Keresés

Interjú a Gyártókkal (Warner, Columbia... Flamex, Fotex)

2001. szeptember 26., szerda 1:23
Jó válasz.
De a kérdéseket akkor is fel kell tenni.
0
2001. szeptember 26., szerda 1:13
Az ötlet jó, mi több, már mi is gondoltunk rá.
Megbeszéljük a kiadókkal, ki lenne hajlandó válaszolni alkalmanként néhány összegyűjtött kérdésre, és indítunk nekik külön topicot.
Van azonban rengeteg olyan kérdés, amelyre sajnos már most lehet tudni a választ.
A nagy stúdiók (FOX, Paramount, Columbia, Disney, Warner) általában szeretik központilag kézben tartani a DVD-kiadást, és így egyes homályos angliai, vagy amerikai irodák mélyén dőlnek el olyan kérdések, hogy mi kerüljön rá a magyar lemezekre. A hazai képviseletek természetesen saját jól felfogott üzleti érdekeik miatt megpróbálják elérni, hogy felkerüljenek a lemezekre a magyar szinkronok (lehetőleg a legjobb minőségben) plusz a feliratok, és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy ne a cenzúrázott lemezekre pakolják fel a magyarokat.
Van, ahol ez a "nyomulás" eredményes (lásd a Columbia új mozifilmjeit az 5.1-es magyar szinkronokkal), van, ahol már az anyastúdió központi politikája is találkozik a hazai elképzelésekkel (a kezdetektől fogva szinkronos és feliratos Disney-kiadványok, amelyek egyikéről-másikáról valóban csak technikai okok miatt maradt le a felirat). A Warner is rugalmas volt, hiszen a kezdeti vágott német változatok után átcsoportosították a magyarokat a spanyol lemezekre. Sajnos a Fox egyelőre nem nagyon foglalkozik a kis piacokkal, így szinkronos film egyelőre nem várható tőlük. A hazai képviselet ez ellen sem tehet semmit.
Ha van esetleg még olyan kérdés, amire mi is válaszolni tudunk, megtesszük, de - mint említettem - igyekszünk megkeresni a kiadókat is. Szerintem hajlandóak lesznek válaszolni, ha sikerül összegyűjtenünk egy csokorra-való értelmes kérdést.
0
2001. szeptember 26., szerda 0:49
Én azért először kiváncsi lennék arra, hogy interpretálja ezt a UIP/Duna. Nincs veled semmi bajom Simon jó gyerek vagy , csak azt gondolom az Xpress a legjobb magyar DVD bolt. Ez meg csak egy ötlet, hogy lehetne még jobbá tenni.
Gyűlölöm a 4x3 szarokat és haragszik is rám a családom, mert nem vagyok hajlandó megvenni a Bérgyikos a szomszédom-at emiatt. Nem hiszem, hogyha megválaszolják ezeket a kérdéseket, akkor megváltozik a véleményem, de sajnos a törvényi háttér még nem olyan (én betiltanám a 4x3 lemezeket), hogy a kérdéseken túl sok mindent lehetne csinálni. De a kédéseket akkor is fel kell tenni. És a bizonyítványukat meg kell, hogy magyarázzák.
0
2001. szeptember 26., szerda 0:29
Ja, akkor a kérdést ne a UIP/Duna filmnek tedd fel hanem a Paramount-nak, hogy miért nem engedélyezik a UIP-nak, hogy azt a több, mint 50 Paramount filmet amin van felirat vagy szinkron, hogy itthon forgalmazzák.
Ha neked elsőkézből kell információ akkor én nem is mondok semmit. Tiszteletben tartom a véleményedet, de én inkább a válaszok helyett megrendelem külföldről a filmeket vagy megveszem itthon kis maszek boltokban. Ráadásul meg sem nyugtat az a válasz, hogy azért van vágva xy film mert valamiért. A lényeg az, hogy vágott és erre nem érdeklenek a magyarázatok. Hasonló a helyzet a 4:3-as filmekkel vagy a szinkron hiányával. Te attól jobban elfogadod, hogy meglesz rá a magyarázat?

Ha pedig Szelényi Ákosnak (Kinowelt elsőkéz) szeretnél kérdést feltenni javaslom a dvdforum.amm.hu -t. De esetleg ide is lehetne csinálni hasonlót.
0
2001. szeptember 26., szerda 0:19
Én is olvastam azt a levelet amit valaki a Fotex nevében írt, de én Kovács 2 Gézára gondoltam, egy hús-vér emberre, aki valóban komolyan nyilatkozik. Másrészt itt nem ezek a konkrét kérdések a fontosak, hanem tényleg a hírek és interjúk. Mármint, hogy legyen ilyen rovat itt az Xpress-ben. Erre mondj valamit. Támogass vagy ellenezd. Azonkívül Simon te már csak másodkézből szerzett információ vagy számomra, hacsak nem egy filmforgalmzónál dolgozol. Nekem elsőkézből kell. Lehet , hogy te elsőkézből szerezted, de akkor mond meg az illető nevét is.                                                                                          
Az "rendben van", hogy a Ryant nem engedélyezik és ezért nem jelenik meg. DE MIÉRT NEM ENGEDÉLYEZIK ?
0
2001. szeptember 26., szerda 0:00
A Kinowelt szerint még ezen a héten. De majd meglátjuk.
0
2001. szeptember 25., kedd 23:58
Egy párat már meg lehet válaszolni, főleg azért mert már válaszoltak rá az illetékesek:

1.) A Fotex készített egy felmérést ahol nekik az jött ki, hogy a vásárlók többségének 4:3-as TV-je van és szeretne nem szélesvásznú filmeket nézni.
5.) A Ryan közlegény a UIP/Duna forgalmazásában jelenne meg ha engedélyt kapna rá a nemzetközi forgalmazótól. De nem kap. Egyelőre.
6.) A DVD filmek nemzetközi gyártásban készülnek, magyarán több régió kap 1 lemezt. A németek és angolok kissé prűdebb népek ezért ők megvágják a filmek zömét már a moziban is. Ha tehát egy olyan lemezen van magyar vonatkozás (felirat, szinkron) amelyik ezekben az országokban is megjelenik és ők megvágták akkor ezzel a mienket is vágják. A forgalmazók megpróbálnak olyan lemezre rákerülni amelyek nem ezeknek az országoknak készülnek.
7.) A fentiből adódóan Magyarországon szinte nincsen cenzúra. Sok film szinte csak nálunk kerül a moziban teljesen vágatlan formában a közönség elé pl. Eyes Wide Shut

Hát ennyi!
0
2001. szeptember 25., kedd 23:55
11.) Mikor lesz kész az U-571 javított kiadása ?
0
2001. szeptember 25., kedd 23:48
Azt gondolom ami nagyon hiányzik a magyarországi DVD piacról, az a HÍREK, INTERJÚK. Most az a helyzet, hogy egyszercsak felbukkan a "VÁRHATÓ MEGJELENÉS"-ben, hogy ez meg ez DVD pár hónap múlva kapható lesz. De ez az időpont már egy évvel azután van, hogy a  gyártó eldöntötte, illetve  hónapokkal azután, hogy a szinkront is legyártották, meg a feliratokat is megcsinálták.
           Szóval lényeg a lényeg magyar kirendeltségek igazán "csepegtethetnének egy pár csepp informáriómorzsát" (ez jó kis képzavar, mi ?). Nem azt kérem, hogy pontos dátumokat mondjanak, hanem csak annyit, hogy ezzel meg azzal a filmmel foglalkoznak. És nem a nemzetközi hírek megismétlésére gondolok, mert az én is el tudom olvasni a külföldi fórumokon, hanem kifejezetten a magyar vonatkozásúakra. És persze gondolok itt kifejezetten a magyar szinkronra (Fox) meg a magyar feliratokra (Fotex).
          Na most persze vannak amikor a hírek csak nem akarnak maguktól jönni. Ekkor kell az interjú. Én elismerem, hogy ez egy kicsit távol áll a DVD forgalmazástól (mert persze az Xpress-re gondoltam), de nem egy nagy ügy csak egy telefonba kéne beruházni  és felhívni az illetékes elvtársat és rákérdezni egy-pár dologra.  Például azzal a szöveggel, hogy mi vagyunk az egyik legnagyobb magyarországi DVD e-bolt, több ezren vásárolnak nálunk havonta (remélem így van) és a vásárlókat nagyon érdekli ez meg az a téma. Namost ezeket az interjúkat itt nyugodtan, közzé lehetne tenni, mondjuk a FÓRUM meg az ÚJDONSÁGOK között . Tutira tudnám garantálni, hogy a látogatottság is megugrana, meg ezzel együtt a forgalom is. Mindenki jól járna. Mi is meg ti is.
             Na és emellett lehetne pletykarovat is. Nem arra gondolok amikor a jóska-pista beírja, hogy hallotta a barátja hugától, hogy karácsonyra kiadják a Star Wars 1-9-et. Hanem amikor valamely illetékes nem adja a nevét egy információhoz, de azért ő még illetékes az információ meg valahol mégiscsak tartalmaz valami igazságot is. Az se baj ha kiderül , hogy "nem osztogatnak hanem fosztogatnak", de valami legyen.
    Namost itt rögtön bírnék néhány témát feldobni, amire nagyon harapnánk.
1.) Miért 4x3-asok a Fotex első lemezei ?
2.) Miért hagyják le a magyar feliratokat a Fotex lemezekről ?
3.) Miért olyan rohadt drágák a FOX és MGM filmek ?
4.) Miért csúszott olyan sokat az 5. elem (ez tényleg rejtély) ?
5.) Mi van a Ryan közlegénnyel, főleg, hogy az osztrákoknál, már talán 1 éve is lehet kapni ?
6.) Miért vágnak meg bizonyos filmeket ?
7.) Hogy működik a cenzúra az egyes kiadóknál ?
8.) Hogyan dől el, hogy milyen extrák kerülnek a filmre ?
9.) Hogy alakultak ki a magyaroszági árak ?
10.) Mi a helyzet a magyar filmekkel ?

Most hirtelen csak ennyi jutott eszembe.
Kérlek Robi fontoljátok meg. Ne legyen itt holnap egy elutasító válasz. Legalább pár napig gondolkodjatok rajta.
0