A 20Th CENTURY FOX, vagy a CTHE / SPHE (Columbia Tri-Star Home Entertainment / Sony Pictures Home Entertainment) filmek eddig is makulátlanok voltak, azonban a WALT DISNEY, DREAMWORKS, illetve MGM/UA filmek katasztrófális állapotban vannak. Tisztában vagyok vele, hogy egyeseknek nem számít néhány ujjlenyomat - mondjuk a lemezek nagyrészén tenyérnyom nagyságnyi van - , én azonban úgy vagyok vele, hogy ha nekem sem számítana, akkor nyugodt szívvel vásárolnám egy téka megmaradt vagy kiárusított készletét, összekarcolt / összefogdosott filmjeit 200Ft-ért. Szeretem a filmeket és "megtisztelem őket" annyira, hogy eredeti hordozón (szigorúan DVD-n) megvásárolom őket, de annyit azért - szerintem joggal - elvárhatnék, hogy makulátlan, tehát apró karc- és ujjlenyomat-mentes korongokat kapjak a pénzemért. Soha nem adok kölcsön senkinek, mindig óvatosan és körültekintően fogom meg a korongokat, az 1999-ben először vásároltak is makulátlan állapotban vannak - még a tokjaik is.
Ha cérnakesztyűben fogják meg és rálehelsz, azt akkor is meglátod. Ne fogja már meg senki fél tenyérrel, négy ujjal, csak mert kesztyű van rajta! Mutató ujjal középen benyomod, majd hüvelyk és középső ujjal a szélén megfogva kiveszed. Illetve ha már úgyis ott van középen, a lyukban a mutató ujjad, akkor azzal és a hüvelykkel megfogva veszed ki. Kinek hogy. Betenni is egyszerű: az előbb felvázolt két megfogási mód egyikét alkalmazva behelyezem / beillesztem középre, majd közvetlenül mellette, tehát legbelül két ujjal benyomom / bepattintom. De nem ujjbeggyel, hanem körömmel, mégpedig a tetejével: tehát egy "C"-t formálok a hüvelyk és mutató ujjaimból, és akkor úgy. Ennyi a titok. Mostanában az SPHE filmek korongján nincs szitázás: olyan, mint a régi, szép időkben. de érdekes módon makulátlanok: hogy mik vannak... :-O