Keresés

a te bd gyűjteményed

2016. július 24., vasárnap 1:23
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

Mindkettőt csak áruházban tudtam kipróbálni sajnos, de még 2 évvel ezelőtt. Akkor is csak ilyen promó videót nézte meg. Igazából azon óriási különbség akkor nem volt, de egy perc alatt fényes környezetben ezt szerintem nehéz eldönteni.

A két készülék egy árban van, tehát nem anyagi indok dönt egyik vagy másik mellett.

Elég nehéz a döntés, de majd még utána olvasom és gondolkodom rajta. :)

0
2016. július 24., vasárnap 0:53
Aktív 3D. Ahogy előttem is írták, az jeleníti meg FHD felbontásban a képet – ha már Blu-rayt veszel ugye. Vibrálást akkor látni, ha valamilyen fényforrás is van a tévén kívül (pl. lámpa, stb.), hiszen az aktív szemüveg leegyszerűsítve ki-be kapcsolgatja a két panelt a szemek előtt, csak nagyon gyorsan, így egy állandó fényforrásnál látod, hogy hogy működik. Ha besötétítettél (a 3D-hez be kell, de amúgy a filmnézéshez sem árt), akkor nincs vibrálás, hiszen a szemüveg és a tévé tökéletes összhangban van és mindkét szemmel a neki való képet látod, ami egy tűéles folyamatos képet ad. A szemüveg sötétítése sem számít, mert a 3D-s üzemmód magasabb fényerővel megy pont azért, hogy ugyanolyan képet láss szemüvegen keresztül, mint 2D esetében szemüveg nélkül. Olvass kicsit utána a neten a két megoldásnak.

Az meg, hogy az eladó mit javasolt… Ezzel nagyon rossz tapasztalataim vannak, piros áruházban pl. jó régen is „csak az LG” ment, és ennek elég egyszerűek az okai, a vásárló érdekeihez pedig nincs sok köze. Érdemes inkább ezzel foglalkozó szakmai fórumra ellátogatnod, sokszor elég az adott összefoglalót átolvasni és máris beljebb vagy. De ha átolvasás után konkrét típusra vonatkozó tanácsot kérnél, szedd össze a gondolataidat, írd össze az igényeidet és az adottságokat (pl. nézési távolság, szoba besötétíthetőség, egyéni igények pl. smart, kamera, …, és legfőképp a vásárlásra fordítható pénzkeret), és segíteni fognak a hozzáértőbbek, tapasztaltabbak.

(Egyébként filmnézéshez még mindig az utolsó szériás Panasonic plazma a top, de az ma már csak használtan beszerezhető.)

((Ja, a lejátszóról se feledkezz meg, annak is tudnia kell a 3D-t.))

0
2016. július 23., szombat 23:47
Kizárólag az aktív 3D játszik nálam, egyedül az alkalmas mindkét képet full felbontásban megjeleníteni, a passzív az felezve van. Vibrálással én még nem találkoztam a Samsung-on.
0
2016. július 23., szombat 21:07
Mennyire kellene?
0
2016. július 23., szombat 20:50
fullra
0
2016. július 23., szombat 20:48
Azért a "Csakis" Lg passzívval annyira vitába szállnék, hogy laikusok és első vásárlók kipróbálásnál egy-egy üzletben hátrányba lehetnek. Tekintve, hogy a boltokat nem lehet fura lesötétíteni még annyira sem, mint otthon egy szobát nappal. Akkor talán ugyanakkora tv-nél, megfelelő (nem konvertált) anyaggal összehasonlítva kevesebben döntenének az olcsóbb LG-nél, csak, mert jó hozzá a 200ft-os szemüveg. :) Feltéve, ha a 3D az előny a vásárlásnál. Nekem Samsung van láttam  a másik vas csúcsát barátomnál és azt kell mondjam van különbség, de nem az LG javára. ;)
0
2016. július 23., szombat 20:47
Köszi szépen a segítséget.

Én is az LG felé hajlottam. Az eladók is azt javasolták inkább.

107 cm  nekem elég lesz, nem túl nagy a szobám. Igazából nem akartam venni de a gyűjteményembe már 17 3D-s film van így úgy gondoltam ideje lenne valamivel megnézni őket :)
0
2016. július 23., szombat 19:47
Csakis Passzív szemüveges LG!

Vibrálásmentes,világosabb kép (alapból mindkét fajta szemüveg sötétít a képen, de az aktív brutálisan)!

Nem kell tölteni a szemüveget,ugyanaz a könnyű műanyag használható hozzá, mint a moziba is adnak.

Nekem már 2 éve megvan,tökéletes!

Arra figyelj a 3D trükkje a minél nagyobb átmérő, persze kisebb szobába mértékkel. :)

Ja, és nem az LG képviselője vagyok! :)

0
2016. július 23., szombat 18:32
Mostanában érkeztek:

Egy kis segítséget is kérnék azoktól akiknek van 3D TV-jük.

Passzív szemüveges LG vagy aktív Samsung?

Köszi előre is! :)
0
2016. július 22., péntek 13:28
Szerintem nagyon. Engem is érdekel.
0
2016. július 22., péntek 12:48
Azt nem tudom, mennyire megbízható:

http://www.imdb.com/title/tt5732482/?ref_=fn_al_tt_1
0
2016. július 22., péntek 12:41
Nekem is a Horner-koncert az első BD-lemezem - pedig egyelőre még lejátszóm sincs...

De ott voltam 2013-ban a koncerten és ezt az emléket mindenképp szeretném a gyűjteményben tudni.
0
2016. július 22., péntek 10:54
Honnan az infó?
0
2016. július 22., péntek 10:03
Februárban érkező? Ez nagyon jó hír! :D
0
2016. július 22., péntek 9:47
Azt hiszem ez és a februárban érkező Hans Zimmer Live lesznek az első BR lemezeim :)

Köszi a képeket!
0
2016. július 21., csütörtök 1:20
Köszönöm a képeke! Nagyon szép pakk. :)
0
2016. július 21., csütörtök 0:53
Itt vannak a képek. Már fáradt vagyok, szóval nem nagyon figyeltem semmire... Van egy a booklet vastagságáról, meg van egy a teljes setlistről, plusz a termékről magáról meg a booklet tartalmáról. Combos anyag mint állat...

0
2016. július 21., csütörtök 0:21
Elmúlt hónapok beszerzése:

0
2016. július 20., szerda 22:50
Grat, szép kiadvány. :)

Finom jelzéssel mutatsz ròla képeket? Hátuljáròl si kérhetek?
0
2016. július 20., szerda 22:31
Ma kaptam kézhez:

Csak úgy finoman jelzem, hogy brutális booklet van benne...
0
2016. július 20., szerda 22:19
Ezt így is ki lehet adni és és semmivel se drágább szinte mint az itthoni kiadás amibe slipcase nélküli normál tokos kiadás van csak

0
2016. július 17., vasárnap 21:46
A svéd bolt az nekem sajnos messze van. Azért majd nézelődök tovább, hátha egy másik, helyi bútorboltban is sikerül ilyen polcokat találnom. :)

A Star Wars kapcsán én is "idióta" vagyok... megvettem a fémdobozos gyűjteményt (ráadásul a megjelenésekor, mert azt hittem, el fog fogyni), és az új kollekciót is.

Sajnos ezt a régit nem tudtam már megvásárolni! :-( Pedig a borítója ennek tetszik a legjobban.
0
2016. július 16., szombat 23:52
Külsőleg kicsit azt jobban kedveltem, de nagyon szeretem HR Giger munkáit, elsősorban ezért kellett nekem. :) Jó nézegetni a rajzokat, nálam már a végleges helye van.
0
2016. július 16., szombat 23:32
Á el is felejtettem! Dobok is egy tetsziket!
0
2016. július 16., szombat 21:28
Akkor sorban válaszolok az előző hozzászólásodra is.

A polcokat a svéd "boltban" vettem, több fórumtárs ajánlásával. Nagy megelégedéssel használom, én is csak ajánlani tudom. Egyébként "Billy" kódnévre hallgat.

A Star Wars gyűjtemény története az, hogy amikor a magyar változat megjelent, akkor annak a kezdeti ára nagyon magas volt, valamint nem volt rajta HD angol hang (tudom, nincs nagy különbség, de azért mégis). Szóval inkább megvettem jóval olcsóbban Angliából, magyar vonatkozás nélkül (amúgyis angolul nézem). Aztán egy offline bolt leakciózta a teljes gyűjteményt és megvettem magyar vonatkozással is. Így a kettő példány még mindig olcsóbban jött ki, mint a kezdeti magyar gyűjtemény ára.

Ehhez még az is hozzátartozik, hogy annyira idióta vagyok, hogy a fémdobozokat is beszereztem... De ha egyszer szeretem a filmeket :D
0