Keresés

Knight Rider - 1. évad (8 DVD) (DVD)

2007. október 18., csütörtök 17:19
Már megbocsáss, de ez a szemlélet számomra eléggé egyoldalúnak tűnik... Tehát csak és kizárólag a gyökér magyar emberek tehetnek rólla, hogy idáig jutott a hazai dvd piac? Szerintem nem.
Politizálni meg ne kezdjünk el, mert ha belemennénk abba, hogy az orvosok magasabb fizetése helyett hová kerül, illetve kik lopják szét az adónkat nem kicsit, hanem nagyon, akkor azt hiszem sohasem jutnánk a végére. A 300 forint meg attól függően, hogy hányszor kell visszamenni az orvoshoz, netalán egyéb szakrendelésekre is elküldik a szerencsétlen, megbetegedni merő pacienst, igen hamar többezer forintra tud felszökkenni. Sajnos tapasztalatból mondom.
Ja, hogy aki "csóró" az ne vegyen dvd-t... Ez is egy felfogás, elvégre a dvd nem létszükséglet...
Hogy a kiadványról is szó essen, én nem sokallom az árát, tudomásul veszem és kész, de ennyiért valószínüleg én sem fogom megvenni, de lewarezolni sem, ha ez számít valamit.
0
2007. október 18., csütörtök 17:17
Naa. Még egy utolsót muszáj vagyok:

Nesze nektek a hősötök:

:-))))))
0
2007. október 18., csütörtök 17:14
Örülj neki, hogy a dalait nem linkelte be :)
És a németek/osztrákok imádták!!!! Itt a határszélen a  80-as évek végén ki sem tudtam kerülni az "I m the Night Rider" és a "Looking For Freedom" borzalmait. Ahányszor csak az ORF1-re kapcsoltam, mindig ezt nyomták. Szerintem a személyiségtorzulásomhoz ez nagymértékben hozzájárult.
0
2007. október 18., csütörtök 17:13
Ted-nek adok ebben igazat!

Más nyugati országokban 4-5-ször annyi az átlagfizetés, a dvd-k ára között pedig nincs jeletős különbözet. Kíváncsi lennék rá, ha külföldön 60 ezer forint lenne u.e. a dvd, ilyen paraméterekkel, mindenki szaladna "nájtrájdert" venni. Ha a bérek és az életszínvonal is oda emelkedne, többen meggondolnák hogy eredeti dvd-t vegyenek. Havi 600 ezerből én se sajnálnám rá.

Csak az a nagy baj, hogy ebben az országban hülyének nézik a vásárlót is, pedig a kereskedők között is van "gyorsan szakítsuk a lehető legnagyobbat, aztán menjen a fenébe mindenki" mentalitás.
0
2007. október 18., csütörtök 17:13
Azért van egy kis kontraszt a két Universal sorozat között:

Hősök: 7DVD, 966 perc körüli, 16/9 kép, 8000 Ft
Kinght Rider: 8DVD, 1150 perc asszem, 4/3 kép ( jó, valszeg így készült, de szélesvásznú tv-n akkor is gáz nézni ) 14000 Ft

Valahogy nem érzem a 6k külömbség okát a két sorozaton. Persze, ha a külföldi árakat nézzük akkor igen, de talán mégsem ennyivel. Szerintem max a 9990 lenne reális, ha az FHE-s Dallast veszem ellenpéldának.

Mindegy. Nem cuppogok. Nekem ingyért sem kéne, mert nem szeretem, de azért nem örülnék, ha ez lenne a jövőben a tendencia.
0
2007. október 18., csütörtök 17:09
úúú :S pont reggeli/ebéd/uzsonna előtt vagyok :)
0
2007. október 18., csütörtök 17:08
Hálistennek a dvd nem létszükséglet, s úgy láttam eddig sem lemezekért álltak sorba a hajléktalanok a Blahán. Bevett fordulat ilyenkor az alacsony fizetésekre terelni a sopánkodást, ám míg vannak olyan ismerőseim, akik a 60ezres fizetésükből is ki tudják kuporgatni a nekik fontos megjelenéseket, szép, igényes kollekciót összegyűjtve, addig az ilyen kifogásokat maximum a nyafogás kategóriába tudom sorolni. Megjegyzem, hogy három ötezres akciós megjelenésből a Knight Rider is megvehető, ám aki igazán nélkülözni kénytelen, az az ötezer forintját sem ilyenekre költi, erről ennyit.
most posts by TM
0
2007. október 18., csütörtök 17:02
De akkor is csak egy alkesz homár. :-)

0
2007. október 18., csütörtök 16:59
Egyre kevesebb a digis sorozat külföldön is.
A Universal-filmeknél maradva:
Doktor House angliai kiadás tök ugyanaz a design és specifikáció, mint a magyar, ugyanúgy slim-tokos, csak éppen 50 Font (kb. 18.000 Ft) az ajánlott ár, na jó, most 34 Fontért (kb. 12.000 Ft) megrendelheted akciósan az amazontól.
Lost 3. Most jelent meg, talán még digis. 60 (HATVAN!) Font az ajánlott ára (kb. 22.000 Ft), tehát a háromszorosa a Lost hazai árának. Most 25% kedvezménnyel megveheted az amazonon két magyar LOST áráért (16000 Ft).
Ami a keresetkülönbségeket illeti, mint már többször elmondtam, ez az érv soha nem merül fel a benzin, a műszaki cikkek, a ruházat, a kocsik, a mobiltelefonok esetében. Azért, mert ezeket nem olyan agy dicsőség lopni, mint a filmeket. Pedig ezeknek az ára nagyjából ugyanannyi, néha talán több is, mint nyugaton. A filmek ára pedig már régóta a nyugati árszínvonal töredéke - és ezért van ott a minőség és a válkaszték is.
0
2007. október 18., csütörtök 16:57
DézelHázelfoff tanította meg "vaú"-zni a fél országot. :))
0
2007. október 18., csütörtök 16:47
lehet hogy külföldön annyi az ára, de ez egy másik piac és mások az életkörülmények.  és azért azt sem ártana figyelembe venni h a magyar piac kicsi és az átlag kereset jóval a többi ország alatt van. plusz minden drágul, amire valóban szükségünk van az életben. növeljék a fizetéseket és akkor lesz keresnivalója egy több mint tizezer forintos dévédének. ez így baromi sok.
nekem semmit sem számítana. megvárom míg lemegy 5ezerre és akkor majd elgondolkodok rajta. de még úgyis sok ilyen formában.
0
2007. október 18., csütörtök 16:46
Azért ennyiért a külföldi sorozatok digisek szoktak lenni. Ha digis lesz akkor reális az ár, ha slim tokos lesz akkor viszont drága ennyiért. Szerintem.
Amúgy én nem vagyok érintett KR ügyben. Utálom a homár Hasselhoffot.:-)
0
2007. október 18., csütörtök 16:32
Nembaj, azért remélem A szökést az angol, a német és a spanyol nagybácsi megszponzorálja nekünk akár szinkron nélkül is sima felirattal... boldog lennék, és nem feküdné meg a gyomromat 7590-ért, így nem böfögnék, köpködnék :)
0
2007. október 18., csütörtök 16:31
ok, nem aggódom. mondjuk, akinek nem fontos a szinkron, az már beszerezte 70 fontért a teljes gyűjteményt. de ezt a sorozatot a frankó magyar szinkron nélkül nézni... :)
0
2007. október 18., csütörtök 16:24
TM-nek sajnos igaza van: ez a valódi ára egy sorozatnak. Eddig el voltunk kényeztetve, mert a nagy kiadók néha hajlandók voltak minket is rápakolni a kiadványaikra, voltak saját képviseletek idehaza, és a helyi irodák elsírhatták a bánatukat a nagy testvérnek, hogy nálunk az emberek többsége csak 990 forintnál olcsóbb DVD-t vásárol, jó lenne tehát a sorozatok árát is ehhez igazítani.
Megkaptuk tehát azokat a lemezeket, amiket a német, spanyol, angol piacra gyártottak, és engedték, hogy "jóárasítsák" nálunk ezeket a lemezeket.
A Universal azonban korábban nem volt ennyire engedékeny a magyar "piaccal", nem foglalkoztak azzal, hogy a néhány száz plussz kópia kedvéért magyar feliratot, vagy szinkront is tegyenek a sorozataikra.
Most azonban azt mondták, hogy aki megveszi a kiadás jogát, az csináljon, amit akar. Az InterCom megvette a most megjelenő sorozatok jogait, és kiderült, hogy ha egy ekkora piacra saját produkcióban kell kiadni egy ilyen sorozatot, akkor bizony minimum ennyiért kell adni ahhoz, hogy ne bukjanak rajta. Vagy lehetne akár 9.990-ért is adni, de akkor csak szinkron nélkül. Vagy lehetne butított képminőséggel kétszer annyi részt rápréselni egy lemezre, és akkor 4-lemezes kiadásban kijöhetne akár 6990-ért is. De szinkronnal, 8-lemezen, csak erre a piacra csak ennyiért éri meg (megéri?) kiadni.
Nem ez a doboz drága, a magyar vevők arányérzéke torzult el a 15 forintos, az 590 forintos, meg a 990 forintos turkálós dömping miatt.
Kb. ugyanaz a helyzet (már az arányérzék torzulás tekintetében), mint a vizitdíjas, meg tandíjas cirkusz. Milliárdokért népszavazást rendezünk, mert fel vagyunk háborodva azon, hogy elkérnek tőlünk 300 forintot az orvosnál, ugyanakkor követeljük, hogy fizessenek több pénzt az orvosoknak, de azt nem szeretnénk, hogy a mi adónkból pótolják majd a kiesést, ha tényleg eltörlik a vizitdíjat. Gondolom az amerikai nagybácsit várjuk, aki fizet helyettünk. Na, a DVD-piacon eddig az amerikai, az angol, a spanyol és a német nagybácsi finanszírozta a sorozatokat. Az ő piacuk kifizette a termékek tényleges árát, minket, a szegény rokonokat meg odaengedtek az asztalhoz, hogy együnk velük. De mi gusztustalanul ettünk, kópködtünk, böfögtünk, meg loptuk a kaját, és még fele annyit sem voltunk hajlandóak fizetni érte, mint ők, úgyhogy mondták, hogy mostantól főzzünk magunknak. Az meg ennyibe kerül, és valószínűleg nem is lesz olyan finom, mint amit korábban kaptunk...
0
2007. október 18., csütörtök 16:20
Össz-vissz 4 évad az egész, s kétlem, hogy nagy példányszámban dobnák piacra, így akihez kell, ahhoz eljut, s marad rajta annyi haszon, amiből megjelentethető a folytatás. Szerintem ne aggódj! :-)
most posts by TM
0
2007. október 18., csütörtök 16:19
Ha ennyiért adják, akkor biztosan. Kicsiny hazánkban a 8000-es sorozatok sem mennek annyira még szerintem, hogy az komolyan nyereséges legyen (bár pont ennek az ellenkezőjét bizonyítja az utóbbi idők dömpingje), abban pedig biztos vagyok, hogy nagyon kevés ember adna ki tizeniksz ezer forintot egy sorozatra. A gyűjtőknek nem elég extra az átlagembernek drága különben is mono, így egyedül a szűk valódi Knight Rider fan kör marad a potenciális vásárló.
0
2007. október 18., csütörtök 16:15
TM :)

a Megjelenések topikba már leírtam erről a véleményem, de nagyon félek, - ne legyen igazam... - hogy egy évad után nem lesz több.
0
2007. október 18., csütörtök 16:14
Ja, és azt még hozzátenném, hogy okés, legyen ennyi adja annyiért "mint más, normális módon működő piacú országnak", de akkor pakoljon rá egy vagon extrát vagy adjon hozzá kis KITT-et.
0
2007. október 18., csütörtök 16:10
Azt én értem, hogy ez a valós ára, dehát ez a sorozat már nem mai gyerek.
Én ennyit sajnálok érte, lehet hogy nemcsak én leszek így vele, majd kiderül.
0
2007. október 18., csütörtök 16:07
Kezdjük ott, hogy kezded a kifogásokat. Ha lenne pár feliratozatlan extra, az mennyiben módosítaná a drágállást? Semmiben! Ez ennyi lesz, ennyiért kell majd szeretni, vagy nem szeretni. Új idők, új szelek, Tom Selleck. Ja, az a Magnum! :-)
most posts by TM
0
2007. október 18., csütörtök 16:04
ennyiért biztos nincs. kezdjük ott semmi extra, vagy valami az igényesnek látszó doboz kinézetén kívül. ez édes kevés ilyen bazi sok pénzért...
0
2007. október 18., csütörtök 16:03
Mert ez a valós ára. Az eddigi sorozatok mindig nyomott áron kerültek kiadásra idehaza. Úgy látszik, a Universal nem pöcsöl, és ugyanannyiért adja nekünk is, mint más, normális módon működő piacú országnak.
Most majd elválik, hogy van-e létjogosultsága még idehaza a tévésorozatoknak.
most posts by TM
0
2007. október 18., csütörtök 15:59
Huh, wow, az igen, ez igen!!!!
De miért kerül ez ilyen sokba??
0