Keresés

Sorozatokról általában

2010. február 25., csütörtök 11:19
Tegnap egy villanás erejéig belenéztem az A férjem védelmében c sorozatba a Hallmarkon, Tm, igazad volt, esélyt adnék neki, bár ugye, ott már tart egy ideje.
Viszont most olvastam, hogy a tv2 újraszinkornizáltatta a sorozatot eképpen:

A Férjem védelmében első részeiben szereplő főbb karakterek:

Julianna Marguiles – Alicia: Kováts Adél
Chris North - Peter: Kőszegi Ákos
Josh Charles - Will: Bozsó Péter
Christine Baranski - Diane: Andresz Kati
Matt Czuchry - Cary: Szabó Máté
Mary Beth Peil - Jackie: Kassai Ilona

Nem tudom, kik a Hallmarkon a magyar hangok - tényleg csak belepillanottam és nem is koncentráltam a magyarításra -, de Marguiles a Vészhelyzetben is Kováts Adél hangján szólalt meg (ugye?), Chris Nothnak meg alap Kőszegi Ákos. Bár lehet, jobb lett volna a Hallmarkon elkezdeni és angolul nézni ... A bőség zavara.
0
2009. december 30., szerda 15:27
Ez egy nagyon téves definíció.
0
2009. december 30., szerda 14:44
Az átlagnézőnek meg általában nincs ízlése, azért átlagnéző. :)
most posts by TM
0
2009. december 30., szerda 14:29
Én hosszú idő után kezdtem új sorozatba, szinte véletlenül, mert éppen ment HBO-n, mikor odakapcsoltam. Ott is ragadtam. Természetesen a HUNG-ról beszélek. Tényleg naggggyon jó.
0
2009. december 30., szerda 14:27
True Blood-ot darálok így az uborkaszezon közepén és nagyon bejött a sori!
Sookie Stackhouse rulez!
A Vampire Diaries is tetszik de azért az gyengébb!
Amúgy a TB a második HBO-s sorozat amit elkezdtem nézni a Hung után!
A Hung-ot Thomas Jane miatt próbáltam be.Nagyon bírom őt de az első rendezése a Dark Country nem jött be.
0
2009. december 30., szerda 14:22
Gondolom, azért is lehetett első, mert ismertebb, mint például az általad felsorolt két sorozat. Mármint egy átlagnéző előtt ismertebb. Ráadásul hatalmas kultsuz épült köré idehaza is, míg pl. a Drótról sokan azt sem tudják, mi az.
0
2009. december 30., szerda 14:15
Ha te lennél a szerző, az más, de picit is objektíven nézve azért egy Drót, egy West Wing simán beelőzi a dokit. :)
most posts by TM
0
2009. december 30., szerda 14:11
Dehogynem!
0
2009. december 30., szerda 11:40
House az első? Na, akkor ezt a linket sem érdemes megnyitni...
most posts by TM
0
2009. december 30., szerda 11:21
Hát, zsindexékkel egyébként sem vagyok kibékülve, ez a lista is felemás érzéseket váltott ki belőlem. A House első helyéhez nem sokat tudok hozzáfűzni, én talán 6 epizódot láttam az első évadból, de nem érzem a varázst. A Lost-ot szeretem, a Dexter 2 hibátlan évad után hozott egy harmadik kakát, a negyedikből csak 1 részt láttam, de az tetszett. A Drót és a BG nálam eddig kimaradt, a Róma szar, a TBBT első évada nagyon jó, a második annyira nem tetszett, bár voltak jó pillanatai annak is. A 24-et imádom, a 4-5-6 nem volt az igazi, az utolsó évad már egy fokkal jobb lett, de az első háromhoz nem mérhető. A HIMYM-t csípem, örülök, hogy felkerült, a Prison Break a mesteri hype-ot leszámítva nem volt nagy szám, a Californication első 2 évadát imádtam, a harmadikat még nem láttam.

Megbocsáthatatlan, hogy a The Office nem került fel, pedig humorban hülyére verné az egész mezőnyt. A True Blood hiányát már meg sem említem...
0
2009. december 30., szerda 11:00
http://comment.blog.hu/2009/12/29/az_evtized_legjobb_sorozatai_az_index_szerint
0
2009. október 23., péntek 2:13
House m.d. 6x05

SPOILERecske

apám hát ez a sorozat egyre jobb! a film közepén valahogy mindenre számítottam, de erre nem, mert egy tipikus horror-os jelenetet, valahogy nem várnék egy ilyen sorozatban. de kajakra beszartam akkor! :D szerintem ez a széria eddig a legjobb, de várjuk ki a végét.
0
2009. október 7., szerda 9:51
Igen, ez jó kérdés, bizonyosság nincs, majd meglátjuk később. Valamit benyeltek a készítők, esküszöm, tán ők nyúlták le a Vicodinos dobozt?:), mert a hatodik évad eddig köröket ver az ötödikre, a leggyengébb negyedikre pedig aztán végképp. A harmadik rész is király volt, megint tudtak - végre - újat mutatni, ráadásul most nem a rejtélyes betegség volt a lényeg, hanem egy etikai kérdés, amin bőven lehet még töprengeni az epizód megnézése után is. Remek volt!
0
2009. október 7., szerda 9:48
Nem is azt mondom, hogy nem tetszett, csak kicsit nagyobb durrt vártam. De az első rész óta /első évadra gondolok/töretlenül nézem és szeretem, csak van, mikor picit gyengébb egy-egy rész. Evidens módon.
0
2009. október 6., kedd 22:13
"House dupla évadnyitója szenzációs volt, - mondtam, ugye!-, a második rész is remek volt, a harmadik a mai progi. Nemsokára....:))"

haj-haj de még milyen JÓ volt!!! :) a második rész óta meg azon filózom vajon a kicsi dobozkából bevett e a doktor úr??? mert ez egy drámai sorozat is valahol, és túl szép lenne ha minden ilyen egyszerű lenne!!! kíváncsi vagyok a harmadik részre! :O
0
2009. október 6., kedd 22:08
A mai nyögvenyelős sorozatelnyújtások közepette már az is extrának számít, hogy hogy van egy-két biztos pont, ami ugyanolyan jó, mint induláskor. Márpedig a Született feleségek ilyen, náluk az lenne rossz, ha modernizálnának. Bree és a ... kalandja, Julie afférja, az öreglány románca meg az egyéb történések nekem tetszettek, rosszabb ne legyen soha.
most posts by TM
0
2009. október 6., kedd 21:21
Én is. :)
0
2009. október 6., kedd 21:18
a dvdzoom miatt kapom az ABC-től a promo DVD-ket. :P
0
2009. október 6., kedd 21:16
Tyű, hol láttál Született feleségek 6-ot?:)))

Szerintem nem volt jó az évadnyitó, semmi extra, semmi új, megint egy új család, megint zűr, ilyet láttunk eleget. Kellene már egy kis frissítés...

House dupla évadnyitója szenzációs volt, - mondtam, ugye!-, a második rész is remek volt, a harmadik a mai progi. Nemsokára....:))
0
2009. október 6., kedd 21:13
Fringe - A rejtély 2. évad: szerintem kasza lesz, az évadzáró hipergagyi volt, és az eddigi 3 rész a második évadból engem valahogy nem tudott meggyőzni. Kiszámítható, és a készítők kezdenek belezavarodni a történetszövésbe.

Született Feleségek 6. évad: az 5. évadzáró nekem nem tetszett, semmi izgalom, semmi feszültség. A 6. évad első része átlagos rész volt, remélem a Susan-Katherine párharc még érdekes is lehet, az új család meg ugyanúgy költözött be, mint eddig minden évadban az új családok, valami csúnya, gonosz titokkal a múltjukban. Az első rész vége tetszett :)

A Grace Klinika 6. évad: az 5. évad dupla szezonzárója volt a legjobb szezonzáró, a hideg futkos még mindig rajtam, ha visszagondolok az utolsó 5 percre... 6. évadot még nem kezdtem el nézni.

Odaát 5. évad: a viszonylag kiszámítható szezonzárás után a lement részek alapján a legjobb évadnak tűnik...

Monk 8., befejező évad: ez a sorozat etalon, szokásos színvonal, 45 perc derültség, imádom. És végre az évad végén kibogozzák a Trudy-szálat.

Dexter 4. évad: jó rész volt az évadnyitó, egy picit kiszámítható, az utolsó percek nagyot ütöttek.

Két pasi meg egy kicsi 7. évad: egyszerűen remek. Bertha, Charlie-ék anyja sírva röhögős.

Így jártam anyátokkal 5. évad: ha ez a szerencsétlen Ted még most sem ismeri meg gyerekei anyját, hülyét kapok. Barney és Lily a nagy kedvenc! (és persze az idős Ted hangja, kedvenc színészem Bob Saget szövegelésében).

House: dupla évadnyitó rész jó volt, 2. rész elég gyengus volt - a megvalósítás viszont baromira tetszett.
0
2009. október 6., kedd 20:33
Született feleségeket nézem rendszeresen, nagyon jónak ígérkezik a 6. évad. Főleg a kicsit lapos 5. évad után. Többi sorozat alkalmanként.
90210-et nézem még, de régi sorozat sokkal jobb volt, vagy csak én lettem öregebb:) Csak tv2-n követem, nem vonz, hogy utolérjem amerikait.
0
2009. október 6., kedd 20:25
Dexter nem hozott lázba, pedig az első beharangozótól a második rész végéig nyomon követtem, de egyelőre hideg. Még nem adtam fel. A Fringe majd jön nálam, csak idő kell hozzá. Összeszámoltam, hozzávetőlegesen 30-nál is több sorozatot nézek több-kevesebb rendszerességgel, így aztán van, hogy várni kell rá, hogy az egyik kifusson, befejeződjön, csak akkor fér be a limitált időkeretbe az újabbik. :)
most posts by TM
0
2009. október 6., kedd 20:15
:) Látom, te is sorozatos (is) vagy, én is :) Helyszínelőket ugyan régóta nem követem, nem tudom, valahogy Sara és Grissom kiválása után, de már előtte sem kaptam agylobot, ha kihagytam pár részt. Most pihentetem, majd 2-3 évadot egybe nézek meg, erre várok a 24-nél is :D 1-5. évadot 2 hét alatt lenyomta, az új maraton a 8. évad után lesz :) De lássuk, mit nézek én:

Fringe 2. évad: Nem ott folytatták, ahol abbahagyták, ami szerintem érthető, okos lépés volt. A hangulat végig remek, Walter mindig nagy, és úgy érzem Peter szerepe is növekszik. Anna Torv-ot pedig szeretjük. A második rész kimondottan X-aktás hangulatot teremtett, nagy piros pont érte :) A harmadik rész sem hagyott kívánni valót maga után, beindult rendesen a 2. évad.

FlashForward: Egy új sorozat, egy különleges csavarral, történettel. A Lost utódnak szánt sorozatban lopja a sorozatidőt Joseph Fiennes, Sonya Walger (kedvenc Penny-nk), John Cho az új Star Trek Sulu-ja, és megannyi ismert, de még nem látott arc. Örülni fogok, ha inkább az emberi drámákra helyezik a hangsúlyt, a Lost-ot is ezért szeretem. Mindenképp kitartok mellette a továbbiakban.

Dexter 4. évad: Kedvenc sorozatgyilkosom készítői sem tétlenkedtek, az első rész hozta is a jó öreg Dexter formulát, kicsit frissítve, megbonyolítva, idegtépő befejezéssel az első epizód végén. Kedvenc űrbalekom, John Lithgow pazar játékot mutatott be, pedig ha szerepelt 5 percet. Ideje lenne dvd-n kiadogatni a korábbi évadot!

Született feleségek 6. évad: Egyetértek TM, a sorozat a 6. évében is friss, remek szórakozást tud nyújtani. Az új család nagyon érdekesnek igérkezik, Drea karaktere jól el van találva. Remek kis év lesz ez is Lila akác közben.

Amit még nem kezdtem el, de elfogok, az a Glee című sorozat, mely újoncok közül először kapta meg máris a teljes berendelést. Összeségében jó kis év lesz ez is, viszont nem várom a következő év elejét, mert akkor elkezdődik a tévétörténet legkülönlegesebb sorozatának utolsó felvonása :(
0
2009. október 6., kedd 12:54
Pár szóval kibővítve:

Egy rém rendes család: kicsit fáradni látszik már így a 8. évad közepe felé a sorozat, de azért még mindig bejön.
A mentalista: ez egy nagyon jól eltalált széria, a főszereplő karaktere telitalálat!
A 2. évad nívóban ott folytatja, ahol az előző abbamaradt. Az említett rész érdekessége, hogy Paul Michael Glaser (alias Starsky a Starsky és Hutch-ból, illetve A menekülő ember rendezője) az egyik gyanúsított benne. Jól megöregedett. :)
Helyszínelők: Mint írtam, Grissom a Sorbonne-on, így Sara Sidle visszatér a csapathoz. A segítsége el is kél, ugyanis halmozódnak a tennivalók. A10. szezon nyitóepizódja egy hatalmas nagy bullet-time-mal nyit, a Mátrixos trükk van továbbgondolva oly módon, hogy egy a laborban hirtelen kibontakozó akciójelenet kimerevített részleteit látjuk szobáról szobára illetve szereplőkről szereplőkre szétbontva, körbeforogva, majd aztán 48 órával korábbról újraindítva, hogy csak a végén álljon össze az, amit az első percben megmutatnak. Pazar!
Született feleségek: Ez az a sorozat, amelyik nem tud veszíteni az érdekességéből, tempójából, ami talán a remekül kitalált, egymástól különböző karakterek miatt is van. A szokásos intrikák, humor, gyanús új lakók, bűncselekmény, megcsalás, irigység, csaábítás, minden, amiről az élet is szól, csak kicsit összezanzásítva egy utcába, illetve köz-be. Az egyik új szereplő Drea de Matteo, aki a Joeyban Gina Tribbiani volt, a Maffiózokban pedig Christopher Moltisanti nőjét, Adrianát játszotta.
Hősök: A harmadik évad vége kissé már kínlódás volt, ez az új szezon meg elég érdekes, csak kicsit lassabb tempójú, bár még felpöröghet. A legfontosabb új tag, Robert Knepper, a Prison Break gátlástalan T-Bagje, aki itt is hasonló természettel van megáldva, csak ezenfelül még különleges képességgel is rendelkezik, ami ebben a szériában alapelvárás.
Két pasi meg egy kicsi: a legjobb mai sitcomok egyike. A nyitóepizódtól elvárt frenetikus hatást abszolút hozta. Charlie Sheen isteni! :)
Halló, halló: nagyon kevés időm van, ezért csak egyszer fogom elmondani: ezt a sorozatot tulajdonképpen tchabeenak köszönhetem, mivel annyit "nyafogott" a díszdobozért (ezt később én is leutánoztam) hogy egyszercsak elkezdet érdekelni, mit is szeret ezen a vígjátékon. Tulajdonképpen már az első résszel megvett Renée és a fogadó többi hibbant alkalmazottja, vendége valamint Van Klomp Bukott Madonnája a nagy didikkel. :))  
Csillagközi romboló: ezt a sorozatot szintén úgy kezdtem el nézni, hogy nem tudtam róla semmit, s ahogy a többi "sötét ló", úgy ez is pozitív élményt okozott. Az űrjelenetek legtöbbször csak tapétaként szolgálnak, afféle összekötőelemek, két hajóbelső díszlet között, melyben a főszereplők politikáról, jogról, emberségről moralizálnak. Nem túl pörgős epizódok, de pont ettől jók. Már nagyon kíváncsi vagyok a sorozat spinoffjára, a Capricára, ami ezeket a stílusjegyeket örökíti tovább.

Nagyjából ennyi. :)
most posts by TM
0
2009. október 6., kedd 12:19
ahaaa! :D
0