Keresés

Klasszikus magyar múvik DVD-n!

2011. október 4., kedd 23:25
Na, ezt is megéltük!!! Kiadják Magyarországon a Mephistót!!!!!!!! Végre egy újabb hiánypótló DVD megjelenés.
0
2011. október 4., kedd 23:15
Valóban jönni fog újra a Szindbád, de előtte még a Csillagosok, katonák, a Szerelmi álmok, és a....

MEPHISTO!
most posts by TM
0
2011. október 4., kedd 23:07
A Szindbád DVD kiadására rákérdeztem néhány hete. A MNFA munkatársának válasza az volt, hogy nem tudnak még biztosat mondani a DVD megjelenésekről, csak a Liszt film és a Csillagosok, katonák kiadása fix.
Biztos,  hogy az ő hatáskörük a film kiadása, mert a Moképtől átkerült a kiadási jog hozzájuk.
Sajnos a mai, közgyűjteményeket is érintő pénzelvonások, megszorítások miatt nem gondolom, hogy rengeteg filmet tudnának kiadni...

0
2011. október 4., kedd 18:48
Ritkaság lett,mert magasabb áron is eladható filmeket is akcióznak teljesen feleslegesen.
Sok példány olyan emberekhez kerül,akiket nem is érdekel,csak haszonszerzés okán vásárolják meg.
0
2011. október 4., kedd 13:52
A SZINDBÁD-ról valahol azt olvastam, hogy a Nemzeti Filmarchívum is kiadja a magyar filmek sorozatában. Az a kiadvány végül nem jelent meg?

Emlékszem, én akciósan vettem meg pár éve a MOKÉP-nél, amikor úgy döntöttem, hogy ismertetőt írok róla a Wikipédiára, és rádöbbentem, hogy a mű még nincs a gyűjteményemben.
0
2011. október 4., kedd 13:49
Valószínűleg Jancsó alkotása is úgy járt, mint Bertolucci HUSZADIK SZÁZAD-a  közel 10 évvel később: az olasz rendező filmje Nyugaton a sok vörös zászló miatt nem tetszett, Keleten viszont a sok erőszak és szex miatt. Jancsó filmjét a maga idejében az „illetékesek” nem találták eléggé baloldalinak („elég kommunistának”), a rendszerváltás után viszont túlságosan annak tűnt. Mellesleg a szovjet októberi forradalom 50. évfordulójára készült. A Filmvilág néhány éve érdekes összeállítást közölt a koprodukció kulisszatitkairól. Ebből kiderült, hogy a szovjet fél sok mindent kifogásolt – természetesen a meztelenséget is –, de az alkotó nemzetközi hírneve miatt csak szőrmentén lehetett cenzúrázni.

A szovjetek végül beleegyeztek a meztelenségbe, miután kiderült, hogy nem szovjet, hanem lengyel színésznő vetkőzik (Krystyna Mikolajewska, aki az 1970-es években eltűnt a filmvilágból), de állítólag a Szovjetunióban végül nem azt a verziót játszották, mint Magyarországon. Érdekesség, hogy Elem Klimov AGÓNIA című alkotása is az 50. évfordulóra készült volna, de az illetékesek elutasították a forgatókönyvet. Klimov hosszú évek múlva forgathatta le a filmet, amely évekig dobozban volt, míg végre bemutatták.
0
2011. október 4., kedd 11:57
Hát ez tényleg jól eltűnt... Egyébként nem most lett ritkaság, nekem is aukciós oldalon sikerült beszereznem nagy nehezen, valamikor tavaly.
most posts by TM
0
2011. október 4., kedd 11:44
Ennek a Jancsó-filmnek én is örülök, nem is értettem, annak idején a Mokép "Jancsó-sorozatában" miért nem jelent meg.

Amit pedig most nem értek, hogy a Szindbád miért lett ritkaság, amikor a többi Mokép dvd-vel együtt hegyekben állt mindenhol 990-ért, most meg sehol sincs belőle, miközben azok azóta is kaphatók. Ha ennyire fogy(ott), nem kéne újranyomni? Az MNFA-nak nem kéne észbekapnia, hogy van itt egy film, ami elfogyott, és keresik?
Márpedig keresik, mert azon túl, hogy már sehol nincs belőle, több boltban is, amikor rákérdeztem, közölték, hogy én vagyok az egycsilliomodik "vevő", aki érdeklődik, és hogy ők sem értik, miért nem kapnak belőle.
Vajon azért, hogy utána lehessen sírni, milyen rossz helyzetben van a magyar filmgyártás/filmforgalmazás/dvd-piac/mozgókép-kultúra?

Emlékszem, egy-két éve ugyanez volt a Szerelmes biciklistákkal is, azelőtt pedig a Donnie Darkoval, amiket, miután aukciós oldalon felhajtottam "gyűjtői áron", azonnal és raklapszámra visszakerültek az akciós kosarakba bagóért.
Örülnék, ha a Szindbádot simán csak meg tudnám venni.
0
2011. október 4., kedd 9:37
A Jancsó-filmnek igazán örülök, végre lecserélhetem a külföldi kiadást, amin ráadásul éppen magyar hang nem volt! :))

Jancsótól jöhetnének még az olasz filmjei is, mert bár A PACIFISTA és a MAGÁNBŰNÖK, KÖZERKÖLCSÖK megvan ugyan DVD-n, de magyar felirat egyiken sincsen. A két olasz tévéfilmje viszont még külföldön is kuriózum.

A Liszt-évforduló alkalmából igazán megjelenhetett volna Ken Russell LISZTOMANIA-ja is, amely felfogásában tökéletes ellentéte Keleti életrajzi filmjének: Russellé merész, provokatív, fantáziadús, szemet és agyat egyaránt megmozgató alkotás, míg Keletié kellemesen régimódi, andalító képeskönyv.
0
2011. október 4., kedd 1:59
A Jancsó-filmek közül az MNFA októberben megjelenteti a Csillagosok, katonákat DVD-n, illetve a Liszt évforduló alkalmából a Szerelmi álmokat.
Ez is valami, remélem itt is előrendelhetők lesznek, nem olyan késéssel jelennek meg a kínálatban, mint a korábbi MNFA által kiadott DVD-k.
0
2011. július 13., szerda 17:13
Magyar tévéfilmek miért nem jelennek meg DVD-n szinte egyáltalán!? Pedig annyi van belőlük...

Főleg Esztergályos Károly filmjeit hiányolom... Ezeket keresem tőle:

A szájkosár
Aranyliba
Az édenen innen és túl
Felhőfejes
Hanna
Kira Georgievna
Levelek Margitnak
Nyina Kosztyerina naplója
Orosz asszony
Tanúkihallgatás
Szerelmeitek emléke
"... és a holtak újra énekelnek"
Fekete karácsony
Egy csónak visszafordul
Beszélő
A bál után
Május 1. New Yorkban
Ha fiú lehetnék...
Életem, Zsóka
A fáklya
Pokolraszállás
Operabál 13
A végtelenek a párhuzamosban találkoznak

Megvan ezekből valakinek valami?
0
2011. február 1., kedd 13:06
A háború a falvak életét is feldúlta. A férfiak távollétében a földeken az asszonyok és az öregek végeztek minden munkát. Az orosz hadifogságból hazatért Ferenc a szomszéd tanyán találja meg a kisfiát, akit édesanyja halála óta a férfi földije és katonatársa, Rókus családja nevelt. Most tőle tudják meg a szomorú hírt: együtt szöktek meg a fogságból, de Rókus útközben meghalt. Ferenc és Rókus özvegye, Etel lassan, szemérmes tartózkodással összemelegszenek. Boldogságuk azonban nem lehet tartós, mert a férfi szörnyű titkot őriz a szívében.

Mert olyan szép film a háború borzalmairól, mint Tarkovszkij: Iván gyermekkora című filmje.
0
2011. január 27., csütörtök 17:29
Írnál róla pár sort? Miért remekmű, miről is szól stb?:) Kíváncsi lennék.
0
2011. január 25., kedd 13:03
No-no.

Szőts István remekműve az Ének a búzamezőkről. El sem hiszem, hogy megjelenik!!! Gaál István Sodrásban után haladunk az időben visszafelé. Dícséretes...
0
2011. január 25., kedd 12:28
"Szindbád (nem tudom mennyiben lesz más, mint a korábbi kiadás)"

Ha anamorf lenne, az már jelentős lépés... mert a Moképé nem volt az. A kép gyönyörű, foglalkoztak vele. De ahogy a MNFA mostanában kiadott pár letterboxost, nem tudom, a Szindbád esetében lesz-e változás az előzőhöz képest.
0
2011. január 25., kedd 11:27
Ez jó hír. A Hideg napok nagy hiányosság volt eddig is, szerintem nagyon jó film. A Szindbád már megvan.
Az Ének a búzamezőkrőlt nem ismerem.
0
2011. január 24., hétfő 23:42
A MNFA a következő filmek kiadását tervezi az első félévben:
Ének a búzamezőkről
Hideg napok
Szindbád (nem tudom mennyiben lesz más, mint a korábbi kiadás)

Remélem a többi, korábban beígért film is érkezik pl. Az én XX, századom, Eszkimó asszony fázik
0
2010. december 28., kedd 10:11
Én is azt hittem, hogy az MNFA filmje. Lehet átadták másnak. a megjelentetését. Nem nagyon tudom elképzelni, hogy hirtelen ők is kiadják saját logó alatt.
0
2010. december 27., hétfő 23:05
Találkozott már az alábbi kiadvánnyal valaki? Azt hittem, hogy az MNFA fogja kiadni. Erre ez a CinemaStar kiadványa, kétnyelvű (magyar-angol) borítóval. Egyelőre kivárok, hogy lesz e másik kiadás. Valakinek infó erről?

0
2010. október 9., szombat 12:14
Sajnos még nincs hír róluk.
0
2010. október 9., szombat 11:51
Azt hittem, már jönnek is, csak lemaradtam valamiről. :)
most posts by TM
0
2010. október 9., szombat 2:18
Szerintem jó lenne, ha kijönnének ezek is:)
0
2010. október 9., szombat 0:30
Ismerem őket, de mi van velük? :)
most posts by TM
0
2010. október 8., péntek 22:38
Tízezer nap
Hideg napok
Húsz óra
0
2010. október 5., kedd 16:39
http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20080428-magyarorszagi-dvdkiadasi-korkep-szasz-janos-hajdu-szabolcs-szabo-istvan.html
0