Ennek a Jancsó-filmnek én is örülök, nem is értettem, annak idején a Mokép "Jancsó-sorozatában" miért nem jelent meg.
Amit pedig most nem értek, hogy a Szindbád miért lett ritkaság, amikor a többi Mokép dvd-vel együtt hegyekben állt mindenhol 990-ért, most meg sehol sincs belőle, miközben azok azóta is kaphatók. Ha ennyire fogy(ott), nem kéne újranyomni? Az MNFA-nak nem kéne észbekapnia, hogy van itt egy film, ami elfogyott, és keresik?
Márpedig keresik, mert azon túl, hogy már sehol nincs belőle, több boltban is, amikor rákérdeztem, közölték, hogy én vagyok az egycsilliomodik "vevő", aki érdeklődik, és hogy ők sem értik, miért nem kapnak belőle.
Vajon azért, hogy utána lehessen sírni, milyen rossz helyzetben van a magyar filmgyártás/filmforgalmazás/dvd-piac/mozgókép-kultúra?
Emlékszem, egy-két éve ugyanez volt a Szerelmes biciklistákkal is, azelőtt pedig a Donnie Darkoval, amiket, miután aukciós oldalon felhajtottam "gyűjtői áron", azonnal és raklapszámra visszakerültek az akciós kosarakba bagóért.
Örülnék, ha a Szindbádot simán csak meg tudnám venni.