Keresés

Klasszikus magyar múvik DVD-n!

2007. október 12., péntek 18:46
Október 19.

most posts by TM
0
2007. október 2., kedd 21:10
Az már egy éve volt? :)
0
2007. október 2., kedd 15:20
Remélem, ez már a megjelenési sorrend. Tavaly is ebben a sorrendben ígérted. :)
0
2007. október 2., kedd 10:18
Úgy láttam, a Szerencsés Dániel fog megjelenni először a hiányzó 5-ből. Már előre lelkesen várom az extráit. A nemrég megjelent filmeknél ezek nagyon tetszettek. A Gárdos Péter interjú zseniális, és a Bereményi is nagyon jó volt.
0
2007. július 27., péntek 21:53
igazán jöhetne:Az elvarázsolt dollár
(a többi Csöpi film már szerencsére kijött)
0
2007. július 27., péntek 20:52
Reméljük, a rendező úr jobb belátásra ér, s nem érzi majd úgy, hogy a kiadás érdekében a minőséggel le kell menni kutyába!
most posts by TM
0
2007. július 27., péntek 20:48
Drukkoljunk nekik, különösen az utolsó kettőnek!
0
2007. július 27., péntek 17:33
A Hunnia-sorozatból két hét múlva jön a Bogáncs.
Így már csak 5 film marad a tervezett 30-ból, ezek:

Ripacsok, Szerencsés Dániel (Sándor Pál)
Uramisten (Gárdos Péter)
Kopaszkutya, Rosszemberek (Szomjas György)
most posts by TM
0
2007. július 24., kedd 10:22
Most lesz csütörtök éjjel a Duna Tv-ben 2 Bódy-film:
PszichokozmoszNégy bagatell
És az utolsó miért nem publikus? ... Az olyan ritka darab? .)
0
2007. július 24., kedd 10:20
Ez szuper!!! És jó minőségben? Valahogyan át tudnád másolni nekem, annyira szeretném!!! Előre is köszönöm a segítségedet!!!
0
2007. július 24., kedd 9:34
Hogyan verekedett meg... (1974), Amerikai anzix (1975), Krétakör (1978), meg még valami, ami nem publikus.
0
2007. július 23., hétfő 18:22
A Tamara bizti megvan, tévéből felvéve. A Bódy filmekről nem tudok konkrét listát írni, de utána fogok nézni. Megvan a "Barátom, Bódy Gábor" c. film is, egy interjú Cserhalmi Györggyel.
0
2007. július 23., hétfő 17:49
Köszi a válaszodat, konkrétan melyikek vannak meg Neked tőle? (Minden érdekel tv-, rövid- és kísérleti filmjei is...)
Illetve a Hajdu Szabolcs: Tamara (2003) című filmjét is szeretném nagyon!!!
0
2007. július 23., hétfő 15:20
Egy ideig volt róla szó, hogy a BBS kiad a filmjeiből egy-két válogatást (ebben biztosan Bódyról sem feledkeztek volna meg), de mióta az Agitátorok megjelent - gondolom nem fogyott túl jól - erről semmi újabb hírt nem hallottam. Feltételezem, elhalt ez is, mint sok más. Nekem néhány megvan, de persze azok, amik a tévékben (az ember emlékezete által megőrzött időkben) mentek, tehát semmi érdekes.
0
2007. július 22., vasárnap 13:19

Keresem Bódy Gábor rövid-, kísérleti- és tv-filmjeit... Vagy tud valaki róla, hogy megjelennének?
0
2007. július 16., hétfő 20:26
Most láttam, hogy a Jó estét nyár... megjelenik az MTV kiadványaként. Nagy MTV50 logó van rajta. Nem tudja valaki, mások is követik majd ezt? Márminthogy az MTV esetleg saját maga is kiprésel bugyraiból egy-két magyar filmet (abból a néhányezerből, ami van neki)?
0
2007. július 10., kedd 21:46
Szerintem nemcsak a magyarnak kell ez, de ahol a vásárlóerő anyagilag erősen limitált, ott ezek a szempontok súlyosabban esnek latba. Úgyismondhatnám, ez dönti el, hogy kell-e "eredetiben". És a filmkiadó szempontjából csak ez számít.
Az igényes kép és hang az alap - sajnos főleg a hanggal szoktak súlyos gondok lenni a régebbi filmkópiák esetében. Ami a külföldi filmeknél nagyon fontos szempont, a képarány (meg hogy anamorf-e a kiadás), az nálunk nem nagyon jön számításba, mivel a topik címében szereplő kategóriában szinte egy kezemen meg tudom számolni hány szélesvásznú film van. Bár utóbb több "szélesvásznúsított" film megjelent, aminek az alját és tetejét egyszerűen levágták. Ez is megérne itt egy véleménnyilvánítást... a magam részéről az eredetire szavaztam volna inkább! A színekkel kapcsolatban is van még megjegyzésem, de nem most...
0
2007. július 10., kedd 21:23
Nyugi, értettelek. Már elsőre is...Csak furcsa volt pontokba szedve, mi kell a magyarnak. S persze, hiányoltam a lista első helyéről, hogy igényes képpel-hanggal elkészített film.
0
2007. július 10., kedd 20:57
Azt hiszem nem olvastad el figyelmesen, amit írtam: a 2. és 3. pont miatt VESZ meg MAGYARORSZÁGON valaki egy DVD-t, AHELYETT, HOGY LETÖLTENÉ VAGY LEMÁSOLNÁ. Természetesen a filmek a legérdekesebbek (számomra meg ezen kívül az audiokommentárok és interjúk). De volt már olyan, hogy filmet vettem meg tisztán lojalitásból, mert már megvolt ugyanolyan minőségben, csak azt akartam, hogy a hivatalos kiadás is legyen a polcomon (jóllehet az semmi pluszt nem nyújtott a már meglévő változathoz képest).
0
2007. július 10., kedd 18:52
Összegezve a véleményedet: "a második és harmadik pont miatt..... vesz meg valaki egy DVD-t". Vagyis legyen szép a tokja, illetve legyenek rajta extrák.A filmek...azok nem is érdekelnek?!
0
2007. július 10., kedd 17:33
A "rengetegen" relatív fogalom. Én más világokban is éltem... Hidd el, kevesen vannak! Bár még mindig többen, mint tőlünk keletebbre. Bár ott meg nem is volt olyan filmtermés, aminek az elsüllyedéséért ennyire kár lenne. Aztán azt is fontos átgondolni, hogy mik azok a tényezők, amikért megvesz valaki egy DVD-t és nem lemásolja/letölti a filmet:
- vásárlói öntudat (na, ilyenről nem nagyon lehet nálunk beszélni)
- szép kiállítás (vizuális gyönyör, gyűjtőszenvedély)
- az igazi DVD-szerű tartalom (ami az internetről nem nagyon tölthető le), pl. audiokommentár(ok), werkfilmek, interjúk, alternatív/kihagyott jelenetek
- extra minőség (sajnos az a gyanúm, hogy - néhány kriminális esettől eltekintve - a magyar filmeknél eleve nem a kiadó szándéka és igényessége, hanem a rendelkezésre álló, rentábilisan kiadható alapanyag minősége a korlátozó tényező)
A fentiekből (számomra) az következik, hogy a második és harmadik pontban írottak azok, amikre különösen érdemes lenne odafigyelni ahhoz, hogy minél többen vegyenek DVD-ket.
0
2007. július 10., kedd 16:15
Nem baj, szeretem a kereteket feszegetni. Ha nem lennének rengetegen, akik pénzért vennének és nem másolnának, most Te sem írhatnál ide.
0
2007. július 10., kedd 15:59
Nem arról van szó, hogy nekem mim van, hanem hogy az ebben az országban élők elé milyen választék tárul a boltban, akik az itt megjelent termékek potenciális vevői.Meg arról, hogy hány olyan ember van, aki nemcsak lemásol egy filmet, hanem meg is veszi, a pénzével támogatja annak létrejöttét, termékként létrehozhatóságát!
Hányan is írogatnak a Szinház.hu fórum ama topikjába? 3? 5? 15? (és ehhez azt is hozzá kell tenni, hogy sokan az operákat, operetteket kedvelik, amit én a magam részéről biztosan nem vennék meg). Eltértünk a témától.
0
2007. július 10., kedd 12:42
Szerintem a levelében benne volt a válasza a felkérésre is.
0
2007. július 10., kedd 12:33
Gyurikám! Hiába csak 3 színházi dvd kapható ma, Neked mégis van vagy 100 ilyen dvdd. :))
Vevőköre pedig lenne, olvasd csak el a Színház lap toicjának bejegyzéseit!
Na csá: Ákos
0