Szintén a héten ment a TV-2-n a Szuperintelligens gyílkos csődje.Ez a szinkron sem lehet eredeti, hiszen a könyvelő barátnőjét(kis szerep) az szinkronizálja,aki a Hölgyem Isten áldja c. filmben a 80-as évek elején egy 10 éves gyerek magyar hangja volt.
0
2007. november 15., csütörtök 10:28
131
Na ez érdekes...A tegnap vetített Columbo - Nehéz ügy (1993) című epizód szinkronját viszont a mostani TV2-es csatorna készítette a Masterfilmnél. Ezek szerint a 90-es évek elején sem készítetett az MTV pár részhez szinkront, ez így a TV2-re hárult mikor elkezdte vetíteni.
0
2007. november 11., vasárnap 16:55
6925
Gondolom pont ezekből a megmaradt szinkronokból mazsoláztak,mikor a régi tévésorozatokról levetítettek a 90-es években egy anyagot. Még az első krimisorozatból(Maigret) is volt egy kis részlet.Rupert Davies magyar hangja:Básti Lajos.Mellette Charlie angyalai még Kovács Nórával,Kojak Inkével.
0
2007. november 10., szombat 19:29
131
Hát jó volna, ha ezekből a megmaradt szinkronokból kuriózumként rátennék a korongra a meglévőket. :) Bár szerencsére ezek az új szinkronok is nagyon jól sikerültek (ami véleményem szerint kell is, hisz ezzel ismerjük ill. szoktuk meg), de azért azzal együtt lenne az igazi. A Minden lében két kanál vetítésére én is emlékszem, még be is mondta az akkori műsorvezető, hogy az egész sorozatból csak 3 epizód maradt meg, és ezeket le is adták karácsony környékén. Viszont az nem pár éve volt, hanem jócskán a 90-es évek elején... (Hacsak nem vetítették azóta mégegyszer le.)
0
2007. november 10., szombat 19:23
1132
Néhány régi sorozatnál megmaradt egy-egy régi szinkron: Amikor elöször ment a Kojak a Koncz Gáboros szinkronnal, pár részt az eredeti Inke László szinkronnal vetítettek. Pár éve szilveszter környékén leadott az MTV 3 eredeti szinkronos Minden lében két kanalat. 1-2 éve, szintén az MTV-n leadtak néhány eredeti szinkronos (Sinkovits Imre-Eszenyi Enikő) Dowling atya nyomoz epizódot.
0
2007. november 10., szombat 18:59
6925
Akkkor így nyilvánvaló,a régi epizódokhoz is új,TV2-es szinkron készült.Ez is volta valószínû,hiszen semmilyen sorozatnak nincsen meg a régi szinkronja.
0
2007. november 10., szombat 18:28
131
Én úgy tudom, hogy a most vetített epizódok szinkronjainak mindigyike ill. nagy része a Videovox Stúdióban készült. Pontosabban a 70-es évekbeli epizódok végén (is) elhangzó szöveg: " A szinkron a Welcome kiadó és a TV2 megbízásából a Videovox stúdióban készült". Egyértelműen itt még a régi MTV2-es csatornáról van szó. Már csak ezek alapján is biztos, hogy a 90-es években készültek a szinkronok, mivel a Videovox stúdió 1992-től létezik, mint a Magyar szinkron-és videóvállalat utódja. Tehát tuti, hogy voltak régebbi szinkronok is néhány epizódhoz. (Nem 100%, hogy az összes akkori részt levetítették.) Ami még fura, hogy 80-as évekbeli Tv újságkokat lapozgatva, ugyanazokon az alcímeken futott néhány rész, mint most. Abban talán bízom, ezek alapján, hogy valóban akad legalább pár olyan epizód, ami az ősrégi szinkront fogja tartalmazni...Rejtélyes ügy...
0
2007. november 10., szombat 16:58
6925
Ment egyszer pár éve egy összeállítás a régi sorozatokról.Benne volt természetesen a Columbo is.Leadtak egy részletet az Utolsó üdvözlet a kapitánynak c. epizódból a régi megmaradt szinkronból.Hát Szabó Gyula hangja ott olyan fiatalos volt,mint talán a Tenkes kapitányában.Össze sem lehet hasonlítania most vetített filmekkel. Vagyis szerinten nem az eredeti szinkronok mennek,már a többi magyar hang alapján sem.Néhányan a 70-e években még csak gyerekek voltak. Vagy mondjuk két régi filmjében is az öregedő és sajnos már betegeskedő Juhász Jácint volt a gyílkos hangja.
0
2007. november 10., szombat 6:28
52685
Forgács Gábor már elmúlt hatvan, így akár vele is készülhetett a régi szinkron.
most posts by TM
0
2007. november 10., szombat 0:48
984
Bár most Forgács Gábor, mint magyar hang az egyik régi epizódban /Hattyúdal-1974/ enyhén elbizonytalanított...
0
2007. november 10., szombat 0:11
984
Én egy kicsit máshogy tudom: a 90-es években csak az 1989-től készült részeket szinkronizálták, vagyis a Columbo a guillotine alatt volt az első epizód, amihez az "idős" Szabó Gyula adta a hangját. A 70-es években készült részekhez szerintem nem csináltak új szinkronokat. Miért is csináltak volna? Egyébként jópár éve követem a tv-s vetítéseket és tuti, hogy mindig az eredeti szinkronokat hallom vissza akárhányadik ismétlésnél is. Sőt két epizód kivételével valamennyi rész megvan divx-en is /átmenetileg a hivatalos DVD-s megjelenésig/ és azokon is eredeti magyarhang van a tv-s változatokról átpakolva. Mondom ezt úgy, hogy rajongó lévén az utóbbi időben kicsit jobban elmélyedtem kedvenc hadnagyom kalandjaiban. Szóval személy szerint teljesen bízom abban, hogy az eredeti szinkront kapjuk, merthogy újabb nem létezik és gondolom hozzáférhető is!
0
2007. november 9., péntek 17:14
6925
Az eredeti,a 70-es években készült szinkron tudtommal sajnos réges-régen nincsen meg.Marad a 90-es években összehozott újra.Kicsit kár,mivel Szabó Gyula életkora mindig pont illett Peter Falkhoz.Az egyéb szereplők ismert hangjai is hiányoznak egy kicsit.
0
2007. november 9., péntek 8:54
3
Sziasztok! Engem az erdekelne, hogy az eredeti Szabo Gyula szinkron lesz-e rajta, vagy esetleg ujraszinkronizaltak? Van valakinek infoja? Koszi, udv, Gabor.
0
2007. november 8., csütörtök 11:48
838
Én az extrákat kérdeztem. Pl. így készült satöbbi. Vannak-e ilyenek a külföldi változatokon?
0
2007. november 7., szerda 11:29
19957
Most beszéltem az InteCom-mal és nem lesz benne ez a kiegészitős dolog,vagyis nem fog néhány résznél angolra váltani a hang és magyar feliratra. végig szinkronos!!!!
0
2007. november 7., szerda 11:21
6403
Szólni kéne az eü. miniszternek, hogy engedélyezze receptre is fel lehessen írni! számomra tökéletes altató.Én minden részen kb. ott mikor másodszor fordul vissza megkérdezni valamit, menthetetlenül bealszom. :-))Igy hat még rám a Fábry show első reklámblokkja is.
0
2007. november 7., szerda 11:12
838
A külföldi változatokon van extra? Nem tudja valaki?
0
2007. október 21., vasárnap 18:12
6925
Vagy egy új kabátot.Vagy leszokhatott volna a szivarról...Viszont így már nem lenne Columbo.
0
2007. október 21., vasárnap 18:10
6925
Már az is furcsa egy kicsit,hogy egy hadnagy személyesen nyomozgat és nem a nyomozócsoport vezetője a körzetben.Még ennél is magasabb ranggal már nem lett volna hiteles.
0
2007. október 21., vasárnap 13:13
4956
Szerintem nagyon jól érezte ott magát. :-)De azért egy új autót vehetett volna magának. Vagy a rendőrségtől kaphatott volna egyet.
0
2007. október 21., vasárnap 12:56
984
Nekem az furcsa egy kicsit, hogy nyomozónk több tucat sikeresen megoldott gyilkossági ügy után, legalább három évtizednyi szolgálattal a háta mögött sem tudott feljebb kapaszkodni a hadnagyi rangból. Nem volt egy karrierista típus...:)
0
2007. október 21., vasárnap 12:35
1791
Egyszer volt egy olyan rész, ahol egy pár volt a ludas a gyilkosságban, és Columbo képtelen volt fogást találni rajtuk, az epizód legeslegvégén épp azt jelentette be nyomozónk, hogy megúszták, mikor a csaj vallomást tett :)
0
2007. október 21., vasárnap 2:37
52685
Már látom a jövőt, nemsokára eljön Szilveszter ideje! :-)
most posts by TM
0
2007. október 20., szombat 20:10
6925
Ezt elég nehéz megmondani,mivel 94-tõl csak évente,kétévente készült egy-egy epizód.Még az USA-ban sem jelent meg mind.Az általános fórumban szintén létezik egy Columbo topik.Ott,köszönhetõen TM-nek,sok mindent megtalálsz.
0
2007. október 20., szombat 18:58
95
Urak! Azt szeretném tudni, hogy hány évad jelenik meg a sorozatból, és mikor jönnek a következő dobozok? köszi