Valahol egyszer leírtam már erről a véleményem, mikor a Gyűrű Szövetsége és a Harry Potter ment a mozikban (egyesek azt is írták, hogy a FotR koppintott a Harry potter-től :). Én a Harry Potter-eket olvastam, nagyon szerettem őket, de tudtam, ha szó szerint adaptálják, akkor lesz 5 óra tömény unalom. Viszont a rajongók (a gyerekek) nem lesznek szomorúak. Erre (szerintem) az az ötletük támadt, hogy minden egyes jelenet benne legyen a filmben, de félig. Egy nagy kaki lett belőle. Az lett volna a lényeg, hogy filmre vigyék a könyv szellemét, nem magát a könyvet, mert az mindig rossz filmet eredményez. Peter Jackson vette a bátorságot és kiiktatta Tomát (vagyis most már nem teljesen), Faramír karakterét megváltoztatta egy kicsit (szerintem ezt nagyon jól tette) és a 3. részre rakta a Banyapókot. Ez utóbbit annak ellenére tette, hogy sok rajongó azért fikázta a 2. részt, mert a könyv utolsó 5. fejezete hiányzott. De a türelem rózsát terem. Másrészt jobb dolog nézni egy dombról levágtató Gandalfot a Rohírokkal, mint olvasni. Jól mondtátok előttem : a könyv az agytekervényeket mozgatja meg, a film viszont mindent : mindkét változat nagyon tömény, de míg a könyvet ráérősen olvashatjuk, addig a filmben 1 másodperc alatt akár 5 oldal is látható a könyvből.
0