Keresés

A Bourne-rejtély (2002 - szinkronizált változat) (DVD)

2008. február 6., szerda 22:03
Nem kell kiadni, letölteni legálisan valamelyik zeneboltból - az nem szennyez
0
2008. február 6., szerda 22:02
Hiba: i.sz. 363-ban a pekingi papír még papírusz volt. Vízben termesztett növény a papírusz, ha nem tudnád. ;)
0
2008. február 6., szerda 22:01
Ha a U2 zenészei Greenpeace aktivisták, akkor az ő lemezüket műanyag tokban, vagy digiben kell kiadni?
most posts by TM
0
2008. február 6., szerda 22:00
Akkor már inkább Plastic Surgeon :)

Nem degradálom le az újrahasznosítást. Ugyanis számomra nyílvánvaló, hogy az újrahasznosított papír nem ugyanazt a minőséget képviseli, mint a friss fapép, melyből makulátlan fehér rajzpapír készül. Elárulom, a papír jelenlegi formájában i.sz. 363 óta van velünk, pontosabban a Pekingiekkel újság formájában. Európában a XII. században terjedt el. Magyarországon az első papír egy 1310-ben készült oklevél. A papíruszt utoljára a XII. század környékén használták Európában, könyvekhez, iratokhoz. - drága előállítás miatt elsősorban. A III. században váltotta fel a pergamen, melynek olcsóbb volt a gyártása. A papíripar csak 1840 óta használ fát. Tehát 168 éve van velünk a papír.

Idézek: "A fa lignin tartalma miatt a papír gyorsan sárgul, a cellulóz hidrolízise következtében pedig töredezik és viszonylag rövid idõ alatt (5-75 év) elpusztul. A folyamatot a papír savasságának csökkentésével lehet lassítani."

Forrás: kation.elte.hu

Remélem választ kaptál a kérdésedre.
0
2008. február 6., szerda 21:58

Már nem :-) ! Ökológiai vitát gerjesztett a téma :-D
0
2008. február 6., szerda 21:57
Még mindig a digiről megy a vita? :) A választás szabadsága mindenkinek megadatott, pro és kontra érvek vannak mindkettő változatnál.
0
2008. február 6., szerda 21:56
Te mit szólsz bele? Olyan jól elbeszélgetnek ketten itt a Bourne-topikban! :)
most posts by TM
0
2008. február 6., szerda 21:52
hagyd már őket! nem éri meg!
0
2008. február 6., szerda 21:50
Névváltogató, vagy identitást kereső!
Te hadováltál a műanyag időtállóságáról! Én meg felhozom azt, hogy mióta is van a papír velünk? Te aki az újrahosznosítást deglarálod le! Rájöttem végre az új nevedre : Plastic Lad
0
2008. február 6., szerda 21:47
:)
most posts by TM
0
2008. február 6., szerda 21:45
*kac-kac*
0
2008. február 6., szerda 21:45
Te keverted ide a papírusz tekercseket, kicsit nézzél már magadba.
0
2008. február 6., szerda 21:26

Könnyen lehet :-) ! Mert a matek érettségivel is dicsekedett :-D
0
2008. február 6., szerda 21:23
Saját tapasztalat?
most posts by TM
0
2008. február 6., szerda 21:19

Szerintem Neked kellett volna Bill Paxton szerepét játszani a Két tűz közöttben :-P
0
2008. február 6., szerda 21:18

Az a baj, hogy kevered a szezont a fazonnal, sőt a Greenpeace felháborodását is kivívod! Gratulálok Neked!
0
2008. február 6., szerda 21:17
Ha kicsi a pöcsöd, közelebb kell állni, nem pedig a WC-ből óceánt csinálni! :)
0
2008. február 6., szerda 21:17

Hogy mit is? Az Orion űrhajón utazó Alieneket :-P
0
2008. február 6., szerda 21:05
Te mit kompenzálsz ezzel a digifelvágós mániával?:)
0
2008. február 6., szerda 21:03
A papírusz tekercs csak kicsit más, mint a digipack papírja. A papírusz tekercs papírusznádból készült, míg a mostani papír anyagokat fapépből gyúrják, ne légy buta. A tartósítás módszerei természetesen továbbfejlődtek Egyiptom óta. Egy ezeréves papírusztekercs kb. 2 pillanat alatt szakad el, ha nem figyel oda rá az ember - vajh, mitől óvják-védik őket? Valószínűleg a digipack-okhoz nem a friss, kivágott fát fogják használni, hanem újrahasznosított tejesdobozos papírokat használnak, s azokat festik be. Vágj szét egyszer egy digi-féle kartont (pl. tejesdobozt) és meglátod milyen "csúcsminőségű" a kartonpapír - belső érték.
:)
0
2008. február 6., szerda 21:01
Szükségét éreztem, mert nem akartam kisebbnek látni, mint amekkora te vagy! ;))
most posts by TM
0
2008. február 6., szerda 20:58
Jól elvagytok! :D

Én úgy vagyok vele mindenki olyat vesz, amilyet akar, az Ő dolga! Engem speciel nem érdekel annyira a csili-vili, nekem a film a lényeg, az pedig ugyanolyan jó vagy rossz műanyag tokban és digiben egyaránt! Sose értettem ezt a vitatkozást a digi nem digi változatok esetében! Valaki digi őrült, akkor az digit vesz, valakit meg nem érdekel annyira a digi, hogy +3000-et, bizonyos kiadványoknál +5-6000-et adjon ki érte, így megveszi a nem digit! Attól a filmélmény ugyanaz!

Jön ez a dombor doboz, örülni kellene neki, sokan örülnek is, erre a nagy digi őrültek, beírják "De ez mégsem digipack!!!!!" Miért kellenek ezek a megjegyzések?? Miért kell elkedzeni ****ni a magyar kiadást?? Mert nem digi?? Hát NC...
0
2008. február 6., szerda 20:51

Végül is igazad van ! Mert az kompenzál aki szükségét érzi ;-) !
0
2008. február 6., szerda 20:44
Ha már a farkam nem... ki ki ott kompenzál, ahol tud. :))
most posts by TM
0
2008. február 6., szerda 20:34

Gratulálok! Mióta is van jelen a papirusztekercs? Szóval a megfelelően kezelt és védett papír ezer évig is eláll :-P ! Ennyit a fizikáról a kémiáról és nem utolsó sorban a történelemről :-P ! Az meg, hogy izlésficamod van a Te bajod :-)))) !
0