Keresés

Klasszikus magyar múvik DVD-n!

2008. május 11., vasárnap 23:33
És hogy ezt ismét egy másik webáruház honlapjáról kelljen megtudni! De még a kiadó is mintha "titkolná"! Láttátok már? Aki várta, aki kérte, örülhet: úgy néz ki, jön András Ferenctől a "Dögkeselyű", Mokép-gondozásban, 1990 Ft-ért. Az extrák: "A nagy generáció" előzetese (ezek szerint ez is várható?), fotógaléria és filmhíradó-részlet a magántaxizásról, 1988-ból. Megjelenési időpontot nem írnak.
0
2008. április 30., szerda 11:27
Megjelent a MOKÉP gondozásában már jó ideje Fehér György: "III. Richárd" című magyar tv-filmje DVD-n. Ide nem tudom miért nem jutott el... azóta az ára is a 990Ft-os kategóriába csúszott. Nagyszerű film. Ajánlom mindenkinek a figyelmébe!!!
0
2008. március 23., vasárnap 1:02
Közben megvettem, és nem bántam meg. Ez ilyen minőségű, jobb valószínűleg soha nem lesz. Első ránézésre a kép köröket ráver "A szerelem bolondjai"-ra, mely utóbbi - ebből a szempontból - a "Sándor Mátyás" szintje körül tanyázik...
0
2008. március 20., csütörtök 0:36
Valakinek a jóvoltából ide is megérkezhetne már Simon! ;-)
0
2008. március 19., szerda 9:43
Ezt az információt is köszönöm! Másra már nem is vagyok kíváncsi. Irány a beszerzés, mert itt miért is lenne? ;-)
0
2008. március 19., szerda 8:42
Kétrétegű a DVD. Itt be is fejeződik számodra a jó hírek listája.
0
2008. március 18., kedd 23:32
Hurrá! Köszi a jó hírt! Mekkora egy teve írja a borítókat ezeknél! Méghogy kb. 86 perc! VÁÁÁÁ!
Szóval, teljesen egyben vannak a részek? Azért a tévében mindegyiknek volt főcíme és stáblistája. Vagy úgy érted, hogy menüből nem lehet pl. a 3. résztől indítani? Na, mindegy! Ráadásul a borítón DVD5-öt írnak. Hány GB a mérete? Remélem, az sem igaz, mert ilyen hosszú anyagnak az egyrétegű iszonyatosan sovány! A minőség milyen? Leszámítva a fel nem újítottságát, amiről nem is szabad álmodozni.
0
2008. március 18., kedd 17:55
Szia Lacka!

243 perc és 58 másodperc a játékidő. Nincsenek a részek különválasztva, egyben van a négy epizód.

0
2008. március 18., kedd 15:55
A gyártás csúszott. Ez egy rendes kiadó, rögtön válaszoltak. Aztán meg mikor végre megkapták, akkor meg visszaküldték a lemezeket, mert nem voltak lefóliázva..., de a Kultúrbarlagban már kapható anélkül, hogy ne kelljen "feleslegesen" tovább várni...
0
2008. március 18., kedd 13:49
Remélem, ma már itt is felbukkannak, mert megy a tologatás szépen! ;-)
0
2008. március 18., kedd 13:13
Végre megjelentek az Enyedi Ildikó filmek is DVD-n. A Navigátor Film jóvoltából a Kultúrbarlangban már kapható a "Simon mágus" és a "Tamás és Juli" c. film DVD-n. A lemezeken magyar hang és felirat, valamint angol felirat is megtalálható. A "Tamás és Juli" c. film mellett a művésznő "Téli hadjárat" c. 1992-es ritka tvfilmje is megtalálható angol felirattal (sajnos beégetve). Ezenfelül izgalmas rendezői audiokommentár és egy 2 részes interjú is található Enyedi Ildikóval a lemezeken. A filmajánlókon sajnos nem Enyedi-filmek előzetesei, hanem kommersz filmek előzetesei találhatóak. Úgy tűnik, hogy ez a kiadó is ilyen irányultságú filmek felé fordul....
A filmek kiadása a fent említett negetívumok ellenére a hazai piacon nagyon színvonalsnak számítanak. Péladértékű lehetne sok más kiadó számára.
0
2008. március 18., kedd 1:01
Ha már előkerült a topik, akkor a krónika kedvéért jegyezzük meg, hogy teljessé vált a Hunnia-sorozat.
A "Magyar Filmek Gyűjteménye" 30. filmje 30-as sorszámmal a Szomjas György rendezte Rosszemberek.
most posts by TM
0
2008. március 18., kedd 0:42
Arról van-e valamelyik magyarfilm-rajongónak pontos információja (mivel mondjuk megvette), hogy az Europa Records "A falu jegyzője" című kiadványa a teljes 4 részes sorozatot tartalmazza-e a következő lebontásban:
1. rész: 61 perc
2. rész: 63 perc
3. rész: 67 perc
4. rész: 69 perc
Ugyanis a szintén tőlük származó, "A szerelem bolondjai"-nak borítóján (a valóságos 135 perccel szemben) ugyanúgy "kb. 86 perc" játékidőt tüntettek fel, mint "A falu jegyzője" esetében.
0
2007. december 13., csütörtök 13:17
A hibák pont ott lettek elkövetve, hogy az "átlagembereknek" szánt termékekkel szemben én, mint filmgyűjtő, nem voltam túl lelkes. Ez már korábban itt megjegyeztem, két kedvenc magyar rendezőm 70-70 filmjéból eddig 0-0 darabot adtak ki, tehát nem rohantam a boltokba. Én is csendesen kivártam, amíg a kiadott filmek lementek 990-re, aztán megszereztem, ami még belefért az ízlésvilágomba. Túlzottan nem vágytam rájuk, de megvettem, megnéztem őket... nem voltak ezek sem rosszak. Igazából két piacnak kellett volna lennie. Egy olyan "átlagemberesnek" meg egy igényesebbnek. Ehelyett az átlagemberek viselkedéséből ítéltek meg engem, vagyis hogy erre nincs is igény, minek adjanak ki egyetlen filmet is a kedvenceim közül. Pedig megvettem volna őket, ha lehetőséget adtak volna a véleményem ilyen formájú kinyilvánítására.
0
2007. december 13., csütörtök 12:02
Köszönöm a választ! Akkor nem is keresem tovább a kétoldalas Fekete gyémántokat. Istenem, már hónapok óta keresem, benézhettél volna az "AKI DVD-t KERES" topicba! :)

Természetesen nem haragszom. Teljesen egyetértek a véleményeddel, de nem mi (Te, én és még a hasonló filmgyűjtők) nem vesszük meg a kiadványokat, hanem az átlag emberek.
0
2007. december 13., csütörtök 9:50
A Koppányi aga-nak biztosan kétoldalas borítója volt, a trilógiának (Fekete gyémántok, Egy magyar, Kárpáthy) meg biztosan nem. Ennyit állíthatok. A Ludas Matyi-nak és a Szindbád-nak sem volt kétoldalas borítója, bár ezek átlátsztó tokokban jelentek meg.
Ne haragudj: nem állom meg, hogy meg ne jegyezzem: a képminőségről meg nem ők tehetnek, hanem mi. Mi nem vesszük meg a filmeket, vagy ha megvesszük, akkor csak 990-ért vagy még olcsóbban, így meg nem lehet finanszírozni a képfelújítást. Ha a magyar birkanemzet nem értekeli a magyar filmeket és jó neki amit a multik döntenek elé, akkor ez így is marad vagy még ennyi magyar film sem fog megjelenni.
Ők arról tehetnek, hogy a kezdet kezdetén sem azokat a filmeket adták ki, aminek támogató vásárlóréteget lehetett volna toborozni, hanem egy olyan közönséget céloztak meg, amelytől a hülye sem várná, hogy majd áldozni fog a kultúráért. Lehet, hogy sokan szeretik ezeket a filmeket, de majd letöltögetik-lemásolgatják innen-onnan.

0
2007. december 12., szerda 13:06
A "Sándor Mátyás" valóban egy mélypontja a kiadásaiknak (egyszerűen kritikán aluli), de nem sokkal különb a "Dunai hajós" sem. Szeretem ezeket, de óriási csalódás volt, amit a tévémen láttam.
0
2007. december 12., szerda 12:51
Igen, sajnos mostanság tényleg nagyon lent van a színvonal a Moképnél minden téren. Ez megfigyelhető a képminőségnél (Sándor Mátyás!!!) és a borítóknál is. Tudtommal az újabb kiadványok közül több (Ludas Matyi, Rákóczi hadnagya, Szindbád, Rózsa Sándor I-II.) nem rendelkezett kétoldalas borítóval a megjelenéskor. Most akarom megvenni a Magyar népmesék sorozatból a Fából faragott Pétert, de szerintem annál a kiadásnál is fehérség fog várni a tok kinyitásakor. Kezdek kételkedni az égen-földön keresett kétoldalas borítójú Fekete gyémántok létezéséban is. Van ebből ilyen egyáltalán? Van néhány kiadvány (amik ugyan megvannak fekete tokban, de szívesen lecserélném őket), amelyeknél szintén feltenném ezt a kérdést. A hídember, A koppányi aga testamentuma, A Pál utcai fiúk, Egy magyar nábob, Kárpáthy Zoltán, Lúdas Matyi (rajzfilm), Magyar népmesék – A kékfestőinas/Az aranyszőrű bárány   - ezekből volt valaha kétoldalas borítóval rendelkező kiadás? Ugyanakkor a mostanában jelentkező kisebb csalódások ellenére továbbra is szimpatikus a kiadó. Viszont ezt a szimpátiát lehet csak az a remény kelti bennem, hogy még rengetek hiánypotló filmkincset várhatunk a kiadótól. Én bízom benne...
0
2007. december 12., szerda 9:08
Ezeknél a filmeknél a legnagyobb különbség az első (teljes árú) szériák és az újak között maximum annyi, hogy jobb minőségű volt a tokja az elsőnek, de a felsorolt 3-ból ez is csak a Megint tanú-t érinti (az emlékezetem szerint Amaray tokban jött ki még), a másik kettőnek ugyanolyan olcsó tokja volt eredetileg is, mint azoknak, amiket most találsz. A Moképnél nagyon lement a színvonal, a filmek képminőségét illetően is. Most már tényleg ott tartunk, hogy ha valaki 990 Ft-nál többet ad a filmekért, az súlyos hibát követ el.
0
2007. december 11., kedd 21:58
Én is így gondolom. Be akarom szerezni ezeket a kiadványokat most már és szeretnék biztosra menni. Esetleg valaki még tud infóval szolgálni?
0
2007. december 11., kedd 13:29
Egyik sem. Ebben majdnem biztos vagyok. Egyedül a Megint tanú-nál van egy kis gyanúm, de tudtommal ez sem átlátszó tokban jelent meg először.
0
2007. december 11., kedd 12:29
Üdv!

Az alábbi MOKÉP kiadványok közül találkozott valaki "kétoldalas" borítóval rendelkezővel?

Ábel a rengetegbe
Árvácska
Megint tanú

0
2007. december 8., szombat 12:42
Nem akarok "pánikot" kelteni az erre várók körében, mert biztosat én sem tudok, de aki eddig lelkes vásárlója volt Rockenbauer Zoltán túrasorozatainak, annak érdemes egy pillantást vetnie a Mokép nyitóoldalán látható fotómontázs jobb alsó sarkára. Ott olvasható töredékesen Gyenes Károly szerkesztő neve, látható néhány kerékpáros, valamint a "Kerekek és lépések" felirat. Remélem, nem csak én vonom le ugyanazt a következtetést, miszerint valami készül a "boszorkánykonyhában". ;-) Úgy legyen!
0
2007. november 25., vasárnap 19:13
Bíztató jelek. Jó lenne a PCM stereo hang, lehetőleg surround kódolásban! És szerintem nem én lennék az egyedüli, aki örülne egy méltó digipack kiszerelésnek.

tm!

Mi újság a képminőséggel?
0
2007. november 23., péntek 0:53
tudom, már 1000x megkérdeztem (máshol is)  de mikor jön ki dvd-n Bacsó Péter: Forró vizet a kopaszra! c. filmje?
0