Keresés

Sorozatokról általában

2013. november 2., szombat 20:30
Ó pedig tudtommal a Breaking Badből Hank is szerepel benne... :(

BREAKING BAD SPOILER
http://www.funnyordie.com/videos/3312edf54c/hank-schrader-what-happens-next
0
2013. november 2., szombat 20:29
A búra alatt: Tipikus amcsi sorozat, tipikus karakterekkel, tipikus konfliktusokkal, tipikus kisvárosban, a tipikus átutazó, rejtélyes idegennel, aki amúgy jó fejnek tűnik, a tipikus, irritáló "mindenbe beleütöm az orromat" szenzációhajhász újságírónővel, a tipikus, gonosz polgármesterrel (csak itt máshogy nevezik)... izé, az egész olyan TIPIKUS.
Én szvsz csak egyetlen dolog miatt nézem: Hogy kiderüljön, ki, vagy mi, és mi a rákért baszta oda azt a burát. Az a baj -de ezt lentebb is írtam-, hogy Stephen King-et ismerve bedob majd valami szar űrlényes vagy misztikus dolgot, és el lesz intézve az egész ennyivel... De annyit a sorozat védelmében, hogy még csak pár résznél tartunk, szóval ez még javulhat.

American Horror Story: Szerintem már az első évad is baromi jóra sikeredett, még ha elcsépeltnek is tűnt az alapfelállás, de kaptunk remek csavarokat, remek színészi alakításokat, meg egy nem mindennapi befejezést.
DE az ezt követő 2. és 3. évad mérföldekkel jobb az előzőnél, sokkal több benne a horror, egyszerűen sokkal jobb, összeszedettebb és összetettebb az egész. Ráadásul jó hír, hogy az évadok semennyire sem függnek össze, max a szereplők térnek vissza, de teljesen új karakterek bőrében, szóval én azt mondom; nyugodtan vágj bele akár a második évaddal kezdve is, szerintem nem fogsz csalódni, mérföldekkel jobb az elsőnél! Nekem egyelőre a 3. évad még a másodikat is überelni látszik! ;)
0
2013. november 2., szombat 20:23
És a sorozat pont ezekre az érdektelen alakokra fókuszál a szituáció helyett.
0
2013. november 2., szombat 20:23
A búra alattot számomra megölték az elviselhetetlen karakterek. Mindenki ellenszenves, idióta, vagy csak gyengén megírt.
0
2013. november 2., szombat 20:20
A búra alatt az milyen? Haverom nekem is ajánlotta a minap :D

Walking Deaddel ugyanígy vagyok :D Már csak azért nézem, hogy a haverokkal fikázzuk, egyszerűen vállalhatatlan :D De mindig ott a remény, hogy egyszer talán jó lesz, talán beindul valami :D

Nekem nagyon tetszett mostanában a Ray Donovan, Low Winter Sun, Luther, illetve az Arrow is egyre jobb, pedig nem vagyok képregényfan.

American Horror Story-t egyik kedves barátom miatt megpróbáltam megnézni, de a pilot epizód 20. percében azt mondtam, hogy én ezt nem nézem tovább, mert marha unalmas... köldökszösz-szedésre alkalmas :D
0
2013. november 2., szombat 20:19
Nekem a szezononként egy tucatnyi anime sorozat után már alig van kedvem valami új filmsorozatba belekezdeni XD
0
2013. november 2., szombat 20:15
Majd szívesen várom az első benyomásokat meg véleményeket! :)
0
2013. november 2., szombat 20:13
:D Hát, én szívfájdalom nélkül teszem a sorozatokat a "Dobott" kategóriába, ha arról van szó, szóval ezen nem fog múlni, viszont a sok drámázást meg az általad említett tipikus jenki patriotizmust hosszú távon nem veszi be a gyomrom, szóval ez alapból intő jel lehetne.
Most jelenleg nézem az American Horror Story 3. évadját, az Atlantis első évadját (bár ez lassan menni fog a süllyesztőbe), nézem az újonnan indult Draculát, a Sleepy Hollow-t, tervbe van a Walking Dead (amit már egyszer abbahagytam, mert szerintem kurva unalmas volt, csak haverok annyit pofáznak róla, hogy felbaszom magam, ha nem tudok bekapcsolódni a beszélgetésbe), elkezdtem a Breaking Bad-et, meg asszonnyal sasolom a Búra alatt-ot... na meg ezek mellett a tucatnyi anime sorozat.
Ha a fentiek közül egytől is megszabadulok, akkor talán lesz időm és energiám arra, hogy berakjam a helyére az Éghasadást. Mondjuk még van pár cím a "Megnézendő" listámon is. Nehéz az élet... :D
0
2013. november 2., szombat 20:11
Én sztem el is kezdem nézni. Majd netről, mert TV6 sajnos nincs nálunk.
Am sem nézek csak a Supnat-ot, ill az NCIS-t. Ó ebből már nem is tudom mikor néztem utoljára a tévében soronkövetkezőt. Nehéz fennmaradni, ha másnap kibaszott 5kor kell ébredni a rohadt meló miatt :S
Már kifutott a legtöbb régi fasza sorozat. Szóval van időm, mondhatni.
0
2013. november 2., szombat 20:08
Ja, igazából ennél a sorozatnál is szerintem elég megnézni az első 2-3 részt, hogy az ember el tudja dönteni, hogy kell-e ez neki... :D
0
2013. november 2., szombat 20:07
Nincs mit. Én azt mondanám, hogy próbáld be az első évadot és ha tetszik, akkor maradj, mert nem fog változni 3. évad végéig sem... se a tempó, se a logika, se a drámázás.
A magam részéről nézem még, pedig a 3. évadban már olyan felháborító logikátlan mozzanatok voltak benne, hogy majdnem hagytam a p*csába az egészet :D
0
2013. november 2., szombat 20:05
Jason Mamoát nem szeretem egyébként, de úgy érzem ez az Atlantis nem az én sorozatom lesz... viszont az SG Universe jól hangzik... majd valami holtidőszakban bevállalom.
0
2013. november 2., szombat 20:04
Köszi az infókat!
0
2013. november 2., szombat 20:03
Én veled vagyok, most olyan sokat nem veszíthetünk, max. pár rész után dobjuk a francba.
0
2013. november 2., szombat 20:03
Az Éghasadás a Falling Skies angolul...
Annak idején jónak indult a sorozat, mondván, hogy végre jön valami posztapok sci-fi Carter dokival...
Hát ebből nagyjából az jött ki, hogy van rengeteg idegesítő gyerekszereplő, nagyon lassan haladó sztori kamudrámázással, mint a Walking Dead esetében...
Igazából az vele a baj, hogy nagyon olcsó az egész... inkább drámáznak benne, mert látványra nincs pénz, az alapötletek jók, de nem tudják kellően kibontani őket és ráadásul a szereplők nagyon buták, főleg Tom Mason (Carter doki)... megy a moralizálás, a kocsmafilozófia és a nagy amerikai militarista duma - nagyjából ennyi.
0
2013. november 2., szombat 20:02
Tyű, ez az Atlantis kurva jól hangzik. Nagy kár, hogy jobb lenne azért bedarálni előtte az alap sorozatot, de jelenleg is annyi sorozatot futtatok (series pimp powa), amennyit még soha egyszerre, úgyhogy sajnos úgy érzem, ezt most nem tudom bevállalni, holott tényleg érdekelne. De sebaj, azért el van raktározva későbbre! :)
0
2013. november 2., szombat 20:02
Nem tudom nálam az is nagy szó ha a friss sorozatok előzetesi közül egyáltalán megfog vlmelyik...
0
2013. november 2., szombat 19:49
Úgy legyen! :)
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 19:46
Én azért lehet, teszek vele egy próbát.

Amúgy tudja valaki, milyen sci-fi sorozatokat nyomat még a Viasat6? Egyszer elcsíptem egyet, de csak pár percre, asszem az Éghasadás volt az. Azt nézi/nézte valaki? Tudnátok ajánlani?
0
2013. november 2., szombat 19:45
Jobban lehet élvezni, érteni az egészet, van, hogy az egyik szereplő eltűnik az egyik sorozatból, majd feltűnik a másikban, vagy beszélnek valamiről az egyikben utalás szinten, amit aztán a másik sorozat ugyanazon heti részében láthattak az amerikai nézők, csúnya szóval "crossoverek" vannak benne. De ha nem akarod párhuzamosan nézni, akkr azt is lehet, csak úgy a "finomságok" nem mind lesznek észrevehetők.

A 7. évad végén van egy déli sarkon, pontosabban az ottani földalatti bázison játszódó dupla rész, ez a kiindulópontja az Atlantisz sorozatnak. Tán nem nagy spoiler, emberek egy csoportja egy felspécizett csillagkapun át átkerül egy másik galaxisba, ahol az Atlantisz nevű, vízen (víz alatt?) elhelyezkedő hatalmas állomás (űrhajó?) helyezkedik el. Folyamatosan a kifogyó energia megújításával, illetve az ottani ijesztő fajjal való harccal telnek a napjaik, heteik, hónapjaik, éveik. Itt találkoznak a szörnyvadász Rono Dex-szel, aki aztán az alapcsapat tagjává válik. Dex alakítója az a Jason Momoa, akit később Conanként is láthattunk, illetve a Trónok harca első szezonjában ő volt Khal Drogo a dothrakiak vezére.

Az Atlantis is egy remek sorozat volt, picivel még modernebb is, mint az elődje.

A Stargate Universe az első kettővel ellentétben egy komorabb sorozat. Az egész egy óriásira hatalmas űrhajón játszódik, amire szintén egy csillagkapu-kísérlet során kerülnek az emberek, csakhogy ezúttal nem kimondottan erre kiképzett legénység, hanem egy katasztrófa elől menekülő szedett-vedett társulat vegyes felépítésben. Az űrhajó folyamatosan járja az előre lefektetett útját, melyet az alapítók határoztak meg egyfajta idegen felderítő misszió, az általa feltérképezett világokba, az őutána érkező hajóknak kell lepakolni a jóváhagyott területekre a csillagkapukat. Persze ez csak a folyamatelmélet, semmi ilyesmit nem látunk csak azt az egy felderítőhajót, melynek belsejében a pepita társaságnak először is meg kell ismerni, hogy hogyan is működik a hajó, vajon merre halad, kik építhették és miért, és vajon van-e bármilyen esély is arra, hogy valamikor is visszajussanak a Földre.
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 19:26
S hogy milyen a Csillagkapu sorozat? Röviden: zseniális!

Alapvetően a Star Trek-kultúrára épül az egész. Küldetések vannak, információgyűjtés a tudományos ismeretek bővítése érdekében.
Laikusan leírva "csak" az a különbség, hogy az egyikben lesugározzák a szereplőket az epizód elején az adott helyszínre, míg a Csillagkapuban kapuk segítségével megy végbe ugyanez.
A Csillagkapuban kevesebb az űrhajó, mivel a csillagkapukkal nem csak egy összefüggő galaxison belül lehet utazgatni, hanem bizonyos körülmények között galaxisból galaxisba átjutás is létrejöhet, ez a tény a kiindulópontja az Atlantis sorozatnak.

Amikor viszont mégis van űrhajó, akkor az nem jelent túl jót, mivel azon idegen fajok közelednek a Föld felé és a kezdetlegesebb technikával rendelkező földieknek kell megvédeniük a bolygót. Persze más, békésebb civilizációkkal is kapcsolatot teremtenek, akiktől kapnak technikát is. Olyan is van, hogy az idegen tudásból hajókat építenek, melyeket titkolni kell az oroszok, a kínaiak és a többi földi hatalom elől, aztán a mozifilmben megtalált kapun kívül előkerül még egy, itt is vannak mindenféle fajok, bolygók, különböző fegyverek, alternatív idősíkok, űrháborúk, szóval zajlik frankón az élet.

De mondom, alapvetően a Star Trekből nőtt ki ez az egész, rengeteg utalás is van, úgyhogy az az igazán nyertes, aki először a Star Treken megy végig, és utána kezdi el a Csillagkapu világával való ismerkedést. Ha ez már végképp nyomasztó mennyiség, akkor lehet kezdeni a Csillagkapu mozifilmmel is, viszont nem szabad lespórolni az első, az eredeti, tíz évados sorozatot, mert itt minden mindennel összefügg, remek kalandok, izgalmak, kiváló alakítások, tök jó humor (naná, hiszen Richard Dean Anderson a főszereplő!), szóval csakis ajánlani tudom mindenkinek! :)
most posts by TM
0
2013. november 2., szombat 19:24
Ja és Atlantisból is láttam néhány részt, bár az átívelő sztorit nem vágom belőle...
0
2013. november 2., szombat 19:23
A magam részéről jól meglennék az SG-1 alapsorozat nélkül is. A mozifilmet már láttam, sok részt az SG-1-ből is még a tévében... az utolsó évadokkal 8-10 nem igazán vagyok tisztában.
A kérdésem az, hogy az Atlantis első 3 évada pl. mennyire szorosan illeszkedik a 8-10. évadokhoz? Az egyik nélkül a másik mennyire érthető?

Igazából az SG Universe-n gondolkodnék, az csupán 2 évad :)
0
2013. november 2., szombat 19:15
Két részt láttam belőle, mikor elkezdődött angolul, de olyan bénák voltak a karakterek, hogy azóta sem folytattam. Nem egy Firefly, elvétve sem.
0
2013. november 2., szombat 19:06
Ez szép, köszi! Egyszer még lehet, jó lesz. :)
0