Keresés

Az idő urai (2 DVD) - Limitált extra digipack kiadás (DVD)

2007. szeptember 14., péntek 22:42
No, szemügyre vettem testközelből: küllemre első osztályú kiadvány. Egyedül a belsőség monokróm mivoltával nem értek egyet, de sebaj, elfogadom :)
0
2007. szeptember 14., péntek 16:44
No, meghoztam én is a dágaszágot :) Este beizzítom, már alig várom.
0
2007. szeptember 14., péntek 14:36
Az egyik képkockánál észrevettem egy aprócska fehér pöttyöt (egy pixel), ami szerintem hiba. Úgyhogy a kiadó, a rendező, a film egy gagyi.
0
2007. szeptember 14., péntek 2:54
Ma megérkezett a dvd, ki is csomagoltam gyorsan, be is raktam mindkét lemezt a lejátszóba:)

Íme amit erről a gyönyörű és (nem csak) számomra kedves
kiadványról tudni lehet.

Film: fantasztikus mese, az ötvenes - hatvanas évek science fiction irodalom hangulatával. A rajz technika így 25 év távlatából talán nem vetekedhet például a Ghost In the Shell-el, de erről hamar megfeledkezel ha nézni kezded. Nem beszélve azokról a gyönyörű, vagy lenyügöző jelenetekről mint példáúl a feledhetetlen zárókép, vagy a hátborzongató "angyalok". Kultmű. Számomra főleg kedves mert a film idén ünnepli 25 születésnapját, akár csak én:)

Na de a dicshimnuszom után jöjjenek a technikai paraméterek:

KÉP: Én először a filmet pár éve a Tabán vásznán láttam a filmet, amin meg látszott a kópia kora. Szemcsés, hangyás.
E hibáknak ezen a kiadáson nyomuk sincsen. Nagyon szépen felújított a kép. Éles kép, élénk színek. (Érdekesség, hogy anno a Tabánban a stáblista még magyar nyelvű volt, és később a netről levadászott példány is magyar volt. Itt most viszont francia nyelvű.)

HANG: Van nekünk egy jól sikerült szinkronunk ami eddig szintén olyan állapotban volt mint maga a képi anyag. Ez is szépen le lett tisztítva. Bár mono, de ez cseppet sem jön ki a film nézése közben. Kristály tiszta lett a magyar hangsáv!

EXTRÁK: A gerince a bónusz tartalomnak az két interjúfűzér. Az egyik a magyar alkotókat szólaltatja meg, míg a másik a francia részről emlékezik vissza. Mindkét film nagyon érdekes, betekintést nyújtanak nekünk a film készülébe.

Annak aki még nem látta a filmet, az nehogy az előzetessel kezdje, mert az bőven lelövi az összes poént a filmben!!!!!

A KÜLSŐ: Na igen ez is szemet gyönyörködtető lett. A Papírfekni és a doboza kemény papírból készült, tehát strapabíróak:) Szépek és tetszetősek a borítóra nyomott rajzok, szép a lemezek szitázása.

Ezért a kiadványért hatalmas köszönetet szeretnék mondani a kiadónak, mert a film hozzá méltó kiadást kapott. Nagyon szépen felújították a képet és a klasszikus szinkront, hasznos és érdekes extrákat pakoltak nekünk a korongokra.

A kiadásnak a polcon a helye! Nekem öröm volt felrakni rá:)
0
2007. szeptember 14., péntek 1:09
reverse utólagos engedelmével néhány kép a kiadványról (még én sem láttam így egyben, sniff-sniff):

0
2007. szeptember 13., csütörtök 17:04
a tok masszívságában és szépségében kb az akirával van egy szinten, bár ez nem dombornyomott. a grafika jól sikerült, a csomagolást jól megoldották. a belbecsről tájékoztató lapocska külön csomagolva (Akira, GitS). hm, mondjuk az odeon logója feltűnik a lemez elején;> a szerkezet is hasonló. tehát a minősége az Akira/GitSsel van egy szinten.

a képe picit zörög, de egy ennyi idős rajzfilmtől iszonyatosan jó eredmény. a szélesvásznú optimalizáció 4:3mas képarányú kijelzőn is jó.

a magyar hang szépen meg lett tisztítva, bár a francia szebben szól (pontosabban kiegyenlítettebben -a magyar beszédhang hazai szokás szerint túlhangosított).

na ennyi a gyorsteszt, így hazaérés után pár perccel:)
0
2007. szeptember 13., csütörtök 13:35
Itt simán veheted úgy hogy a szinkron az eredeti. Ahogy a többiek is írták, az itthoni rajongótábor számára ez a film elválaszthatatlan a szinkronjától. Sőt továbbmegyek: a kiváló szinkron az egyik oka amiért sokan annyira szeretjük ezt a filmet.
0
2007. szeptember 13., csütörtök 11:57
Ha bejön a Macskafogó és mondjuk az Orion sorozat, meg a Lehel hűtőszekrények világa vagyis a retro akkor ez a film alap. És miért érdemes a szinkron? Azért amiért mondjuk egy Neoton lemez bakeliten. Mert még inkább retro. Persze a kíváló hangok miatt is. Akkoriban belefeccültek a szinronba is. A filmet az Odeon mozik(mint a Tabán) még a 90-es 2000-es években is vetítették. Vagyis, volt és lesz is rá kereslet.
0
2007. szeptember 13., csütörtök 9:16
ez a film sztem elválaszthatatlan a szinkrontól, ugyan a teljes szinkronlista nincs már meg, de olyan nevek működnek közre, mint kállai ferenc (silbad), sztankay istván (jaffar), halász judit (belle), tahi tóth lászló (matton), haumann péter (izé, jad vagy yula, nemt om), valamint szabó gyula, kern andrás, boros péter és még sorolhatnám.
persze, egyszer eredeti hangon is érdemes megnézni: egészen más élmény.
0
2007. szeptember 13., csütörtök 2:49
nem is emlékeztem rá,hogy ilyen zseniális színészek adták a hangjukat:)

viszont sajnálom az eredeti 5.1-et..azt hittem a zenéket is fel tudják stereoba keverni,nemcsak pár hangot...
0
2007. szeptember 13., csütörtök 1:34
ez egy eszméletlen jól sikerült, piramidális szinkron. már csak a szinkron miatt megéri.
0
2007. szeptember 13., csütörtök 1:30
lehet, hogy az animáció néhány helyen már megkopott, de a nyolcvanas évek animációs filmjei közül azért igen jól tartja magát. egy-két esetlen megoldással tényleg talákozhatunk, de a merész látványvilág feledteti velem ezeket a hiányosságokat.
0
2007. szeptember 13., csütörtök 1:04
Jó, elgondolkodtatós sci-fi filmalkotásból eleve nagyon kevés van, így Az idő urai ritka különlegesség, ráadásul animált köntösben, amitől végképp egyedi alkotásnak számít. Bevallom gyerekként nem rajongtam érte, pár éve újranéztem, és bár az animációt kissé kikezdte az idő vasfoga, a történet mindenért kárpótol, és hát mégiscsak részben a miénk, pedig se nem sárga, se nem savanyú :)
0
2007. szeptember 13., csütörtök 0:53
Magyar-francia film, amúgy itthon száz emberből százegy magyarul látta.
most posts by TM
0
2007. szeptember 13., csütörtök 0:49
Szinkronnal? Hát... Nem is tudom... Alapból minden filmet eredeti nyelven nézek.
0
2007. szeptember 13., csütörtök 0:49
Mily nemes lélek :)
0
2007. szeptember 13., csütörtök 0:46
Megveszem tőled féláron! :-)
most posts by TM
0
2007. szeptember 13., csütörtök 0:32
"azért ezek után kíváncsi lennék, te hogy képzelsz el egy MAGYAR 25 éves jubileumi kiadást" - Lehet hogy minden snittet újrarajzoltatott volna :)
0
2007. szeptember 13., csütörtök 0:32
Akkor majd jövök én és megmondom hogy nézd meg újra! :)
Amúgy ha alapból akarsz egy kis előnyt adni a filmnek akkor mindenképpen szinkronosan nézd meg elsőre!
0
2007. szeptember 12., szerda 23:44
Nyugi, én a héten 5 Legendák Klubja-filmet vettem látatlanban... :)))
0
2007. szeptember 12., szerda 23:40
Hát elég furcsán érzem magam... Olvasgatva itt mindenki lelkendező hozzászólásait, meg az izgalmakkal teli várakozás arra enged következtetni, hogy itt egy igen komoly kultuszfilmmel van dolgom... Mégis ez valahogy teljesen kimaradt az életemből, és így 24 éves fejjel kell majd jövő héten leülnöm elé... Látatlanban... Ezek után kissé aggódok, hogy mi lesz ha nem tetszik majd annyira... :)
0
2007. szeptember 12., szerda 23:01
bravo-nak nem semmi kritikái voltak...én azért sose értem,hogy egy ide beregisztrált ember nem fél reklámozni,milyen házi barkácsai vannak a polcain?:)..mélyen hallgatnék róla itt...

Corner kft-nek meg hatalmas tisztelet a munkájáért..most egyelőre főleg a kűlcsínért és a debütálásáért...nemrég jött a futár..hát finom darab ez na:))
0
2007. szeptember 12., szerda 21:33
Sehol. :)  Ne aggódj, a csomagod holnap minden bizonnyal befut.
0
2007. szeptember 12., szerda 19:56
Egy technikai kérdés. A rendelésem már úton van állítólag, miközben a GLS számra kattintva azt hozza elő, hogy: "Az Ön által megadott csomagszám (azonosítószám) nem található." Hol a hiba?
0
2007. szeptember 12., szerda 19:50
Október.
most posts by TM
0