Keresés

Sorozatokról általában

2014. március 12., szerda 22:15
Milyen érdekes, de én is elaludtam rajta! Bár ez a fáradtságnak is betudható, de mindenképp meg akarom nézni az egész évadot, mert azért minősègi sorozatnak tűnik.
0
2014. március 12., szerda 22:14
Az első rész alapján egyáltalán nem vagyok kíváncsi rá sajnos :) :) Nem tudom mi az isten van velem... Ez is befulladt, a TWD dögunalom lett a 3 évad végére, akkor múltkor belenéztem ebbe az Agymenőkbe valamelyik adón, az is egy nézhetetlen szar... Nem kell nekem ezt erőltetni úgy látom :D
0
2014. március 12., szerda 22:12
Ha kíváncsi vagy a folytatásra, akkor igen.. :)

Nekem is tervben van, a következő fél éves tervben.
0
2014. március 12., szerda 22:11
Jajjj de jó, hogy felbukkant ez a topic is :) Most néztem a True detective 1. részét és konkrétan elaludtam rajta... Érdemes azért tovább próbálkozni vele?
0
2014. március 12., szerda 21:20
Ma végeztem A gyilkosság második évadával!
Elképesztően nagy széria, drámai befejezéssel! Komolyan mondom még meg is könnyeztem a végét, nem szégyellem bevallani....jöhet a harmadik évad!

Aztán meg jöhet a Breaking Bad!
0
2014. február 24., hétfő 14:08
Sorozatokról, csak úgy:

Alapvetően nem vagyok nagy rajongója a Tv sorozatoknak (bár nézem őket). Nagyon kevés olyan van köztük, amit méltónak találtam arra, (vagy méltónak találnék) hogy a polcomra tegyem.
A minisorozatokat jobban szeretem a kerek történeteik miatt, és mert jellemzően elkerüli őket az a fajta minőségromlás és önismétlés, ami a sikeres és elhúzott sorozatok 90%-t jellemzi.
Ezek közül egyedül A birodalom van a polcomon. Sajnos a második évad már nem jelent meg. Illetve az Abigél van meg. Nagy vágyam egyébként az alábbi három minisorozat: Jelenet egy házasságból (6 rész), Fanny és Alexander, Berlin Alexanderplatz (13 rész). A Jelenetek..-ből és a Fanny és Alexanderből létezik mozifilm, meg is jelent, de sokkal teljesebb a sorozat verzió, a Fanny és Alexandernél kifejezetten jobb is.
Sajnos semmi esélyt nem látok ezeknek a mesterműveknek a hazai megjelenésére, de azért jó lenne (még szerencse, hogy létezik internet...).
Bizonyos értelemben a Masters of Horror-t tenném még a polcra, mert van benne néhány olyan kiváló rész, amik önmagukban is teljes értékű horror mozik: Imprint, Jennifer, Pelts, Haeckel s tael stb.
Volt az olaszoknak egy 4 részes sorozata a hetvenes években: The door of the darkness. 4 rész 4 történet 4 rendező. Nagyon jó kis sorozat, értékes, izgalmas részekkel, kár hogy ez is totálisan esélytelen nálunk. Dario Argento volt egyébként a sorozat felkonferálója és az egyik rész rendezője.
A jelenleg futó sorozatok közül egyelőre a True Detective az, ami ha tartani bírja az eddigi színvonalát, mind a 8 részen át, akkor tuti vétel lenne.
Hosszabb volumenű sorozatok közül egyedül a Twin Peakset birtoklom. Ez meg sajnos a tv történelem egyik legcsúnyábban elkaszált sorozata (újabb érv a minisorozatok mellett + ebben a sorozatban is megfigyelhető volt egy néhány részes minőségromlás).
Üdítő élmény volt számomra a Spartacus a maga négy évadával. Szerintetek a Fantasy kihozza a többi évadot?
A Vikings folytatását várom, de vele kapcsolatban nem tudom, tartom-e olyan jónak, hogy megvenném-e.
Továbbá az anime sorozat között tudok több olyat találni, ami szintén a lekerekített történetek miatt jó élményt tud adni. Itt legszívesebben az Ezüst nyíl vágatlan teljes sorozatát említeném meg :) Számomra megunhatatlan.
0
2014. február 1., szombat 16:00
Még megnéztem ezt is:

Mythbusters Season 12 Episode 10 Breaking Bad Special
0
2014. február 1., szombat 14:03
Downton Abbey-re én is valamikor tavaly akadtam rá.Már megvolt 3 évad.
A mostanit már hetiben néztem és tényleg nagyon feelgood és stílusos.

Lehet,hogy az lesz a sorsa mint a Jóbarátoknak sajnos.Az 5. évad után azért lesz vége,mert túl drága lesz újra szerződtetni a szereplőgárdát.

0
2014. február 1., szombat 13:59
Hát igen. :)

Walter juniornak meg annyi szerepe volt,hogy állandóan kajáljon valamit. :)

Apróságok ezek a sok badass jelenet mellett. :)
0
2014. január 31., péntek 22:05
Hú, a Breaking Bad nekem is nagy élmény volt. Én is egyben nyomtam le, ha nem is 13 inkább 30 nap alatt.

A héten viszont egy új sorozatba kezdtem, ami már az első évadtól túlszárnyalta minden várakozásomat.

Downton Abbey

Egyszerűen zseniális! 20. század eleje, angol főnemesi család éli hétköznapjait, szolgálók egész hadseregével. Mindig nagyon szerettem ezt a témát, az eleganciát, a kifinomult modort, a komornyikok sokszor túlzott méltóságteljes alázatát... :) Imádnék ebben a korban élni, akár melyik társadalmi osztályban! Nagyon tetszik hogy fele arányban szól a szolgák, és fele arányban az arisztokraták ügyes-bajos dolgairól. Nem is annyira fő cselekményszálak érdekelnek, hanem az a rengeteg hétköznapi apróság amit nagyon korhűen megjelenítenek ebben a sorozatban. Kitűnően megírt epizódok, nagyszerű színészek, egyszerűen imádom! Abba se bírom hagyni, pedig terveztem hogy tartok némi szünetet az évadok között, hogy ne menjen le olyan gyorsan, de nem bírtam, így ma este nekiálltam a 2. évadnak is! :)
0
2014. január 31., péntek 19:56
Öülök, hogy tetszett!

Minden igaz, amit elmondtál róla - nekem mindösszesen annyi volt a bajom, hogy néha a falat sikerült kaparnom egyes epizódoknál. Különösönen a S1-2 ben...

Pl. a kispárnás résznél, no meg a legyesnél... :)))
0
2014. január 31., péntek 19:37
13 nap alatt végignéztem a Breaking Bad-et!

Nem hiába dícsérik agyon a sorozatot.Minden benne van ami miatt szeretem a sorozatokat.A tökéletes nagybetűs dráma amivel az elmém gazdagodott.

A jó karakterek,a remek történet,a humor,izgalom és a feszültség tökéletes esszenciája!

Soha nem felejtem el.
0
2014. január 25., szombat 18:27
Azért csak óvatosan: nem azt mondom, hogy ilyennek kellene lennie az egész szériának, de az évad első feléhez képest pörgős, és kábé hozza sorozat jobb pillanatainak színvonalát, az uccsó rész még tényleg tele van ámulós csavarral, legalábbis számomra így volt. Aztán nem ér szidni... :-)
0
2014. január 25., szombat 16:47

Azt meg kell hagyni, hogy a Black Sails intrója baromi hangulatosra sikeredett!
0
2014. január 24., péntek 23:55
Talán még kedvet is csináltál hozzá... :)
0
2014. január 24., péntek 23:08
"F@sz kivan" az ilyen és az ehhez hasonló sorozatokkal: mikor a fenti fikázásomat fogalmaztam, kábé  az évad felénél jártam, és valóban rohadtul untam. De az utolsó néhány részre (főképp az utolsóra) úgy felperegtek az események, olyan szinten kitömték a tátongó réseket cliffhangerekkel, hogy nem győzöm kivárni a befejező évadot... :-(
0
2014. január 22., szerda 19:57
...szemezem...
0
2014. január 22., szerda 9:04
Én is meglepődtem, noha minden jel egy ilyen befejezés felé mutatott. Tegnap láttam a 2 perces előzetest a második évadhoz, amivel csak annyi a baj, hogy még több, mint egy hónapot kell várni a szezonnyitóra, sok durvulásra számíthatunk.

A True Detective első része már vár, hogy megnézzem, nagy reményeket fűzök hozzá.

Én úgy vélem, igaz, amit mondanak, azaz egy-egy sorozat felveszi a versenyt a mozifilmekkel is. Persze, CGI-ban nem, bár azért a Trónok harcában láthattunk már szép effekteket, de el is viszik az adott évad büdzséjét. Ellenben ha nem kell a látványra költeniük, nagyon ütős sorozatokat tudnak összehozni. Nem véletlen, hogy míg 10-15 éve leszóltak volna egy-egy ismertebb színészt, amiért sorozatozik, azóta már egyáltalán nem szégyen, ha valaki felbukkan egy tévéfilmben, sorozatban. Ugyanakkor van, amikor nem tudják, hol a határ, jó példa erre a Dexter, mely zseniális egy sorozat volt, de a 6. évad környékére elfáradt, én pedig az utolsó évadra fáradtam el, nem csoda, hogy még mindig van hátra pár rész a sorozatfináléig nálam. Ugyanez a helyzet a Fringe-el, kötelességből illene végignéznem, de azzal sem sietek, még van hátra 4 rész az 5. évadból. Legkésőbb nyáron más krimisorozatokba is szeretnék belefogni, főleg a Wallander és A híd érdekel (bár utóbbinak már van egy-két feldolgozása, először az eredetivel kellene indítani), nem panaszkodhatom, hogy nincs választék :)
0
2014. január 22., szerda 8:20
A Romaval regota szemezek, csak az tart vissza, hogy kenyszerusegbol hagytak abba
0
2014. január 22., szerda 1:46
"Ezek után senki ne próbáljon többé győzködni, hogy a sorozatok felveszik a versenyt a mozifilmekkel, hiába próbálnak évek óta erre terelni minket az illetékesek..."

24, Lost, Odaát, Róma, Flashforward, Breaking Bad, Homeland, Sherlock...  

Tessék olyat is nézni néha, ami tényleg jó. :)
0
2014. január 22., szerda 1:08
Épp fel akartam dobni a témát: már az első évadtól is többet reméltem, de ami a negyedikben zajlik, egy rakás fos. Az első háromban legalább akadt némi akció, meg néhány érdekes karakter, de ebben? Rothstein meg a fiatal mobsterek, Chalky White, a félarcú bérgyilkos, Eli fiának a kínszenvedései olyan szinten unalmasak, ami miatt régen is irtóztam belefogni egy sorozatba. Egyedül Capone a jó arc, de belőle meg keveset látunk. Nemrég végeztem a Maffiózókkal, annál is több akcióra számítottam eleinte, de azt a hiányt remekül ellensúlyozták az érdekes karakterek. Ennek tükrében még fájóbb a Gengszterkorzó mélyrepülése. Megveszem, ha megjelenik, mert a többi megvan, de néha nagyon bánom, hogy belefogtam. Eddig az általam nézettek közül a Agymenők, a Walking Dead, a Trónok harca, a Vikingek tűnnek életképesnek bár ez utóbbi még csak egy évadot élt meg, de a Hannibal már az elején sem hozott lázba. A minisorozatok közül Az elit alakulat meg A végtelen szerelmesei fogott meg anno, ellenben a The Pacific untatott. Ezek után senki ne próbáljon többé győzködni, hogy a sorozatok felveszik a versenyt a mozifilmekkel, hiába próbálnak évek óta erre terelni minket az illetékesek...
0
2014. január 21., kedd 21:15
Ajánlom a True Detective című sorozatot, amelyből ugyan eddig 2 rész ment el, de nagyon hangulatos, sötét nyomozós sorozat. A főszereplőpárost alakító Matthew McConaughey és Woody Harrelson nagyon jók, főleg az előbbi.
0
2014. január 21., kedd 20:39
Én is meg fogom nézni/venni a negyediket is, de egyelőre nem érzek sürgető késztetést ez irányban...
0
2014. január 21., kedd 20:31
Pár hónapja néztem! Egészen kiváló sorozat, az első évad befejezése számomra nagyon ütős! Várom a folytatást!
0
2014. január 21., kedd 14:34
Hangulat kell hozzá. Most nézem a negyedik évadot, egyelőre tartja a (szerintem elég jó) színvonalat.
0