Keresés

Klasszikus magyar múvik DVD-n!

2011. október 18., kedd 16:36
Abszolút nem hülye kérdések. :)
Nem folytatódtak, és nem tudok róla, hogy bármilyen sorszámozott kiadás létezne ezeken kívül.
Esetleg még az MNFA-egyenborítósokat tudnám elképzelni a polcomon, de sorszám azokon sincs.
most posts by TM
0
2011. október 18., kedd 16:00
Hülye kérdések: Folytatódtak ezek a sorozatok?
Van még a Magyar filmek gyűjteménye 1-30. díszdoboz kívül más ilyen sorszámozott kiadás?
0
2011. október 15., szombat 23:42
Megvettem a Mágnás Miskát. Berakom a DVD lejátszóba. Belenézek az extrákba, érdekesnek tűnnek. Indítanám a filmet a főmenüből, nem indul. Próbálom almenükből elindítani, nem indul. A számláló megy, a film nem. A számítógép gond nélkül indítja, így végül is meg tudom nézni, de azért bosszantó.
Ezen kívül csak az SPI által kiadott Farkasölővel volt hasonló problémám. Ott a lejátszó valamiért akadozva játssza le a filmet, PC-n viszont nincs ilyen gond.
0
2011. október 12., szerda 23:15
Köszi a válaszod és igazad lehet :)
0
2011. október 12., szerda 20:15
Új nyomás kell, hogy legyen, mert már az InterCom új címe szerepel a borítón. Na meg nem is olyan, mintha a kutya szájából húzták volna ki, pedig nyolc éves cuccnál ez már kábé úgy nézne ki.
Amúgy van újra Csodálatos Júlia is, karton nélkül. Mindkét film 990-es kategóriában kapható.
most posts by TM
0
2011. október 12., szerda 18:24
A Szindbád felújított képe DVD-n is "megszólal" (áll leesik a "tök közelről" mutatott húsleves tetején úszó zsírpöttyöktől), igazából BD után sikít a film, csak felejtenék már el a letterbox képet! A Mokép is meg merte tenni úgy kiadni. Ami a BD-változatot illeti: tudom, közben beleért a bilibe a kezem. ;-)
0
2011. október 12., szerda 17:02
A Meseautó nem várható felújított verzióban?
0
2011. október 10., hétfő 22:22
Pár hete láttam egy nagy kereskedelmi áruházláncban, hogy kapható volt a Napfény íze. Ezek raktárból előkerült példányok vagy új nyomások?
0
2011. október 8., szombat 15:09
A SZINDBÁD valóban gyönyörű film, egyike a legnagyobb kedvenceimnek. Emlékszem, amikor gyerekként láttam (egy időben repertoárdarab volt ugyanis a Magyar Televízió filmesztétikai sorozatában), semmit nem értettem belőle, csak annyit jegyeztem meg, hogy olykor egy meztelen nő hempereg a fűben. (Mint később megtudtam, ez a nő Szegedi Erika, a gyönyörű hangú magyar színésznő, aki számomra oly emlékezetesen szinkronizálta a csodálatos Ingrid Thulint Visconti alábecsült remekében, az ELÁTKOZOTTAK-ban, amely egyike nagy filmélményeimnek.)

A CSILLAGOSOK, KATONÁK nemcsak gondolatilag, hanem vizuálisan is ritka élmény: nemcsak a kameramozgás, az egyéni és csoportmozgások vizualitása lenyűgöző, hanem a fekete és fehér árnyalatainak maximális kihasználása, amire egyébként a SZEGÉNYLEGÉNYEK is kiváló példa.
0
2011. október 8., szombat 15:01
Igen, A HAJNAL valóban jelentős alkotás, elérhetősége viszont jelenleg az olasz tévéfilmekével (TECHNIKA ÉS RÍTUS, RÓMA MEGINT CÉZÁRT AKAR) vetekszik, hiszen ha jól tudom, DVD-n sehol nem adták ki.

A JÉZUS KRISZTUS HOROSZKÓJÁ-ra nem igazán emlékszem, valószínűleg nem fogott meg igazán. A ZSARNOK SZÍVÉ-hez nagy reményeket fűztem, külön vonzerő volt számomra Pasolini felfedezettje, a kópé Ninetto Davoli, és Tinto Brass favoritja, a bájos brit Teresa Ann Savoy szereplése. (Ő a MAGÁNBŰNÖK...-ben is játszott, méghozzá Vetsera Máriát.) A produkció sajnos alatta maradt a várakozásaimnak, akárcsak a MAGYAR RAPSZÓDIA. Nem volt teljesen érdektelen egyik sem, de tartalmi szempontból nem különösebben hatottak rám.

Az én egyik Jancsó-kedvencem a sokaknak nem tetsző SZERELMEM, ELEKTRA (1974), amelyről régebben bővebben is írtam valamelyik Xpress-topikban. Tartalmilag is igen figyelemre méltó, vizuálisan pedig kifejezetten szép, még akkor is, ha ez a szépség néha kicsit l art pour l art.
0
2011. október 8., szombat 14:42
A Csillagosok, katonák a Szindbád mellett minden idők legnagyszerűbb magyar filmje, szerintem. Csak reménykedni lehet, hogy ez a sorozat végre méltó formában fogja kiadni a magyar filmeket, nem pedig csonkolt (tévés) képaránnyal, és ízléstelen borítókkal, mint tette azt az előző kék-borítós gyalázat.
0
2011. október 8., szombat 14:38
Pedig később is készített remekműveket:
pl: a francia-izraeli koprodukcióban forgatott A hajnal c. filmje, vagy a rendszerváltást máig leghitelesebben feldolgozó filmes parabolája: a Jézus Krisztus horoszkópja.
De ott van a különleges, talán a Magánbűnök, közerkölcsök folytatásaként leforgatott 1982-es A zsarnok szíve is.

A Kapa-Pepe filmjei inkább kínosak. Nagyon naprakésznek. ás frissnek-poénosnak tűntek, de már most sem lehet őket újranézni. Kiürültek, mert tényleg nem sok volt bennük.
0
2011. október 8., szombat 14:18
Elolvastam. Természetesen elfogadom az ő véleményét is, bár a Fellinire vonatkozóval egyáltalán nem értek egyet. Fellini szerintem semmivel sem „olaszkodóbb” rendező, mint amennyire „magyarkodó” alkotó Jancsó. Fellini hullámzó színvonalú életművének mindegyik szakaszában találok számomra kedves alkotásokat, amelyek magukkal ragadnak, míg Jancsó életműve számomra igazából a SZEGÉNYLEGÉNYEK-től (1966) a MAGÁNBŰNÖK, KÖZERKÖLCSÖK-ig (1976) igazán érdekes. Az ebben az évtizedben született filmjei sem egyenletes színvonalúak, de mind formailag, mind tartalmilag figyelemre méltóak. Az ezt követő alkotásaiban ezt a szellemi izgalmat már nem éreztem, olyanok számomra, mintha Jancsó szériában rendezett volna „Jancsó-filmek”-et a tőle megszokott stílusjegyek variálásával, olyan kevés és ködös konkrétumokkal, amelyekbe mindenki azt lát bele, amit akar. Jancsót mindig is divat volt „nem érteni”, de sajnos az 1970-es évek végétől számomra egyre kevesebb megérteni valót kínáltak a filmjei. A Kapa-Pepe-filmekkel lehet, hogy a stílusa megújult, csak éppen az én befogadóképességem szempontjából átlépte a nézhetőség határát.
0
2011. október 8., szombat 14:03
Kíváncsian várom a kiadványt, és éppúgy beszerzem, mint a az olyan klasszikusokat, mint a FOTOGRÁFIA vagy a MEGÁLL AZ IDŐ.

Visszatérve Jancsó filmjére, örülhetünk, hogy egyáltalán elkészült, hiszen a NOSZF 50. évfordulójára tervezett filmek csalódást okoztak az elvtársaknak. Mint arról írtam, Klimov AGÓNIÁ-ja akkor el sem készülhetett, Alekszander Aszkoldov A KOMISSZÁR című filmje pedig szintén évekig dobozba került. Jancsó filmje tulajdonképpen némi cenzúrával megúszta a dolgot.

Mulatságos olvasmány a film megszületésének általam emlegetett szovjet dokumentációja, különösen a meztelenségre vopnatkozó részek:

„Ez a probléma nem először merül fel. Még G. Mdivani forgatókönyvének elkészülte előtt Jancsó Miklós előterjesztett egy vázlatot, amely zsúfolva volt meztelen és vetkőző nőkkel. A vázlatot »hősnőivel« együtt elutasítottuk. A forgatókönyvön végzett munka során nemegyszer támadt vita ez ügyben, de a magunk részéről mereven elutasítottunk minden kísérletet a sztriptízváltozatok becsempészésre.

Jancsó Miklósnak három filmjét láttam, köztük a legutóbbit, a nemzetközi sikert aratott Szegénylegényeket. Mindháromban szerepelnek meztelen nők. Nálunk rövidített változatban mentek ezek a filmek, de Magyarországon rövidítések nélkül. Amennyire 12 napos magyarországi látogatásom folyamán meg tudtam ítélni, a hasonló epizódokat tartalmazó filmek ott kedvező fogadtatásra találnak. Bárkivel is folytattam beszélgetést erről a témáról (többek között a stúdió vezetőivel), álláspontunkkal szemben ironikus, leereszkedő hangnemet tapasztaltam.

Jancsó megígérte, hogy átgondolja a hősnő viselkedését, de természetesen nem azért, hogy elhagyja a vetkőzést, hanem hogy motiváltabbá tegye. Az egyetlen engedmény, amelyre jelenleg hajlandó volt, a hősnő nemzetiségének megváltoztatása. A női szerepre lengyel színésznőt akar fölkérni, és a hősnő a szerep szerint is lengyel lesz.”
0
2011. október 8., szombat 11:06
Borítóképek a két DVD-hez

0
2011. október 7., péntek 2:58
Miki bácsi talán ma a legbölcsebb magyar ember. Még a nyuszis magazinban megjelent botrányosan rossz nagyinterjút is élmény volt olvasni, mivel az öregnek olyan meglátásai vannak, hogy az ember csak bámul.
Remélem, a Csillagosok, katonák után további filmjei is kijönnek még DVD-n.
0
2011. október 7., péntek 2:10
Haláli jó interjú Jancsó Miklóssal
most posts by TM
0
2011. október 7., péntek 2:03
A hamarosan megjelenő kiadvány tartalmazni fogja a vágott szovjet változatot is, méghozzá külön extralemezen.
most posts by TM
0
2011. október 6., csütörtök 21:18
Hanyatt-homlok.
1985 óta nem láttam, de akkor nagyon tetszett.
0
2011. október 6., csütörtök 18:56
Falak
Rengetegszer láttam már.Egy más filmhez sem hasonlítható.Néha csodálkozom,hogyan engedték bemutatni.
0
2011. október 5., szerda 21:33
A Tarr-féle Panelkapcsolat is jöhetne már.
0
2011. október 5., szerda 21:17
Gyula vitéz télen-nyáron
Ez nagyon kéne már!
0
2011. október 5., szerda 20:58
Örömteli hírek :)

Mégiscsak egy Oscar-díjas magyar film, ami eddig óriási hiányosság volt a hazai piacon. Sőt szerintem nagyon fontos lenne, ha Szabó István minden filmje megjelenne (annak ellenére, hogy nem minden filmje tetszik, de nekünk ezek fontos filmek).

Nekem még 4 magyar film kellene igazán: Szürkület, Hideg napok, Tízezer nap, A torinói ló
0
2011. október 5., szerda 20:40
Még idén.
most posts by TM
0
2011. október 5., szerda 19:06
Alig 12 év késéssel.:)
Dátumot tudsz,mivel én már nyáron hallottam,nem nem volt még pontos megjelenési terv?
0