Szerintem nagyon rámentek a "karakter fejlődésre". Christiannál például baromira gáz szerintem, hogy a playboy-ból átmegy családapába, ami nem illik az 1.évadban megismert karakterhez. Hol van már a 2.évadban az a laza arc, aki elcseréli a csaját egy jó kocsira. Ez 180 fokos fordulat szerintem nem tett jót a sorozatnak. Kicsit uncsi volt. A másik, hogy nagyon keverik a műfajokat. Egyes részek kész thrillerek, míg más részek inkább családi drámák. A legjobb karakter egyértelműen Bobolit. :-)
SPOLIER OFF
A Róma nekem kifejezetten unalmas volt. :-(
0
2007. november 6., kedd 11:48
9368
Azért az első évad vége hihetetlen nagy poén :))) Az utolsó 3-4 percet már vagy 5-ször megnéztem :D "4 hónappal később"-re gondolok :)
0
2007. november 6., kedd 11:47
2975
igen, az egy nagyon durva rész volt.
0
2007. november 6., kedd 11:47
9368
6. évad SPOILER Na azért a 6. évadban a First Lady is megcsillan :D Vagy a kezében csillan meg valami?:D
0
2007. november 6., kedd 11:46
2975
akkor mondjuk el azt is,, hogy az első évad viszont ilyen veszélyek nélkül végignézhető, felteszem, nem tudták még, hogy folytatják-e, ezért inkább lezárták.)
0
2007. november 6., kedd 11:46
9368
Mit szólsz Nanette Babcock-hoz? :) Azért nem semmi, ahogy kitör a csaj :)
0
2007. november 6., kedd 11:45
2975
titus pullo sztem mindenki kedvence :P majd meglátod, a rómában nagyon jó a politikai szál. sokkal lassabb a felvezetése, mint pl. a 24ben, és értelemszerűen nem is olyan abszurd a szál. (egyébként sztem a 24ben sem rosszak a politikai szálak, sokkal jobbak mindenesetre, mint pl. bauer lánya a 2. évadban, vagy az 5.ben(?) a first lady.)
0
2007. november 6., kedd 11:45
9368
Az nem kifejezés :D Én is eszem a kefét :) Nyáron mondjuk a viasaton s2/e16-nál kapcsolódtam be a sorozatba, utána már folytattam az s3-mal, de akkor még nem nagyon ismertem a sorozatot :) így most szerencsére nem eszem a kefét :D De amúgy tényleg érdemes előkészíteni az s3-at s2 idején :)
0
2007. november 6., kedd 11:44
17243
"néhány epizódot letudva", magyarán a legelején.
0
2007. november 6., kedd 11:43
9368
Hol tartasz nip/tuck-ban? A második évad bezsebelt valami díjat Legjobb dráma-ként... nem véletlen :)
0
2007. november 6., kedd 11:42
9368
Elsősorban én is azt kedvelem benne, hogy nem úgy állítja be Rómát, mint a legtöbb történelmi jellegű film, hanem benne vannak Róma koszos utcái és a mindennapokat is megismerhetjük egy olyan városban, amely egy birodalom ura. Mert mindenki fantáziál, aki a Birodalomban él, hogy milyen nagy lehet Róma, milyen dicsőséges város és a zord valóság az, hogy a Nagy Róma mégiscsak egy "putri" az álomvilághoz képest. Mint a Róma filmtopikjában említettem, kedvenc karakterem az Titus Pullo. Igazából nem vagyok oda a nagy politikai jelenetekért, de itt egész szépen oldották meg. A szónokok szerepe nem elhanyagolható, de szerencsére nem olyan unalmasak a politikai jelenetek, mint a 24 c. sorozatban - oké, ott is vannak érdekes részek, de nagyon sok jelenet csak az időt tölti ki, amíg Bauer átér egyik helyszínről a másikra. Szóval ez egy kedves sorozat és kár, hogy az USA-ban alacsony nézettsége volt, így csak 2 évadot érhetett meg. A főcím zenéje is kellemes, bár az örök kedvenc főcímem az a kés/alatt "Perfect Lie"-a :)
0
2007. november 6., kedd 11:41
2975
van néhány olyan rész, ahol a beteg rendesen döbbenetet váltott ki belőlünk, nem beszélve a megoldásról. spoiler nélkül mondom viszont, hogy aki nem akar dührohamot kapni, az a 2. befejezése előtt készítse elő a 3. szezont, mert a 2.nak brutális cliffhangerrel van vége.
0
2007. november 6., kedd 11:37
17243
nocsak, egy értelmes topik. :) legutóbb a hősök első évadát zavartam le, kritika itt:http://aeonflux.freeblog.hu/archives/2007/11/02/kritika_heroes_-_season_1_2006/ most a nip/tuckot szedtem elő hosszas halasztgatást követően, s néhány epizódot letudva azt kell, hogy mondjam, teljes egészében megérdemli a hájpot. iszonyú éles széria, s nem csak a szikék miatt. :)
0
2007. november 6., kedd 11:32
2975
na szóval, a róma szerintem nagyon jó volt, annak ellenére is, hogy valahol a 10. rész tájékán volt benne 1-2 rész,, ami erősen unalomba fulladt. a történelmi hitelességéhez sokat nem tudok hozzászólni, de az tény, hogy teljesen más képet fest az ókori rómáról, mint sok egyéb hasonló tárgyú film. másként fogja meg a témát is, a ma divatos sorozatokhoz hasonlóan - hmm.. hogy is mondjam.. - nem köntörfalaz, tehát van szex is meg meztelen antonius nagytotálban is :P bár azt mondtad, a dvdkiadást ne itt beszéljük meg, annyit hadd mondjak el róla, hogy erős átlagot hozza, nem szar a képminőség, elfogadható a flelirat (szinkronról nem tudok nyilatkozni, nem azzal néztem), és a doboz maga se tragédia.
0
2007. november 6., kedd 11:25
9368
Sziasztok! Úgy gondoltam (angel bíztatására), hogy nyitunk egy olyan topikot, ahol a sorozatokról beszélgetünk. Beszélgessünk, kinek mi a kedvence, miért szereti, mely karakterek a kedvencei. Ha lehetséges hagyjuk ki e topikból a sorozat DVD-k csomagolását, a megjelenések dolgait, hiszen ez a topik nem arra való, hogy ezeket megtudjuk, mert ezeket az adatokat más topikokban is fel lehet lelni.