Egy kis kedvcsináló a 2008. őszén induló sorozatokhoz (egyelőre ezek érdekelnek engem):
Dollhouse
Fringe
Harper’s Island
0
2007. november 29., csütörtök 19:04
557
Most hogy végre van Columbonk,arról esetleg lehet új infót tudni,hogy Magnum P.I. ügyben mi a helyzet?
0
2007. november 19., hétfő 19:30
9368
Most úgyis olyan időszak van, hogy semmilyen sorozatot nem nézek: - ugye PB szünetel - 24-et el se kezdik - kés/alatt s5-öt megvárom szinkronnal - Heroes már az 1. évad vége óta cancel nálam
így igazából most nincs néznivalóm... bár még itt a Róma c. sorozat... úgyhogy majd lehet, hogy bepróbálom Az elnök embereit...
0
2007. november 19., hétfő 17:52
52684
Nem véletlenül hasonlít, hiszen Aaron Sorkin fejéből pattant ki a "Studio 60 on the Sunset Strip" is. Ezzel a produkcióval tért vissza 3 év alkotói szünet után, sajna a közönség nem volt vevő egy újabb nívós sorozatra.
most posts by TM
0
2007. november 19., hétfő 17:39
117
"de a "hiányzik 5 szavazat" féle szitukat valahogy nem tudom értékelni"
Ebből is látszik, hogy az amerikai demokráciában a pártfegyelem, mint olyan, gyengébb, mint a helyi érdekek, tehát ott nem lehetetlen a "másik oldalon" álló politikus meggyőzése. Nem egy részben kerül elő ilyen szituáció, és persze látjuk azt is, milyen módon "vásárolható meg" egy szavazat (pl. kormányzati beruházás a körzetben). És - akárcsak a valóságban - nem minden kormányzati szándék megy át a törvényhozáson.
Mindegy, ha nem jön be, akkor nem jön be. Engem teljesen megfogott.
0
2007. november 19., hétfő 17:37
1975
Titkon egy ilyen válaszra vártam. :-) Remélem tényleg jobb lesz idővel. Ha kicsit lassan indul az nem baj, legalább az ember megismeri a karaktereket, úgy is sokan vannak és most még a neveikkel is hadilábon állok. 7 rész után csak nagyjából vágom, hogy ki kicsoda és mi a feladata. A Drót is lassan indult, de ott nem gondolkoztam, hogy benyomjam e a következőt.
0
2007. november 19., hétfő 17:34
117
A Studio60 egy ilyen jellegű próbálkozás volt, sajnos ez már nem szólt akkorát. Pedig jó felütéssel indult, ismét valaminek a "hátterébe" nézhettünk be, megvoltak a dialógusok is, csak éppen igény nem volt rá. :(
0
2007. november 19., hétfő 17:32
117
Az Elnök emberei szerintem is az utóbbi évtized egyik (ha nem a) legszínvonalasabb sorozata. Add egy kis betekintést a politikai játszmákba, még ha csak az amerikaiba is. Minden epizód kerek egész, de vannak több részen áthúzódó események (pl. a két elnökválasztási kampány). Nem egyszer elgondolkodtató. Ahogy a sorozatban is elhangzik: "Az emberek 2 dologról nem akarják tudni, hogyan készül: a kolbász, és a törvények."
Nem mellesleg kitűnő párbeszédek vannak benne, és néha teljesen abszurd szituációk kerülnek elő (kedvencem a "Take This Shabbath Day" epizód az első évadból).
DVD-ről néztem végig, ami eddig megjelent (a tévében embertelen időpontban ment), és nem egyszer 3-4 részt is lenyomtam egyben, annyira nem akaródzott abbahagyni...
A 7. évad megjelenéséről van valakinek híre?
0
2007. november 19., hétfő 17:31
2938
Az első + második évad a legjobb. Előszőr ismerkedünk, aztán beindul az úthenger és nagyon remek kis sorozat lesz belőle. Nem mondanám, hogy semmiről nem maradsz le ha kihagysz 1-1- epizódot, de tény, hogy nem egy 24. Az nálam nem gyere be, ezt pedig imádom. Más műfaj. Unalmas lenne a munkájuk? Na nem. :)
0
2007. november 19., hétfő 17:26
1975
Az 1.évadnál tartok. Sajnos nem mondhatom, hogy falom a részeket, úgyhogy nekem sajnos el fog tartani egy darabig. :-( Nézz addig Drót 4. évadot ( ha megjelenik ). :-)
0
2007. november 19., hétfő 17:26
52684
"nyögd ki b@szd meg....lesz biznisz, vagy nem lesz biznisz?" (Beverly Hills-i zsaru)
most posts by TM
0
2007. november 19., hétfő 17:23
2975
az nem jó, nekem viszonylag sürgősen kell.
0
2007. november 19., hétfő 17:15
6697
Korrigálom magam, Allison Janney 4 (!) Emmy-t nyert C.J. megformálásáért!
0
2007. november 19., hétfő 17:14
1975
Előbb megnézem, de lehet hogy az lesz a vége. Majd gondolok rád.
0
2007. november 19., hétfő 17:13
6697
Amit még kiemelnék, az a humor :) Nagyon jó, vicces a csapat, persze nem viszik túlzásba. A Josh-Donna párbeszédek a kedvenceim :) Nem nagyon emlékszem olyan epziódra vagy sztori-szálra, ami már-már irreális, földtől elrugaszkodott lett volna :) Bill clinton (még ő volt az elnök, mikor indult a sorozat) meg is hívta a stábot a Fehér Ház-ba, ennek köszönhetően lett élethű a díszlet. S ne feledkezzünk meg a vendégsztárokról sem, az elmúlt 10 év egyik, ha nem a legigényesebb sorozata volt. Én se tudnék más, hasonló sorozatot mondani, de még mozifilmben sem tudták visszadni ezt a hangulatot. S arról se feledkezzünk meg, hogy 26 Emmy-t nyert, majd minden főbb szereplőnek jutott egy, volt aki duplázott (Allison Janney), ebből csak az első évad 9-et kapott.
0
2007. november 19., hétfő 17:08
2975
a 4. és 5. évadot átveszem jutányos áron, ha nem kell :)
0
2007. november 19., hétfő 16:59
1975
Tény, hogy a Drót után kicsit megüli az ember gyomrát. Nehezebb ráhangolódni, de ha megkedvelem a karakterket biztosan jobban fog tetszeni. Lehet, hogy előbb tennem kellett volna egy próbát, de látatlanban megvettem 5 évadot és ezért most már végig rágom magam rajta. Nem tudom, hogy meddig fog tartani, de egyelőre nem tudom elképzelni, hogy egymás után végignézzek sok részt. 2 rész után általában kinyomom. Valahogy hiányoznak a részek végéről a lezáratlan szituációk, amik miatt a többi sorozatnál késztetést éreztem, hogy benyomjam a következőt.
0
2007. november 19., hétfő 16:52
52684
A mai sorozatok szemszögéből nézve tényleg emészthetetlen a West Wing, de ez nem feltétlenül baj, egyszerűen másmilyen. Hasonló jellegűt nem is tudnék hirtelen mondani, lehet, azért, mert kevés ilyen készül - ha készül. Ami azt illeti baromi nehéz is lehet, egy ilyen intenzitású sorozatot írni, nem véletlen, hogy a sorozat szülőatyja Aaron Sorkin 4 év után kiszállt. Érdemes feleleveníteni a Szerelem a Fehér Házban című film élményét, az is hozzá köthető, (ahogy az Egy becsületbeli ügy is) s valamelyest Az elnök emberei előképe.
most posts by TM
0
2007. november 19., hétfő 16:21
1975
Remélem sikerül megkedvelenem, de ez előtt a Drót évadokat néztem végig és ez ahhoz képest elég éles váltás. Az valahogy jobban lekötött.
0
2007. november 19., hétfő 16:19
1975
Most hogy mondod tényleg olyan Vészhelyzetes a stílus (mellékesen azt sem szeretem). Most, hogy tudom mire számíthatok talán könnyebb lesz befogadni. Én azokat a sorozatokat kedvelem jobban, ahol nem részről részre történnek az események, hanem egy sztorit dolgoz fel a sorozat. Ez alól max a SZF a kivétel, de ott szóba sem jöhet az unalom szó.
0
2007. november 19., hétfő 16:05
52684
Egy idealizált elnököt illetve stábot mutat be a sorozat, nem fényezi egyáltalán egyik valós személyt, vagy ottani politikai oldalt. Emiatt IS volt pár(t)atlanul sikeres, a republikánusok és a demokraták is kajálták, a Martin Sheen által megformált elnök volt az a figura, akit sok amerikai szívesen elképzelt volna a valós életben is vezetőként. A sorozat a Fehér Ház mindennapjait mutatja be, amolyan Vészhelyzet-stílusban, jönnek-mennek az emberek irodából ki, irodából be, delegációkat fogadnak, törvényeket hoznak, személyi döntések történnek, katonai akciókról határoznak, sajtótájékoztató naponta többször, na és persze a választások sem maradnak ki. Ez így leírva rohadt száraz, s az, hogy mégis élvezetes, az adja a sorozat nagyszerűségét, a jelenlévő nagyfokú intellektuális aura! Ezzel együtt előfordul, hogy valakinek mégsem jön be, van ilyen. :-)
most posts by TM
0
2007. november 19., hétfő 16:04
2975
nem emlékszem pont az első 7 rész tartalmára, de rengeteg - a sorozat készítésének idején - aktuális témát feldolgoznak. pl. kergemarhakór, india-pakisztán konfliktus, a columbia űrsikló katasztrófája, 9/11, impeachment eljárás, stb. nincs még egy sorozat, amiben ilyen f@sza dialógusok lennének, már ezért érdemes nézni - szvsz.
0
2007. november 19., hétfő 15:54
9368
Győzködhetsz, nincs ellenvetésem. Még lehet, hogy teszek is vele egy próbát, annyit megér nekem, mert kíváncsi vagyok amúgy, mivel nem ismerem. Csak nem mostanában, talán majd jövő héten vagy két hét múlva.
0
2007. november 19., hétfő 15:52
1975
Ha az éppen a sorozat idejében aktuális világpolitikai eseményeket dolgozná fel és az erre való reakciókat a színfalak mögött akkor még érdekes is lehet, de a "hiányzik 5 szavazat" féle szitukat valahogy nem tudom értékelni. A mostani sorozatokat meg sem közelíti. Egy amcsinak lehet, hogy érdekes, de én csak egy irodában rohangáló maroknyi embert látok nulla sztorival.
Milyen lehet akkor a 4. és az 5. évad, ha az első 3 a legjobb és az is ilyen unalmas?
Abban reménykedtem, hogy az 1.évad elég régen készült és talán azért ilyen uncsi és reméltem, hogy idővel feljavul, de elkeserítettetek. Egyszer végignézem, ha már megvettem, de van egy olyan érzésem, hogy felkerül az ELADÓ DVD topikba, ha kivégeztem.
0
2007. november 19., hétfő 15:51
2975
távol álljon tőlem, hogy győzködni akarjalak akaratod ellenére, de a helyedben tennék egy próbát a west winggel. sztem meglepődnél.