Idei nagy csalódások - spoiler befigyelhet
A legnagyobb csalódás számomra egyértelműen a Törvény nevében 2.évada volt..
Az 1.évad zseniális.Az utóbbi 10-15 év legjobb sorozata a műfaján belül.Minden klappol benne,történet,hangulat,színészek,alakítások! stb Ez az a sorozat amit nem kellett volna folytatni,de ugye a pénz..
A 2.évad förtelmes volt.Unszimpatikus szereplők,rossz alakítások.A csaj és a motoros rendőr (annyira érdektelenek,hogy még a nevükre se emlékszek).Ripacskodtak felváltva.Túljátszották a szerepüket,főleg a csaj.Megértem,hogy újítani akartak,4 főszereplő lett,abból 1 csaj,de pont egy ilyen "kemény fasza csaj"karaktert kellett erőltetni?Mindketten irritáltak.Igazi sablon karakterek.
És itt nem az volt a kérdés,hogy ki fogja megdugni a csajt,hanem az,hogy mikor.Melyik részben..A színész választás felemásra sikerült.Az előbb említett két emberke 0 volt.Volt azért szerencsére,aki ért is a mesterséghez.Colin Farrell úgy ahogy színészkedett.Mondjuk nem vitte túlzásba..de egy átlagos szintet azért hozott.Hányszor is láttuk már ezt a karaktert sorozatokban,filmekben?Megszámolni se tudjuk..Vince Vaughn az aduász.Újfent bebizonyította azt amit mér régóta tudok.Sokkal több egy átlagos komédiástól,aki mindig ugyan azt a szerepet kapja és mindig ugyan úgy játsza.Ő egy tehetséges színész,akinek meg kéne válogatnia a szerepeit.Jó volt látni,ahogy lubickolt a karakterében.Le a kalappal előtte.Csak így tovább!
A történet érdektelen,unalmas,olyan semmilyen.Az 1.évad végig feszült volt,és az a nyomasztó hangulat..fojtogatott és nem engedett el.Itt viszont egy zs kategóriás történet volt,amit minden néző könnyen összerak.Nem voltak rejtélyek,mindent ki lehetett találni.Nem volt benne egy perc izgalom sem.Nem lehetett izgulni egyik szereplőért sem..Nagyon untam az egész évadot.Részről részre egyre jobban.Az akció jelenetek viccesek és szánalmasak.Tipikus amcsi túlzások mintapéldája.VV játékán kívül nem tudok más pozitívumot felhozni.Bűn rossz évad volt.Hatalmas csalódás.Ez olyan mintha egy nagy torta után egy kicsi morzsát kapsz..
Tervbe van véve egy lehetséges 3.évad,de ha el is készül,engem már nem érdekel.Számomra a törvény nevében 1.évados sorozat.
Walking Dead 6.évad első fele
Jobban nem megyek bele,mert csal felbosszant..Imádom a zombis témát,imádtam a sorozatot.Az első 3 évadot feliratosan néztem végig,a többit szinkronosan.Nem térek ki semmire..elég ha annyit írok,mérhetetlenül nagy csalódás ez a szappanopera ami megy.Az 1.évad nagyon jó,a 2.évad farm ahol élünk..átlag alatti,a 3.évad eddig számomra a legjobb,de a 4. és az 5...Karakterfejlődés,dráma,van,nem mindig erős,de van,de hogy minden évad szinte ugyan arról szól,ugyan úgy haladnak ugyan azon az úton,és mindig ugyan az történik..Szánalmas.És a fellángolás!Zombik,akció,vér,majd 2-3-4 unalmas,semmit mondó,üres,eseménytelen rész,amiben SEMMI nem történik.Olyan karaktereket nyomnak le a torkunkon,akikre nem vagyunk kíváncsiak,akik nem érdekelnek,akikkel semmi se történik.Nem kell minden részben zombit írtani,mert ez NEM erről szól,de ilyen satnya idióta részeket..és ezek töltik ki az évadok 80%át..Ez az egész kisiklott nálam.Nagy rajongója voltam,éveken át néztem,de a 6.évad félévadzárójánál befejeztem.Innentől kezdve nem érdekel mi történik,ki éli túl,ki hal meg.Nem érdekel,ahogy az egész sorozat se.Befejeztem.
Fear the walking dead 1.évad
A másik jó madár.Kinevettem ezt a sorozatot.Annyira erőltetett,szánalmas,hogy az csak na.Örültem,hogy a wd világában új sorozat lesz ami egy másik túlélő csapatra koncentrál,más helyszínek stb és azt is megtudjuk,hogy tört ki mi okozta stb stb stb ami persze nem úgy jött össze ahogy elképzeltük..
A csapat..a család..mint az adams family,csak ők nem viccesek..Minden egyes szereplő,kívétel nélkül unszimpatikus.A krampusz orrú mostoha apa,aki túljátsza a szerepét,az agyon aggódó anya,aki végig ripacskodik,a lány..aki még nála is gyengébb..ripacs királynő,de az egész alja a narkós gyerek..Néztem az évadot,részről részre,és ha nem mondják,hogy egy család,mert nem az.Nem úgy viselkednek,nem úgy élnek.Még csak nem is érződik rajtuk,hogy egy család lennének.A casting ismét elbukott..a történet adott volt,bárhogy alakíthatták volna,de beérték a legminimálisabbal is.Hányadik részben is kezdett el beindulni a dolog?Kb az évad felénél..ami nem sok részből állt.Sokkal emberibb sorozat is lehetett volna.Beszaratós,igazi félelmet előidéző,rettegést kiváltó,de nem lett az.Ásítoztam,nevettem rajta.Túlságosan is komolyan vette magát.Látszott,hogy most nagyot akarnak alkotni,maradandót,de egyik se jött össze.Mintha egy paródia lett volna.
Untam,de nagyon.Egyedül az utolsó rész legvégén mondtam az na ez jó,ez tetszett.Bumm a fejbe ugye..Megölte a saját testvérét a krampusz.Durva volt..és lehetett érezni a dolog súlyát.Itt az abaj,hogy ez az utolsó részben volt.És csak itt éreztem némi drámát,és azt,hogy ha ezt az utat járják vissza,a sok hisztit,sírást,vinnyogást,vergődést,családi kabarét stb nem tolták volna ennyire erőszakosan,agresszíven a képünkbe,hanem komolyan veszik a dolgot,nem pedig magukat..akkor még egy remek dráma sorozat is lehetett volna.Aminek a folytatására kíváncsi és vevő lettem volna.Na,de mivel vicc az egész sorozat,és minden karakter úgy rossz ahogy van,színészestül..nem érdekel hova fejlődnek,hova mennek,mi lesz velük.A 2.évadot már nem nézem majd meg.
Fekete lista 2.évad
Az egyik személyes kedvencem az 1.évad.Végre egy olyan krimi sorozat amiben minden benne van ahoz,hogy valóban jó legyen.Remek,izgalmas,egyedi,eddig még nem látott történet,pörgős,látványos akciók,izgalom,feszültség,és egy oylan színész,aki olyat játszott,hogy a pofám leszakadt.James Spader egy állat!!!Remek színész,zseniális volt.És az a sok feketlistás kemény arc..Taps taps taps
Vártam a 2.évadot,de nagyot csalódtam.Amit felépítettek az 1.évadban,azt itt teljesen lerombolták.A csaj a lányaaaaaaaa!unszimpatikus volt az 1.évadban is,de ott Spader uralta az egészet,és lopta el a showt,itt viszont a csaj került előtérbe és kapott több és nagyobb szerepet.Kár volt.Gyenge eresztés,gyenge színésznő.A karaktere se úgy fejlődött ahogy kellett volna.Ő is túljátszotta a szerepét nem 1 x nem 2 x.
A történet jó felé haladt,de mikor kinyírták Berlint..a legbadassabb karaktert,úgy,hogy közben mindentől megfosztották,amitől ilyen legendás lett a karaktere..elpazarolták,feláldozták a semmi oltárán,a nagy büdös semmiért...Onnantól kezdve lejtmenet.A feketelistások is inkább már csak háttérelemek,mintsem komoly fenyegetések.A csaj és az ő kis drámája került előtérbe,és részeken át azt néztem,ahogy vergődik...És mintha egy helyben toporgott volna a sorozat.Nagyon lassan haladt előre.És igen,voltak olyan részek,szám szerint 6 amit nagyon untam.Pedig az 1.évadban minden rész jó volt,itt meg sok nyögvenyelős volt.Akadt olyan,amit 3 részletben néztem meg,annyira unalmas,semmitmondó volt.A vég kifejlet és a lezárás nevetséges volt..
Spader most is jó volt,de picikét el volt nyomva.A 3.évadot megfogom nézni,mert érdekel Reddinkton sorsa,de nem fűzök már a sorozathoz nagy reményeket és már nincsenek nagy elvárásaim..
Gyilkos hajsza 3.évad
Az 1.évad annyira jó volt!Az egész Poe fanatikus sorozatgyilkos szekta,a vezérük akit magasztalnak és istenként tisztelnek,a megtört fbi-os,a kivitelezés,a történet,a sok véres jelenet.A múltba tekintés,a végig érződő kettősség,a jó és a rossz harca.Úgy ahogy van,az 1.évad rendesen odaba..Remek,újszerű,ötletes krimi sorozat.A 2.évada csalódás..átlagos szintet se érte el nálam..na,de a 3.!
Annyira pocsék volt,hogy elgondolkodtam,hogy abba hagyom,ez kb a 6.résznél volt.Mindaz ami az 1,.évadban jó volt,itt vagy elrontották,vagy kihagyták,vagy mással akarták pótolni.A történetet már rég lezárták,de csak folytatni kellett nekik..meg is lett az eredménye.Érdektelen,sete suta több sebből vérző összedobált hülyeség.Ez a 3.évad.Kiaknázatlan karakterek gyors halála,érdektelen,semmit mondó unalmas karakterek állandó szerepeltetése,felfuttatása,logikai hibák tömkelege,sablonok,ismétlések..
Az utolsó szög a sorozat koporsójában az volt,amikor Carrollt,a sorozat főgonoszát,a legendás sorozatgyilkost kivégezték..és még utána is folytatták,mert volt egy másik sorozatgyilkos (aki egy súlytalan,érdektelen senki)sőt,csak sorozat gyilkosok voltak.Mindenki az volt,még a perec árus is..Mindenki.És persze,valamennyit elkapták vagy kinyírták..addig meg azt se tudták,hogy léteznek.
Nagy kár ezért a remekül kezdő sorozatért.Üde színfolt volt a krimik között.Véres,nyers,brutális,de hiába van ez mind jelen,ha csak ennyi a pozitívum,és minden más kihal belőle idővel..
Kevin Bacon jó színész,hozta amit kellett,de itt igazán a Carrollt játszó James Purefoy remekelt.Egy kegyetlen sorozatgyilkos,még is idővel megkedveli a néző,mert olyan jó a karaktere.
Nem tudom,lehet,hogy idővel más írót,írókat kapott a sorozat,de ez a 3.évad így egymás mellé téve,ég és föld.Mintha 3 külön sorozat lenne.
Kár érte,de azért nem kár,hogy elkaszálták a francba..