Ó, pedig hiába csajoknak találták ki, marha jó kis sorozat :D
0
2013. november 3., vasárnap 0:29
52685
Majd ha már láttad a Csillagkapu sorozatot, akkor megbeszélhetjük ezt.
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 23:36
2738
Supernaturalt pont nem néztem soha. :)
0
2013. november 2., szombat 23:17
9368
Akkor biztos kicsapta nálad a biztosítékot annak idején a Supernatural 5. évadjában SPOILER amikor behozták a különböző isteneket, akiket Lucy lemészárolt :D SPOILER VÉGE Mondjuk szerintem a Supnatban egész jól kezelik ezeket a mitológiákat és mindig képesek valami érdekes adalékot hozzáadni az eddig felépített univerzumhoz...
0
2013. november 2., szombat 23:11
2738
Hidd el, az animékben is zavar.
0
2013. november 2., szombat 22:57
466
Pedig az animek mellett ez annyira nem kellene, hogy zavarjon, hiszen azok mindenen túltesznek e téren. Pl a nőnemű Artúr(ia) király, aztán még azt is elmagyarázzák, hogyan tudott gyereket csinálni Guinevere-nek XDDDDDDDDDDD
0
2013. november 2., szombat 22:50
2738
És ugye ezzel az a baj, hogy a néző minél inkább tisztában van az eredeti mitológiával (én pl. imádom a skandináv mítoszokat, rengeteg könyvet olvastam róla), annál inkább szembeötlőbbek és bántóbbak az ilyen sarkított, ostoba interpretációk.
0
2013. november 2., szombat 22:48
2738
Ezzel mondjuk engem pont nem győztél meg, ugyanis rengeteg sorozat kurvára félreértelmezetten, rossz módon veszi át az ilyen mitológiai alakokat, esetleg eseményeket, és látszik, hogy utána sem néztek rendesen a háttérnek, csupán "poénból" benyomják ezeket, mert hogy hű de intellektuális meg poén ez a mitológiai keresztezés. Persze nem azt mondom, hogy mindenhol ez lenne, de sajnos rengeteg negatív példával találkoztam, mikor éreztem, hogy bazmeg Wikipédián utánaolvastak Nídhöggnek, azt pont volt egy óriás kígyószörnyük, na nyomják rá ezt a nevet, meg keverjünk bele egy kis skandináv mitológiát, oszt jó lesz ez. Konkrét példának itt van az Atlantis második része, ahol a mainaszokból kb. egy kultista boszorkánygyülekezetet csináltak, holott kurvára semmi közük nem volt semmi ilyesmihez.
0
2013. november 2., szombat 22:38
52685
Még annyit, hogy bár a Csillagkapu SG-1 mára kicsit megkopott látványvilággal bír, legalábbis az első évadok, ám mindezt remekül ellensúlyozza a sok kiváló ötlet, az idegen fajok párosítása az egyiptomi- skandináv- és kelta mitológia ismert alakjaival. Itt is van Ré, Thor, Arthur stb, csakhogy ők mind idegen civilizációk, földönkívüli lények vezetői, parancsnokai és ez plusz fűszerezést ad a látvány, a kaland, a csatajelenetek mellé, egyszóval intellektuálisan sem gyenge a széria.
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 22:28
2738
Amúgy kurva jó, hogy így felpörgött a topik! Remélem, ez így is marad! :)
0
2013. november 2., szombat 22:15
466
Jó tudni :) Egyébként nem esett le.
0
2013. november 2., szombat 21:52
2738
Ha szemfüles vagy, akkor felismerheted a Vajdahunyad várát az első részben a háttérben! :) Beza, nálunk forgatták!
0
2013. november 2., szombat 21:50
466
Dracula 1-2.rész
Az eleje valóban elég suta volt, de a második részre már a helyükre rázódtak a dolgok. Nekem különösen tetszik, hogy Dracula és Van Helsing itt szövetségesek, igaz a szokásos templomos lovag rend helyett találhattak volna valami érdekesebb ellenfelet is. De így legalább van egy értékelhető sztori is, nem csak a nagy szerelemről szól az egész londoni kiruccanás. Harker viszont most is egy balek, akinek lehetetlen szurkolni. A kosztümök zseniálisak, a korabeli London hangulata is átjön, a belassításos harcokat azonban hanyagolhatnák mert azok továbbra is bénán festenek.
0
2013. november 2., szombat 21:26
2738
Pecsétes fejű néger! :D Meg volt a mai aranyköpés is.
Nekem teljesen random. Attack on Titan-t pl. hétről hétre néztem, míg másokból bevártam 4-5 részt, és akkor egybe tekintettem meg őket. Élőszereplős sorozatoknál ugyan ez. :)
Köszi, jó volt olvasni soraidat, pár rész után én is hasonlóan érzek. Sajnos. :(
0
2013. november 2., szombat 21:03
8260
Ezt a pecsétes fejű négert már láttam többször a TV-ben. :)
0
2013. november 2., szombat 21:02
8260
"Én szvsz csak egyetlen dolog miatt nézem: Hogy kiderüljön, ki, vagy mi, és mi a rákért baszta oda azt a burát."
Kitartás. Legalább még egy évadon át. :)
0
466
Én általában az animeket nézem hétről hétre, napi 2-3 epizód bőven elég agyzsibbasztás. A filmsorozatokból pedig a hétvégenként nézek egyszerre 3-4 részt.
0
52685
Kis ízelítő a Stargate:SG-1 sorozatból:
Egy még látványosabb Stargate: Atlantis kedvcsináló:
S akkor már a Stargate Universe se maradjon ki:
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 21:00
8260
"A búra alatt az milyen? Haverom nekem is ajánlotta a minap :D"
Ki mit néz topik 9773.hsz
0
2013. november 2., szombat 20:54
2738
Néha annyira képes a tömény anime mennyiség leamortizálni az agyam, hogy kész felüdülés áthangolódni valami "rendes" sorozatra. :) Na meg a dolog kulcsa, hogy kellően változatos legyen a sorozatnézés, általában nem vagyok híve az "egyben ledarálok egy évadot" filozófiának, hacsak nem húz be annyira egy sorozat, hogy képtelen vagyok abbahagyni. Máskor felváltva nézek ezt-azt, éppen amihez kedven van. Egy kis shounen, egy kis sci-fi sorozat, egy kis fantasy, még egy kis anime, egy kis horror. Nálam így megy ez! :)
0
2013. november 2., szombat 20:38
3448
AHS-hez hozzászólva, nekem is ez a véleményem. Bátran ajánlom, a harmadik évad iszonyat jó lett. :)