Keresés

300 (2 DVD) EXKLUZÍV EREDETI FILMPLAKÁT!

2007. július 4., szerda 12:09
A plakát valóban jó ötlet lenne más filmek esetében is. Egy kis + ajándék ami önmagábannem sokat ér, nagyon fel tudja dobni a vásárlási kedvet. Ennek ellenére ezt a kiadványt kihagyom; egy erősen túlértékelt kizárólag a látványra építő film.
0
2007. július 4., szerda 11:59
A vevőkkel való bánásmódról nem tudok nyilatkozni, mert személyesen még nem voltam az FHE-nél, de plakát témában nem hinném, hogy nagyon más lenne a helyzet. Tudod hány film plakátját láttam ledobálva a IC raktárba? Nem keveset. Valószínűleg ezek olyan plakátok, amik mennek a multikba, tékákba reklám gyanánt. Ezzel az erővel sok filmhez kedveskedhetne az Xpress plakátokkal. Mindenképpen jó ötlet ez a marketing húzás a Xpresstől. Ahogy látom ez a "papírdarab" feltornászta a filmet az előrendelési top-ba. Így kell egy semmibe nem kerülő ( ezt csak feltételezem ) ötlettel több filmet eladni. Marketing szempontból iskolapélda az akció, de semmi több. Gratula az Xpressnek az ötletért, de plakátok helyett inkább kihirdethetnék már a hajdani Péntek 13 akció győzteseit. ( ha vannak! ) ;-) ( Bocs, de ezt nem tudtam nem lecsapni. )
0
2007. július 4., szerda 11:42
De különb! A vevőikkel, ügyfeleikkel való bánásmódban mindenképp.
Ja, és nem csak szerdánként, mint a másik.
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 11:19
n@ndi!

Átküldtem mail-ben, mert nem akarok reklámot csinálni.

Vajon miért nem vagyok meglepődve, hogy az emberek nincsenek hasra esve a plakáttól, amit ha az Xpress okosan nem szerez meg valószínüleg a FHE raktárának egyik sarkába lennének ledobálva, vagy a kukában. :(

Hogy miből gondolom?
A Bond kofferhez kapott valaki plakátot? Valószínüleg nem, pedig az InterCom raktárában ott álltak az egyik sarokban a DVD gyűjteményhez nyomott angol plakátok és ha nem veszem észre és nem kérek egy pár darabot, akkor valózsínüleg ott rohadtak volna el. Lehet, hogy ez általánosítás, de nem hinném, hogy FHE különb az IC-nél és ez mégiscsak Magyarország. :(
0
2007. július 4., szerda 10:23
Srácok, a film télleg nudli! Bazilátványos, egyszer (de egyszer nagyon) élvezhető popcornmozi! Javaslom a germánoktól megvenni a dobozt, itthon meg beletenni a későbbi egylemezes 1290.-es kiadást... Úgysem érdekel senkit magyar felirattal az extra lemez,hogy hogyan renderelték be az egész filmet kockárol kockára... De persze ez csak az én véleményem...
0
2007. július 4., szerda 9:55
A slipcase-es csomagolásra készített terveket a Warner, tehát az egyes országok elméletileg készíttethetnek slipcase-t a kiadványhoz, ha gazdaságilag alá tudják támasztani a szükségességét. Mondjuk a németeknél jó indok lehet, hogy extra csomagolásban, képeslapokkal és 32 oldalas kísérőkönyvvel 27 euróért el tudnak majd adni belőle 8-10000 darabot. De a magyarok nehezen tudják megindokolni a slipcase fontosságát, amikor az FHE-nek 3000 alá kell nyomni az árat, hogy a multikban is észre vegye valaki a filmet a turkálók árnyékában, ugyanakkor mi is kétlemezes kiadást szeretnénk, de persze még így is fele annyit tudunk majd csak eladni a kiadványból, mint amennyit limitált drága kiadvány a németeknél fogy majd. (És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a németeknél a fapados, egylemezes kiadás kerül majd 18 euróba, terhát 4500 forintba, amiből kb. 50x többet adnak majd el, mint az olcsó kétlemezesből a magyar piacon.)
De visszatérve az eredeti kérdésre:
Slipcase terv létezik, de digi-tervet tudtommal nem készített központilag a Warner, mert világszerte nem támogatják ezt a csomagolást, tehát nincs olyan digis csomagolás-terv, amit magyarítani, majd engedélyeztetni lehetne a Warner központjával. Természetesen piacgazdaságban élünk, ahol van az a pénz, amennyiért egy piac rendelhet magának akár digis csomagolást is, de az a pénz nem az a pénz, amit egy magyar piac képes lenne kitermelni.
Egyébként a digiből slipcase csomagolásra váltás szintén nem magyar tendencia. Millió példa van rá nemzetközileg is. A Vészhelyzetnél például ugyanígy megtörtént a váltás sorozat közben az összes általam ismert európai piacon. A Harry Potternél az akkor még létező magyar Warner hónapokig lobbizott, hogy legalább nálunk legyen egységes a sorozat és folytatódjon a digis csomagolás, de határozott nem volt a válasz.
0
2007. július 4., szerda 9:40
Azt írod, hogy az igényes koreai cuccok 2-3000 darabos limitált darabszámban jelennek meg. Igen, de ez a mennyiség csontra el is fogy nagyon hamar, és még néhány tízezer példányt eladnak az adott film nem limitált "normális" kiadásából is.
Nálunk 2-3000 darab egy sikeres tömegfilmből megy el (mármint országosan, ne az xpress-en), a limitált csodákból (DaVinci-kódos cucc, Bond-koffer, Predator fej stb.) jó, ha néhány száz gazdára talál.
De ahhoz, hogy alapból igényes legyen minden komolyabb kiadás (mondjuk digi csomagolás, slipcase, belső borító, jelenetválasztó füzetecske, bónusz-lemez, stb.) már az is elegendő lenne, ha 3490-3990 forint körüli áron stabilan lenne 2-3000 vevő egy-egy filmre. De nincs.
0
2007. július 4., szerda 9:30
off, mert a digipackhoz szólnék hozzá: az egyik magyar kiadó, most megjelentet egy krimi sorozatot(3 vagy 4 rész), ment a vita a kiadón belül, hogy, digi, vagy slim: kiszámolták, hogy 1000 db-nál ugyanannyi(ill. minimálisan kerül többe) a digipack, mint a slim tokos....
0
2007. július 4., szerda 5:34
Ennyire limitáltak? Ezt nem tudtam. Viszont ha abból indulok ki, hogy nálunk a 3000 példányból mondjuk 2000 a multikban talál gazdára, akkor az azt jelenti, hogy az x ezer forintos csicsás cuccal kellene teletömni mondjuk azt a Tescot, ami ha bele is menne, hogy ilyen vevőriogató áron árulja a cuccot, azzal kezdené, hogy szarrá pántolja, majd jönnének oláhék, akik ennek ellenére szikével kivágnák, mert jobb a sisak ingyért, és még sorolhatnám...
A hazai dvd kultúra nem bírná el ezeket az álomcsomagolásokat.
Neked is jó éjt!
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 5:24
Erdekes, hogy ez a hozzaszolasod ugyanazokat a tenyeket irja le, mint amik az enyemben szerepelnek. Nevesul, hogy a Koreai cuccok tetszenek, de a ket piac osszehasonlithatatlan es a tobbseg sajnos nem venne azt, ami nekunk kisebbsegnek kell (azt azert ne feledd, hogy az igenyes korei cuccok 2-3000 peldanyszamban limitaltak szigoruan, szoval olyan sokat nem szornak azert szet, ami arnyalja a kepet valamelyest).
Es vegul: csak nem egyetertunk? :))) En ugy veszem, hogy de es efelett erzett oromomben megnezem gyorsan a Joint Security Area-t ezzel vegleg veget vetve a topic altalunk torteno teleirasanak. Joejt.
0
2007. július 4., szerda 5:17
Így hajnaltájt kezdünk összhangba kerülni. Javaslom, hogy ignoráljuk egymás előnyös tulajdonságainak részletezését, s inkább fókuszáljunk a filmekre! :-)
Értékelem a kezdeményezésedet, csak sajnos nem látom a megvalósulásának lehetőségét. Pedig magam nagy digipárti vagyok, s legjobban a magyar nyelvű különlegességeknek örülnék legjobban.
Ha mégis sikerülne elintézned (nem pont a 300 digijét :-) ), akkor állandó vevőd leszek! :-)
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 5:11
Te kezdted a személyeskedést, én csak idomultam.
Épp Robi írta korábban, hogy Az elnök emberei kint is slimtokossá lett, és Angel tanusíthatja, hogy a 24 Amerikában ugyancsak slimtokos. Egy sorozat éveken át tartó megjelentetésébe sajnos belecsúszhat csomagolásbeli változás, ami mint szemléltettem a tőlünk fényévekre lévő gazdagabb piacokon is észlelhető.
Koreával példálózni a magyar piac ellenében nevetséges, mégpedig azért, mert a koreaihoz képest a magyar piac is nevetséges. Ezzel együtt én is ámulok néhány ottani cuccot látva, de nem abból kell kiindulni, hogy mennyiért adják azokat az exkluzív kiadványokat, hanem abból, hogy mennyit képesek eladni belőle. Ha náluk is kínkeservesen fogyna el 3000 darab, akkor egy 300-ban nemhogy sisak nem lenne, de még extralemez se biztos.
Lejárt lemez: legyen szinkron, extrákon felirat, magyar nyelvű booklet, digi. Mindennek eelértékét kifizetné 2-300 lelkes fanatikus, de a többi nem kopna el, sőt, a turisokon kívül még nem számoltunk a kivárásra taktikázókkal sem.
Nem az itteni fórumozókkal van a baj, hanem a masszív többséggel. A kiadónak viszont az kéne, hogy azok is vásárolják, mert különben bukta a befektetést.
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 4:53
Hat nem. De mondjuk en abban erzem a habitus beli kulonbseget kettonk kozt, hogy en nem szeretnem megvaltoztatni az embereket. Nem zavar, ha valaki olcson vesz filmet, nem akarom en vele megfizettetni az en szep 300 kiadasomat. Arra szeretnek megoldast, hogy akar komoly anyagi raforditasert cserebe kapjak valami nagyon szepet, a tobbiek meg batran turkalhatnak tovabb, ha oket az boldogga teszi, ne kelljen a kedvemert/kedvunkert modositani a preferenciaikat. De sajnos, ahogy irtad is, meg latszik is, ez lehetetlen, ezert is max. a kartonboritorol lesz szo, mert a digipack mar egeszen mas teszta. Ezen kivul abban is igazad van igy elso ranezesre, hogy a tobbseg megvaltoztatasa nelkul nem lehet kiszolgalni a kisebbseg igenyeit, kerdes, hogy mi a fontosabb, az o szabadsaguk vagy a mi extra igenyeink? :)))
0
2007. július 4., szerda 4:51
Teljesen igazad van! Nekem például az első digim Warneres volt, méghozzá az A.I. - Mesterséges értelem, sőt, a második is, a Mátrix első részének korábbi kiadása. Nem volt csúnya Az elit alakulat fémdoboza sem. Nem mondhatni, hogy a Warner alapból magasról tojt a magyar vásárlókra.
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 4:46
Ezt orom hallani, remelem egyszer mind eljutunk ezekbe az erkolcsi es filozofiai magassagokba. Nem lehet konnyu onnan fentrol nezni, ahogy probalunk mindhiaba utolerni teged a szellemfejlodes utjan :)
Komolyra forditva: nem zavar, ha mas a velemenyed, de ez a folenyeskedo kioktatas kicsit kellemetlen, hiszen nem tudhatod ki ul a monitor masik oldalan, ezzel sosem art szamolni. Attol, hogy te mar a negyedik x-et taposod, meg nem mindenki gimnazista itt, aki a kedvesen lenezo patronalasodra szorul.
Egyebkent ez most megint off, de sajnos a gyujtok nem csak a szepre emlekeznek, hanem sokat rendelnek koreabol, meg USA-bol (legalabbis paran itt az xpress-en, de en biztos, ahogy irtam is) ahol azert nagyon szep dolgok vannak nagyon vicces arakon, a digipack-ot is messze meghalado szinten es minosegben (persze nyilvan mas piac, mas korulmenyek, de az erzes ugyanaz, ha a kezedbe veszed, igy nehez elvonatkoztatni). A digi eltunese valoban nemzetkozi tendencia, de ha mar fafejusegrol van szo, furcsallom, hogy azt a specifikus problemat nem ertetted meg, hogy a sorozat KOZBENI eltunes volt a problemam, ami mashol nem jellemzo, sot az esetek nagy reszeben megveheto egyben, diszdobozban az egesz sorozat, ami pl. a Jobaratok eseteben itthon el-/felbemaradt, ezert is voltam kenytelen azt is kulfoldrol rendelni. De ez a beszelgetes nagyon messze vezetne es eppen ezert nem akarok ebben a topic-ban vitatkozni (vagy beszelgetni, ahogy tetszik) veled, hiszen itt alapvetoen nem errol van szo, csak - valoban reszben az en hibambol is - idekerult ez a tema, ami nem biztos, hogy jo. Mar igy is tulzasba vittem, ezert reszemrol lezartnak tekintem a dolgot, de vegszokent talan orulsz ha megemlitem, hogy orulok a plakatnak :)
0
2007. július 4., szerda 4:42
A számokról még annyit, hogy ha a Monty Python évadokból 3000-et gyártottak, akkor valószínű ebből sem készül kevesebb. Ugyanakkor naívság azt hinni, hogy mindenki megvenné akárcsak plusz ezerrel többért.
A kiadó ostorozása helyett - ha már a maszek nyomda szóba került - röplapokat kéne gyártani, amelyen meggyőzően lenne taglalva, hogy miért is jó az igényesebb csomagolás, és az arra való anyagi áldozat, valamint kiscsoportos beszélgetéseket kellene folytatni a multiturkálóknál összeverődött egyszeri vevőkkel, hogy nem csak 590-ért kapható film. Ugye, hogy nem is olyan egyszerű?
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 4:26
A digipack eltűnése nem magyar találmány, nemzetközi tendencia, más országokban is ez megy. Mellesleg az a Universal adta ki a legtöbb digit működése utolsó hónapjaiban, aki a sorozatos agyatlan árképzésével a kialakult hazai helyzet egyik felelőse. Annyit mondjuk elértek, hogy a gyűjtők csak a szépre emlékeznek. Az ilyen plusz feknik legtöbbször ugyanazt tartalmazzák, mint a borító, tehát nem kell hozzá új design, de a digipack teljesen más tészta, ám az ezzel kapcsolatos információkat Robi már elmondta. Szerintem kettőnk közül nem én vagyok a fafejű, de az emberi szellemfejlődésbe vetett töretlen hitemtől vezérelve nekem nem okoz nehézséget, hogy beszélgessem veled. :-)
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 4:15
A 300 "bejovetelenek" nincs koze ahhoz, hogy sorozat kozben valtottak csomagolast, ami nem szep dolog, ha ebbe belekotsz, az eleg nyilvanvaloan csak kotozkodes, eleg nagy volt itt az egyetertes abban, hogy ezt kar volt. De ez valoban off, inkabb nem mennek bele, kar is volt szoba hoznom, elnezest. Abbol meg sosem szarmazott jo, ha valaki veled vitat kezdett, ezt mar azelott lattam, hogy elkezdtem volna irogatni ide, nem tudom miert estem ebbe a hibaba.
0
2007. július 4., szerda 4:06
Provokál a rossebb, leírtam a véleményemet. Nekem a film nem jött be, de az csak egy dolog. Ami a nagyobb gond, az az, hogy te oltogatod az embereket aljas kiadót emlegetve. Még jó, hogy ez nem indulatkeltés, hanem csak békés rajongói eszmecsere. Azért a Dorottya-udvart ne romboljátok porig!
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 3:56
Te mindig provokalod a jo nepet tm (de engem mar nem eloszor, pedig ennyire nem vagyunk joban :)). Indulat nem nagyon volt itt csak paran nem ertenek veled egyet abban pl., hogy a film nudli, ezert szep kiadast akarnak, de ettol meg nem kell egybol leoltani azokat akik probalnak valamirol beszelgetni (mert ahogy latod konstruktiv megoldasi javaslatok is vannak itt, pl. a slipcase-zel kapcsolatban, ami akar valosagga is valhat, hiszen "hivatalos" forras szeretne egy nudli exkluziv kiadast a nudli filmhez...).
0
2007. július 4., szerda 3:52
:)
0
2007. július 4., szerda 3:36
Egy nudli film és mennyi indulat!
Fusson ki merre lát digipackért, addig is csend lesz. :-)
Egyébként jellemző sajnos, hogy egy olyan hozzászólást sem sikerült idehányni, amelyiknek a gazdája örült volna, hogy kap plakátot.
Egy másik film címe jut eszembe: Egy bolond százat csinál.
most posts by TM
0
2007. július 4., szerda 3:05
Mondjuk a sorozatokkal kapcsolatban nyugodt lelkiismerettel lehet szidni az FHE-t/Warner-t, ha masban esetleg nem is ludasak. Az a szanalom teteje, hogy a sorozat kiadasa kozben dontik el, hogy valtozik a formatum. Elviselnem, ha nem lenne alternativa, de harom szezon utan ugy donteni, hogy mostantol digipack helyett slimtok? Mert ha eleve ugy adjak ki, hat ez van. De, hogy egy ceg a sajat uzleti hibajat es teves kalkulaciojat a vasarloival fizettesse meg? Erre az aljassagra nincsenek szavak. Ilyen esetben kotelessege lenne akar vesztesegesen is az eredeti formaban kiadni vegig, de ez nyilvanvalo es mar sokszor atragtuk ezt a temat is. Elnok emberei kivulrol is latvanyosan kulonbozo vastagsaguak szezononkent... Vicc. Az emlitett "kivalo" jobaratok kiadas ketoldalas (es egyretegu!!!) lemezeit akkor nem is emlitettem :(

Micsoda feludules lesz, ha az Odeon osszel esetleg megint kihoz valamit a sok szemet kozott :)
0
2007. július 4., szerda 2:57
Sajnos tudom, hogy igazad van... De azért bosszanthat, nem? Az meg, hogy neked nem kell, a Te dolgod, tiszteletben tartom.  Itt nem is igazán A 300-ról van szó már, hanem általánosságban..

Én mindig is csak az alternatívát hiányolom. Mint ahogy a 24/5-nél is tettem. Legyen digi is dupla áron, meg óccsó is butítva.  De ha az alternatívát a külföld jelenti, hát ez van. Bele vagyok törődve. :-(
0
2007. július 4., szerda 2:55
Itt nem ez a lenyeg. Sok ceg akar vesztesegesen is arul es keszit bizonyos presztizs termekeket, hogy a kozonseg lassa, nem csak a szemet gyartasa es az igenytelenseg kiszolgalasa a cel. Egy-egy kulonleges kiadas pont erre lenne jo meg akkor is, ha nem erne meg. De mivel pont ma tudtam meg azt is, hogy 100 db digipack legyartasa eseten is csak 800-1000 FT egy darab, mar vegkepp nem latom ertelmet, hogy miert mellozik a dolgot, 100 vevot barmelyik nagyobb lelegzetvetelu filmre talalnak 3-4 ezerert... De ezek csak egy laikus szavai, lehet, hogy hulyeseg az egesz, sot valoszinu :)
0