Keresés

InterCom Rt.

2002. december 7., szombat 11:33
Ha jól tudom, az InterCom-hoz tartozik a Jégkorszak film ezért biggyesztem ide ezt a hozzászólást, nem akarom vele a film honlapját "zavarni".

Szóval ugyebár megjelent nov. 26.-án a DVD, nekem még "szerencsém" volt, mivel előrendeltem az XPress-nél úgyhogy megvan (csak nem kértem eddig még kiszállítani...), de például egy kollégám már rosszul járt. December eleje óta hajkurássza, kevés sikerrel. (Auchan, Cora, Media Markt, Herta és hasonló helyeket a városban) Miért is írom ezt ide? Gyakran hallani, hogy megy a siránkozás, sápítozás amiatt, mert Magyarországon nem lehet kellő darabszámban eldani egy DVD-t. Erre tessék: van az úgy, hogy hiánycikk lesz. Ami a legnagyobb poén, hogy próbáltuk már az InterComot is elérni pénteken, de ki volt kapcsolva minden "fontos" ember mobilja. Ami tetézi: az egyik Herta boltban, ahol pénteken jártunk azt mondták, hogy ők például azért nem tudnak utánrendelni a filmől (mivel szeretnének) mert 2 napja nem érik el az Intercomot mert ki vannak kapcsolva a telefonok! Hát igen, szóval gratula, úgyhogy nem biztos, hogy minden sirámot be kell venni. Lehet, hogy csak a hozzáértéssel van pici baj. (Pl.: rajzfilm, gyerekeknek, moziban nagy siker, Mikulás, Karácsony előtt jelenik meg, hogyhogy nincs belőle elég?????? )

Amúgy azt meg kell erősítsem: az InterCom DVDk árai "ajánlott fogyasztói áron" 7000 forintnál állnak, ahol ennél többet kérnek azok már csak a saját extraprofitjukat növeli
0
2002. november 21., csütörtök 13:28
Üdv Intercom! A Ronin várható(MGM)? Ja, és még egy kérdés. A. Vajna a producere a T3-nak, s mellesleg az Intercom tulajdonosa. A T3 azonban Warner-Columbia-Tristar film lesz, vagyis előfordulhat az, hogy a tulaj filmjét más adja ki DVD-n?
0
2002. november 5., kedd 14:29
Dear Intercom!

dvd.index.hu ezt olvastam;

"A TheArnoldFans értesülései szerint a 2003 júliusában bemutatásra kerülő Terminator 3: Rise of the Machines című film premierje előtt néhány héttel az MGM ki fog adni egy, a film első két részét tartalmazó Terminator díszdobozt. Az MGM állítólag még azt is elárulta, hogy egy kétlemezes kiadásra kell számítani, melynek címéről egyelőre nem döntöttek. .."

ti hallottatok valamit?
0
2002. november 2., szombat 21:35
Sziasztok!

Lehet hogy rossz kiadót zargatok, de engem a Die hard 3. megjelenési ideje érdekelne. Ezenkívül a Stargate című film is örömmel töltene el....
Köszi!!!!!
0
2002. október 30., szerda 21:31
Az én kérdésem az lenne, hogy olvassa-e egyáltalán valaki ezeket a sirámokat, mert már vagy két hete hányjuk falra a kérdéseinket, de úgy látszik, hiába...

Magyar vásárlóbarát hozzáállás rulez! :-(
0
2002. október 30., szerda 19:15
hello

a kérdéseim lennének: a pear harbor rendezöi változata jövöre sem fog megjelennei? lenne rajta magyar szinkron? van egyátalán nem fog megjelenni magyarországon??

A másik kérdésem az lenne hogy a South Park : nagyobb hosszabb vágatlan mikor jelenik meg? és hogy lesz-e rajta szinkron? (szerintem nagyon jo a szinkronja és a DVD-re is kell. legalább egy surrandban!!) a tv sorozat meg fog jelenni mert nagyon sok ismerösöm várja már hogy mikor jelenik meg!!

A harmadik kérdésem hogy mi a helyzet a Kéjutazás C. filmel?? kicsit sokat késik? mikor jelenik meg?? A válaszokat elöre is köszönöm!!
0
2002. október 26., szombat 3:34
És The Last Waltz special edition (MGM) lesz-é?
0
2002. október 25., péntek 16:19
Hi InterCom!

A RobotZsaru 1-2-re lehet számítani a közeljövőben!?
0
2002. október 24., csütörtök 18:01
Ja majd elfelejtettem: Mary Poppins ????
Köszi
0
2002. október 24., csütörtök 17:47
Szia Intercom!

Igaz már egyszer kérdeztem valahol,de hátha.
The Commitments c. film amit ti adtatok ki videon várható DVD-n?
Úgy láttam mintha most jelenne meg egy speckó változata vidéken. :)

Előre is köszi
Lóbelt
0
2002. október 24., csütörtök 2:52
Kedves Intercom!
Mi a helyzet a Reservoir Dogs c. remekművel? Úgy rémlik, videón nálatok volt. Persze, a zseniális magyar szinkron nélkül mit sem érne a dolog...
0
2002. október 23., szerda 13:34
Hali!

Nem tudom melyik kiadó illetékes, ezért mindenhol megkérdezem, mert láttam, hogy másokat is érdekel a kérdés.

Baraka - Világok arca

Ki és mikor akarja itthon is kiadni végre? Még szinkronizálni sem kell, sőt, feliratozni sem... hiszen nincs mit.
0
2002. október 22., kedd 15:52
Hello InterCom!

A jövőre R1-ben megjelenő X-Men két lemezes változata megjelenik nálunk is?
0
2002. október 21., hétfő 18:01
Hello,

Altalanos kerdes lenne meg: nem tudom, hogy melyik filmgyarto ceg birtokolja a nalunk Ronda Ugy cimmel futott (Bad thing az eredeti, azt hiszem) Cameron Diaz filmet. HBO-n lattam anno, es nagyon bejott. Mind eredeti, mind magyar hanggal. Ha esetleg kiadna vki ezt a kis remekmuvet... Persze lehetoleg DVD-n...

Nagy kedvenc filmem a Ford Fairlane Kalandjai, ami ha jol tudom Fox. VHS-en mar megvettem, de eleg gyatra a minosege. Erdeklodnek hogy DVD-n varhato a megjelenes? Ha igen, akkor konyorgom Nagy Fero magyar hangjaval, kulonben nem erdekel. Ha ez esetleg DD5.1 lenne... es ha melle meg az elozo film is kijonne  akkor nem kernek karacsony ajandekot ugy 2010-ig.. :)))

Kosz

0
2002. október 20., vasárnap 15:40
Kedves Xpress, illetve Intercom!

Épp most láttam az amazon-on, hogy szept. 23-án megjelent R2-ben a Drágám, a kölykök összementek c. Disney-film. Szeretném megkérdezni, van-e valami hír az esetleges magyar változatról, vagy rögtön kattinthatok a "buy now" gombra, és hozassam be a ködös Albionból?
Csak szért kérdezem, mert eddig a Disney elég szorgalmasan hozta Mo.-ra is a filmjeit, így remélem, erről sem feledkezik meg. Tisztelettel várom a válaszotokat!

Üdvözlettel: Szása
0
2002. október 19., szombat 17:04
Tisztelt Intercom!

Szeretném megkérdezni ,várható e a közeljövöbe a VÁLTSÁGDIJ
cimű Mel Gibson film dvd-s megjelenése.
üdv.
0
2002. október 19., szombat 3:17
Láttam alább, hogy valaki hiányolta a 7 mesterlövész c. filmet és még a kiadó sem tudja, hogy mikor jelenik meg. Nos csak megemlítem, hogy nekem megvan az említett film DVD-n, nem is rossz tálalásban: anamorphic widescreen, DD 5.1, egy rakás extra, 12-féle felirat, köztük ott a MAGYAR is. (Stockholmban vettem)
0
2002. október 18., péntek 22:25
Xpress: Nincs harag ^___^

Igc: Az Amerikai história X New Line film, eredetileg a Flamexnél voltak a jogok. Warnertől várható esetleg, de sajnos nem a közeljövőben.
0
2002. október 18., péntek 17:36
Xpress: Ezekszerint gondolom esely sincs, hogy a Tron megjelenjen nalunk a jovoben, ugye? :(

bit,
0
2002. október 18., péntek 16:11
Xpress! Lehet, hogy nem InterCom-os a dolog, de kíváncsi lennék, hogy kijön e valaha idehaza az Amerikai história X? Előre is köszi!
0
2002. október 18., péntek 11:10
Gmiki: a Warnernél van a film joga. Novemberben, vagy december elején várható a megjelenése. A pontos dátum napokon belül kiderül.
0
2002. október 18., péntek 11:09
derceto: Bocsánat, ha úgy érezted volna, hogy neked címeztem az egész választ.
De naponta 10-20 levélben, "kritika"-hozzászólásban érkeznek hasonló kérdések és vádak a kiadók felé, és úgy gondoltam, ideje újra (kb. huszonötödször) leírni a fórumban, mi a helyzet.
"Miért olyan nehéz azt a nyomorult extra lemezt hozzárakni a magyar kiadáshoz?" Ez megint egy olyan kérdés, amit az InterCom is már feltett a Disney-nek. Ha jól emlékszem, a fórumban egy kicsivel lejjebb az IC képviselője is említette, hogy erőteljesen lobbiznak a Disney-nél a 2-lemezes kiadványok mellett - egyébként az első ilyen eset, a Hófehérke óta. Csak sajnos minél nagyobb egy stúdió, annál lassabban lehet változást elérni náluk. Már az is siker, hogy A Szépség és a Szörnyeteg nem Pan/Scan változatban jelent meg, mint a méltatlan kiadásban kiadott Atlantis.
"Miért olyan nehéz egy nyomoronc feliratot rápakolni a Tron-ra? "
Na ez megint egy érthetetlen döntés a Disney részéről. Az InterCom azért nem szólt erről januárban, mert a szeptemberi megjelenési tervükben még szerepelt (mi több, a grafikus a magyar borítót is elkészítette!!!). De az utolsó pillanatban a Disney által küldött specifikációs táblázatból kiderült, hogy a Disney kizárólag a nagy piacokat célozta meg a filmmel, és a magyaron kívül még vagy 6-8 kisebb európai országot mellőzte. Szerintem még az InterCom sem tud arról, hogy ennek mi a tényleges oka - elképzelhető, hogy valami jogi gond lehet, esetleg a Disney nem látott fantáziát a kis piacokban.
Még 1x bocsánat, hogy mindezt a te felvetésedre "borítottam a nyakadba", de tényleg nem neked szántam.
Ha megbántottalak, kérlek fogadd bocsánatkérésemet. :)
0
2002. október 18., péntek 2:21
Úgy tudom az Intercom filme volt az Atlantisz Gyermekei  c. film (Stephen King).
Hová tünt?
Meg fog valaha jelenni videón vagy DVD-n?
0
2002. október 18., péntek 1:45
A fene mindenét Xpress!  Felét sem állítottam annak, amit te most a nyakamba varrtál. Én mindig is kiálltam a magyar forgalmazók mellett, erre több hozzászólás is bizonyíték itt is és más fórumokon. Az árak ellen sincs kifogásom, mindössze az zavart meg, hogy az InterCom (talán pontatlan fogalmazás miatt) olyat állított, ami nem volt igaz (nem írta, hogy ez az újabb lemezekre vonatkozik, sőt ezt egy olyan kérdésre válaszolva írta, ami a régi lemezekre vonatkozott). Ismétlem: nincs bajom a Fox lemezek áraival, megvettem én is a Moulin Rouge!-t a legkissebb faxni nélkül, és nem bántam meg. Mindenesetre örülök az árcsökkenésnek, eddig nem figyeltem fel rá, mert mostanában nem jön ki olyan Fox lemez, ami érdekelne.

Azt is sejtem, hogy mit küzdhet az InterCom a Fox-al és a Disney-vel. Ha elolvasod mégegyszer a hozzászólásomat, látni fogod, hogy nem az InterCom-ot kritizáltam, hanem a Disney-t. Felsoroltad azokat a dolgokat, amikkel a stúdiók a hazai forgalmazókat szivatják, aztán rám haragszol, amikor les***fejezem őket? A UIP-s (és más forgalmazókat érintő) késések miatt eddig sem, és ezután sem fogok egy rossz szót sem szólni.

"Azt miért olyan nehéz elhinni, hogy a kis országok képviseletei nem tudnak számukra előnyös szerződést kötni a nagy stúdiókkal?"
Miért olyan nehéz azt a nyomorult extra lemezt hozzárakni a magyar kiadáshoz?
Miért olyan nehéz egy nyomoronc feliratot rápakolni a Tron-ra?
Tudom, hogy ez NEM az InterCom sara, és ismétlem: a kritika NEM rájuk vonatkozott. Megvannak nekem a saját kis apró tüskéim, bajaim az InterCommal, de ezek többnyire nem DVD-vel kapcsolatos dolgok.
Megtehetném, hogy megrendelem kintről a kétlemezes Disney lemezeket, nem kell nekem se szinkron, se felirat, de mégsem teszem. Én is itthon veszem őket, mert hiszek abban, hogy ezzel lehet leginkább jelezni kifelé, hogy bennünket is számításba kell venni (még akkor is, ha ez nem bizonyul túl sikeresnek).

Tudom, hogy sokan nem értik meg amit te ez előbb - immár sokadszorra - levezettél, de kissé igazságtalannak érzem, hogy ezt most pont az én fejemre olvasod.

Elnézést, ha valakit megbántottam (nem állt szándékomban). Azt hiszem ez a Tron-dolog bosszantott fel leginkább. Ha januárban közölték volna, hogy nem lesz, már akkor megvehettem volna. Mindenesetre már úton van a film Angliából. Hmmm... ha eleve mindent rendelnék, akkor talán nem lennének ilyen bajaim?
0
2002. október 17., csütörtök 23:18
Derceto! Az InterCom képviselője nem a régen megjelent lemezek árát említette, hanem az újakét! Ha megnézed, gyakorlatilag a Moulin Rouge óta egységesen 7000 Ft körül van a Fox lemezek ára, pedig jelentek meg 2 lemezes kiadványok is azóta (M.A.S.H., A nagy szökés).
A klónok támadása az egyetlen jövőben megjelenő film, amelynél még a 8500 Ft-os árat tüntettük fel, de mint azt a film oldalánál is írtuk (vastag, piros betűkkel), ez nem a hivatalos ár, hanem csak egy általunk, az előző rész ára alapján becsült ár. Bizony, nagyon is elképzelhető, hogy a néhány nap múlva hivatalossá váló bejelentésben nem 8500 Ft-os ajánlott ár lesz majd, hanem ennél alacsonyabb. Mint írtuk, akkor természetesen mi is módosítjuk minden eddigi és leendő rendelésnél az árat.
Azt miért olyan nehéz elhinni, hogy a kis országok képviseletei nem tudnak számukra előnyös szerződést kötni a nagy stúdiókkal? Miért nehéz azt elfogadni, hogy ha egy országban csak 300-3000 kópiát lehet eladni egy filmből (de bővítsük ki a keretet akár az elképzelhetetlennek tartott 50 ezerre), akkor az anyacég csak úgy hajlandó egyáltalán foglalkozni a DVD-magyarítással, ha a képviselet olyan magas minimálgaranciát (vagyis magas rendelt kópia után garantáltan kifizetett díjat) vállal be, amely kifizetése után csak egy nyugati országnál magasabb áron képes piacra dobni a filmeket.
Azt gondolod, hogy az InterCom nem szeretné alacsonyabbra vinni az árakat? Szerinted szándékosan szeretnék a legdrágább kategóriában tartozni a FOX filmek árát, hogy ne legyenek annyira versenyképesek a többi stúdió filmjeivel?
Szerinted direkt kérik, hogy ne kerüljön fel a szinkron a lemezekre, hogy még kevesebbet lehessen eladni belőlük.
Szeretnék kérni egy kicsivel több tiszteletet és megértést egymás iránt. Ez vonatkozik azokra is, akik a UIP-t okolják az új sikerfilmek (Vissza a jövőbe, Skorpiókirály, stb.) késése miatt. Egy kicsit gondoljatok bele abba, hogy a hazai képviseletek nincsenek olyan pozícióban, hogy befolyásolni tudják az ilyen dolgokat. Nem a UIP gyártja a lemezeket - készen kapják akkor és úgy, akkor és ahogyan a külföldi partnereik legyártják és leszállítják őket.
Nem ők határozzák meg az árakat, hanem a költségeik - és nagyon "ugrálni" sem tudnak, amíg annyi egy filmből az országos átlag-eladás, amennyit egy nyugati országban egy közepes műszaki áruház egyedül produkál.
Javaslom tegyetek fel olyan kérdéseket is a kiadók felé, amelyek a DVD-kiadás mechanizmusára vonatkoznak. Kérdezzetek konkrét eladási számokat (talán lesz olyan kiadó, amelyik mondhat példákat), kérdezzetek a szerződési feltételekről, arról, hogy más országokhoz képest milyenek idehaza az eladási számok, kérdezzétek meg őket, hogy mennyit tesznek és mióta azért, hogy jobb legyen a kiadott filmek színvonala annál, amennyit gazdaságilag ez a piac indokolna (nézzétek meg hány kis ország kapott saját lemezt az Egy csodálatos elmé-ből, a Vissza a jövőbe trilógiából, az E.T.-ből, a 4 lemezes Gyűrűk Urából).
Szóval több toleranciát és megértést kérnék, valamint kulturáltabb stílust.
Köszönjük.
0