Keresés

Klasszikus magyar múvik DVD-n!

2006. április 1., szombat 19:56
Isten hozta, őrnagy úr megjelent?????? EZ szebb minden álmomnál!!!!! :-))) Láttad is már valahol?
0
2006. április 1., szombat 18:11
Poldi bácsi pontos "i"-vel írta a nevét, elnézést! :-) Az őt alakító felejthetetlen színművész Rajz Jánosnak, sajnos ez volt az utolsó filmszerepe egy évvel a forgatás után hunyt el 74 évesen. Emlékezetes filmjei többek között: Dollárpapa, Szent Péter esernyője, Meztelen diplomata, Kincskereső kismödmön, Palacsintás király
Az Égigérő fű 1979-ben készült, Janikovszky Éva 1970-ben kiadott "Málnaszörp és szalmaszál című gyerekkönyvéből. Érdekesség, hogy ezt a könyvet kereken húsz évvel a film bemutatása után keresztelték át "Égigérő fű"-re, valószínű a jobb eladhatóság érdekében. A film zenéje Presser Gábor egyik kevésbé ismert munkája.
A filmet rendező Palásthy György további emlékezetes rendezései közé tartozik a Bors tévésorozat (Megcsíptük, Oszi!), A varázsló (Páger Antal, mint Csilicsala bácsi), Hahó, Öcsi! (Kovács Krisztián, és az Idő) a Kopjások, a Tótágas, a Szeleburdi család, és a vasúton utazó nyugdíjasokról szóló, édes-bús Retúr.
Végül pedig megemlíteném a Misut játszó főszereplőt ifjabb Hintsch Györgyöt, kinek édesapja,  Hintsch György filmrendező (Rab Ráby, Iszony, Szörnyeteg, A veréb is madár, Hét tonna dollár) tavaly Mikuláskor hunyt el nyolcvanéves korában. Apa és fia közös filmben is dolgoztak, ez az Illés Endre regényből készült 1980-as Naplemente délben.
most posts by TM
0
2006. április 1., szombat 16:38
Hát az valami fantasztikus! :-)))))) A Lópici Gáspárral.... :-))
1. lépés: A szemét megközelítése.
2. lépés: A szemrevételezés, vagyis megtervezzül hogy milyen irányból lenne érdemes felszúrni...
3. lépés: Ez már az akció.... :-)))))))

Elnézést ha nem pontosak az idézetek...

0
2006. április 1., szombat 16:19
A sokszor idézett jelenetek mellett az is az egyik kedvencem, amikor Poldy bácsi az utódját tanítja a szemét felszúrásának körmönfont tudományára! :-)))
most posts by TM
0
2006. április 1., szombat 16:15
Igeeeen!! :-))))))))) Erre vártam!
Végre rájött már a kiadó hogy ez nem egy átlagos ifjúsági filmecske... Mindenképpen DVD-n a helye! :-)))))
0
2006. április 1., szombat 16:04
Valóban szerepel a tervek között!!! :-)))

2006. márciusi megjelenés

Dealer - megjelent!
Vackor az első bében - megjelent!
Isten hozta őrnagy úr - megjelent!
Florida, a Paradicsom - megjelent!
Megint tanú - megjelent!

2006. áprilisi megjelenés

Bánk Bán
Meglepetés magyar film!
Vízipók sorozat 1.
Mikrobi
Szent Lajos király hídja
Mélyen őrzött titkok
Az igazság fogságában

2006. májusi megjelenés

Meglepetés magyar film!
Jöjj és lásd!
Halott ember
Égigérő fű
A Sólyom nyomában
Permanens vakáció

2006. júniusi megjelenés

Táncdalfesztivál
Beszélő köntös
Vízipók sorozat 2.
Osceola

Májusban csodálatos időutazásban vehetek részt, hiszen visszarepülök a gyermekkoromba, a Nemzetközi Gyermekévbe, hogy újból átélhessem mindazt,
ami ennek a kortalan ifjúsági filmnek megnézésekor felidéződik bennem.
Égigérő jókedv! Már nem csak a két Holovác (Misu és Piroska) hanem én is repülök!!! :-)))
most posts by TM
0
2006. április 1., szombat 14:58
Hurrááááá!!!!!!!!! Ezt el kell mondanom Dylannak is!!!!!! :-)))
0
2006. április 1., szombat 12:47
Bár nem múvi, hanem tv sorozat, de az "Utánam Srácok", meg a "Kismaszat..."
szintén megérdemelne egy kiadást.
0
2006. április 1., szombat 11:32
Ha jól láttam, akkor a mokép májusban kiadandó DVDi között szerepel az Égigérő fű! Nohát, ez igazán kellemes meglepetés!
0
2005. december 12., hétfő 2:54
Értettem ám, csak belekötöttem a fogalmazásodba! :-)
most posts by TM
0
2005. december 12., hétfő 2:27
Ha valaki hajlandó tenni is érte, akkor nem feltétlenül lesz szüksége olyan irracionálisan hosszú életre, ami ahhoz lenne szükséges, hogy a filmek DVD megjelenését (vagyis a sohanapját) kivárja.
0
2005. december 12., hétfő 2:17
Köszi! Viszont ha érdekel valakit, akkor pusztuljon meg? :-)
most posts by TM
0
2005. december 12., hétfő 2:13
Reménykedők! Ha érdekelnek benneteket a filmek és tenni is hajlandók vagytok érte, hogy meglegyenek, jelentkezzetek. gyorgy(at)cheerful.com Az e-mail címeim sajnos elfogytak (minden hozzászólásnál újat kell megadjak), úgyhogy ide többet nem jövök. Akit nem érdekel, annak további jó reménykedést és hosszú életet kívánok!
0
2005. november 17., csütörtök 18:46
:-))))))))))))))))))))))))))))
0
2005. november 17., csütörtök 17:20
Én is reménykedek, engem is osszál ki, lécci, lécci! :-)
most posts by TM
0
2005. november 16., szerda 22:45
A remény hal meg utoljára, én mindig ezt mondom. Ki tudja, hátha mégis...
Az Égigérő fű szerintem nem reménytelen, mert nagy siker volt. És kiadtak már olyan filmeket is, amire nem számítottam, tehát még ez is bejöhet. Ha nem jön ki, nem tragédia, mert videón megvan, de ha kijön, akkor meg csak örülök neki. Ennyit hadd engedjek meg magamnak. :-)
0
2005. november 16., szerda 21:10
Mondd juliet, te tulajdonképpen miben reménykedsz? Ird fel egy papirra az eddig DVD-n megjelent filmeket es gondolkozz el rajtuk... Te szerinted van realitása ilyen megjelenéseknek? Amikor a jót sem lehet eladni? Amikor ha egy film kerül szóba, az összes magyar ökör első gondolata az, hogy "honnan lehet letölteni"?. Ha ezek után még mindig reménykedsz, akkor azt kell mondjam, a tiedhez hasonló reményekkel csak a templomban foglalkoznak.

Néhány hónapja jártam a Moképnél és próbáltam rákérdezni egyes filmek megjelenésének esélyére. Értetlenül néztek rám. "Miért kellene a 70-es, 80-as évek magyar filmjeinek megjelenni? Azok úgy vannak, ahogy vannak!" Szó szerint ezt mondták. Tehát ha megvan neked kazettán, jobb, ha magad bedigitalizálod. Ha nincs meg, próbáld meg megszerezni. Ha meg reménykedni akarsz, attól a 0 még 0 marad.
0
2005. november 16., szerda 14:40
És a sok csodálatos színész a legkisebb szerepekben is: Harsányi Gábor, Dayka Margit, Újlaky Dénes, Peremartoni Krisztina, Gyabronka József, Szilágyi István, Drahota Andrea, Fónay Márta, Rajz János és a többiek ....
0
2005. november 15., kedd 21:54
Nekem is megvan! :-) "Csak az a szép zöld gyep, az fog hiányozni...a gyep!" :-)Rajz János, mint Poldi bácsi a parkőr, nagyon aranyos! Na és a két Holovác? " Szédítő magasság! Szédítő mélység! De a két Holovác semmitől sem fél, csak repül! Csak repül!" Ulmann Mónika másik örökzöld mondata: "Jön a szén, csúszik!"
A fiatalságom van benne ebben a filmben, tessék kiadni, nagyon szeretném!
most posts by TM
0
2005. november 15., kedd 20:17
Égig érő fű, egyszerűen kitűnő! Befizetnék egy DVD-re. Kár, hogy az írónő már nincs köztünk.
Dzsoni is jöhet, a könyv az egyik legjobb, és a film is hozza a formáját.
0
2005. november 15., kedd 19:54
Nekem is! De minden vágyam egy DVD kiadás!

2 lemezes, digipack, audiokommentárral, DTS hanggal! :-))

Viccet félretéve, azért örülnék egy maradandóbb hordozóval!
0
2005. november 15., kedd 19:09
Szegény Dzsoni és Árnika, az egyik kedvenc gyerekkori mesefilmem:-)
0
2005. november 15., kedd 18:31
Szegény Dzsoni és Árnika, az egyik kedvenc gyerekkori mesefilmem:-)
0
2005. november 15., kedd 18:07
Azt én is imádom!!!!!!!! Videón meg is van. :-)
0
2005. november 15., kedd 18:01
Égig érő fű! Az abszolút kedvencem ebből a korszakból!
0