Keresés

Sorozatokról általában

2012. május 17., csütörtök 10:33
:)) Elisabeth Shue-val egy részt se láttam még, de én is sok dicséretet olvastam róla, talán új erőre kap a sorozat, mert sajnos a 12. évad nézettsége elmarad az előzőtől, és sorozat minimumon van, de innen szép a győzelem :) Grissom-ot igazán visszahozhatnák pár rész erejéig, abban a pár percben is remek volt látni, amit a 11. évad 13. részében eltöltött.
0
2012. május 17., csütörtök 10:26
Sose legyen rosszabb kedved! :)
A CSI 12. évad egy részét láttam, s az alapján jónak mondható a sorozat. Fishbourne-nel se volt rossz, de mivel őt elég hamar belehúzták abba a Mentalista-szerű kétszemélyes rabló-pandúrosdiba, sejthető volt, hogy az eszelős lezárás után nincs hová nyújtani a karakterét, így jött a lazább Ted Danson, akivel új ízt, új lendületet kapott a sorozat, na és később Elisabeth Shue érkezése is telitalálatnak bizonyult.
most posts by TM
0
2012. május 17., csütörtök 10:10
Ezen nagyon meglepődtem. Ahogyan sokan, úgy én is a CSI:NY kaszáját vártam, de jobban utánanéztem a dolgoknak. A Miami ebben az évadban is, átlagossan 8-10 millió nézőt vonzott összesen (igaz, a kereskedelmileg fontos 18-49 év közöttiek körében 1,5-2 milliót csak), míg a New York-i kollégák is hasonló számokat hoztak, egy különbséggel: Miami vasárnap, New York viszont pénteken kerül adásba, és ez utóbbi a halálnap, 2010-ben ide "száműzték" a sorozatot meghalni, és lám, erős számokat tud hozni, míg a Miami folyamatosan vesztette el a nézőket a sokkal erősebb vasárnapon. Azért gondolom, Horatio-t és talán egy-két kollégáját még látni fogjuk a CSI 13. vagy a NY 9. évadában vendégszerepelni. Erős egyébként a gyanúm, hogy az idei évadban 11-12 millió nézőt érdeklő CSI elevickél még a 15. évadig is.

Amúgy most nézegetem, eléggé durva számokat hoztak egykor a CSI sorozatok. Átfutva az adatokat, a CSI a fénykorában (5-6. évad) 28-30 millió amerikait érdekelt, a Miami a harmadik évad idején 20-22 milliót, a New York-i helyszínelők pedig az első 2 évad idején 15-17 milliót, de mindig is ez utóbbi volt a legkevésbé nézett.

Magam részéről imádtam a CSI-t, természetesen a Grissom korszakot, akkor voltak a legjobb ügyek, legjobb epizódok és persze a legjobb főszereplő. Utána már annyira nem rázott meg, ha kihagytam 1-2 részt, de az elmúlt hetekben sok Langston-os részt is láttam. Nem rossz, de már nem is az igazi, ellenben a 12. évad első részét meglestem, kíváncsi voltam, Ted Danson mit tud hozzátenni, de kellemeset csalódtam (amúgy is bírom a palit a Cheers óta), úgyhogy alig várom a magyar bemutatót (remélem tudják, hogy Széles Tamást kell hívniuk). Miami-t is néztem eleinte, de sosem tetszett igazán, sőt, kifejezetten utáltam a halottkém Alex-et, de Emily Procter színészi kvalitását is erősen gyengének találtam. Ezek fényében nem meglepő, hogy Horatio-ért se voltam oda, de idővel már úgy láttam, direkt játszik rá a szerepre David Caruso. Ám, sokkal inkább szerettem a NY-i bandát, az első évad pazar volt a színvilággal, a sötétebb hangulattal, ezt kár volt kiölni a sorozatból, de így is lekötött, és bár már ezt sem nézem rendszeresen, ha elkapom a tévében, ott ragadok, bár most ezt a Sella Ward-ot nem nagyon tudom elviselni, lehet a szinkronja teszi, de ellenszenves nekem ez a nő. Elnézést a hosszas írásért, de így hozta kedvem :D
0
2012. május 16., szerda 19:28
Egy igazi nagyágyú sorozat is befejeződik: a CBS 10 év után likvidálja Horatiót, megszűnik a Miami helyszínelők.
most posts by TM
0
2012. május 12., szombat 13:47
Én személy szerint nem vagyok nagy sorozatfüggő, de idén sikerült találni egy olyat, ami felkeltette az érdeklődésemet. Ez nem volt más, mint az Alcatraz. Bár sok helyen olvastam, hogy az emberek többségét nem kötötte le és unalmasnak találta, de szerintem egy abszolút korrekt szériát láthattunk. Az alapötlet kellően érdekesnek és izgalmasnak tűnt, a főszereplők szimpatikusak voltak, a két idősíkon játszódó sztori pedig elég változatosságot nyújtott. Ugyan a főszál viszonylag lassan csordogált, de az évad második felében már egyre jobban kibontakozott, a záró dupla rész pedig kifejezetten izgalmasra sikeredett, ezzel is felkeltve az érdeklődést a folytatásra.

Nagy kár az elkaszálásért, pedig még lett volna benne potenciál, de hát ugyebár a nézettség dönt...
0
2012. május 12., szombat 13:10
Az Alcatrazt én se nagyon sajnálom, pedig ha több főszál lett volna az epizódokban jó lett volna ( J.J. mester első baklövése nálam ).  A Rivert nagyon sajnálom, egyedi volt, mint anno a Lost és benne volt még egy évad simán, a Missing nekem is tetszik, de ez egy évados sori szerintem. A Ringert nem bánom, szenvedés volt, csak Gellar miatt néztem ;) . A Secret Circle a végére indult be igazán, nem értem a CW-t miért kellett abbahagyni...
0
2012. május 12., szombat 9:52
Mindig rossz sorozat kaszákról olvasni, még ha egyenlőre, az én sorozataim meg is úszták.

Az Alcatrazt elkezdtem, de mikor a 3. vagy 4. résznél bealudtam, az jelzés volt, hogy ez a sorozat nem jött be. Talán majd nyáron ledarálom a többi részét. A Missing-ből láttam pár részt, ezt biztos meg fogom nézni, remélem rendes lezárása lesz. A The River is érdekesen hangzik, ha ennek is kerek befejezése van, akkor azt is megnézem, a többi kasza egyenlőre nem érint.

A Luck-ot nagyon sajnálom, remek sorozat volt, nagyon tetszett. Érdekes módon, de nem is a Dustin Hoffman-Dennis Farina vonal volt számomra a legérdekesebb, hanem a trénerek világa no meg az idióta szerencsejátékos csapat :D Egytől egyig zseniális karakterek voltak. Remélem valami módon a második évadhoz forgatott 1-2 rész is megtekinthető lesz és csak tudnak valami befejezést kanyarintani (sajnos a 7-8-9. részt még nem láttam, nincs felirat :/).
0
2012. május 12., szombat 8:48
Újabb kaszák :(
NBC : Awake, Are You There, Chelsea?, Bent, Best Friends Forever, Harry’s Law
ABC : GCB, Pan Am, Missing, The River
CW : Ringer, The Secret Circle
0
2012. május 11., péntek 12:45
A FOX kaszálta az Alcatrazt, a Findert, Breaking In-t és az I Hate My Teenage Daughtert viszont a Touch folytatódik. Az ABC pedig berendelte a következő sorozatok folytatását : Once Upon a Time, The Middle, Suburgatory, Castle, Revenge, Grey’s Anatomy, Modern Family.
0
2012. március 14., szerda 6:39
Becsülettel végig néztem, de én is végig arra gondoltam: ennél több is lehetett volna. Több dinó elfért volna benne (tudom, drága a CGI), vagy akkor jobban megírt dráma. Nincs ellenemre, ha családokkal drámáznak, de nem tudtak mit kezdeni velük. Stephen Lang miatt mondjuk már érdemes volt megnézni a sorozatot, egy próbát mindenki tehet vele, de nem fog hiányozni ősszel.
0
2012. március 13., kedd 23:24
Egyébként nem volt olyan vészes, kb. annyira volt "sovány" a Jurassic Parkhoz képest, mint a Sarah Connor krónikák egy Terminátor-epizódhoz. De talán még a hasonlítgatás is sánta, mivel a sorozat egyáltalán nem a dinókat állította középpontba, azok csak úgy "voltak", ha már időileg ezt dobta a filmbeli tudósok kísérletezése.
most posts by TM
0
2012. március 13., kedd 23:21
Egyelőre csak arról van szó, hogy a Fox csatornáján nem lesz folytatás, még nem dőlt el, hogy máshol se.
most posts by TM
0
2012. március 13., kedd 22:35
Állítólag tényleg nem volt annyira jó, mint lehetett volna...

Mindenestre érdekes háttérinfók a  Terra Nova bukásásról.
0
2012. március 6., kedd 10:23
Már régóta akarok írni a 2011/12-es szezon általam követett sorozatairól, de valami miatt sosem kerítettem rá sort, de most, hogy ágynak dőltem, legalább ezt bepótolhatom :) Előre szólok, néhol terjedelmes, nagyon bele tudok gabalyodni, pláne most taknyosan :D Amennyire lehet, nem SPOILER-kedek, de a veszély fennáll!

Terra Nova
Friss a hír, miszerint a Fox elkaszálta a csupán 13 részt megélt, über drága sorozatot. És valahol nem is bánom. Amikor még csak annyit lehetett tudni, hogy Spielberg és dinók, engem már megvettek a concept-tel, aztán kétségtelenül az évad nagy csalódása lett a sorozat. Nagy kár, hogy epizodikus lett a sorozat, klisét klisére halmozva. Nem hittem volna előtte, hogy ezt leírom, de még Az elveszett világ (1999-2002) c. sorozat is jobb volt (nosztalgia faktor még mindig meg van benne). Spielberg-nek nem igen lehetett rálátása a sorozatra, más magyarázat nincs rá, miért bukott meg a sorozat.

Alcatraz
A másik újonc sorozat, amelyet nagyon vártam, és melyben nagyot csalódtam. Itt Sam Neill volt számomra a húzónév (Előbb meg Spielberg és jé, mi a kapocs köztük? Igen, a Jurassic Park :D), de annyira nem kötött le, hogy a 4. részből fél órát aludtam át. Talán egyszer, nyáron, újra neki kezdek, de ha nem, sem fog hiányozni.

Dexter – Hatodik évad
Amikor 2007 nyarán a Viasat3 belekezdett a sorozatba, semmilyen előzetes információm nem volt, csupán a főszereplőt ismertem a Sírhant művekből. Aztán leesett az állam. Egy sorozatgyilkos a főszereplőnk, aki ráadásul, még szimpatikus is, és gyilkosokra, sorozatgyilkosokra utazik? Ennél hajmeresztőbb sorozatot ki sem lehet találni (ma már tudom, hogy Dex könyvből született). A (szerintem) zseniális szinkron ellenére azonban az év őszén már az amerikai vetítéssel párhuzamosan figyeltem a második évadot és azóta is. Egyre jobb és jobb részekkel, évadokkal örvendeztettek meg minket, no meg karakterekkel. Dex mellett a pálmát egyértelműen a Debrát alakító Jennifer Carpenter viszi a prímet, de a többiek se semmik, mindenkit lehet kedvelni (és utálni, mint Laguertát). Nagy hangsúlyt fektettek a kötelező főellenségekre is, bár a Hűtőkocsis gyilkos még annyira nem, de Lila emlékezetes mellékszereplő volt, ahogyan az ötödik évadban visszatérő Lundy is. A harmadik évadban Jimmy Smits mint Miguel ugyan nagyszerű volt, de ez volt a vihar előtti csend, mert ami a negyedik évadban történt… Az addig általam csak vígjátékokból ismert John Lithgow olyan félelmeteset alakított Trinity-ként, hogy először aggódtam nagyon komolyan Dex és környezetében élők életéért, nem is ok nélkül… Az ötödik évad hangulatát erőteljesen befolyásolta az előzőekben történtek, de egy újfent nagyszerű karakter bevezetésével (Julia Stiles személyében) Dex ismét előrelépett az emberré válás felé. Főleg a negyedik évadnak és a magasra tett lécnek köszönhetően a hatodik évadban is oda kellett tenniük magukat az íróknak, ami talán nem mindig sikerült, voltak üresjáratok, de összeségében izgalmas kis évad volt, természetesen ismét neves mellékszereplővel, rögtön kettővel is: Edward James Olmos sokaknak Amada kapitány, addig nekem Castillo hadnagy. Érdekes volt ennyi évvel a Miami Vice után ismét Miami-ban látni (és sokkal sokkal jobb Dex Miamija mint Horatio-é), hátborzongató volt a szerepben, de még talán őt is lemosta a pályáról Tom Hanks (már nem is annyira) kicsi fia, Colin. Apja hasonmásaként különösen érdekes volt ilyen szerepkörben látni és maga a hit téma is jól működött, de ez nagyban inkább egy másik szereplőnek volt köszönhető, akit Mos Def alakított. Nálam egyértelműen ő nem zenész már, hanem egy jó színész : ) Röviden tömören ennyi lett volna a Dexter-hez írt vélemény, nagyon várom az új évadot, főleg a lezárás miatt :)

Született feleségek (8x13-ig)
Megpróbálom rövidebbre fogni mondanivalómat, mint az előző sorozatnál. A született feleségeinket is előbb láttam magyar csatornán, sőt, csak a harmadik évadtól kezdve, de hamar átnyergeltem itt is a gyorsabb megtekintési módra, bár, akárcsak a Dexter-nél, itt is nagyon jó szinkronnal van dolgunk. Az első két évad pedig ki is maradt nekem, majd pótlom, ha véget ért a sorozat, ugyanis májusban sajnos befejeződik a sorozat, bár kétségkívül, jobb, ha úgy ér véget, hogy még szépen emlékezzünk vissza rá. Sajnos az új évadban két, általam nagyon kedvelt szereplő élete is romokban hever. Tom és Lynette tökéletesek voltak együtt, az ő figuráik voltak azok, akikre mindig számítani lehetett humorban a legsötétebb pillanatokban is, de ennek most már tényleg vége. Bree élete is kisiklott, bár egy régen látott szereplő visszatérte talán visszatereli őt a helyes útra. A többiek is el vannak a maguk okozta káoszban, és nagyon örülök, hogy a jobb sorsra érdemes V legjobb színésze itt bukkant fel, továbbá Renee-t is nagyon megszerettem, évekkel ezelőtt behozhatnák volna a sorozatba. Az első évados hangulatot gondolom jól adják vissza, mint írottam vala, nem láttam, és izgatottan várom, milyen befejezést szánnak a sorozatnak, nagyon fognak hiányozni.

Fringe (4x14-ig)

-Mi lesz, ha keresztezzük az X-aktákat a Lost-tal?
-???
-Hát A Rejtély!

Ezzel a béna poénnal kezdeném a sorozat új, negyedik évadának kivesézését :)  Az elejétől fogva élénk érdeklődéssel figyelem a sorozatot, mivel már a kezdetekkor megfogott mind a három főszereplő, ez is ritka nálam. Joshua Jackson szimpatikus (és nagyon tetszik az eredeti hangja :)), John Noble pláne az a zakkant tudós szerepében (ő volt JJ Abrams mellett a húzónevem, A Gyűrűk Ura miatt), de mára az abszolút kedvencem Anna Torv lett. Figyelemreméltó Anna és Olivia fejlődése az első részek óta. Amióta pedig van nekünk egy Boliviánk, sziporkázik a hölgy, de Olivia is egyre nyitottabb, aranyosabb lett. A negyedik évad történéseinél pedig nagyon résnél kell lenni, mert az írók jócskán megkavarták az így sem egyszerű sorozat állóvizét. A harmadik évad végén levő cápaugrásnak is beillő eseménysorral mintha egy új Fringe vette volna kezdetét, de nagy szerencsére, Peter mégsem tűnt el nyomtalanul. Az első részek ugyan annyira nem voltak forradalmiak, de szép lassan beindult a történet. Észnél kell lenni, mert a legapróbb részletek is hozzásegíthetnek a megértéshez, de akárcsak a Lost-nál, itt is járhat tévúton az ember. Ahogy én nézem most, az új világ (3. univerzum?), amit látunk, a régi, csak Peter nélkül, tehát nincs hova haza mennie szerencsétlennek, jó helyen van ő, erre utal Olivia emlékezete is (és néha olyan dühítő, hogy a szereplők nem figyelnek oda jobban, mikor a készítők szinte a szánkba rágnak dolgokat – persze, lehet ez az átverés :D). Kicsit ugyan többet foglalkozhatnák a másik (negyedik?) univerzummal, de az aranyos volt, ahogyan az ottani Aspirine átment a másik világba, és Bolivia is egész szimpatikus kis energiabomba : ) Úgyhogy tényleg nagyon remélem, hogy ez most nem egy 3. és 4. univerzum, hanem az előző kettő, és szépen összefésülik a szereplők emlékezetét Peter-rel kapcsolatban. És most, hogy a Terra Novának vége, és a House-nak is, remélem megnyílt az esé$ly egy ötödik Fringe évadnak : )

The Walking Dead (2x09-ig)
Nem vagyok sem nagy horror, sem nagy zombi rajongó, mégis belekezdtem 2010 őszén Frank Darabont sorozatába és egyetlen egy percét sem sajnálom : ) Nagyon tetszik a sorozat, a hangulata, a szereplők (Lori mondjuk…. áh, hagyjuk), mint nagyon eltaláltak. Nem egy hentelős, minden részben 5 zombi mészárlást vártam és azt hiszem, ez is a szerencsém, Mert ahogy olvasom, sokan ezt hiányolják, ők valószínűleg mindent megnéznek, ami zombi és trancsír, nem meglepő, hogy „unatkoznak” a sorozat alatt, pedig vannak benne olyan jelenetek, melyek a legdurvább horrorfilmekből is talán kivágtak volna : ) A nyomasztó, fenyegető atmoszféra, ami árad a sorozat irányából, csontig hatoló és félelmetes. A második évad első részeiben a keresés, aztán a Farm, nagyszerűen van tálalva, remélem még egy ideig maradnak is ott, mert Hershel eltalált egy figura. Shane egy állat, ezt eddig is lehetett sejteni, sokan írják fórumokon, ők vele tartanának. Én kössz, de maradnék Rick mellett, ő legalább képes emberként gondolkozni és viselkedni (az egész sorozat egyik legjobb, legfeszültebb jelenete volt az a pár perc, amit a kocsmában töltöttek Rick-ék). Remélem jó pár évig élvezhetjük a sorozatot, és jót tesznek neki, akárcsak Dex-nek, a rövid évadok.

Nem mintha bárki kérdezte volna, de még a House-t szoktam nézni, össze-vissza mondjuk, mikor hol adják tévében, és nagyon megszerettem a sorozatot, pedig évekig fújtam rá, amiért Hugh Laurie mindig mindent elnyert kedvenceim elől – most már nem csodálom, hogy miért. A szinkron pazar, úgyhogy nálam csak így mehet ez a sorozat. A Family Guy-t is nagy figyelemmel és akut röhögőgörccsel nézem a C:C-n, a másik sorozat, amit el nem szalasztanék szinkronosan, remélem a vicces csatorna mihamarabb ad újabb részeket, addig is itt van a Viasat6-on az Amerikai fater (most én láttam régen, vagy tényleg odafigyeltek az új évadban, hogy Stan főnökének azért lett Varga T. József a hangja, mert eredetiben Patrick Stewart „alakítja” – a lényeg, hogy nagy piros pont érte), A Simpson család, amit szintén össze-vissza nézek, de ahhoz képest, régen mennyire nem szerettem, most imádom őket is, kezdenék visszafelé fejlődni? :D

Remélem nem hagytam ki semmit. Ja, de. Szellemekkel suttogó. Elmúlt pár hétben kell néznem minden délután mert párom szereti és pár rész után azon kaptam magam, hogy akkor is nézem, ha ő dolgozik, nagyon szimpatikus lett a sorozat, bár sok mindent még nem értek, meg persze, hogy vagy 4 év kimaradt :D

Messze van még április és a Trónok harca, és soká lesz még új Fringe is, de van még mit addig is nézni : )
0
2012. február 9., csütörtök 11:18
Erre vártam már egy ideje, de mégsem örülök neki.
0
2012. január 22., vasárnap 10:43
Lassan kezd beindulni a Secret Circle is, nem bántam meg, hogy nem kaszáltam el.

0
2012. január 21., szombat 19:02
A legvárósabb újonc volt és hál istennek nem cslódtam.
Jónak tűnt a promók alpján és tényleg az is!
0
2012. január 21., szombat 18:56
A Revenge-nél 13 rész helyett 22-őt rendelt be a csatorna, pedig azt hittem lezárják( az előbb néztem a 13. részt ), de cseppet sem bánom, nagyon jó karakterek, fordulatos, csavaros, izgalmas történet. Aki még nem kezdte el annak ajánlom nagyon!
0
2012. január 17., kedd 13:30
hát igen a Szökés 3-4 évada olyan volt amilyen, de legalább kapott egy lezárást ;)
A 4400-at folytasd szerintem mert belendül bár ott is nekem az utolsó évad nem tetszik és ahogy lezárták az sem, szóval csak ha sok időd van akkor kezdj bele...;)
0
2012. január 17., kedd 13:16
A 4400 sztorija végül belendült? Csak az első néhány részt láttam, de abban baromi vontatott volt minden, így egyelőre nem folytattam a nézését.
most posts by TM
0
2012. január 17., kedd 13:14
Egyébként az a problémám az ilyen témával,hogy a végtelenségig csűrik-csavarják addig,míg maguk is belebonyolódnak,aztán mikor már senki nem nézi,mert már a készítők sem értik,egyszerűen abbahagyják a sorozatot,valami blőd lezárással.
Erre a Szökés is jó példa volt.Az első 2 évad baromi jó volt,aztán semmi értelme nem lett az egésznek,visszahozták a halott karaktereket /lásd Dallas ;) /,húzták mint a rétestésztát,csak hogy még több zsugát kivehessenek belőle...
Amúgy ahogy elkezdődött,azt hittem a szökést dolgozza fel,amiből Eastwood főszereplésével készült már egy jó film.De ez az eltűnik az egész börtön lakossága,idegenek,varázslók,kormányösszeesküvések már kicsit sok nekem.Volt már pár ilyen,és már unalmas a téma.
Ez persze nem jelenti azt,hogy nem nézem meg,sőt most már,hogy látatlanba így lehúztam,kíváncsi is lettem rá! :))
0
2012. január 17., kedd 13:02
nincs is semmi gond ebből ;) azért szerintem adj neki esélyt, szereplők jók, történet érdekes ( bár van egy kis 4400 érzésem..), a producer pedig JJ, és ő eddig még sz@rba nem nyúlt :))
0
2012. január 17., kedd 12:37
Ez így van. :) Szerintem bárgyú.Ezzel nem a te ízlésed akarom bántani,csak a saját véleményemnek adtam hangot.
0
2012. január 17., kedd 12:12
hát bárgyúnak nem mondanám, de ízlések és pofonok ugye..:)
0
2012. január 17., kedd 10:54
Elég bárgyú a története.Tucatsorozat lesz ebből is.
0