Azt gondolom ami nagyon hiányzik a magyarországi DVD piacról, az a HÍREK, INTERJÚK. Most az a helyzet, hogy egyszercsak felbukkan a "VÁRHATÓ MEGJELENÉS"-ben, hogy ez meg ez DVD pár hónap múlva kapható lesz. De ez az időpont már egy évvel azután van, hogy a gyártó eldöntötte, illetve hónapokkal azután, hogy a szinkront is legyártották, meg a feliratokat is megcsinálták.
Szóval lényeg a lényeg magyar kirendeltségek igazán "csepegtethetnének egy pár csepp informáriómorzsát" (ez jó kis képzavar, mi ?). Nem azt kérem, hogy pontos dátumokat mondjanak, hanem csak annyit, hogy ezzel meg azzal a filmmel foglalkoznak. És nem a nemzetközi hírek megismétlésére gondolok, mert az én is el tudom olvasni a külföldi fórumokon, hanem kifejezetten a magyar vonatkozásúakra. És persze gondolok itt kifejezetten a magyar szinkronra (Fox) meg a magyar feliratokra (Fotex).
Na most persze vannak amikor a hírek csak nem akarnak maguktól jönni. Ekkor kell az interjú. Én elismerem, hogy ez egy kicsit távol áll a DVD forgalmazástól (mert persze az Xpress-re gondoltam), de nem egy nagy ügy csak egy telefonba kéne beruházni és felhívni az illetékes elvtársat és rákérdezni egy-pár dologra. Például azzal a szöveggel, hogy mi vagyunk az egyik legnagyobb magyarországi DVD e-bolt, több ezren vásárolnak nálunk havonta (remélem így van) és a vásárlókat nagyon érdekli ez meg az a téma. Namost ezeket az interjúkat itt nyugodtan, közzé lehetne tenni, mondjuk a FÓRUM meg az ÚJDONSÁGOK között . Tutira tudnám garantálni, hogy a látogatottság is megugrana, meg ezzel együtt a forgalom is. Mindenki jól járna. Mi is meg ti is.
Na és emellett lehetne pletykarovat is. Nem arra gondolok amikor a jóska-pista beírja, hogy hallotta a barátja hugától, hogy karácsonyra kiadják a Star Wars 1-9-et. Hanem amikor valamely illetékes nem adja a nevét egy információhoz, de azért ő még illetékes az információ meg valahol mégiscsak tartalmaz valami igazságot is. Az se baj ha kiderül , hogy "nem osztogatnak hanem fosztogatnak", de valami legyen.
Namost itt rögtön bírnék néhány témát feldobni, amire nagyon harapnánk.
1.) Miért 4x3-asok a Fotex első lemezei ?
2.) Miért hagyják le a magyar feliratokat a Fotex lemezekről ?
3.) Miért olyan rohadt drágák a FOX és MGM filmek ?
4.) Miért csúszott olyan sokat az 5. elem (ez tényleg rejtély) ?
5.) Mi van a Ryan közlegénnyel, főleg, hogy az osztrákoknál, már talán 1 éve is lehet kapni ?
6.) Miért vágnak meg bizonyos filmeket ?
7.) Hogy működik a cenzúra az egyes kiadóknál ?
8.) Hogyan dől el, hogy milyen extrák kerülnek a filmre ?
9.) Hogy alakultak ki a magyaroszági árak ?
10.) Mi a helyzet a magyar filmekkel ?
Most hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
Kérlek Robi fontoljátok meg. Ne legyen itt holnap egy elutasító válasz. Legalább pár napig gondolkodjatok rajta.