Nem hinném, hogy egyoldalú a szemléletem, de alapvetően tényleg mi, magyar emberek tehetünk arról, hogy nálunk ilyen a DVD-piac. Ki más tehetne róla?
Volt alternatíva, lehetett egy időben vásárolni minőségi kiadványokat, extra változatokat, de a piac döntött: nem a minőség kell, hanem az olcsó termék.
Nem hiszem, hogy a szegénységet kell okolni akkor, amikor a multiban tíz 500-900 forintos gagyi DVD-vel sétálnak oda emberek a kasszához, ahelyett, hogy 3 db. 2.990-es minőségi kiadványt/filmet vennének ugyanezért a pénzért.
A tömegek döntöttek (döntenek) így, ezt tisztán mutatják az eladási statisztikák.
Én sem akarok politizálni, és elhiszem, hogy vannak, akiknek megterhelő lehet a vizitdíj. De erre van (lenne) a szociális háló. Segíteni azt, aki rászorul. De aki meg tudja fizetni, annak nehogy már én fizessem meg az adómból. Én meg tudom fizetni a vizitdíjat. A feleségem is. A szüleinknek is ki tudjuk fizetni, ha szükségük van rá. Sőt, támogatom, hogy az adómból adjanak támogatást azoknak, akik nem tudják megfizetni. De a Csányi Sándor és családja, Orbán Viktor és családja, Gyurcsány Ferenc és családja vizitdíját már engedtessék meg, hogy ne az én adómból fizessék meg - és gondolom ezt ők sem tartják szükségesnek.
Az adónk elk*rásáról nekem is van véleményem, mind országos, mind helyi szinten. Csak a napokban 19 millió forintos perköltséget cseszett ki az ablakon díszes városom vezetősége kicsinyes politikai virtusból, 24 milliót meg a város új honlapjának tervezésére fognak kiadni hamarosan - a bökkenő csak az, hogy tavaly készült el az előző új honlap, ami ezüstérmes lett az országos városi honlapok versenyében. De nem baj, mert azt egy másik kurzus készíttette.
Én meg fizetem a helyi adókat. Na, de ez már az AMI KIB*SZOTTUK DÜHÍT topicba tartozik :)
De térjünk vissza Hasselhoff-hoz! :)