persze, de az még odébb lesz, mert január végén jelenik meg odakint :)
0
2007. október 31., szerda 10:10
Kedves Diablo69. Írj majd róla lécci.
0
2007. október 31., szerda 10:04
Az a valaki valszeg Diablo69 lesz, ugyanis nekem még se HDTV-m, se Rio Bravo blu-rayem nincs. :)
0
2007. október 31., szerda 10:02
Ha valaki megnézi, mindenképp írjon már pár sort a képről és a hangról. Igazából én nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen idős filmből lehet-e kihozni valami pluszt a DVD minőséghez képest. Illetve van-e értelme egyáltalán. Nagyon kíváncsi vagyok rá.
0
2007. október 31., szerda 9:56
A Rio Bravo csodálatos nagytotáljai - rendesen felújítva - mesésen mutathatnak HDTV-n.
0
2007. október 31., szerda 3:08
Érdekességként kijött a Dirty Dancing jubileumi kiadása, és a The Crow CE. Dirty Dancingből mai napig is csak a slágereket ismerem, a filmet soha nem láttam... lehet hogy ideje bepótolni.
0
2007. október 31., szerda 3:04
elméletileg decembertől lesz spidey-trilógia nálunk is: a második résznek is létezik magyar vonatkozású verziója. azon a filmnek mindkét változata megtalálható, de csak a moziverzió nézhető szinkronnal, a 2.1-eshez felirat választható.
0
2007. október 31., szerda 3:01
Ma megvettem a Die Hard 4.0-t és a Sunshine-t az HMV-ben.

Annak akit érdekel: egyiken sincs magyar felirat doboz szerint, de ez nem mindíg mérvadó, mert néha csak a fő nyelveket írják a borítóra. Majd ha megnéztem őket akkor kiderül biztosan :)

A Spiderman trilógiával szemeztem, korábban volt téma de szerintem nem lesz MOn kiadva, mert a második rész a díszdobozban Spiderman 2.1 néven fut és azon se felirat se hang, valószínűleg mert 8 perccel hosszabb mint a korábban kiadott verzió. A másik két részen van minden.

Spiderman helyett egyelőre inkább a The Shield 3 és 4 évfolyama lett, igaz DVD-n.
0
2007. október 31., szerda 2:15
nincs meg dvd-n (hmm, kinek is adtam oda a saját példányom? :), a bd-változat csak jobb lehet, illetve legalább olyan jó, ráadásul nem is drága, szóval miért ne? amúgy a highdefforumon jó kritikát kapott a kép, s ha jól tudom, az extra változathoz feljavították a képet, szóval melléfogni nem lehet vele, az első dvd-kiadáshoz képest biztos nem.
0
2007. október 30., kedd 21:29
Amúgy meg nem tudom a HD-nál miért írják oda, hogy anamorf???

Alapból 16:9-es a formátum (hálistennek)... :)))
0
2007. október 30., kedd 21:29
Hát, ha mondjuk a Lowry-nál köt ki a filmnegatív... :)))

Amúgy örvendetes, hogy végre a Warner is beszáll a BD-be magyarul...
0
2007. október 30., kedd 21:18
elmagyarázzátok nekem, hogy miért érdemes egy ilyen filmet megvenni blu rayen? feljavították a képminőségét a dvd-hez képest?

0
2007. október 30., kedd 21:12

mondjuk egy dog day afternoon-nak nem sok értelmét látom blu rayen...
0
2007. október 30., kedd 20:18
Valaki nem tudná (tudom, fáradtság, de hátha) beírni egy lista formájában, hogy melyik külföldről rendelhető bd-k rendelkeznek magyar felirattal? Mert egy csomónál nem írnak feliratokat a külföldi oldalak. Elvagyok angol felirattal is, de azért ennyi pénzért nem bánnám, ha nem kéne fordítanom is.:)
0
2007. október 30., kedd 20:11
első fecskék egyike a magyar szinkronnal... :)

0