Keresés

Sorozatokról általában

2018. október 5., péntek 4:06
Ja, hogy egy u-betű bekerült? Néztem én is, de mivel nem lehet belejavítani, gondoltam, hátha nem veszi észre senki. :)
most posts by TM
0
2018. október 4., csütörtök 18:13
Én ilyen széles körből nem merítek :).

A Legion régóta listán van nálam, de ennyi és ilyen "figyelmeztetés" után kérdéses, hogy akarom-e én azt.

A Netflix-Marveleket még folytatom, a hamarosan érkező (okt. 19.) Daredevil S3 majd biztos kedvet csinál a többihez is, mert még mindig Matt sztorija jön be a legjobban. Persze kérdés, hogy a The Defenders után és a The Hand nélkül mekkora mozgástér van még a szériában, de eddig igazán csak az Iron Fist volt csalódás.

A Cloak and Daggerhez kösz a tippet; nem tudtam, hogy már vetítették.

DC-ből csak a Gotham került képbe, eddig két évaddal, de arra is szívesen szánok majd időt. Egyre jobban közelít a sorozat a két Batmanes kedvencem, a The Animated Series és az Arkham-trilógia hangulatához.

A "Louis és Clark" valami ultraliberális remake lenne :) ? Azt nem ismerem.  :) .
0
2018. október 3., szerda 19:03
Jövőre majd nézem őket, vagy ha tényleg gáz, akkor majd csukott szemmel hallgatom a zenéjüket. :D
most posts by TM
0
2018. október 3., szerda 18:37
S azt hiszem, hogy én sem leszek a kevesek egyike, ahogy A szolgálólány meséjét sem ülöm végig. Ez a Legion maximum annyiban Marvel-érdekes, hogy a címszereplő csávóról a végén kiderül, hogy SPOILERaz X-Menes profnak a fia SPOILER VÉGE de hogy emiatt egy túltolt Michel Gondry-David Lynch-Tarr Béla kombót kelljen végigseggelni, ahhoz még túl sok a kinti napsütés, vagy túl kevés a benti tudatmódosító. Még a Westworld 2-t bepróbálom, bár annak sem voltam elájulva az első szezonjától, borzasztó vontatott volt.
Marvel szériából amúgy naprakész vagyok, a VALÓBAN gyengére sikerült Inhumans után átrágtam magam a szintén Foxos The Gifted - Kiválasztottakon (mutánsüldöző kormány kontra mutánsokat segítő titkos mutáns ifjúsági szervezet), ami egy fokkal jobb, mint az Inhumans, de csak egy fokkal. Még ennél is jobb volt a Runaways, amiben hat fiatal meglesi az egyikük pincéjében a szülőket, amint azok egy fura szertartásban egy hetedik fiatalt fénnyé változtatva eltüntetnek, s később kiderül, hogy volt egy nyolcadik is, aki már korábban eltűnt, emiatt nem jár össze a mostani hat, de a közösen átéltek miatt újra felveszik egymással a fonalat és sutyiban nyomoznak a sumákoló szülők után, hogy kiderüljön a nagy titok - van benne dínó is! :) Aztán ősszel gyorsan bepótoltam Luke Cage második kalandját, utána meg az Iron Fist S02-t. Utóbbi nagyságrendeket javult (volt honnan), előbbi pedig talán ugyanazt a jó szintet hozta, mint az előzménye. Volt még egy Cloak and Dagger (Köpeny és Kard) című sorozat is, ahol egy fekete kiscsákó seftelő bátyja ugyanakkor hal meg, mint a szöszi kislány tengerfenék-kutató faterja és aztán sok évvel később kiderül, hogy egyfajta képességkötelék feszül kettejük között, míg egyikük a félelmet képes meglátni a megérintett alanyból, addig másikuk a reményt és megismerkedvén együtt próbálják felderíteni a sötét múltat, ami valami földkéreg alatti gonoszsággal szembesíti őket.  Igazából ez is tetszett valamennyire, de sokkal ütősebbet is kihozhattak volna a sztoriból.
Asszem Marvel egyelőre nincs más, talán egyedül a 2001-2004 között futó 3 évados Mutant X maradt még ki, illetve a 70-es években volt már három(!) Pókember-sorozat és egy Hulk is, ezek viszont nem elérhetőek, akárcsak a 2006-os 13 részes Penge-sorozat. Gifted 2. évad múlt héten kezdődött csak, míg Runaways 2 decemberben lesz. Rajzfilmsorozat meg egyelőre kösznem, úgyhogy átnyergeltem a DC-szériákra.
DC-fronton némileg több régi élőszereplős széria létezik. Már az 50-es években volt Superman sorozat, a 60-as években Batman, 70-es években Shazam!, Isis, és Wonder Woman, aztán 1988-1993 között négy sorozat is, a Superboy, a Swamp Thing, a The Flash és a human Target, de mindezekből csak a Superboy és a The Flash elérhető, azok is csak magyar vonatkozás nélkül, úgyhogy jelenleg Louis és Clarkot nyomok, ami nagyon vicces, de hát mégiscsak 25 éves cucc, viszont cserébe Teri Hatcher nagyon dögös benne. :)
Utána majd maratoni 10 évad Smallville jön, amit A zöld íjász vált majd, és becsusszannak mellé a legújabb kori DC-sorozatok, a Villám, a Gotham, a Supergirl, A holnap legendái, a Black Lightning, a Krypton, és a majd még csak ezután debütálók: Titans, Doom Patrol, Pennyworth, Stargirl, Swamp Thing és a Watchmen.
Persze ez csak prognózis, majd evés közben kiderül, hogy ezekből mit szórok ki idejekorán. :D
most posts by TM
0
2018. október 3., szerda 16:59
Van otthon pár DC sorozat zeném (Flash, Supergirl) és gondoltam ránézek a neten, hogy mit tudnak a filmek... Srácok, most komolyan ezeket a szarokat nézni valaki??? Ezek már a 90-es években is cikik lettek volna, komolyan mondom ilyen Power Rangers feelingem volt miközben néztem.... Egyszerűen felfogni nem tudom, hogy 2018-ban ilyet van pofája sugározni egy TV csatornának...
0
2018. szeptember 26., szerda 20:39
Légió (Legion)

A mai kor tévénézőinek nem létezik nagyobb kihívás, mint ennek a nyolcrészes sorozatnak (igaz, azóta már van második szezon is) a végignézése.
most posts by TM
0
2018. március 27., kedd 14:34
No, ez a kívánságom is teljesült, Coulson ügynök mozifilmügyileg is rehabilitálva lesz, azaz visszatér a Marvel filmek nagyvásznára, yeah! :)
most posts by TM
0
2018. február 14., szerda 18:27
Jessica :)

https://m.youtube.com/watch?t=3s&v=hSvnepZS26s
most posts by TM
0
2018. február 14., szerda 14:29
Miért is kéne? Mi ez, vizelet? :)
0
2018. február 14., szerda 12:53
Csak nem bírom visszatartani... :)

Dark S1

http://filmforum.hungarianforum.com/t96p403-r2-d2-irasai-3-0

.
0
2018. január 30., kedd 14:49
Megvárom az évad végét és már nézem is!
0
2018. január 30., kedd 14:47
Két hét múlva Homeland! :)

https://www.youtube.com/watch?v=E4ZRFs_MdM8
most posts by TM
0
2018. január 26., péntek 15:26
Én is nehezen tudnám rangsorolni, de ami a legnagyobb hatással volt rám, az Entire History of You, és a Nosedive. Ennyire még nem mutatták meg az árnyoldalát a technológia hatásának a társadalomra és a társas kapcsolatokra, mint ebben a kettőben.
0
2018. január 26., péntek 15:17
Bravó :)!

Jó kis lista, sok a közös pont, de én a dobogósak kiemelésénél nem vállalkoznék többre :):
- Shut Up And Dance
- The Entire History Of You
- The National Anthem
0
2018. január 26., péntek 14:17
Juj, ez tényleg nem lehetett egyszerű. Én nem is próbáloznék vele, de annyi biztos, hogy a Shut Up And Dance és a White Bear nálam is dobogós. :)

Szóval köszi és gratula!
0
2018. január 26., péntek 14:07
Döntöttem. Nem volt könnyű... de... Döntöttem! :)
Ennyi zseniális és remek epizód között rangsort felállítani tényleg nem könnyű, de mégis sorba raktam mind a 19 Black Mirror epizódot.

1.) 2.04 - White Christmas (100%)
Mert mind a három kis történet önmagában nagyon érdekes, izgalmas, és félelmetes! És mert ezeket egy olyan nagyszerű keret történetbe tudták helyezni ami egy igazán ütős végsőt csavart az egészen.

2.) 3.03 - Shut Up And Dance (100%)
Talán az egyik legfélelmetesebb epizód, amibe teljesen bele tudtam élni magamat, mert ez a történet olyannyira nincs elrugaszkodva a jelen technológiájától, hogy gyakorlatilag bárkivel bármikor megörténhet.

3.) 1.02 - Fifteen Millian Merits (100%)
Mert az epizód az első perctől fogva beszippantja a nézőt, és mert nagyon ritkán látni ennyire eredeti történetet, amit egy igen távolinak tűnő univerzumba helyeztek, ami mégis tökéletes (fekete) tükröt tart a mai társadalom elé.

4.) 4.01 - USS. Callister (100%)
Azért mert az epizódban minden megvan ami egy remek Black Mirror epizódhoz kell. De ezek mellett annyival több: látványos sci-fi kalandfilm nagyszerű poénokkal, remek szereplőgárda és mindennek a tetejébe még egy nagy adag Star Trek paródiát is kapunk. A befejezés meg olyan ütős, hogy egy vadiúj sorozat pilot filmje is lehetne! Remélem lesz belőle!

5.) 3.04 - San Junipero (100%)
Mert fogalmad sincs az epizód elején hogy hova csöppentél, csak sodródsz a történettel ahogy annak szimpatikus főhősnője. Aztán jön az ötletes fordulat, és az egyik legfurcsább happy end, ami igen szokatlan a Black Mirrorban. És a zenék is nagyon jók!

6.) 2.02 - White Bear (100%)
Mert ez a történet is úgy indul hogy fogalmunk sincs hol vagyunk, és mi történik. A történet egy különösen furcsa és félelmetes világot fest le, ami csak fokozódik a sokkoló végső fordulat után!

7.) 1.01 - The National Anthem (95%)
A történet bár nem sci-fi, mégis annyira újszerű és eredeti, hogy még csak hasonlót sem láttam sehol. Nagyon jó és a miniszterelnök dilemmáját hogy mégis mit lehetne tenni egy ilyen helyzetben nagyon át lehet élni!

8.) 4.06 - Black Museum (95%)
A White Christmas-höz hasonlóan itt is három izgalmas történetet kapunk amik nagyszerűen működnek és nagyon jó a keret történet végső fordulata is. Igen, rá lehet fogni hogy nyúl több korábbi epizódból, de ez nem baj mert ez is jó lett!

9.) 4.02 - Arkangel (95%)
Tökéletes Black Mirror epizód ami a technikai fejlődés egy lehetséges félelmetes jövőjét tárja elénk. Mindezt nagyon gondolatébresztően.

10.) 3.01 - Nosedive (95%)
11.) 2.01 - Be Right Back (90%)
12.) 4.03 - Corcodile (90%)
13.) 4.04 - Hang The DJ (90%)
14.) 1.03 - The Entire History Of You (90%)
15.) 3.06 - Hated In The Nation (85%)
16.) 3.02 - Playtest (80%)
17.) 2.03 - Tha Waldo Moment (70%)
18.) 4.05 - Metalhead (70%)
19.) 3.05 - Men Against Fire (70%)
0
2018. január 15., hétfő 15:46
A 8 Emmy- és 4 Golden Globe-díjat nyert szériának folytatást terveznek, melyhez várhatóan az összes eredeti szereplő visszatér.
most posts by TM
0
2018. január 15., hétfő 13:52
Ezt én is megnéztem tavaly. Nem volt rossz.
0
2018. január 15., hétfő 11:39
Shailene Woodley sorozatbeli kisfiát a most 9 éves Iain Armitage alakítja, akinek a papája, Richard Armitage volt külügyminiszter, de ennél érdekesebb, hogy az Agymenők testvérsorozataként nemrégiben elindított Young Sheldon címszerepét is megkapta. Talpraesett kiskölyök:

https://www.youtube.com/watch?v=NWE3vyCaK44
most posts by TM
0
2018. január 15., hétfő 11:29
Hatalmas kis hazugságok

Ennek épp a közepénél tartok, de már most nagyszerűnek tartom.
Jó helyre kerültek a Golden Globe-díjak, mindegyik szereplő megérdemelte a kiemelést. A Liane Moriarty regényéből készült hétrészes minisorozatban Nicole Kidman, Laura Dern, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Zoë Kravitz, James Tupper (A férfi fán terem), Kathryn Newton (Odaát) és még sokan mások az USA-mércével kisvárosnak számító kaliforniai Monterey-ben élik anyagilag gazdagnak, más szempontok alapján talán nem annyira gazdagnak mondható családi életüket. Mindenkinél van valami takargatnivaló, kifelé azonban működik a "keep smiling", bár vannak a sztoriban játszmák, harcok, melyek zöme gyereknevelési-, családproblémai ügyekből fakadnak. A sorozat egy gyilkosságról szóló rendőrségi sajtótájékoztatóval indít, aztán ugrálás van az időben, megismerjük a családokat, az iskolát, a munkahelyeket, s a többi helyszínt, kiviláglanak az egyes szereplők defektjei, motivációi, de az első rész elején bemutatott eseményre csak a sorozat legvégén várható megoldás. Az első két részen szabályosan túl kell lenni, mint a Breaking Bad első évadán, de aki ezt megteszi, annak jutalma egy erős anyag, mely mélyen boncolgatja a szülő-gyermek bizalmi kapcsolatot, a családon belüli problémákat, az erőszakot. Merthogy ez azért nem annyira vidámkodós, mint a látszatra előképnek tűnő Született feleségek. 7x50 perc, érdemes rászánni az időt.
most posts by TM
0
2018. január 15., hétfő 10:23
A természetfeletti szál kissé idegen volt, s erre nem is sikerült úgy "felfűzni" az összeterelt karaktereket. Ettől függetlenül legtöbbjük külön-külön erős szériákkal bír, így várom majd, hogy alakul a jövőjük.

Büntetőt most nézem, az viszont az első pár rész alapján remekül sikerült, a Daredevil mellé tehető - nem csak sztori szempontjából.
most posts by TM
0
2017. december 18., hétfő 19:29
Király! Örülök, hogy tetszett. Van benne valami egyedi atmoszféra, amit sikerült még a Good Wife elején megteremteniük és ez azóta lüktet a sorozaton, adva neki egy olyan egyediséget, mint ami például a Sorkin-féle "Az elnök emberei" szériát is jellemezte. Ridley Scotték jól rátaláltak erre 8-9 évvel ezelőtt.
most posts by TM
0
2017. december 18., hétfő 16:46
Befejeztük a múlt héten a Diane-t. Jó volt, szerintem még jobb is, mint a végére már kicsit unalmassá váló anyasorozat. Várom a folytatást.
0
2017. november 22., szerda 20:24

:D

https://www.youtube.com/watch?v=DKcTNqjT5-w
0
2017. november 8., szerda 22:24
Birmingham bandája? Ezt szerintem nem sokan ismerik, pedig nagyon jó. Lesz 5. évad is! :)
most posts by TM
0