Lehetnek spoilerek lehet a következő hozzászólásban (főképp, hogy melyik sorozat tér vissza és néhány távozó színész miatt).
Mostanság ismét egyre több sorozatot követek, ráadásul tévében :) Elmúlt hónapokban abszolút rákattantam a Dr. Csont-ra. Nem hittem volna, hogy egy nyomozós sorozat még tud ennyi minden újdonságot mutatni, mikor az elmúlt 10 évben elöntötték a tévét a krimik. A Helyszínelők közül a las vegas-i csapat volt a favorit, egészen Grissom távozásáig, bármennyire is kedvelem Laurence Fishburne-t, itt nem tudtam megkedvelni a szerepét, ráadásul távozik is a szériából, akárcsak Marg Helgenberger. így meglepődnék, ha az ősszel kezdődő 12. évadot követné újabb. A Miamis sorozatot sose kedveltem, Horatio miatt főképp, de elismerésre méltó, hogy ők a 10. évadukat kezdik és alighanem lesz 11. is. A New York-i helyszínelőket mindig is jobban kedveltem az utóbbinál, sőt, Grissom távozása óta mivel már nem követem olyan élénk figyelemmel a CSI-t, betöltötte az űrt Mac Taylor és csapata. Ha nem fuccsol be a Gyilkos elmék spin-off-ja, akkor viszont nem lehetne 8. évad, és nem is számítok rá, hogy lesz 9. évad, sajnos.
A Gyilkos elméket sose szerettem, ahogyan az NCIS-t sem. A Nyomtalanul és a Döglött akták viszont szintén szerethető sorozatok, előbbi jóval komolyabb és komorabb volt, mint a CSI-ok, utóbbi pedig igen különleges volt ezzel az oda-vissza flashback-eléssel, kár, hogy mindkét sorozat véget ért már. Mentalistát, Castle-t és Hazudj, ha tudsz-ot nem igen nézem, talán csak a Castle az, amit talán meg tudnék szeretni, ha nagyobb figyelmet szentelnék rá. Ugyan nem egészen bűnügyi sorozat, de Dr. House-t is még belevenném a mondandómba. Egy igen érdekes, különös és az egész sorozatot a hátán cipelő (naná, hiszen címszereplő) karakterre épülő sorozatot szeretem, nem nézem állandóan, most is inkább az ismétléseit a Viasat-on, de lekötnek s szórakoztatnak. Még jó, hogy itt is lesz 8. évad, ami viszont ugyancsak utolsó lehet, mivel Cuddy távozik és Hugh Laurie se akarja már tovább vinni a karaktert.
Fúú, tudok ám rizsázni, pedig összességében csak a Dr. Csont-ot akartam éltetni :D Mint már fentebbről kiderült, nekem nem elég, ha nyomozgatnak a tévében, a karaktereknek kell megfognia, azok nélkül érdektelen az egész. És ez a sorozat tele van szerethető, jópofa, vicces figurákkal és remek poénokkal. Nem gondoltam volna, hogy egy bűnügyi sorozat ilyet is nyújthat, mert bár a CSI-ban is akadnak mosolyfakasztó poénok, itt az egész sorozat szíve lelke is a humor. No meg Bones és Booth kapcsolata. A Simlis és Szende óta nem láttam ilyen remek férfi-nő nyomozópárost, de egyenesen szerintem túl is szárnyalják Willis és Shepherd párosát. És ami még külön öröm, hogy a szinkron remekül sikeredett, no nem láttam-hallottam még eredeti nyelven (csak előzetesekben), de a hangok nagyon jók, élvezetes kis szinkron lett. Most hétfőn amúgy ügyes volt a bújtatott Avatar reklám. Sweets, Hodgins és Fisher táborozása a mozi előtt, hogy láthassák a filmet (és leesett, honnan ismerős a Fisher-t alakító színész: ő volt Norm Spellman az Avatar-ban), de Bones és Booth is sziporkáztak. Az elmúlt részekből pedig abszolút az 4. évad 24-edik része volt az, ami után már eldőlt (amit eddig is éreztem), hogy az elejétől fogva el kell kezdenem a szériát. Ebben az epizódban ugyanis a nagy-nagy kedvenc Family Guy legkedvencebb szereplője, Stewie tűnt fel és egyáltalán nem volt izzadságszagú a crossover, ellenben hozta a formáját Stewie és nagy piros pont a szinkronstúdiónak, amiért Dolmány Attila volt a hangja. Nagyon odafigyeltek erre az apró kis részletre, nagy köszönet érte! :)) Szóval, csak ennyit szerettem volna írni a Dr. Csont-ról, csak jó szokás szerint megint megszaladt a billentyűzet, de remélem sikerül kihámozni, amit akartam :D