Keresés

Sorozatokról általában

2013. október 21., hétfő 23:27
Igazából a Walking Dead-del mindig is az volt a bajom, hogy vérunalmas. A második évad "Farm, ahol élünk" stílusú történetétől az életkedvem is elment... a harmadik évad némileg javított rajta, ahol hatalmas ziccereket hagytak ki, de sebaj. Ez a negyedik évad, pedig még mindig unalmas... az első epizód végén bedobtak egy jó dolgot, de azt is elmismásolták. A fő probléma a sorozattal szerintem az, hogy több akar lenni, mint ami. Egy posztapok-zombisorozatnak simán elmenne, de nem, itt mindenképpen minden részben drámázni akarnak, amihez csupán csak körítés a zombiatmoszféra. Számomra ezért hal meg a sorozat minden évadban... A hisztériát e körül sem értem... Lehetne jó is, de képtelen az lenni. Az első évad még egész korrekt volt egyébként.
0
2013. október 20., vasárnap 20:51
Ég és föld a kettő... :)
0
2013. október 20., vasárnap 20:48
Nálam a kettő közötti kölcsönhatás úgy működik, hogy már majdnem rászántam magam, hogy belenézzek a sorozatba, amikor jött ez a film, amit borzalmasnak tartok, így egy ideig most megint nem kívánok élőhalottakat látni.
most posts by TM
0
2013. október 20., vasárnap 20:41
"A Walking Dead újabb nagy sikeréhez nyilván tett valamennyit a zombis Brad Pitt-film körüli felhajtás is, de ugyanez fordítva is igaz, a Z Világháború sem biztos, hogy akkora nagy durranás lett volna, ha nincs az AMC-dráma, amelyet tudomásunk szerint sem az RTL-csoport, sem a Viasat, sem a TV2-csoport nem vett meg hazai sugárzásra. Úgy hírlik, hogy a Fox indít majd egy tévécsatornát itthon, és azon fut majd magyarul - nyilván a vérontások és nyomasztó jelenetek miatt csak késő este."

/origo/

Ez jó hír, akkor majd talán lesz hazai megjelenés is. :)

http://www.origo.hu/teve/20131017-a-zombik-megettek-a-vampirokat-reggelire.html?sec-5#
0
2013. május 12., vasárnap 14:15
mindenképp
0
2013. május 12., vasárnap 13:27
Köszönöm a választ! Ezek szerint nincs vele baj, csak adnom kell neki még egy esélyt.
0
2013. május 12., vasárnap 13:23
én csak ajánlani tudom. szerintem az egyik legjobb sorozat a mai felhozatalokból.
0
2013. május 12., vasárnap 12:18
Ajánljátok a célszemély című sorozatot olyan embernek, akinek nem jött be annyira az első rész?
Mondjuk ebben a szinkron is szerepet játszott, de valamiért ez félrement nekem.Túl kiszámítható volt és a Lost-os fickót sem kedvelem igazán.
A készítők nevéből arra következtetek, hogy látszólag rendesen felpörögnek majd az események, de a komplett évadot nézve az egész mégis egy helyben topog.
Mindenféle spoilerek nélkül leírva, ilyen ez is?
0
2012. október 29., hétfő 22:24
Tavaly február körül elkezdték a Viasat6-on az első évadtól, szombatonként két részt adtak le közvetlenül egymásután, így jobb volt mintha egy részt adtak volna, naqyjából mikor vége lett az első évadnak akkor jelent meg dvdn, sajnos a többi évad nem követte.
0
2012. október 29., hétfő 22:16
Csak az első évadot láttam a tévében, tetszett is a szinkron, de a második évad óta eredetiben nézem :) Persze, ilyen sorozatoknál, főleg ha csak ilyen kevés epizód van egy évadban, még rosszabb a heti nézés, mert az ember rögtön az új után nyúlna :D De mostanság amúgy is feltorlódik nekem, így elviselhetőbb :)
0
2012. október 29., hétfő 22:08
A Dextert csak az 5. évadig adták le, de javítson ki valaki ha rosszul tudom.
0
2012. október 29., hétfő 22:05
Eltelt 74 nap, közben elindult a The Walking Dead harmadik évada, a Dexter hetedik évada és a Homeland második évada is, és egyik ámulatból esek a másikba.

Igaz, eddig csak két részt láttam a "sétáló halottakból", de akik a második évad tempóját nem szerették, most talán imáik meghallgatásra találtak :) Ennél többet nem is írnék most a sorozatról.

Dexter-ből is kicsit le vagyok maradva, csak a szezonnyitót láttam, de már három rész is várja, hogy megnézzem - van egy olyan érzésem, úgy járok vele, mint ma a Homeland-del.

Ugyanis a régi, 24-es időket idézve (pár éve az első 5 évadot két hét alatt daráltam le, volt, hogy napi 10+ részt) az elmaradt 3 részemet most bepótoltam. Ha az első évadot veszem alapul, a Showtime sorozata is belehúzott most, az eddig patikamérlegen adagolt feszültsége és tempója után... Amit eddig műveltek, gondolok itt főleg a 4. rész utolsó perceire, arra nincsen jobb szó: zseniális. Ha Claire Danes elnyerte a Golden Globe-ot az előző évados teljesítményéért, akkor most már egyszerre kettőt kell adni neki :D Tényleg nem értem, hogy eme három, (szvsz) a televíziózás új mérföldköveinek számító sorozatból hogy csak a Dex megy a tévében (azt nem tudom, hanyadik évadnál jár a Viasat), persze, nem is az RTL-re vagy TV2-re való sorozatok ezek, de jó lenne, ha egy tévés sugárzás után valamilyen csoda folytán, dvd-n is polcomra tehetném e két sorozatot.
0
2012. augusztus 16., csütörtök 16:18
:)) Igen, vannak benne azért nyilván túlzások, és nem egészen ilyen a CIA sem belülről (bár egy ex-CIA irodavezető is volt a tanácsadók között), illetve volt benne időhúzás, és nem is mindig következetes, de ezekre én is jobbára csak a rajongói eszmefuttatások során jöttem rá, fel sem tűnt menet közben :) Sajnálatos, hogy sem a Homeland, sem a Walking Dead nincs itthon egy csatornán sem (nem mintha bármelyiket is nézném szinkronnal, de így legalább a dvd-re lehetne várni, bár, már abból se jönnek az évadok, melyeket régen a tévében vetítenek idehaza :S), de úgy látom, azért sokan rájuk találnak :)
0
2012. augusztus 16., csütörtök 13:06
Örülök hogy tetszett, bár vannak fenntartásaim néhány dologgal, de nagyjából egyet értek veled...

Kár, hog viszonylag kevés ember ismeri itthon. Legalábbis kevesen beszélnek róla.
0
2012. augusztus 16., csütörtök 12:37
nem is rossz a szinkronja ;)

0
2012. augusztus 15., szerda 23:47
Homeland - 1. évad (spoiler-mentes)

WTF?? Utoljára talán 7 éve kiáltottam fel (magamban) így, amikor a végére értem a Lost első évadának. Letaglózó egy élmény volt az elejétől kezdve, amit gyönyörűen csűrtek-csavartak évekig, és sokakkal ellentétben, nekem végig tetszett, és ugyan sok utánaolvasással, de nagyjából végig értettem is :) Közben akkor még jön ilyen sorozat, mint a Dexter vagy a The Walking Dead. És közben ott voltak a Maffiózók vagy Jack Bauer... Egy szó, mint száz, nagyon komoly sorozatok, olyan megvalósításokkal, színészi alakításokkal, melyeket csak mozifilmekben látni. És akkor elérkeztem a nyárhoz, és ugyan, amíg sorozataim pihennek, amelyekből már nem sok van, mit is daráljak? Ekkor találtam rá erre a sorozatra, amit a 24-hez hasonlítottak sokan, csak több, személyes drámával.

Szóval, így akadtam erre a sorozatra, melyről sokat nem tudtam, csak annyit, hogy a CIA és terroristák világáról szól, valamint azt, hogy Golden Globe-díjat nyert a sorozat és Claire Danes. Utóbbi hölgyeményt annyi jól nem ismerem, a Rómeó+Júlia valamint a Terminator 3. ami kapásból eszembe jutott róla. Sokkal inkább Damian Lewis (Az elit alakulat) és Morena Baccarin (V) volt a húzónév, pedig a szereplők közt tudhatjuk Mandy Patinkin-t (Gyilkos elmék) is. Utóbbi krimisorozatát ugyan nem néztem, de tudtam ki ő, ennek ellenére az egész első rész alatt nem ismertem fel, nem semmi :D Ahogyan maga a sorozat sem, a feszültségkeltés, a bizonytalanság, a félinformációk, melyeket megosztottak velünk... mind-mind mesterien elkeverve és tökéletesen felkeltették a gyanút egy-egy szereplő motivációt illetően, hogy aztán kellőképp el is tereljék, vagy felmentsék a gyanú alól adott szereplőnket. Elég sok sorozatot ismerek, nézek/néztem, 24-en és Lost-on edződött a kis lelkem, már ami a kavarást és a történetcsavarását illeti, mégis olyan meglepetésekkel tarkított epizódokat láttam, hogy csak az állam kerestem. No és milyen fantasztikus párbeszédeket, jeleneteket vettek fel, atya-gatya! Az utolsó részben pár percig (egy bizonyos helyen) levegőt is elfelejtettem venni, nem is tudom, éreztem-e ilyet mostanság vagy valaha. Spoiler-mentesen ennél többet nem is tudnék írni, csak annyit: ezt mindenkinek, de legalábbis a kémsztorik rajongóinak, látnia kell. Oh, és majd elfelejtettem: Claire Danes valami eszméletlen alakítást nyújt végig a sorozatban. Hihetetlen ez a nő. Amilyen erős karakter az elején, úgy kezd szétesni, míg ugyanez igaz az ellenfelére is, csak épp kissé fordítva. Zseniális, és hátborzongató ez a nő. Ha ezt a történetet (persze csak felületesen és kapkodva), de mozifilmben csinálták volna meg, ugyanezen főszereplőkkel, akkor Danes ma már Oscar-díjas lenne. És tényleg, mikor manapság ilyen kiemelkedő alakításokat látunk sorozatokban, én szívesen látnám őket az Oscar-jelöltek/nyertesek körében is őket, persze, meg van a maguk "fóruma" és a Glóbusz már megvan, és az Emmy-díjat sem veszélyeztetheti senki sem.

Így is hetente kb. 2 résszel daráltam a sorozatot (na jó, az utolsó 4-et, amelyből az utolsó rész már másfél órás, most három nap alatt néztem meg), mi lesz itt szeptember 30-tól, amikor jön a második évad? A második évad, aminek a híre nálam megelőzte az első évadot, és végig az (is)foglalkoztatott: hogy lehet folytatni? És most már tudom, hogyan, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz okunk a csalódásra.

És milyen is a sorozat megítélése nálam? 10/10, ez nem is vitás.
0
2012. július 19., csütörtök 17:38
Szerencséd, hogy a fájdalmasabb szóvicceket nem moderálják ki!
0
2012. július 19., csütörtök 17:24
osuraC
most posts by TM
0
2012. július 19., csütörtök 17:14
2012-es Emmy jelöltek :

Legjobb dráma

Boardwalk Empire
Breaking Bad
Downton Abbey
Game of Thrones
Homeland
Mad Men

Legjobb színésznő drámában

Kathy Bates, Harry’s Law
Glenn Close, Damages
Claire Danes, Homeland
Michelle Dockery, Downton Abbey
Julianna Margulies, The Good Wife
Elisabeth Moss, Mad Men

Legjobb színész drámában

Hugh Bonneville, Downton Abbey
Steve Buscemi, Boardwalk Empire
Bryan Cranston, Breaking Bad
Michael C. Hall, Dexter
Jon Hamm, Mad Men
Damian Lewis, Homeland

Legjobb mellékszereplőnő drámában

Maggie Smith, Downton Abbey
Archie Panjabi, The Good Wife
Christine Baranski, The Good Wife
Joanne Frogatt, Downton Abbey
Anna Gunn, Breaking Bad
Christina Hendricks, Mad Men

Legjobb férfi mellékszereplő drámában

Peter Dinklage, Game of Thrones
Brendan Coyle, Downton Abbey
Giancarlo Esposito, Breaking Bad
Aaron Paul, Breaking Bad
Jared Harris, Mad Men
Jim Carter, Downton Abbey

Legjobb Komédia

Modern Family
The Big Bang Theory
30 Rock
Girls
Curb Your Enthusiasm
Veep

Legjobb színésznő komédiában

Zoey Deschanel, New Girl
Lena Dunham, Girls
Edie Falco, Nurse Jackie
Tina Fey, 30 Rock
Julia Louis-Dreyfus, Veep
Melissa McCarthy, Mike & Molly
Amy Poehler, Parks and Recreation

Legjobb színész komédiában

Alec Baldwin, 30 Rock
Don Cheadle, House of Lies
Louis CK, Louie
Jon Cryer, Two and a Half Men (*his first time in Lead race in years)
Larry David, Curb Your Enthusiasm
Jim Parsons, The Big Bang Theory

Legjobb női mellékszereplő komédiában

Kathryn Joosten, Desperate Housewives
Merrit Wever, Nurse Jackie
Julie Bowen, Modern Family
Sofia Vergara, Modern Family
Kristen Wiig, Saturday Night Live
Mayim Bialik, The Big Bang Theory

Legjobb férfi mellékszereplő komédiában

Max Greenfield, New Girl
Jesse Tyler Ferguson, Modern Family
Ed O’Neill, Modern Family
Eric Stonestreet, Modern Family
Ty Burrell, Modern Family
Bill Hader, Saturday Night Live

Legjobb Animáció

Bob’s Burgers
American Dad!
The Penguins of Madagascar
Futurama
The Simpsons

Legjobb reality verseny

The Amazing Race
Dancing With the Stars
Project Runway
So You Think You Can Dance
Top Chef
The Voice

Legjobb reality műsorvezető

Tom Bergeron, Dancing With the Stars
Cat Deeley, So You Think You Can Dance
Phil Keoghan, The Amazing Race
Ryan Seacrest, American Idol
Betty White, Betty White’s Off Their Rockers

Legjobb szórakoztató show varieté, zenés, komikus

The Colbert Report
Jimmy Kimmel Live!
The Daily Show With Jon Stewart,
Late Night With Jimmy Fallon
Real Time With Bill Maher, HBO
Saturday Night Live

Legjobb minisorozat vagy tévéfilm

American Horror Story
Game Change
Hatfields & McCoys
Hemingway and Gellhorn
Luther
Sherlock: A Scandal in Belgravia

Legjobb színésznő minisorozatban vagy tévéfilmben

Connie Britton, American Horror Story
Ashley Judd, Missing (*which was eligible as a miniseries)
Nicole Kidman, Hemingway and Gellhorn
Julianne Moore, Game Change
Emma Thompson, The Song of Lunch

Legjobb színész minisorozatban vagy tévéfilmben

Kevin Costner, Hatfields & McCoys
Benedict Cumberbatch, Sherlock: A Scandal in Belgravia
Idris Elba, Luther
Woody Harrelson, Game Change
Clive Owen, Hemingway and Gellhorn
Bill Paxton, Hatfields & McCoys
0
2012. június 22., péntek 16:00
A Sportklubon csak nem fognak adni Miami helszínelőket, még ha a nyomozó egy úszó is. :)
most posts by TM
0
2012. június 22., péntek 15:19
;)
0
2012. június 22., péntek 15:18
Elmondjam, hogy ott van nekik egy rakat csatorna, és azokra se pakolták?
0
2012. június 22., péntek 14:14
A saját gyártású szarokat meghagyják a főadón, a kettesre meg benyomják azt, aminek a joga náluk van, csak a sok igényes műsor miatt nem fért eddig adásba. Attól nem kell félni, hogy a kettesre is gyártanak csupa saját műsort, mert lóvéval ők sincsenek eleresztve. Már a Barátok közt is dupla hosszú vakációt kap. :)
most posts by TM
0
2012. június 22., péntek 14:05
Elmondjam negyedszerre is, hogy most indítanak új csatornát?
most posts by TM
0
2012. június 22., péntek 14:04
Soroljam a jegelt sorozatokat?
0