Keresés

Klasszikus magyar múvik DVD-n!

2010. augusztus 4., szerda 23:58
Szerettünk volna egy külfölédi ismerősünknek magyar filmet ajándékozni DVD-n, merthogy nagy filmőrült. De sajnos nem sikerült. Ugyanis valamilyen érthetetlen oknál fogva a magyar filmeket alig feliratozzák, akkor is csak magyarul. (Ez mondjuk legalább már előrelépés, mert régebben ezt sem tették, egyáltalán nem gondolva azokra, akik nem hallanak, pedig nyilván ők is szeretnének filmeket nézni és egy rohadt felirat szerintem nem kerül túl sokba!) Az viszont, hogy egy magyar filmen legyen angol, ne adj isten német felirat, úgy tűnik, csak hiú remény marad. Pedig szerintem még turisták is vbennének akkor magyar filmeket, ha másért nem, az egzotikuma miatt (és emlékként), ha betévednek egy DVD-ket árusító boltba. Arról nem is beszélve, a magyar filmművészetet is lehetne népszerűsíteni. De így?! Bosszantó! Figyelmetlenség és nemtörődömség!
0
2010. július 21., szerda 17:12
Kedves Filmbarátok!

Fehér György filmrendezőről készülünk monográfiát megjelentetni a halálának 10. évfordulójára, 2012-ben. A munka első fázia a filmográfiájának összeálítása, ez óriási erőfeszítést igénylő, szinte lehetetlen munka... Szívesen vennénk minden Filmbarát segítségét, aki szívügyének érzi, hogy a magyar film értékei ne maradjanak ebek harmincadján.
Várjuk mindazok jelentkezését, akik segítenénk e munkánkban a fuhkiado@gmail.com e-mail címen, ha csak egy morzsányi segítséget kapunk, az is több a semminél. A jelentkezőknek elküldjük a filmográfia jelen állását, amit bővíteni, pontosítani, javítani kéne, és nem utolsósorban a hiányzó filmeket megszerezni... Minden olyan alkotást össze szeretnénk gyűjteni a filmográfiájában, amiben akár rendező, akár operatőr, akár szerkesztő, akár dramaturg, akár konzultáns, akár producer stb. volt. Kivéve a színészi alakításait, persze a dokumentum-protréfilmek nem tartoznak ide, azok is nagyon fontosak...

köszönettel.
Frncia Új Hullám Kiadó
0
2010. július 8., csütörtök 10:26
MOKÉP
augusztus - Apaföld
szeptember - Johanna
október/november - Bibliothéque Pascal
0
2010. július 3., szombat 2:07
Akkor várjuk együtt Vavel grófot, Béla júniusra ígérte... nincs messze! Még...
0
2010. július 2., péntek 23:56
Hány az óra, Vekker úr?
0
2010. július 2., péntek 23:31
Várom de hiába a nagyszerű:
-Illetlenek
-Névtelen vár (teljes sorozat)
és újra a Jó estét nyár, jó estét szerelem című filmeket.
0
2010. április 1., csütörtök 10:40
Most tudtam meg... :)
0
2010. március 31., szerda 17:11
Kérdezz-felelek helyett kérdezek-felelek? ;-)
0
2010. március 31., szerda 16:40
Májusban hozza a MOKÉP (két vizsgafilmmel együtt!)
0
2010. március 19., péntek 14:56
Apaföldet miért nem adják ki?
0
2010. március 6., szombat 22:23
KÖSZI!!!
most posts by TM
0
2010. március 6., szombat 13:26
Itt a lista, tm:

Ábel a rengetegben
Állami áruház
Árvácska
Cimborák Hegyen
Cimborák Nádi szélben
Csend és kiáltás
Dögkeselyű
Egészséges erotika
Égigérő fű
Egri csillagok
Egy magyar nábob
Erdő kapitánya
Fekete gyémántok
Fényes szelek
Gyerekrablás a Palánk utcában
Hannibál tanár úr
Hét tonna dollár
Hetedik testvér
Hugó, a víziló
Isten hozta
János vitéz
Kárpáthy Zoltán
Körhinta
Kőszívű ember fiai
Lúdas Matyi
Macskafogó
Nagy generáció
Oldás és kötés -
Oroszlán ugrani készül -
Ötödik pecsét
Pál utcai fiúk
Rákóczi hadnagya
Szaffi
Szegénylegények
Szeleburdi család
Szerelem első vérig
Szerelem második vérig
Szerelmes biciklisták
Szindbád -
Tanú -
Te rongyos élet -
Valahol Európában -
Veréb is madár -
Vili, a veréb -
0
2010. március 6., szombat 11:30
Engem is érdekelne.
0
2010. március 6., szombat 11:26
Nem találom azt a felsorolást, amit nemrég közzétett itt az Xpressen valaki áprilisban megszűnő forgalmazású magyar filmekről. Ha valaki idemásolná, megköszönném, másokat is érdekel a dolog.
most posts by TM
0
2009. november 19., csütörtök 20:33
Kösz a választ! Nekem azért Egészséges erotika is gyanús...
0
2009. november 19., csütörtök 17:46
Itt a fórumon legtöbben azt, aminek a belső fele nem fehér, azaz nyomatlan. Jelen esetben a frontoldallal egyező irisz-szerű színátmenetre nyomott fél tucat fekete-fehér fotót illetve a film címét és a rendező nevét jelenti, máskor a jelenetválasztást. Corner-, ill. Fűrész-filmeknél pedig azt, amit te említesz.
most posts by TM
0
2009. november 19., csütörtök 17:08
hogy a borító mindkét oldalán van valami nyomás (jelenetválasztás, képek a filmből stb...) szvsz.
0
2009. november 19., csütörtök 17:06
Mit értesz kétoldalas borító alatt? (Én azt, ami két különböző kifordítható borító.)
0
2009. november 19., csütörtök 16:54
Nincs. Ezt csak a franciául beszélő tehenek használják.
most posts by TM
0
2009. november 19., csütörtök 16:50
Van egyáltalán ilyen szó,hogy múvi a magyarban?
0
2009. november 18., szerda 21:43
Mindig kiakaszt ez az idióta fórum-cím...

Igen, a Körhinta létezik kétoldalas borítóval.
most posts by TM
0
2009. november 18., szerda 21:35
Valakinek megvannak ezek kétoldalas borítóval?

Egészséges erotika
Körhinta
0
2008. június 12., csütörtök 13:46
No, hát ezzel én is így vagyok. Az utolsó előtti ember - mindenek előtt.

Ha a filmek hasonló, 2-3 éves időközökkel jelennek meg, 20-25 év alatt ide is eljuthatunk.
0
2008. június 4., szerda 12:48
Fehér György: Szürkület c. filmjének kiadásáért írd alá:

http://www.petitionspot.com/petitions/szurkuletDVD
0
2008. május 29., csütörtök 23:49
Jó hír a Makk Károly rajongóknak:

A Szerelem és a Liliomfi után további 3 Makk Károly film jelenik meg a nyár folyamán (Mit csinált felséged 3-tól 5-ig?, Fűre lépni szabad és Mese a 12 találatról)... és állítólag teljes életműkiadást tervez a Best Hollywood...

Hisszük, ha látjuk... (A magam részéről legjobban a Megszállottak, az Elveszett paradicsom, Az utolsó előtti ember megjelenését várom! És a Szerelem újrakiadását...)
0