Keresés

Klasszikus magyar múvik DVD-n!

2005. szeptember 27., kedd 18:58
Jaj, ez nagyon jó lista!!!!!!!! Az Othello Gyulaházán nekem is nagy kedvencem, meg persze a Két emelet boldogság, a Rozmaring, és szinte minden ezek közül!!! Hát igen, a 30-as évekből annyi filmet fel lehetne sorolni, hogy majdnem lehetetlen vállalkozás. :-)
0
2005. szeptember 26., hétfő 23:38
Én ezeknek örülnék nagyon!

Rozmaring
Havi 200 fix
Péntek Rézi
Végre
Meseautó
Fűre lépni szabad!
Felmegyek a miniszterhez
Mici néni két élete
Pacsirta
A hölgy egy kissé bogaras
Tanulmány a nőkről
Nyulak a ruhatárban
Bob herceg
Állami áruház
Janika
Fel a fejjel
Mágnás Miska
Afrikai vőlegény
Egy bolond százat csinál
Édes ellenfél
A harapós férj
Fizessen, nagysád!
Makrancos hölgy
Maga lesz a férjem
Elnökkisasszony
Ida regénye
Halálos csók
Kísértés
Mi lesz veled Eszterke?
120-as tempó
Hyppolit a lakáj
Ez történt Budapesten
Micsoda éjszaka
Bizalom
Legényanya
Valahol Európában
Édes Anna
Liliomfi
Butaságom története
Hófehér
Szeressétek Odor Emíliát!
Othello Gyulaházán
Két emelet boldogság
Kölyök
Férjhez menni tilos!
Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?
Meztelen diplomata
2x2 néha 5
Húsz óra
Katonazene
Esős vasárnap
A névtelen vár
A fekete város
A nagymama
A koppányi aga testamentuma

És én is kiegészíteném a listámat a 30 – s évek vígjátékaival. Imádom őket.
0
2005. szeptember 26., hétfő 17:46
OFF: Egyébként Ivan, mikor lehet téged MSN-en megtalálni? :-))
0
2005. szeptember 26., hétfő 17:46
Nem rossz. :-))) Egy részét nem is láttam még. Ami különösen tetszik, az az Elveszett paradicsom, Sodrásban, Valahol Európában és a Húsz óra.
0
2005. szeptember 26., hétfő 17:34
Huh jó kis címek hangzottak el itt!

Én ezekkel egészíteném ki a sort!

Húsz óra (Fábri Zoltán)
Tüske a köröm alatt (Sára Sándor)
Sodrásban (Sodrásban)
Nem várok holnapig (Kormos Gyula)
Mélyen őrzött titkok (Böszörményi Zsuzsa)
Hét tonna dollár (Hintsch György)
Elveszett paradicsom (Makk Károly)
A Magyar ugaron (Kovács András)
Torzók (Sopsits Árpád)
Valahol Európában (Radványi Géza)

0
2005. szeptember 26., hétfő 17:21
A teljesség igénye nélkül egyelőre ennyi, ezeket sem tudnám műr nagyon hova rakni, de kell!!!!

Legényanya
Árvácska
Pacsirta
Édes Anna
Aranysárkány
A tizedes meg a többiek
141 perc a befejezetlen mondatból
A hölgy egy kissé bogaras
Meseautó
Pesti mese
A kölcsönkért kastély
Hippolyt, a lakáj
A turné
Álmodozások kora
Angi Vera
Az ötödik pecsét
Az én lányom nem olyan
Bakaruhában
Szegény gazdagok
Liliomfi
Butaságom története
Csók, anyu
Égigérő fű
Egy magyar nábob
Kárpáthy Zoltán
Eldorádó
Gyula vitéz télen-nyáron
Halálos tavasz
Ház a sziklák alatt
Hogy szaladnak a fák
Hófehér (rajzfilm)
Isten hozta, Őrnagy úr!
Makra
Magyar Requiem
Megáll az idő
Mese a 12 találatról
Mici néni két élete
Napló gyermekeimnek
Oldás és kötés
Peer Gynt
Ripacsok
Szindbád
Tanulmány a nőkről
Tiszta Amerika
Veri az ördög a feleségét
Szerelem
Mefisztó
Két félidő a pokolban
Redl ezredes
Apa

Még kiegészítem ....
A 30-as évekből persze még rengeteg filmvígjáték van, ami csodálatos. Most az egyik nap láttam egy Muráti Lili filmet, nagyon szeretem azt a nőt. Házassággal kezdődött volt a címe. Hát azon is nagyon jól elszórakoztam. :-)
0
2005. szeptember 26., hétfő 17:09
Nekem is. :-))
0
2005. szeptember 26., hétfő 16:16
Aminek én nagyon örülnék DVD-n:

SZINDBÁD
HERKULESFÜRDŐI EMLÉK
EGY ERKÖLCSÖS ÉJSZAKA
SZEGÉNYLEGÉNYEK
REDL EZREDES
MEPHISTO
SZARVASSÁ VÁLT FIÚK
EGYMÁSRA NÉZVE
JÓB LÁZADÁSA
YERMA
SZERELMEM, ELEKTRA
SZABADÍTS MEG A GONOSZTÓL!
ESTI KORNÉL CSODÁLATOS UTAZÁSA
stb.

Abszolút OFF: Szívesen látnám DVD-n a Filmmúzeum csatornán mostanság futó csehszlovák vígjátékokat is. UFF, én beszéltem.
0
2005. szeptember 26., hétfő 16:10
A Katonazene engem nagyon érdekelne! A Filmmúzeum nemrég leadta, a film a háromnegyede után fekete-fehérbe vált. De maga a történet, a színészek ( Kállai Ferenc, Bara Margit, Szirtes Ádám, Básti Lajos ) fantasztikusak.
Remélem egyszer felújítják a kópiát és piacra dobják DVD formájában is!!
0
2005. szeptember 26., hétfő 16:09
Nekem ezek is nagyon hiányoznak:

Az ötödik pecsét (1976 – Fábri Zoltán)
Háry János (1983 - Richly Zsolt, Jankovics Marcell)
Egy magyar nábob (1966 - Várkonyi Zoltán)
Kárpáthy Zoltán (1966 - Várkonyi Zoltán)
A koppányi aga testamentuma (1967 - Zsurzs Éva)
A törökfejes kopja (1973 - Zsurzs Éva)
0
2005. szeptember 26., hétfő 13:28
De! De! Köszi a helyesbítést...
0
2005. szeptember 26., hétfő 11:56
Azért a Katonazenében ne feledkezzünk meg az igazán zseniális Szirtes Ádámról sem!!!! Imádom!!! Az Isten hozta, őrnagy urat én is nagyon várom már. :-)
0
2005. szeptember 25., vasárnap 19:23
Az EZEK A FIATALOK az inkább díszlettervezőként ismert Banovich Tamás rendezése, nem Koltayé. A 3. film nem a FELHŐ A GANGESZ FELETT?
0
2005. szeptember 25., vasárnap 16:00
Bocs. Nem biztos a harmadik címe....Drogos pali + egy nő aki segít neki leszokni a sztori. A címben tényleg nem vagyok biztos.
0
2005. szeptember 25., vasárnap 15:58
Nagyon jó sorozat az Abigél, végre kiadták. Ugyanígy örülhetünk a Pál utcai fiúknak Fábri Zoltántól, a Tanúnak Bacsó Pétertől. Kint van már az Egri Csillagok is. Már csak az Isten hozta őrnagy úrat várom de nagyon.

Azt megtudjátok mondani, hogy a következők közűl mi jelent meg, vagy mi fog megjelenni ak közeljövőben:
1. Katonazene (Kállai Ferenc, és Őze Lajos szenzációsak)
2. Ezek a fiatalok (Koltai Gábor)
3. Gangesz felett az ég

Előre is köszi
0
2005. szeptember 25., vasárnap 15:19
Az Abigélt olyannyira szeretem, hogy azt nem is nagyon tudnám érthetően kifejezni... Rengetegszer láttam már, és csak szuperlatívuszokban lehet beszélni a színészekről, kivétel nélkül mind nagyszerűek voltak. Én is Básti Lajost és Garas Dezsőt emelném ki...

Kösz a képet TM!
0
2005. szeptember 25., vasárnap 14:25
Én is nagyon szeretem az Abigélt, DVD-n meg is van!!! Az én kedvencem abból Básti Lajos mindenekelőtt, Piros Ildikó, Bánfalvy Ágnes, Ruttkai Éva, Zsursz Kati és Garas Dezső. De természetesen mindenki jó benne, Schubert Éva is tetszik, csak sajnos neki kis szerepe van. És persze Szerencsi Éva is nagyon jól játssza Vitay Georginát!!! Imádom én is, nagyszerű film!!!!
0
2005. szeptember 25., vasárnap 11:12
Az én kedvenceim pont kimaradtak: Egri Kati, Versényi Ida, Schubert Éva.
0
2005. szeptember 25., vasárnap 7:12
Sőt! Meg is mutatom! :-)

most posts by TM
0
2005. szeptember 25., vasárnap 6:22
Bár már megjelent dvd-n, de megemlíteném az Abigél című tévésorozatot, amelyet Zsurzs Éva rendezett és először 1978-ban vetített a televízió. Szabó Magda 1970-ben megjelent nagyszerű regényéből készült. Számtalanszor láttam, nagyon szeretem a szereplőket, természetesen elsősorban a haláláig gyönyörű, itt még fiatal Szerencsi Évát, akibe kisiskolásként szerelmes voltam, már a Bob herceg miatt is! A főszereplő Vitay Georginát alakítja ő, mellette pedig a már említett Básti Lajos, mint Torma Gedeon a Matula igazgatója, Ruttkai Éva (Horn Mici), Garas Dezső (Kőnig tanár úr) Piros Ildikó (Zsuzsanna nővér), és a lányok, többek között Bánfalvy Ágnes (Torma Piroska), Rátonyi Hajni (Muray), és a rendezőnő lánya Zsurzs Kati (Kiss Mari). Úgy gondolom, ezt a történetet nem kell elmesélni, hiszen mindenki látta, olvasta! Imádom! :-)
most posts by TM
0
2005. szeptember 24., szombat 18:19
Na igen, a régi jó kis gyerekfilmek, én is imádom őket. És Mici néni két élete nekem is nagy kedvencem. Akárhányszor meg tudom nézni. Na meg a Butaságom története .... Rengeteg van. Básti Lajost amúgy is nagyon szeretem!!! És Ruttkai Évát is.
TM megmondta helyettem Vencel Vera nevét, akkor én már nem fáradok. :-) A
0
2005. szeptember 24., szombat 16:09
A fiatal ügyvédnőt a szépséges, csodálatos Cecey Éva játssza el nekünk! :-)))
Vannak akik Venczel Verának hívják.
most posts by TM
0
2005. szeptember 24., szombat 15:23
A Tanulmány a nőkről című filmet egy átbulizott szilveszter éjszaka után láttam véletlenül a Filmmúzeumon, utána állandóan az újságot bújtam, hogy mikor tudnám fölvenni. Sikerült is. :-) Egszerűen imádom azt a filmet!!! Bodrogi Gyula is milyen fiatal volt benne, és az ügyvédnő is... (Nem is ismerem azt a színésznőt...)

Bizony a bizony a 40 évek után is készültek még igazán jó kis "romantikus vígjátékok" Butaságom története, Mici néni két élete, stb... A régi nagy színészekkel... Aztán ezek után pedig jöhetnének a régi ifjúsági, és gyerek filmek: Örök kedvencem az Égigérő fű. Hú mennyi van még...
0
2005. szeptember 24., szombat 12:20
Szia, Dylan!
Már kerestelek a chat topicban, csak nem vetted észre. :-)) Rég láttalak.
Én is úgy hagynám a 30-as évekbeli filmeket, ahogy te mondod.
Én azokat írnám be, amikről tudok, mert már láttam őket, és hiányzik, hogy nincs meg. Illetve videón megvan, de szeretném, ha DVD-n is meglenne. Szerintem így is össze tudnék gyűjteni legalább 100-200 magyar filmet, azt hiszem, annyi elég is lenne. :-)))
Mondjuk, hogy hova raknám, azt nem tudom. :-)
De azért majd csak összeállítom azt a listát, amint lesz rá időm. Lesznek benne olyan vígjátékok is, amik ismertek, de azért lehet, hogy nem mindenki ismeri, mert nem olyan híres, mint a Tizedes meg a többiek. Ilyen pl. a Tanulmány a nőkről, egy isteni jó kis vígjáték a hatvanas évekből Latinovits-csal, Páger Antallal, Ruttkai Évával, Kiss Manyival, stb. És ilyenből még rengeteg van!!! Nagyon sok magyar filmet kellene kiadni, csak lassan haladnak vele, ahhoz képest, hogy a filmgyártásunk mennyit termelt kb. a 90-es évekig.
0
2005. szeptember 24., szombat 6:08
Próbáld az 1964-es Filmlexikon alapján, én abból tájlkozódom.
most posts by TM
0