S azt hiszem, hogy én sem leszek a kevesek egyike, ahogy A szolgálólány meséjét sem ülöm végig. Ez a Legion maximum annyiban Marvel-érdekes, hogy a címszereplő csávóról a végén kiderül, hogy SPOILERaz X-Menes profnak a fia SPOILER VÉGE de hogy emiatt egy túltolt Michel Gondry-David Lynch-Tarr Béla kombót kelljen végigseggelni, ahhoz még túl sok a kinti napsütés, vagy túl kevés a benti tudatmódosító. Még a Westworld 2-t bepróbálom, bár annak sem voltam elájulva az első szezonjától, borzasztó vontatott volt.
Marvel szériából amúgy naprakész vagyok, a VALÓBAN gyengére sikerült Inhumans után átrágtam magam a szintén Foxos The Gifted - Kiválasztottakon (mutánsüldöző kormány kontra mutánsokat segítő titkos mutáns ifjúsági szervezet), ami egy fokkal jobb, mint az Inhumans, de csak egy fokkal. Még ennél is jobb volt a Runaways, amiben hat fiatal meglesi az egyikük pincéjében a szülőket, amint azok egy fura szertartásban egy hetedik fiatalt fénnyé változtatva eltüntetnek, s később kiderül, hogy volt egy nyolcadik is, aki már korábban eltűnt, emiatt nem jár össze a mostani hat, de a közösen átéltek miatt újra felveszik egymással a fonalat és sutyiban nyomoznak a sumákoló szülők után, hogy kiderüljön a nagy titok - van benne dínó is! :) Aztán ősszel gyorsan bepótoltam Luke Cage második kalandját, utána meg az Iron Fist S02-t. Utóbbi nagyságrendeket javult (volt honnan), előbbi pedig talán ugyanazt a jó szintet hozta, mint az előzménye. Volt még egy Cloak and Dagger (Köpeny és Kard) című sorozat is, ahol egy fekete kiscsákó seftelő bátyja ugyanakkor hal meg, mint a szöszi kislány tengerfenék-kutató faterja és aztán sok évvel később kiderül, hogy egyfajta képességkötelék feszül kettejük között, míg egyikük a félelmet képes meglátni a megérintett alanyból, addig másikuk a reményt és megismerkedvén együtt próbálják felderíteni a sötét múltat, ami valami földkéreg alatti gonoszsággal szembesíti őket. Igazából ez is tetszett valamennyire, de sokkal ütősebbet is kihozhattak volna a sztoriból.
Asszem Marvel egyelőre nincs más, talán egyedül a 2001-2004 között futó 3 évados Mutant X maradt még ki, illetve a 70-es években volt már három(!) Pókember-sorozat és egy Hulk is, ezek viszont nem elérhetőek, akárcsak a 2006-os 13 részes Penge-sorozat. Gifted 2. évad múlt héten kezdődött csak, míg Runaways 2 decemberben lesz. Rajzfilmsorozat meg egyelőre kösznem, úgyhogy átnyergeltem a DC-szériákra.
DC-fronton némileg több régi élőszereplős széria létezik. Már az 50-es években volt Superman sorozat, a 60-as években Batman, 70-es években Shazam!, Isis, és Wonder Woman, aztán 1988-1993 között négy sorozat is, a Superboy, a Swamp Thing, a The Flash és a human Target, de mindezekből csak a Superboy és a The Flash elérhető, azok is csak magyar vonatkozás nélkül, úgyhogy jelenleg Louis és Clarkot nyomok, ami nagyon vicces, de hát mégiscsak 25 éves cucc, viszont cserébe Teri Hatcher nagyon dögös benne. :)
Utána majd maratoni 10 évad Smallville jön, amit A zöld íjász vált majd, és becsusszannak mellé a legújabb kori DC-sorozatok, a Villám, a Gotham, a Supergirl, A holnap legendái, a Black Lightning, a Krypton, és a majd még csak ezután debütálók: Titans, Doom Patrol, Pennyworth, Stargirl, Swamp Thing és a Watchmen.
Persze ez csak prognózis, majd evés közben kiderül, hogy ezekből mit szórok ki idejekorán. :D