Én is meglepődtem, noha minden jel egy ilyen befejezés felé mutatott. Tegnap láttam a 2 perces előzetest a második évadhoz, amivel csak annyi a baj, hogy még több, mint egy hónapot kell várni a szezonnyitóra, sok durvulásra számíthatunk.
A True Detective első része már vár, hogy megnézzem, nagy reményeket fűzök hozzá.
Én úgy vélem, igaz, amit mondanak, azaz egy-egy sorozat felveszi a versenyt a mozifilmekkel is. Persze, CGI-ban nem, bár azért a Trónok harcában láthattunk már szép effekteket, de el is viszik az adott évad büdzséjét. Ellenben ha nem kell a látványra költeniük, nagyon ütős sorozatokat tudnak összehozni. Nem véletlen, hogy míg 10-15 éve leszóltak volna egy-egy ismertebb színészt, amiért sorozatozik, azóta már egyáltalán nem szégyen, ha valaki felbukkan egy tévéfilmben, sorozatban. Ugyanakkor van, amikor nem tudják, hol a határ, jó példa erre a Dexter, mely zseniális egy sorozat volt, de a 6. évad környékére elfáradt, én pedig az utolsó évadra fáradtam el, nem csoda, hogy még mindig van hátra pár rész a sorozatfináléig nálam. Ugyanez a helyzet a Fringe-el, kötelességből illene végignéznem, de azzal sem sietek, még van hátra 4 rész az 5. évadból. Legkésőbb nyáron más krimisorozatokba is szeretnék belefogni, főleg a Wallander és A híd érdekel (bár utóbbinak már van egy-két feldolgozása, először az eredetivel kellene indítani), nem panaszkodhatom, hogy nincs választék :)